LM 12/13 (gr. E) [03]: FCN 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 22:57

MaNieK_JuVe pisze:Co jak co ale tak dobrze grającego De Ceglie to dawno nie widziałem, rajdy, dryblingi, celne dośrodkowania. Potraficie być obiektywni? Kto jak kto ale Cegła zagral dobry mecz, smieszy mnie to Wasze hejtowanie.

Znaczy ja napiszę tak jak napastnika rozlicza się ze strzelonych goli tak obrońcę z puszczonych co z tego , że wrzucał biegał itd. jak raz źle podał i padła po tym bramka , a jakby nie liczyć to druga jego bramka z dwóch ostatnich jakie straciliśmy. Niech Antonio się głowi teraz jak to wszystko do kupy pozbierać. Tylko znając życie zawsze jest tak , że po takich wybrykach Matriego i Cegły w następnym meczu zobaczymy boskiego Alessandro w ataku :)

el Pirlo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 22:57

Bazyliszek pisze:
el Pirlo pisze:Czy jest jeszcze jakaś szansa na wyjście z grupy?
są, przydaloby sie zeby padł remis w meczu z Chelsea Szachtar, ew zeby Szachtar wygrał, my musimy wygrać z FCN i Chelsea u siebie obowiazkowo, i moze remis z Szachtarem
Dziękuję.
No cóż, trzeba wierzyć. Zawodnicy powinni się zmobilizować, wróci Asamoah, może Vidalowi forma wróci. Chyba trzeba odpuścić trochę ligę i dawać szansę Pogbie, Lucio, Marrone, bo duże znaczenie ma też granie co 3 dni.

Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 22:58

Jest źle, musimy teraz liczyć na 3 zwycięstwa, ewentualnie 2 i remis, żeby wyjść z grupy. Szkoda, szkoda, szkoda.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Napewno nie mamy taka druzyna jak w latach 83-85 badz 96-98 kiedy regularnie gralismy w finalach CL badz C1 czy C2.
Dobrze gralismy ale niestety czesto brakowalo kropka nad i w finale.
Dzis zeby zagrac w kolejnym finale musimy wyjsc z grupie. Zeby wyjsc z grupie musimy pokonac obronca tytul Chelsea i reszta spotkan.
Jesli nie mozemy wygrac z Dunska druzyna czy z Ukrainska to nie ma sensu zagrac z 1/8 final z np barcelona i dostac lanie u siebie i na wyjezdzie :angry: .
Jako kibic Juve od 30 lat nie mysle ze moje serce tego wytrzyma szczegolnie ze na codzien spotykam sie z sezonowcy kibice barcy ktorych widac coraz wiecej i szczegolnie majac wieku grubo ponizej 20 lat.

Jako dodatek powiem ze to 10 spotkan na arenach europejskich bez zwyciestwo, 9 remis z rzedu, oraz 5 spotkanie w LM bez zwyciestwo.
Nie ma szanse cokolwiek zadzalac w LM z taka statystyka. :(
Czas pomyslic powaznie o wzmocnienie formacja ofensywna bo jak narazie obroncy badz pomocnicy zdobywaja wiecej gole dla Juve. :x

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Na gorąco: Matri, De Ceglie, Vidal i 3-5-2 to podsumowanie tego beznadziejnego wyniku.

Teraz będzie trzeba się siłować, żeby awansować dalej. Z taką grą może być ciężko. Niech Marotta dalej wmawia ludziom, że mega napastnik nie jest potrzebny, bo Juventus to silny kolektyw i ma 2 równe składy.
Ostatnio zmieniony 23 października 2012, 22:59 przez nynek, łącznie zmieniany 1 raz.

Fleku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 22:59

Mam wrażenie że przy stracie bramki Buffon był zbyt blisko lewego słupka. Tak jakby spodziewał się bomby typu Roberto Carlos i bał się że nie zdąży zareagować. Strzał nie był mocny, bardzo precyzyjny, ale przy lepszym ustawieniu bramkarz powinien to wybronić. Przypominam sobie parade De Gea w meczu z Chelsea z zeszłego sezonu. Strzał Maty na pozór nie do obrony.
Wygląda na to że zagramy właśnie z Chelsea mecz decydujący o drugim miejscu w grupie. Shakhtar nie powinien stracić pierwszej lokaty.
A De Ceglie zagrał dzisiaj w ofensywie zadziwiająco dobrze. Dla mnie jak najbardziej na plus.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

I tak to jest - raz takiemu Oscarowi wyjdzie strzał życia, raz Duńczykowi.
Najlepszą odpowiedzią na takie niespodziewane sytuacje jest posiadanie w składzie gracza klasy Cavaniego, a nie Boskiej Piątki przypominającej
wesołą gromadkę, której esencją jest Matri... :/
______

Mówiłem, że ten Nordsjelland to nie Cracovia.
Już dopisujcie sobie 3 punkty za rewanż w Turynie :angry:

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Sorek21 pisze:Przestańcie płakać.
Przeciez po takim meczu nie pozostaje nic innego niż złożenie twarzy w ręce i płacz. Nie wazne ile meczów zostalo. Ważne z kim my ledwo remisujemy. Z klubikiem, ktory zostal zalozony w 1991r.
Oklepany schemat. Piła na skrzydło i petarda w pole karne, nie wazne kto i ilu tam swoich. Nie dociera to do mnie...

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 23:01

mazi12 pisze:
Sorek21 pisze:Przestańcie płakać.
Przeciez po takim meczu nie pozostaje nic innego niż złożenie twarzy w ręce i płacz. Nie wazne ile meczów zostalo. Ważne z kim my ledwo remisujemy. Z klubikiem, ktory zostal zalozony w 1991r.
Oklepany schemat. Piła na skrzydło i petarda w pole karne, nie wazne kto i ilu tam swoich. Nie dociera to do mnie...

Po takim meczu to powinno być przede wszystkim ZERO komentarzy kibiców Juve na całym świecie. Może wtedy nasi piłkarze zobaczyliby jak frajersko przegrali awans z grupy.
Ostatnio zmieniony 23 października 2012, 23:01 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 23:01

Oglądałem tylko 35 minut pierwszej połowy. Było słabo. Jak widzę po wyniku, w drugiej połowie lepiej nie było. Ciężko mi sobie to wyobrazić. Przez cały poprzedni sezon zapieprzamy po to by zakwalifikować do tych elitarnych rozgrywek, bo bardzo nam tego brakuje. W końcu - dostajemy się do tej LM, na którą tak długo czekaliśmy.

Przychodzi LM, a piłkarze (wyłączając mecz z Chelsea) grają jakby im się nie chciało, tak jakby mieli gdzieś to, o co walczyli cały poprzedni sezon. Czy to jest normalne? O ile z Chelsea byłem zadowolony, ze Shakhterem zniesmaczony, ale widać, że Shakhtar to nie leszcze, co zresztą udowodnili w dzisiejszym meczu z Chelsea, więc remis w ostateczności był do przyjęcia. Ale dziś? Z jakimś Nordcośtam? Przecież to się w głowie nie mieści. Do przerwy powinno już być po meczu na naszą korzyść...

Jak sobie przypomnę słowa Marotty, który mówił, że naszą siłą jest zespół i nie potrzebujemy TOP PLAYERA do ataku to chcę mi się śmiać. Owszem, siłą może być zespół, ale każda klasowa drużyna powinna mieć choć jednego bardzo dobrego napastnika, który będzie w miarę regularnie strzelał gole. Nam takiego piłkarza ewidentnie brakuje. Jeśli w następnym sezonie nie pojawi się w drużynie klasowy strajker, to ja ciężko widzę nasz sukces na europejskiej arenie.

Cóż, dzisiejszy wynik stawia nas w arcytrudnej sytuacji. Jeszcze nie jest "pozamiatane", ale ciężko widzę to, że wychodzimy z grupy kosztem Chelsea, czy Shakhtara.

Obrazek
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 23:02

Poprostu sami jestesmy sobie winni.
Mamy taki napad jaki mamy, zarzad mial kupic snajpera, sory ze tak mecze ale tu caly czas o to samo chodzi.
Matri i Giovinco sa calkowicie bezproduktywni, oni nic, doslownie nic poza jakims tam minimalnym absorbowaniem obrony przeciwnika nie daja.

Ten napad zawalil dzisiaj mecz, mozna bylo bramke, dwie strzelic w pierwszej polowie jak dunczycy jeszcze sie gubili, potem uwierzyli w siebie bo poprostu widzieli cieniutkie Juve.
W Lm, gramy przestraszeni, sa nerwy i nie gramy jak w seriea.
Dzisiaj grajac bojazliwie i ztakim napadem musialo to poprostu tak wygladac.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 23:03

KondzioJuveFans pisze:
deszczowy pisze:
KondzioJuveFans pisze:Giovinco i Isla najlepsi na boisku.
Przepraszam, że co? Chyba inny mecz oglądaliśmy. :angry:
no , Ty raczej grałeś go w FIFIE skoro tak twierdzisz. Giovinco dochodził do sytuacji , szarpał i dobrze grał a to , że nie trafił do siatki to świetna forma tego bramkarza. Isla ? pokazał , że jest w dużo lepszej formie od Lichtsteinera , dobre wrzutki + asysta ? Coś jeszcze ?
Kolega pumi wyjaśnił Ci, w czym rzecz chyba?

Hejtowany tutaj Vucinić uratował nam tyłki a Ty się podniecasz konusem bo robił dużo wiatru? Weź idź po sałatkę z jajkiem i setę. Przyda Ci się.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 23:04

Nam przede wszystkim brakuje stylu i determinacji z poprzedniego sezonu.
Bardzo długimi okresami gry gramy zachowawczo, nie ma tej intensywności. My przecież w poprzednim sezonie prawie każdego rywala zabiegaliśmy.
Moim zdaniem 3-5-2 być może gwarantuje większy spokój w obronie ale w ataku pozycyjnym to niemal wymusza granie piłek do skrzydeł. Sami sobie odbieramy atuty. Warto by chyba się zastanowić nad powrotem do 4-3-3(4-5-1).

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Sila Spokoju pisze:Wpuszczanie De Ceglie od 1 minuty, w tak ważnym meczu też mija się z celem, co można było zauważyć na przekroju całego spotkania, bo poza jednym celnym dośrodkowaniem nie pokazał w tym meczu zupełnie NIC.
KondzioJuveFans pisze:De Ceglie to jest jakaś tragedia.
baka pisze:Po takich meczach powinno się z kadry eliminować słabe jednostki jak Matri i De Ceglie.
bajbek17 pisze:A De Ceglie i Lucio już nie chce widzieć na boisku
nynek pisze:Na gorąco: Matri, De Ceglie, Vidal i 3-5-2 to podsumowanie tego beznadziejnego wyniku.
gucio_juve pisze:Mam wrażenie, że wszyscy Ci, którzy przed meczem liczyli na "gładkie 0:3" teraz jadą po Matrim i De Ceglie. Nie zagrali być może wybitnie, ale w czym byli gorsi od Pirlo, Marchisio czy Vidala?
:prochno: De Ceglie kozłem ofiarnym. De Ceglie przyczyną remisu z Duńczykami. Chłopak zagrał dzisiaj dobrze, bardzo dobre wrzutki, po których mogły paść bramki. Tak, bramki, bo tych wrzutek było kilka.

bajbek17 pisze:A De Ceglie i Lucio już nie chce widzieć na boisku
Oczywiście! Lucio dziś zawalił 3 bramki i sprowokował 2 setki. Udowodnił, że do Juventusu się nie nadaje.
Sila Spokoju pisze:Ten mecz pokazał jak cienki jest Juventus i cała włoska liga,
Siła Spokoju :lol:

deszczowy pisze:
KondzioJuveFans pisze:Giovinco i Isla najlepsi na boisku.
Przepraszam, że co? Chyba inny mecz oglądaliśmy. :angry:
Kondzo, cicho, bo bez mózg zaraz stwierdzi, że Gio zawinił gola i wróci do sytuacji z cieszynki po bramce z Romą.
Ostatnio zmieniony 23 października 2012, 23:06 przez Il Fenomeno, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

isolato pisze:Jak tam panowie rotacje w składzie? Znawcy ZADOWOLENI ?! haha

Brawo dla naszych za walkę do końca. Punkt na takim terenie niezwykle cenny w perspektywie walki o ... LE :rotfl:

pozdrawiam kumatych.
Conte zaoferował nam rotację dla rotacji, chyba mózgu dzisiaj nie użył.

albo jest dziwny albo nie wiem, co to w ogóle za skład wyszedł na tych Duńczyków. Pirlo co trzy dni ma grać a daje odpoczywać młodszym, nie mam słów. Jest Pogba, są inni ale nie musi być Pirlo.
Puchniemy pomału, wychodzi brak doświadczenia sztabu Conte w walce na 3 frontach.

No więc co? Trzeba grać swoje, nie kalkulować a może awansujemy. To dopiero półmetek nie ma co naszych skreślać ale z taką grą to my daleko nie zajdziemy. Wstrząśnij Conte tym szambem, zmien coś bo już wszyscy cię rozpracowali.

FORZA JUVE!!!
Zablokowany