LM 12/13 (gr. E) [03]: FCN 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
I tu zahorze trafiasz w sedno, zapatrzeni w serie A nie widzimy/widzicie jak marna jest ta liga, jak to możliwe że jesteśmy na pierwszym miejscu nie mając napastnika ? W innej lidze było by to nie do pomyślenia (mówię o silnych ligach a nie z wysp owczych czy dziewiczych)zahor pisze:e]
Ja to widzę inaczej - cały czas nie dociera do nas jak słaba jest obecnie Serie A. Cały czas panuje pogląd że Bundesliga to w sumie jest gorsza, tyle że trochę punktów uciułali w LE. Portugalia to zupełnie inna półka (niższa rzecz jasna), a reszta to przy Włoszech piłkarski trzeci świat. Trzeba niestety otworzyć oczy i zaakceptować że rzeczywistość jest już trochę inna.
Prawdopodobnie żadna z włoskich drużyn (2) nie wyjdzie z grupy w LM!!
To chyba najlepiej uwidacznia jak słaba jest ta liga - co pojawi się lepszy młody piłkarz znika gdzies (najczęściej w Anglii - Balotelli, Borini, parę lat temu Rossi czy Aquilani a w PGS Veratti) na dobrą sprawę tylko El Sharaawy`ego jakoś Milan ocali - chociaż pewnie tylko na chwilę.
EDIT:
Il fenomeno - o każdym transferze możesz napisac - że nikt, go nie chciał, nie było pieniędzy etc. prawda jest jednak inna.
Gdzie masz tych młodych, pięknych i uzdolnionych we włoszech? tylko nie podawaj śmiesznych nazwisk jak fausto rossi czy insigne.
Aquilani?? odchodząc z romy był uważany za talent czystej wody - pokroju Pirlo jeżeli nie większy!!
Ostatnio zmieniony 24 października 2012, 02:06 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Il Fenomeno
- Juventino
Nie będę się wdawał w tę dyskusję, bo nie mam czasu, ani ochoty, ale naciągasz znacznie ten argument. Balotelli odszedł, bo nikt go w Interze trzymać nie chciał, a w Italii żadna drużyna nie dałaby tyle co City. Borini był w Romie niepotrzebny. Mają Tottiego, Osvaldo, Destro, Lamelę i bliźniaczo podobnego w stylu gry Nico Lopeza. Aquilani? Taaa.. . Rossi podkupił Manchester zanim mu włosy pod pachami urosły (być może będzie od zimy w Interze), a na Verrattiego nikogo nie było stać mając za konkurenta PSG. Ci gracze nie palili się do wyjazdu, tak wyszło. We Włoszech jest multum zdolnych młodych graczy, którzy tu zostali i co? to ma z kolei dowodzić sile tej ligi? Chyba, że Ty naprawdę uważasz El Shaarawiego za jedynego zdolnego gracza we Włoszech.MishaAveJuve pisze:co pojawi się lepszy młody piłkarz znika gdzies (najczęściej w Anglii - Balotelli, Borini, parę lat temu Rossi czy Aquilani a w PGS Veratti) na dobrą sprawę tylko El Sharaawy`ego jakoś Milan ocali - chociaż pewnie tylko na chwilę.

- Supersonic
- Juventino
Eksperci Juvepoland sa bardziej przewidywalni niz niemoc strzelecka Matriego.
Powiedzcie szczerze, czujecie sie lepiej, jak po meczu 3 kolejki napiszecie "zegnaj LM", mecz z Nordsjaelland u siebie kluczowy w walce o LE. Sezon sie skonczyl, Europa sie smieje?
Czy po prostu macie po 14 lat i dojrzalosc na poziomie begginer pozne przedszkole?
W kazdym razie, zywie szczera nadzieje, ze skoro dla Was juz odpodlismy, to nie bedziecie ogladac pozostalych spotkan - i tym samym - raczyc nas tu swoim mlodzienczym twisterem hormonow.
Na 50 wypowiedzi, moze 3-4 bystre glowy zauwazyly, ze wystarczy 9 ptk a smiem twierdzic, ze moze i 7 i wychodzimy. 9ptk prawdopodobnie da pierwsze miejsce. Dzis stracilismy dwa ptk, wygrywajac z Chelsea zdobywamy 3.
Cudowny strzal Oskara, strzal zycia beckham-cos tam, fantastyczny mecz bramkarza Nordsjaelland. Dorabiacie ideologie, o slabosci Serie A, o tym jak rozna od Seria A jest gra w Europie, jak to Juventus ma jeden schemat gry, ktorzy rozszyfrowali wszyscy od mnichow buddyjskim podczas medytacji, do goracych 14-tek podczas menstruacji..
Tymczasem sytuacja jest otwarta, brakuje troche szczescia w tej edycji i tyle. Dominowalismy, gralismy lepiej, bylismy blisko zwyciestwa NIE UDALO sie. Trudno. Nastepnym razem sie uda, bo druzyna funkcjonuje dobrze. Jasne Vidal cieniuje, Giovinco w chinskim ciasteczku wyczytal, ze jak nie bedzie strzelal 18 razy w meczu i dryblowal 2 razy tyle, to go wypozycza na dalsza prowincje niz do Parmy, wiec poki mu ktos nie powie, ze chinskie ciasteczka to bzura - problem bedzie narastal.
Obiektywizm tu nie zaglada czesto. De Ceglie widze nowym Bonuccim, co by nie zrobil - pojedzmy go- frustru frustru - moze ulzy.
Pozwole sobie tez skomentowac drugi mecz tej grupy. Kosmiczny futbol Shakhtara - jesli my nie wygramy LM w tym roku
szczerze chcialbym aby to byli oni. Prawie 20 strzalow na bramke Chelsea, pelna dominacja, fantazja, finezja a to wszystko w ramach swietnie ulozonego zespolu. Sa chlopaki bliscy awansu - ktoras z wielkich ryb odpadnie - ja wciaz wierze, ze bedzie to Chelsea.
Powiedzcie szczerze, czujecie sie lepiej, jak po meczu 3 kolejki napiszecie "zegnaj LM", mecz z Nordsjaelland u siebie kluczowy w walce o LE. Sezon sie skonczyl, Europa sie smieje?
Czy po prostu macie po 14 lat i dojrzalosc na poziomie begginer pozne przedszkole?
W kazdym razie, zywie szczera nadzieje, ze skoro dla Was juz odpodlismy, to nie bedziecie ogladac pozostalych spotkan - i tym samym - raczyc nas tu swoim mlodzienczym twisterem hormonow.
Na 50 wypowiedzi, moze 3-4 bystre glowy zauwazyly, ze wystarczy 9 ptk a smiem twierdzic, ze moze i 7 i wychodzimy. 9ptk prawdopodobnie da pierwsze miejsce. Dzis stracilismy dwa ptk, wygrywajac z Chelsea zdobywamy 3.
Cudowny strzal Oskara, strzal zycia beckham-cos tam, fantastyczny mecz bramkarza Nordsjaelland. Dorabiacie ideologie, o slabosci Serie A, o tym jak rozna od Seria A jest gra w Europie, jak to Juventus ma jeden schemat gry, ktorzy rozszyfrowali wszyscy od mnichow buddyjskim podczas medytacji, do goracych 14-tek podczas menstruacji..
Tymczasem sytuacja jest otwarta, brakuje troche szczescia w tej edycji i tyle. Dominowalismy, gralismy lepiej, bylismy blisko zwyciestwa NIE UDALO sie. Trudno. Nastepnym razem sie uda, bo druzyna funkcjonuje dobrze. Jasne Vidal cieniuje, Giovinco w chinskim ciasteczku wyczytal, ze jak nie bedzie strzelal 18 razy w meczu i dryblowal 2 razy tyle, to go wypozycza na dalsza prowincje niz do Parmy, wiec poki mu ktos nie powie, ze chinskie ciasteczka to bzura - problem bedzie narastal.
Obiektywizm tu nie zaglada czesto. De Ceglie widze nowym Bonuccim, co by nie zrobil - pojedzmy go- frustru frustru - moze ulzy.
Pozwole sobie tez skomentowac drugi mecz tej grupy. Kosmiczny futbol Shakhtara - jesli my nie wygramy LM w tym roku

- Łukasz
- Juventino
Napoli obejrzałem dopiero wczoraj (znakomity Marchisio). FCN nie oglądałem, bo nie miałem jak, a a zapowiadał się spacerek - widziałem tylko skrót. Ale generalnie przepaść dzieli Giovinco od Vucinicia. Na pewno swoje robi presja, ale - o ile byłem entuzjastą krasnala po jego grze w Primaverze i debiucie w Serie B i zawsze uważałem go (w przeciwieństwie do Palladino) za talent, o tyle obawiam się, że pewnego pułapu Seba nie przeskoczy i nie chodzi o wzrost. Na ławkę ma wystarczające umiejętności, na pierwszy skład - nie. Tak, wiem, że z FCN miał kilka naprawdę fajnych momentów, ale akurat takie mecze on powinien wygrywać w pojedynkę.
:shock:
???MishaAveJuve pisze: Gdzie masz tych młodych, pięknych i uzdolnionych we włoszech? tylko nie podawaj śmiesznych nazwisk jak[...] insigne.
:shock:
Ostatnio zmieniony 24 października 2012, 02:50 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kiss
- Juventino
Troche smiesznie czytac o tym, ze "zabraklo nam szczescia". Szczescia z taka amatorka? Rownie dobrze mogl to byc Slask Wroclaw.
Na przyszly sezon proponuje nie chwalic Marotty jak nie kupi zadnych napastnikow, a bedzie chcial sie wylgac kolejnymi pomocnikami.
Na przyszly sezon proponuje nie chwalic Marotty jak nie kupi zadnych napastnikow, a bedzie chcial sie wylgac kolejnymi pomocnikami.
- Castiel
- Juventino
Wiara przez Ciebie przemawia. Z Szahtarem udało nam się ledwo zremisować na własnym stadionie. Jeśli nie nastąpi jakiś wstrząs w szatni Juve to w Doniecku dostaniemy niezłe baty. Patrząc na to z tej strony...rzucilismy się dzisiaj do ataku i strasznie się odsłoniliśmy. Jak coś takiego zrobimy z Szahtarem to leżymy. Przewidywania można wyrzucić do śmieci, ale najbardziej prowdopodobne wydaje się, że zdobędziemy w rewanżach 5 pkt co i tak będzie sukcesem. Szahtar ma 12 zwycięstw pod rząd w lidze strzelając 38 goli i tracąc ledwie 6. Różnica jest taka, że dla nich LM to nie przepaść w porównaniu do ligi, a dla Juve tak.Supersonic pisze: Na 50 wypowiedzi, moze 3-4 bystre glowy zauwazyly, ze wystarczy 9 ptk a smiem twierdzic, ze moze i 7 i wychodzimy. 9ptk prawdopodobnie da pierwsze miejsce. Dzis stracilismy dwa ptk, wygrywajac z Chelsea zdobywamy 3.
Remis w Doniecku to będzie wielki sukces. Wiara i optymizm to fajne cechy...ale rzeczywistość się z nimi nie zgadza.
- Supersonic
- Juventino
A my w ciagu ostatnich kilkudziesieciu spotkan przegralismy 1. Nie moze byc mowy o przypadkowosci tego dokonania. Nie widze powodu, dla ktorego mielibysmy sie obawiac Chelsea lub Szachtara. Ich ostatnie dokonania sa z kosmosu, ale nasze.. sa lepsze :twisted:Castiel pisze: Szahtar ma 12 zwycięstw pod rząd w lidze strzelając 38 goli i tracąc ledwie 6.
Czyli ze ukrainska > wloska, Arsenal (Kijow ) > Lazio, a Zorya > Milan?Castiel pisze: Różnica jest taka, że dla nich LM to nie przepaść w porównaniu do ligi, a dla Juve tak.

Castiel pisze: Remis w Doniecku to będzie wielki sukces. Wiara i optymizm to fajne cechy...ale rzeczywistość się z nimi nie zgadza.
Rzeczywistosc na pewno tez nie mowi, ze szanse na awans zmalaly do 2,15%. Moj optymizm polega na tym, ze widzialem mecze tego Juve takie jak z Roma, Fiorentina, Interem ( last sezon mowie), Napoli, Chelsea, gdzie zaprezentowany poziom wystarczy na rozwalenie kazdego. Jeden superHansen, z drugim Oskarem za indywidualny wystep sezonu, nie zmienia tego, ze wiem jak duza jest wartosc tego zespolu, i jaki ma potencjal.
. Dolek formy Vidala i Chielliniego jest tu niuansem, nie jakas znaczaca dlugookresowa zmienna. Dlaczego kolejny taki mecz - jak te topowe z wiosny czy Londynu nie moze sie zdarzyc w Turynie lub Doniecku? Moga. I sie zdarza. Vidal 2 strzeli. Albo Pirlo. Albo Marchisio. No na pewno nie Matri - tu jest dramat, tu nie ma optymizmu, tu trzeba plakac.
- SKAr7
- Juventino
Z takim typem myślenia to ja nie wiem po co my jechaliśmy na wschodnią Sycylię w kolejce rewanżowej, w końcu na JS uratował nas tylko strzał rozpaczy MiloszkaCastiel pisze: Z Szahtarem udało nam się ledwo zremisować na własnym stadionie. Jeśli nie nastąpi jakiś wstrząs w szatni Juve to w Doniecku dostaniemy niezłe baty. Patrząc na to z tej strony...rzucilismy się dzisiaj do ataku i strasznie się odsłoniliśmy. Jak coś takiego zrobimy z Szahtarem to leżymy.

Zagraliśmy 3 mecze. 2 z drużynami z topu. Z Chelsea byliśmy nieco lepsi, ale uratował ich błysk geniuszu Oscara. Z Szachtarem wydawaliśmy się z kolei nieco słabsi, ale dużo w tym było tego, że Ukraińcy nie chcieli tego meczu wygrać, a my i owszem- łamanie pozycji by odebrać piłkę było nagminne. Dziś, bramka z niczego, i dzień konia bramkarza. Nie wiem, czemu niektórzy tu z automatu odpisują nam 1, a nawet 3 punkty po którymkolwiek z meczów rewanżowych. Wygrana z każdą z tych drużyn, w normalnych warunkach, z co najmniej niezłym dniem naszych piłkarzy, jest jak najbardziej możliwa.
Proponowałbym też przypomnieć sobie, jak wyglądała grupa A sezonu 09/10 po 4 kolejkach, i ta sama grupa finalnie

- Castiel
- Juventino
Źle to napisałem. Chodzi o to, że w głowach piłkarzy Szahtara nie ma znaczenia z kim grają. Grają swoje. Obojętne czy to jakiś ogór z ich ligi czy Chelsea. My mamy problemy w LM i pecha...Supersonic pisze: Czyli ze ukrainska > wloska, Arsenal (Kijow ) > Lazio, a Zorya > Milan?![]()
Na chwilę obecną stawiam, że zdobędziemy 5 pkt. Zobaczymy jak to będzie. Wartość obecnego Juventusu jest ogromna, ale w SerieA. Żadna drużyna z SerieA nie sprawiła nam takich problemów jak Chelsea czy Szahtar. Atak to fakt. Tragedia i nie ma co gdybać. Vucinic w jakiej by nie był formie - musi grać.
- Dzięcioł
- Juventino
Lypsky pisze:Gdyby Conte chciał to wróciłby do 4-3-3 z tymi zawodnikami, których ma.szczypek pisze: Nich wraca Pepe i wracajmy do 4-3-3 w takich momentach.
Dla mnie najbardziej niezrozumiałą decyzją jest wystawienie Vidala kosztem Pogby, który z Napoli dał b. solidną zmianę.
Jeśli ktoś pyta co mam do Matriego,, odpowiadam - to samo co do Amauriego - zamiast bramek, ciągłe poprawianie włosów. Trzeba było pogonić typa w lecie, kiedy mogliśmy zgarnąć za niego przyzwoite pieniądze.
Pomysł szczypka z 4-3-3 jest bardzo dobry. Opinia o Matrim zgodna z moją, którą mam o nim od marca/kwietnia.
A co do meczu, wczoraj byłem mega rozczarowany i wkurzony. Był moment w trakcie gry, gdy przestałem wierzyć że coś wbiją. Dziś patrzę na ten mecz bardziej obiektywnie. I dobrze, że udało się chociaż zremisować. Bardzo szkoda meczowej piłki Bendtnera. Asamoah był przeze mnie niedoceniany.
Supersonicu, z całym szacunkiem, ale właśnie takie spotkania, jak to wczorajsze, dobitnie pokazują marność Serie A. Awans w dalszym ciągu jest w naszym zasięgu, ale teraz przynajmniej dwa z pozostałych trzech spotkań należy wygrać. Liczę też, że Ukraińcy nie przegrają na Stamford Bridge. 9 ptk na bank nie wystarczy do wygrania grupy, co więcej może nie wystarczyć nawet do zajęcia drugiego miejsca.
Pamiętam taki sezon LM, w której w jednej grupie znalazły się Barca, Man Utd, Bayern i Broendby (genialne spotkania United z Barcą, w których padły dwa remisy 3 : 3). W pierwszej kolejce Niemcy przegrali w Kopenhadze, w drugiej wyfarcili remis u siebie z Anglikami, a mimo to wygrali grupę. My również możemy wygrać naszą, pod warunkiem że w kolejnych trzech meczach zrobimy 9 oczek. 7 pkt (czyli 10 pkt na koniec fazy grupowej) powinno dać drugie miejsce. Reasumując, dwa kolejne mecze trzeba wygrać. W innym wypadku LE. Niestety.
BTW Zambro, a Ty jak myślisz??

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
- stahoo
- Juventino
Ma ktoś jakiś dobry i obszerny skrót? Chcę sobie na spokojnie przypomnieć wszystkie decyzje, strzały i zagrania nowego Alexa.
Co do meczu: troche było pecha, dużo niemrawości, zgaśnięcie środka pola, głupia taktyka. Potem może mi się zachce więcej napisać.
Co do meczu: troche było pecha, dużo niemrawości, zgaśnięcie środka pola, głupia taktyka. Potem może mi się zachce więcej napisać.
- Il Fenomeno
- Juventino
Ty natomiast nie masz żadnych argumentów, więc jedyne co ci pozostało to gadanina w stylu, każdy ma własne zdanie, jesteś śmieszny, masz jakieś kompleksy. OK, DC zagrał wczoraj tragicznie, te zagrożenie które siał po lewej stronie, to był Caceres.bajbek17 pisze:Il Fenomeno stary Ty masz jakiś kompleks czy coś, że na siłę próbujesz udowodnić swoją rację. Twoje argumenty są naprawde śmieszne.
:lol: Dodam też, że młodzi, zdolni we Włoszech to nie tylko sami Włosi. A i Włochów jest multum. Zacznij oglądać ligę.MishaAveJuve pisze:Gdzie masz tych młodych, pięknych i uzdolnionych we włoszech? tylko nie podawaj śmiesznych nazwisk jak fausto rossi czy insigne.
Jeszcze takie spostrzeżenie: Insigne i Verratti, oby dwaj wielkie talenty, oby dwaj, świetne sezony w Serie B. Jeden odszedł do PSG, więc jest świetnym młodym graczem, który uciekł z tej ligi, drugi wrócił do Napoli, więc jest śmiesznym nazwiskiem i słabym piłkarzem.
Po prostu mnie zamurowało. Nie wiem co Ci odpowiedzieć. Aquilani odchodząc z Romy był uważany za talent większy niż Pirlo...MishaAveJuve pisze:Aquilani?? odchodząc z romy był uważany za talent czystej wody - pokroju Pirlo jeżeli nie większy!!
Ale takie jak z Chelsea jej siłę? Widziałem tu głosy ludzi, którzy cieszyli się, że Juventus nie ma z kim rywalizować w Serie A, teraz nagle obok DC, winą wczorajszego wyniku jest również liga włoska. Co będzie następne?Dzięcioł pisze:właśnie takie spotkania, jak to wczorajsze, dobitnie pokazują marność Serie A.
Ostatnio zmieniony 24 października 2012, 09:45 przez Il Fenomeno, łącznie zmieniany 2 razy.