LM 12/13 (gr. E) [03]: FCN 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 23:55

Tragiczny wynik w kwestii awansu. Śmierdzi ligą europejską. Będzie trzeba przełknąć, ale to sezon przetarcia z LM. Matriego i jego 20 goli w sezonie trzeba sprzedać w pakiecie z FabioQ i kupić młotek do ataku.
De Ceglie nadaje się tylko w systemie z 4 obrońcami w innym jest bezuzyteczny. Jego wrzutki przypominają Molinaro. Buffon przy golu chyba mały błąd popełnił. Mógł stać pół kroku w prawo. Mecz taki jak transmisja #$%^&

Z ciekawostek jak podają na nSporcie w Stambule na stadionie Galaty mocna ulewa była, dachu nie zamknęli, bo nie było a drenaż dał radę i mecz się odbył :prochno:
Lypsky pisze: Jeśli ktoś pyta co mam do Matriego,, odpowiadam - to samo co do Amauriego - zamiast bramek, ciągłe poprawianie włosów. Trzeba było pogonić typa w lecie, kiedy mogliśmy zgarnąć za niego przyzwoite pieniądze.
:ok:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2012, 00:02

Pisałem, że to nie będzie herbatka u królowej i teoretycznie tak było, ale myślałem, że mecz potoczy się inaczej i nie stworzymy aż tylu sytuacji. Nie wiem o czym możemy dzisiaj mówić, ale chyba to był pech.

Pogba, Pogbą, ale podobny policzek dostał Caceres. Chłopaki zapewnili nam zwycięstwo z Napoli, a dzisiaj poszli kompletnie w odstawkę, na ich miejscu zacząłbym się zastanawiać, czy aby na pewno wszystko idzie w dobrym kierunku.

Straszna bryndza nam się w tabeli zrobiła i ciężko nam się będzie z tego wszystkiego wykaraskać. Trzeba liczyć, że Szachtar nie przegra w Londynie, ale przede wszystkim samemu zacząć wygrywać. Jeżeli do meczu z Chelsea przystąpimy będąc przed nimi w tabeli to nadal wszystko w naszych nogach.

W niedzielę na Sycylii chcę rekompensaty.
Lypsky pisze: Jeśli ktoś pyta co mam do Matriego,, odpowiadam - to samo co do Amauriego - zamiast bramek, ciągłe poprawianie włosów. Trzeba było pogonić typa w lecie, kiedy mogliśmy zgarnąć za niego przyzwoite pieniądze.
:ok: x2
Ostatnio zmieniony 24 października 2012, 13:55 przez Vincitore, łącznie zmieniany 2 razy.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2012, 00:02

Nie wyobrażam sobie, co by się działo, gdyby tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> faul, jak ten Chielliniego (po którym straciliśmy bramkę) popełnił Bonucci, albo De Ceglie. Połowa forum zbluzgałaby obu i posłała do diabła. Tymczasem o Giorigio cisza. Zacznę więc ja - Chiellini zachował się jak bezmózg-amator i jest odpowiedzialny za stratę bramki.

Po raz kolejny strzał życia jakiegoś ogóra i mecz życia bramkarza przeciwko Juventusowi, co daje w efekcie wynik dość żenujący. Wracają (trochę) koszmary z czasów Del Neriego jak się na to patrzy. Mam nadzieję, że to chwilowa zadyszka i już w rewanżu odprawimy Duńczyków z kwitkiem.

Musimy wyjść z tej grupy i bronić resztek honoru SerieA.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2012, 00:03

Niech tylko zobaczę wywiady z naszymi gwiazdami/trenerami/zarządem że graliśmy przeciwko super zespołowi z Danii, wielkimi mistrzami, którzy zasługują na grę w LM i są piekielnie trudnym przeciwnikiem... to jest po prostu żenada... sory ale emocje biorą górę... :( ehhhh

Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2012, 00:03

Tragiczny wynik. Obawiam się, że ta frajerska porażka pozbawi nas awansu z grupy. Układ jest taki, że jeśli Chelsea ogra u siebie Szachtar, to jak będziemy chcieli awansować to musimy wygrać z Chelsea i nie przegrać w Doniecku. Ciężkie zadanie. Ale jak nie potrafi się ograć ogórków to tak potem jest ...

Ostatnie minuty to była katorga. Niby cisnęli, a praktycznie zero zagrożenia i gospodarze spokojnie dowieźli remis. Słabizna ...
Chiellini zachował się jak bezmózg-amator i jest odpowiedzialny za stratę bramki
Kielon, to trzeba sobie jasno powiedzieć, od dawna jest bez formy i w moim odczuciu gra bardziej za zasługi.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2012, 00:06

wojczech7 pisze:Nie wyobrażam sobie, co by się działo, gdyby tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> faul, jak ten Chielliniego (po którym straciliśmy bramkę) popełnił Bonucci, albo De Ceglie. Połowa forum zbluzgałaby obu i posłała do diabła. Tymczasem o Giorigio cisza. Zacznę więc ja - Chiellini zachował się jak bezmózg-amator i jest odpowiedzialny za stratę bramki.
i co z tego? każdemu się może zdarzyć chwila dekoncentracji, poza tym 1 błędem miał naprawde fajne wślizgi i odbiory, tyle okazji ile sobie stworzyliśmy w tym meczu powinien paść wynik conajmniej 3:1 dla nas a wtedy o błędzie Kielona nikt by nawet nie burknął.

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2012, 00:07

wojczech7 pisze:Nie wyobrażam sobie, co by się działo, gdyby tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> faul, jak ten Chielliniego (po którym straciliśmy bramkę) popełnił Bonucci, albo De Ceglie. Połowa forum zbluzgałaby obu i posłała do diabła. Tymczasem o Giorigio cisza. Zacznę więc ja - Chiellini zachował się jak bezmózg-amator i jest odpowiedzialny za stratę bramki.
Zdziwię się, jak zaraz nie zostaniesz tutaj zbesztany, ale co prawda to prawda. Chiellini prowokuje bardzo dużo głupich sytuacji i w konsekwencji niebezpiecznych. Wolę spokój Barzagliego, bo Chiellini działa mi momentami na nerwy chociaż to świetny obrońca, ale właśnie chyba za rzadko poddawany krytyce.

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2012, 00:10

Chiellini musi zrozumiec, ze lepsze jest wrogiem dobrego. Czasami po prostu trzeba wy*8abc pilke w aut i miec spokoj.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2012, 00:13

Nie od razu Rzym zbudowano i nie od razu Jose wygrał LM z interem :rotfl: Tak czy siak, postawa zawodników była żenująca. Poczynając od Matriego, a kończąc na Vidalu, który jest totalnie pod formą. Chilijczyk potrafi genialnie rozdzielać futbolówką. W dzisiejszym meczu tego zabrakło. Pamiętam sytuację, w której bezpośrednio uderzał z półwoleja, stojąc na 13 metrze. Miał wystarczająco dużo miejsca, by zamarkować strzał lub podać do niepilnowanego kolegi na 18 metrze. Tymczasem podjął decyzję o uderzeniu, które zostało zablokowane. W mojej ocenie szanse na awans z grupy zmalały do zera. Dlatego postulowałbym, aby Conte zdjął z chłopaków stres, powiedział prawdę i zasugerował, aby w trzech ostatnich meczach zagrali dla kibiców. Tak jak dzisiaj Duńczycy. Może stanie się cud...chociaż wątpię.

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2012, 00:14

nie chcę go bronić, ale piłkę od De Ceglie dostał nieprzyjemną, nieprzychylną i figlarną. Tzn dostał...on chyba chciał, żeby Bonus z nią wyjechał. Zła decyzja po prostu
Brakowało mi dziś Barzagliego :/

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2012, 00:21

Bazyliszek pisze:
i co z tego? każdemu się może zdarzyć chwila dekoncentracji
W zasadzie nic z tego, tyle że Kielonowi coraz więcej takich głupich zachowań się przytrafia. Uwielbiam gościa, ale czasem nóż mi się w kieszeni otwiera jak patrzę co wyprawia (jest tak drewniany, że głowa mała). Jak wspomniałem - Bonuca jedzie się tutaj bez mydła za błędy, które nie mają konsekwencji. Chiellini dał ciała, straciliśmy bramkę i nikt nawet o tym słowa nie pisnął. Dowód na to, jak "obiektywni" są niektórzy forumowicze.

Przydałby się jakiś napadzior z wyższej półki, oj przydał.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 października 2012, 00:22

1. De Ceglie to może jest klocowaty i nie ma porównania z Asą, ale tutaj kozioł ofiarny jak nic. Wystarczy, żeby Gio miał lepszą skuteczność, a DC miałby 2 asysty (a to tak na szybko, tylko z pamieci).
2. I blame Giovinco. Kiedy ten chłopak wreszcie zacznie spełniać obietnicę? Cieszyłem się jak cholera, że wraca. Ile można czekać?
3. Co do rozkminy pumexa - Asa kiwa, bo ma predyspozycje i, co za tym idzie, przykaz Conte (i to tylko z Chievo, nie Chelsea!). PDC nie ma, więc nie kiwa. Podobnie jak Licht i Isla.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2012, 00:23

Nie wiem czemu, ale takie czarne myśli mnie nachodzą...
Z którąś z epik Chelsea/Szahtar na pewno przegramy. Podejrzewam, że w Doniecku dadzą nam niezłą lekcję.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 października 2012, 00:23

No to mamy problem. Trzeba będzie wygrać dwa kolejne spotkania i liczyć na to, że nie przerżniemy z Ukraińcami w ostatnim meczu grupowym. Górnicy udowodnili dzisiaj, że radzą sobie znakomicie i mam nadzieję, że pokonają Chelsea także w Anglii. Ciężko o awans w naszym przypadku, ale z drugiej strony nie jest on niemożliwy.

Mieliśmy dzisiaj ogromnego pecha. Bramkarz rywala miał dzień konia i najprawdopodobniej rozegrał najlepsze spotkanie w swojej dotychczasowej karierze (skąd my to znamy...). Mieliśmy bodaj 30 strzałów. Aż dziw bierze, że tego nie wygraliśmy. Sam Giovinco miał kilka sytuacji, które powinien był zamienić na bramki.

Gol na konto Chielliniego. Faulował rywala w sytuacji, gdy w ogóle nie miał prawa stracić piłki. Genialny strzał z wolnego (pewnie pierwszy i ostatni) i było 1-0. Dobrze, że Mireczek przepięknym uderzeniem doprowadził do remisu, bo...

Wiemy nie od dziś, że brakuje nam napastnika z prawdziwego zdarzenia. Nie w każdym spotkaniu strzelają obrońcy i pomocnicy. Ataku to my niestety nie mamy.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2012, 00:28

Il Fenomeno pisze: @deszczowy, jutro gra Lewandowski. Szykuj chusteczki, papier toaletowy, czy w co tam wycierasz.
W pościel. Popytaj wśród krewnych jakie mogą być tego skutki. Podpowiem Ci....

Mamy problem. Oby Conte potrafił go rozwiązać. Pytanie tylko ile w owym problemie jego winy.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Zablokowany