Liga Mistrzów 2012/13
- ewerthon
- Juventino
Angielskie drużyny dają pupy (również drużyna Fergusona gra gorzej, niż to wskazuje ich zdobycz punktowa). Real jest bez formy. Barcelona wygrywa z drwalami z Celticu rzutem na taśmę. Milan jest za słaby, a PSG ma za małe doświadczenie by cokolwiek ugrać. Dlatego na dzień dzisiejszy wcale mnie nie dziwią te zachwyty nad Borussią.@D@$ pisze: Ogólnie mam wrażenie że za bardzo idealizujecie Borussię. OK, zagrali świetne spotkanie, ale takie prawie stwierdzanie że Juve już praktycznie przepadło za to Dortmund stał się jednym z głównych faworytów LM, to jak dla mnie przesada.
Ostatnio zmieniony 25 października 2012, 14:50 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Co, że niby ja głupi? Chyba tyiltalismano pisze:
Jak głupota ewoluuje w tym graju

Ja tam tego nie widziałem, a wczoraj zagrali gorzej niż z Manchesterem. Dużo niedokładnych podań. I powiedzcie mi że ich gole nie były dziełem przypadku, najpierw niedokładne podanie środkowego obrońcy Realu i poszła prostopadła do Lewego, druga to ewidentny błąd Cassilasa który wypiąstkował-podał piłkę idealnie do Schmelzera. Zimniejsza głowa jednego i drugiego zawodnika Realu i goli Borussi by nie było. Racja, Borussia jest dobra, ale nie aż tak jak piszesz(piszecie).iltalismano pisze:Borussia grała swietnie, ich wymiana piłek nie była przypadkowa,lecz wytrenowana. Raz,dwa to przypadek. Oni klepali miedzy Madritistami niczym Barcelona w Gran Derbi zakonczonym 5:0. Real sie nastawil na kontry, co powiedzial sam Mou.
Posiadanie piłki było wczoraj na korzyść Realu jak się nie mylę, więc jaka Barcelona, jakie Gran Derbi, co ty w ogóle pieprzysz? :C
Z Manchesterem powinni wygrać i co? Zremisowali frajersko w ostatnich minutach, tyle okazji i pojechali do domu ze skrzywionymi pyskami, bo trzy punkty były tak blisko. Czyste frajerstwo. Nie grają jakiegoś kosmicznego futbolu jak tu się rozpisujecie, poziom Shakhtara i tyle.
Skąd w was tyle agresji? :lol:@D@$ pisze:Jak to było okienko to chyba mieszkasz w piwnicy.albertcamus pisze:Z pewnością Matri i Bendtner strzeliliby w okienko :roll:
Chyba jego odpowiedzi nie zrozumiałeś
FORZA JUVE!!!
- strong return
- Juventino
Nom, w LM prawie zgadza się.dawid91 pisze: , poziom Shakhtara i tyle.
dawid91 pisze: Z Manchesterem powinni wygrać i co? Zremisowali frajersko w ostatnich minutach, tyle okazji i pojechali do domu ze skrzywionymi pyskami, bo trzy punkty były tak blisko.
Wygrać, czy nie wygrać, (7pkt mieć, czy nie mieć), o to jest pytanie...dawid91 pisze: Ja tam tego nie widziałem, a wczoraj zagrali gorzej niż z Manchesterem. Dużo niedokładnych podań. I powiedzcie mi że ich gole nie były dziełem przypadku,
Ostatnio zmieniony 25 października 2012, 13:50 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.
- deszczowy
- Juventino
Podobno Lewy coś strzelił wczoraj, wiecie coś? Bo nie słyszałem na 100 %. Ale to pewnie nie realne.
Gdzie ten przygłup z fenomenem w nicku? Ciekaw jestem co on na to?
- wojti-s
- Juventino
realne, realne ;ddeszczowy pisze:Ale to pewnie nie realne.
Zobaczymy jak dalej będzie sobie radził Lewy i jego Borussia.
Co do Juve, to wbrew pozorom to w sezonie 2002/2003 (kiedy to doszliśmy do finału;d) w 2 fazie grupowej mieliśmy dopiero ciężko, a awans dał nam Tudor w 92 minucie ostatniego meczu

City też jeszcze może awansować, przy wyrównanej stawce wszystko jest możliwe.
Wbrew temu co niektórzy piszą wydaje się, że i Milan sobie poradzi z awansem. No chyba, że ruskie się przebudzą, ale wątpię.
- albertcamus
- Juventino
Robisz sobie jaja, czy po prostu nie zrozumiałeś?@D@$ pisze:Jak to było okienko to chyba mieszkasz w piwnicy.albertcamus pisze:Z pewnością Matri i Bendtner strzeliliby w okienko :roll:
Aha, zapomniałbym - Borussia zaskakuje.
- Supersonic
- Juventino
Czyli, ze sie zgadzasz, czy nie?strong return pisze:Nom, w LM prawie zgadza się.dawid91 pisze: , poziom Shakhtara i tyle.

Moim zdaniem Shakhtar gra w tym momencie lepsza pilke niz Borussia. Byc moze najlepsza w Europie, (za wyjatkiem Barcelony?).
Z Chelsea dominowali niepodzielnie, 2:1 to najnizszy wymiar kary dla Blues, mnostwo skladnych kombinacyjnych akcji, szeroki repertuar zagran, swietne przygotowanie motoryczne, mnogosc opcji, zwlaszcza w ofensywie, robiacy roznice TOP Willian... Wygladaja na zespol pozbawiony slabych punktow. Ale wyobrazic ich sobie jak podnosza trofeum? Niemozliwe..
Zwlaszcza, ze w LM takie typowanie nie ma wiekszego sensu, w lutym, gdy zacznie sie faza pt. dyspozycja dnia, wszystko moze wygladac odmiennie
Tymczasem:
A Porto, PSG - proste.
B Schalke, Arsenal - j.w. choc tu licze na waleczny Olympiakos kosztem A.
C Malaga i ... Milan ma i Zenit i Malage u siebie, raczej oni, to jeszcze nie czas Zenitu, choc chcialbym, chcialbym- nie powiem

D Nie podejmuje sie, ale mysle, ze City jeszcze nie spasowalo.
E MY i Shakhtar ofc ^^
F Bayern i Valencia
G Barcelona i mysle, ze Benfica
H Utd i Braga.
Ogolem nie ma wielu grup gdzie sa jakies wielkie niewiadome. Jak to w LM, ostatnimi sezonami najczesciej bywa.. eh.
Ciekawa logika skreslania Milanu, gdy w tej chwili sa na miejscu premiowanym awansem, a runda rewanzowa bedzie latwiejsza.

- Dzięcioł
- Juventino
BVB wygra swoją grupę. Podobnie Shakhtar. Jeżeli dla Ciebie nie jest to wyznacznik poziomu zespołu, to sorry miszczu. Zwłaszcza, że oba kluby grają w trudnych grupach.dawid91 pisze: Z Manchesterem powinni wygrać i co? Zremisowali frajersko w ostatnich minutach, tyle okazji i pojechali do domu ze skrzywionymi pyskami, bo trzy punkty były tak blisko. Czyste frajerstwo. Nie grają jakiegoś kosmicznego futbolu jak tu się rozpisujecie, poziom Shakhtara i tyle.
Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
- strong return
- Juventino
Dużo w tym prawdy, ale odpadnięcie Utd, było, Mancini, jak nie umiał grać w pucharach, tak nie umie, natomiast jakby niebiescy nie przeszli to też by była niespodzianka.Supersonic pisze: Ogolem nie ma wielu grup gdzie sa jakies wielkie niewiadome. Jak to w LM, ostatnimi sezonami najczesciej bywa.. eh.
Supersonic pisze: Czyli, ze sie zgadzasz, czy nie?
:evil:
Nie, bo polegam na Twoich impresjach z meczu Doniecka. Choć patrząc w odniesienie słynnych statystyk z EURO do rzeczywistości, to pewnie źle robię.
A tak naprawdę gra w obronie City u siebie to widać nie był raczej jednorazowy wyskok, więc chyba jednak Szachtar.
Co do Milanu, to HIW(tak naprawdę są cieńcy), ale mają szczęście, że Zenita nie prowadzi ktoś radzący sobie lepiej w pucharach ostatnio niż Spaletti.
- Il Fenomeno
- Juventino
Co ja na to? Nic, bo meczu nie oglądałem. Jakbyś nie zauważył, ja ani razu nie oceniłem jakości sportowej tego zawodnika (oo, to tak jak Ty podczas oceniania ataku reprezentacji Włoch na EURO). Po prostu, czepiam się Twojej konstrukcji myślowej: czyli zagłuszanie każdego pierdnięcia Giovinco, takimi bzdurnymi gadkami, jak ta o jego cieszynce, przy jednoczesnym podniecaniu się każdym pierdnięciem Lewandowskiego. Czyli, ja mogę się podniecać zawodnikiem, a wy nie, bo ja waszego nie lubię.deszczowy pisze:Podobno Lewy coś strzelił wczoraj, wiecie coś? Bo nie słyszałem na 100 %. Ale to pewnie nie realne.
Chyba, że liczyłeś na odpowiedź: Co z tego, że strzelił bramkę, jak zamiast polecieć dziękować asystentowi, to bezczelnie się z niej cieszył!!
Ostatnio zmieniony 25 października 2012, 15:03 przez Il Fenomeno, łącznie zmieniany 1 raz.

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Cmon, dude, City potrzebuje zwyciestwa i z Realem i z Borussia w Dortmundzie. Bor potrzebuje jednego remisu, czy to z City czy z Ajaxem nawet. Panie, daj Pan spokoj. Juz predzej Ajax wyjdzie niz $hity !Supersonic pisze:Czyli, ze sie zgadzasz, czy nie?strong return pisze:Nom, w LM prawie zgadza się.dawid91 pisze: , poziom Shakhtara i tyle.:-D
Moim zdaniem Shakhtar gra w tym momencie lepsza pilke niz Borussia. Byc moze najlepsza w Europie, (za wyjatkiem Barcelony?).
Z Chelsea dominowali niepodzielnie, 2:1 to najnizszy wymiar kary dla Blues, mnostwo skladnych kombinacyjnych akcji, szeroki repertuar zagran, swietne przygotowanie motoryczne, mnogosc opcji, zwlaszcza w ofensywie, robiacy roznice TOP Willian... Wygladaja na zespol pozbawiony slabych punktow. Ale wyobrazic ich sobie jak podnosza trofeum? Niemozliwe..
Zwlaszcza, ze w LM takie typowanie nie ma wiekszego sensu, w lutym, gdy zacznie sie faza pt. dyspozycja dnia, wszystko moze wygladac odmiennie
Tymczasem:
A Porto, PSG - proste.
B Schalke, Arsenal - j.w. choc tu licze na waleczny Olympiakos kosztem A.
C Malaga i ... Milan ma i Zenit i Malage u siebie, raczej oni, to jeszcze nie czas Zenitu, choc chcialbym, chcialbym- nie powiem
D Nie podejmuje sie, ale mysle, ze City jeszcze nie spasowalo.
E MY i Shakhtar ofc ^^
F Bayern i Valencia
G Barcelona i mysle, ze Benfica
H Utd i Braga.
Ogolem nie ma wielu grup gdzie sa jakies wielkie niewiadome. Jak to w LM, ostatnimi sezonami najczesciej bywa.. eh.
Ciekawa logika skreslania Milanu, gdy w tej chwili sa na miejscu premiowanym awansem, a runda rewanzowa bedzie latwiejsza.

W G liczę na Celtów. <3
Moze to dlatego, ze mam sentyment do koloru zielonego, a czerwonego nienawidzę?

Co do H licze na Cluj

BESTER MANN, BESTEEER !

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
nie galopujcie się tak, szczególnie z tym wygrywaniem grupy przez BVB, grają teraz 2 ciężkie wyjazdy i dom z Ajaxem więc jeśli zdobędą 4 punkty to i tak będzie cud bo na wyjazdach grają dużo gorzej
a nasza grupa? proste - musimy wygrać dwa najbliższe mecze U SIEBIE i liczyć że chelsea nie wygra u siebie z szachtarem... tylko i aż tyle...
a w ogóle to gramy w tej LM kompletnie bez zęba, chcąc zdobywać punkty na chodzonego, dopiero jak mamy goowno w gaciach zaczynamy szybciej biegać i naciskać rywala, nie bez powodu we wszystkich meczach pierwsi traciliśmy gole... w ostatnim meczu graliśmy tak na prawdę dopiero od wejścia Vucinica, tak jakby na początku zadowalał nas remis a później mielibyśmy dużo czasu na odrabianie strat...
a nasza grupa? proste - musimy wygrać dwa najbliższe mecze U SIEBIE i liczyć że chelsea nie wygra u siebie z szachtarem... tylko i aż tyle...
a w ogóle to gramy w tej LM kompletnie bez zęba, chcąc zdobywać punkty na chodzonego, dopiero jak mamy goowno w gaciach zaczynamy szybciej biegać i naciskać rywala, nie bez powodu we wszystkich meczach pierwsi traciliśmy gole... w ostatnim meczu graliśmy tak na prawdę dopiero od wejścia Vucinica, tak jakby na początku zadowalał nas remis a później mielibyśmy dużo czasu na odrabianie strat...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
A przeczytaj sobie wszystko jeszcze raz miszczuniu. Z Shakhtarem zremisowaliśmy, wcale od nich nie odstawaliśmy a tu wyskakują że z Borussią nie mielibyśmy szans, grają super kosmiczną piłkę itd. A ja piszę, że to poziom Shakhtara, wcale nie napisałem że to zły poziom, ale nie jest też galaktyczny i nie do zatrzymania. O!Dzięcioł pisze:BVB wygra swoją grupę. Podobnie Shakhtar. Jeżeli dla Ciebie nie jest to wyznacznik poziomu zespołu, to sorry miszczu. Zwłaszcza, że oba kluby grają w trudnych grupach.dawid91 pisze: Z Manchesterem powinni wygrać i co? Zremisowali frajersko w ostatnich minutach, tyle okazji i pojechali do domu ze skrzywionymi pyskami, bo trzy punkty były tak blisko. Czyste frajerstwo. Nie grają jakiegoś kosmicznego futbolu jak tu się rozpisujecie, poziom Shakhtara i tyle.
A to czy BVB i Shakhtar wygrają swoje grupy nie jest jeszcze takie pewne
9pkt mieć czy nie mieć, o to jest pytaniestrong return pisze:dawid91 pisze:Z Manchesterem powinni wygrać i co? Zremisowali frajersko w ostatnich minutach, tyle okazji i pojechali do domu ze skrzywionymi pyskami, bo trzy punkty były tak blisko.Wygrać, czy nie wygrać, (7pkt mieć, czy nie mieć), o to jest pytanie...dawid91 pisze: Ja tam tego nie widziałem, a wczoraj zagrali gorzej niż z Manchesterem. Dużo niedokładnych podań. I powiedzcie mi że ich gole nie były dziełem przypadku,
Ostatnio zmieniony 25 października 2012, 15:15 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA JUVE!!!
- zahor
- Juventino
Skreślanie faktycznie jest błędem, ale moim zdaniem faworytem do awansu też nie są. Z dwóch powodów:Supersonic pisze: Ciekawa logika skreslania Milanu, gdy w tej chwili sa na miejscu premiowanym awansem, a runda rewanzowa bedzie latwiejsza.
- po pierwsze, wydaje mi się że czas pracuje na korzyść zespołu z Rosji. Zenit kupił dwóch kluczowych piłkarzy w ostatniej chwili, aklimatyzacja nie przebiegła najlepiej, były kwasy w zespole, niemniej jednak wydaje mi się że z czasem to wszystko musi zatrybić. Co innego w Milanie. Co mecz trener, piłkarze i zarząd znajdują się pod coraz większą presją, z którą wyraźnie sobie nie radzą. Władze albo się ugną i wywalą Allegriego, żeby chociaż na moment zadowolić kibiców, albo atmosfera w klubie będzie tragiczna.
- po drugie, atut własnego boiska to w tym roku dla rossonerich... żaden atut. W lidze u siebie i na wyjeździe zagrali po cztery mecze, zdobywając odpowiednio trzy i cztery punkty. W LM 1 punkt w jednym meczu u siebie (z outsiderem), trzy punkty w dwóch meczach na wyjeździe.
- strong return
- Juventino
Jak na ekipę, która nic nie robi tak naprawdę dobrze,(jak to opisałeś de facto w cytowanych fragmentach w fenomenalnie niekonsekwentny sposób) to i tak nieźle.Borussia wygrała zasłużenie, a porównanie do koszącego Szachtara, to nobilitacja.(nas nie skosili, William dwa razy ciut rozminął się z bramką i nie tylko on zresztą, na co odpowiedzieliśmy mniejszą liczbą okazji do zdobycia gola) EOT.dawid91 pisze: 9pkt mieć czy nie mieć, o to jest pytanie