Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 14:55

Skibil pisze:Gdzieś tu przewijał się wątek Isco z Malagi - chłopak zarabia 400tys. euro, a klauzula wykupu wynosi 21mln. Podobno mocno o niego stara się Borussia Dortmund. Ja wiem: Hiszpan, za młody na włoskie warunki i nie jest typową "9", a "szalonooki" nie patrzy w tamtą stronę, ale taka kasa, za takiego zawodnika to jak promocja. Pasowałby jak ulał do 4-3-3, w 3-5-2 też by się odnalazł i spokojnie wygryzłby wtedy ze składu Gio/Vucinicia. Co ciekawe, w meczu z Betisem zagrał nawet jako środkowy pomocnik, strzelił bramkę i zebrał świetne noty, więc nie tylko drybling czy podania, ale też uniwersalność przemawiają na jego korzyść.
Na pewno 21? Szczerze to myślałem, że więcej...w takim układzie to niezła cena. Hiszpan. Trudno. A nóż się wyrobi.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 15:22

Gdzies czytalem ostatnio jakiś dłuższy felieton o Maladze. Była tam informacja, że Isco dostał podwyżkę i klauzulę 40mln. Wie ktoś czy to potwierdzone info? A może dopiero dostał ofertę i jeszcze nic nie podpisali?

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 18:45

http://www.juvenews.eu/news/calciomerca ... to-/26153/

Niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto nie propsowałby takiego rozwiązania :P

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 19:30

Tutaj rzuca się co najwyżej tharpem :D

Powrót Trezegola? Jeśli prezes Bilbao nadal będzie żył w swoim wyimaginowanym świecie z Llorente za 30 baniek, to końca tego sezonu jak najbardziej za.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 19:31

Vincitore pisze:http://www.juvenews.eu/news/calciomerca ... to-/26153/

Jestem przekonany, że Trezeguet dałby nam więcej niż Matri, Quag i Bendtner razem wzięci, a nawet więcej, niż Llorente. Pewnie wróciłby za półdarmową pensję i zawstydziłby naszych kołków. Jak miałbym do wyboru Davida i np. Drogbę to bez wahania postawiłbym na naszą legendę.

..a teraz zejdźmy na ziemię. To plotka

Obrazek
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 21:53

Ahh marzenie zobaczenie mojego najlepszego piłkarza znowu w Juve. Treze pokazałby tym drewniakom jak się strzela bramki. Niestety tak jak wyżej zejdźmy na ziemie to w 90% nierealne.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 22:39

pumex pisze:
Vincitore pisze:http://www.juvenews.eu/news/calciomerca ... to-/26153/

Jestem przekonany, że Trezeguet dałby nam więcej niż Matri, Quag i Bendtner razem wzięci, a nawet więcej, niż Llorente. Pewnie wróciłby za półdarmową pensję i zawstydziłby naszych kołków. Jak miałbym do wyboru Davida i np. Drogbę to bez wahania postawiłbym na naszą legendę.
Jeszcze powiedz że byłby bardzo szczęśliwy siedząc na ławce :lol:
Ludzie dajcie spokój, genialny napastnik, ale był. Umiejętności może dużo nie stracił, ale zdrowia i kondycji już tak. Przypominam, że ostatnie sezony więcej się eczył niż grał (zwłaszcza w ostatnim). Poszedł do Hiszpanii, fajnie grał pół roku i znowu się łamał, u Arabów chyba w ogóle nie zdążył pograć. To już niestety emeryturka, a napewno nie na grę pziomu Juve.
I nie wiem skąd przeświadczenie że biegałby za czapkę gruszek. Rozwiązali z nim kontrakt i nagle radośnie przyjąłby jakiś ochłap? Ciągnął 3,5 mln z tego co pamiętem, nie mówię że mu się nie należało, ale nie wierzmy w cuda.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 22:58

pumex pisze:Jestem przekonany, że Trezeguet dałby nam więcej niż Matri, Quag i Bendtner razem wzięci, a nawet więcej, niż Llorente.
baka pisze:Ahh marzenie zobaczenie mojego najlepszego piłkarza znowu w Juve. Treze pokazałby tym drewniakom jak się strzela bramki.
ehh jak kilka lat rozłąki może zmienić zupełnie nastawienie użytkowników do tego samego zawodnika. Otóż w ostatnim sezonie Davida w Juve po wielu słabych występach jakie wtedy zaliczył, większość wysyłała go na emeryturę, wielu wyzywało właśnie m.in. od drewniaków, krótko mówiąc wszyscy wiedzieli, że jego czas w Juve definitywnie dobiegł końca. A teraz, po kilku latach, gdzie David jest starszy, wolniejszy i po prostu (absolutnie niczego mu nie umniejszając, bo był też moim ulubionym piłkarzem) siłą rzeczy jeszcze słabszy nagle miałby nas zbawić? Ludzie, uważam Was za w miarę ogarniętych userów tego forum, a powyższe wasze wypowiedzi powinny trafić do tego tematu

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2012, 23:34

Ehh takiego gracza jak Treze z najlepszych swoich czasow nie zamienilbym nawet za Falcao czy Cavaniego.
Taki gracz nam jest niesamowicie potrzebny:(
ten koles mial nosa do bramek.
Lucek go wytropil w Monako, niech nasi sie zabiora za siebie i nam takiego nowego Treze sprowadza i niech sie latami ogrywa.
Teraz na ten sezon i na przyszly mozna by davida wziasc, Inzaghi pokazal ze da sie wtakim wieku strzelac, przy naszym sztabie moglby naprawde odzyc.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2012, 10:08

mateo369 pisze:ehh jak kilka lat rozłąki może zmienić zupełnie nastawienie użytkowników do tego samego zawodnika.
Ja wcale nie zmieniłem zdania o Trezeguecie. Chciałem jego odejścia, bo dużo zarabiał i ciągle się leczył, miałem nadzieję na godne zastępstwo. Teraz, widząc nasz... atakiem tego nazwać nie można, takiego kogoś jak Di Vaio czy Trezeguet brałbym w ciemno. Warunkiem byłby kontrakt do końca sezonu, nie dłużej oraz niewygórowane zarobki

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2012, 12:48

Pan Mietek pisze:latem powinniśmy skupić się na jakimś kozaku, osobiście proponuję Lewandowskiego
Wiem, że fajnie to strzelił Casillasowi ale według mnie Lewy nie nadaje się na typowego killera do drużyny takiej jak Juventus. Ja widzę u niego dużo cech dobrej 10tki (dobra technika użytkowa, dużo widzi, dobrze podaje) i powinien grać za plecami jakiegoś dostawiacza nogi.
pumex pisze:Kupimy, kupimy, tego jestem pewny. Ale bardziej na ten transfer będziemy kląć niż się cieszyć.
No jak nie wyjdzie z Llorente to pewnie wymienimy Bendtnera na jakiegoś innego napastnika, który nie mieści się na ławkę swojego klubu :D

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2012, 14:02

Ouh_yeah pisze: Ja widzę u niego dużo cech dobrej 10tki (dobra technika użytkowa, dużo widzi, dobrze podaje) i powinien grać za plecami jakiegoś dostawiacza nogi.
Wydaje Ci się. Ba, mnie też by się tak wydawało na czysto. Ale widziałem za dużo prób, w reprze i Borussi, robienia z niego 10tki, i za każdym razem był potężny fail. Trochę inna sytuacja dla piłkarza, kiedy technika użytkowa i czytanie gry jest przyprawą dla piłkarza, musi skorzystać z niej 10-20 razy w meczu, a inaczej, kiedy daniem głównym i pokazywać to musi przez pełne 90 minut. W tym drugim przypadku Lewy sobie nie radzi. To potwierdzone info.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 października 2012, 14:27

SKAr7 pisze:
Ouh_yeah pisze: Ja widzę u niego dużo cech dobrej 10tki (dobra technika użytkowa, dużo widzi, dobrze podaje) i powinien grać za plecami jakiegoś dostawiacza nogi.
Wydaje Ci się. Ba, mnie też by się tak wydawało na czysto. Ale widziałem za dużo prób, w reprze i Borussi, robienia z niego 10tki, i za każdym razem był potężny fail. Trochę inna sytuacja dla piłkarza, kiedy technika użytkowa i czytanie gry jest przyprawą dla piłkarza, musi skorzystać z niej 10-20 razy w meczu, a inaczej, kiedy daniem głównym i pokazywać to musi przez pełne 90 minut. W tym drugim przypadku Lewy sobie nie radzi. To potwierdzone info.
Podbijam. Lewandowski to taka typowa współczesna '9', jak Ibra, Benzema, Torres czy van Persie. Zasadniczo jest od ładowania goli, ale nie ogranicza się tylko do sępienia na piątym metrze, jak trzeba to potrafi i odegrać, i cofnąć się przed pole karne. Klasyczni dokładacze nogi/głowy pokroju Mario Gomeza to obecnie gatunek coraz bardziej na wymarciu.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2012, 12:00

Lotito zaprasza kluby do składania ofert na zakup Zarate: "Make us an offer for Zarate". Normalnie strach się bać, bo Marotta może się skusić :prochno:.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2012, 12:29

Vimes pisze:Lotito zaprasza kluby do składania ofert na zakup Zarate: "Make us an offer for Zarate". Normalnie strach się bać, bo Marotta może się skusić :prochno:.
Spoko, jego wczoraj w studiu na 'n' zaklepal kibic toro, co prawda nie maja hajsu, ale kupia go na 'rati'.

Biorac pod uwage, ze Asamoah (ktory ostatnio troche przygasl) w styczniu jedzie na PNA i patrzac na ostatnie popisy De Ceglie, powstaje nam problem tylko troche mniejszego kalibru, niz napastnik. Do tego rynek odpowiednich lewych wingbackow jest o wiele mniejszy, niz rynek odpowiednich napastnikow.

Nie ogladam Man City, ale widzialem na livesportsie, ze Mancini nieraz gra dwojka Clichy - Kolarov na lewej stronie i jeden pelni po prostu role pomocnika. Transfer Serba raczej wiec odpada. Armero to czarnoskory, lewonozny odpowiednik Krasicia i podejrzewam, ze gdyby u nas gral, nieraz lapalibysmy sie za glowe po prostych i glupich bledach. Z drugiej strony, jak nie oni, to kto? Peluso? :doh:

Obrazek
Zablokowany