LM 12/13 (gr. E) [03]: FCN 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 22:51

Powiem tak: tylko remis i aż remis, na pewno nie można było odmówić nam ambicji, po stracie gola rzuciliśmy się do szaleńczego ataku co dało efekt w postaci bramki wyrównującej. Niestety drugiej nie udało się już strzelić. Duńczycy nie grali nic, po zdobyciu gola cofnęli się jeszcze bardziej, ale trudno było się spodziewać przed meczem otwartej gry z ich strony. Nam niestety brakło pomysłu na sforsowanie ich defensywy. Sytuacja w grupie robi się bardzo ciekawa, Chelsea przegrywa w Doniecku. Jedno jest pewne, o awans będzie bardzo, bardzo trudno. To jest Champions League, tu nie ma słabych zespołów.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 22:51

Chiellini po raz kolejny pokazał , że na boisku nie używa mózgu. De Ceglie to jest jakaś tragedia. Bendtner po wejściu zrobił więcej niż Matri przez cały swój pobyt na boisku. Giovinco i Isla najlepsi na boisku.

PS. Lucio chyba się oburzył , że zszedł.

Fino Alla Fine Forza Juventus!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 22:53

KondzioJuveFans pisze:Giovinco i Isla najlepsi na boisku.
Przepraszam, że co? Chyba inny mecz oglądaliśmy. :angry:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
MaNieK_JuVe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Co jak co ale tak dobrze grającego De Ceglie to dawno nie widziałem, rajdy, dryblingi, celne dośrodkowania. Potraficie być obiektywni? Kto jak kto ale Cegła zagral dobry mecz, smieszy mnie to Wasze hejtowanie.
Szkoda, ze nie mozemy grac caly mecz tak jak po stracie bramki tzn agresywnie wysoko z pressingiem. 33 strzaly z czego tylko 1 gol.
Oczywiscie zaczyna sie juz temat LE, ale dzieci malej wiary spokojnie, jeszcze sa 3 mecze i 9 pkt do zdobycia. Wiara czyni cuda.

Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
Nedved1983

Juventino
Juventino

aż kusi żeby wygłosić monolog ala Szpakowski :płaczę:
szanowni państwo mamy dramat :płaczę:
1 połowa: rywal ma większe posiadanie piłki, na 4 strzały wszystkie celne. my? 1 celny, JEDEN!!!! :angry:
2 połowa, około 60 minuty, mamy 10 celnych strzałów, ZERO BRAMEK!! :angry: ok.80 minuty, Pirlo 69% celnych podań!! to jest DRAMAT!
do tego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> faul Giorgio, świetny wolny i przegrywamy. dopiero wtedy nasi uznali że nie są w Ciechocinku a grają w LM. zaczęły się ataki, strzały, coraz więcej rogów. sieroty zaczęły biegać. starczyło na 1 bramkę.
ale spora wina w naszym sztabie trenerskim, wysłali przekaz: to frajerzy, Isla i Kuczer dadzą radę.
zimą MUSIMY kupić napastników, trzeba pilnie rozbić skarbonkę, i sprzedać nieudacznego Matriego.
jedynie asysta Isli cieszy. martwi mnie bardzo Vidal. nie wiem gdzie się podziało moje Juve z zeszłego sezonu. nawet jak walili głową w mur to jednak atakowali, biegali, walczyli i posiadali piłkę. może czas znowu grać 4-3-3?! bo dziś jak na nie weszliśmy to wreszcie zaczęło się dziać
Ostatnio zmieniony 23 października 2012, 22:55 przez Nedved1983, łącznie zmieniany 1 raz.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 22:54

el Pirlo pisze:Czy jest jeszcze jakaś szansa na wyjście z grupy?
są, przydaloby sie zeby padł remis w meczu z Chelsea Szachtar, ew zeby Szachtar wygrał, my musimy wygrać z FCN i Chelsea u siebie obowiazkowo, i moze remis z Szachtarem

rosomak

Juventino
Juventino

Ten mecz byl spokojnie do wygrania juz w pierwszej polowie, gdybysmy mieli snajpera.
Nie mamy poza Vuciniciem chociazby jednego sredniego napastnika.
Nie piszcie o sebie czy fabio [matriego wogule nie biore pod uwage], wpierwszej polowie mozna bylo spokojnie wbic 2 bramki.
Ten klub sie w europie nie odrodzi jezeli nie wymieni napadu.
Sprzedajmy 3 i zostawmy tylko Vucinica w wakacje.
Oni sa do dupy, ci co mamy wskladzie napadu, poki mozemy to zarobmy na nich:(
jestem zalamany

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Z reguły jestem spokojną osobą, ale dzisiaj po prostu nie wytrzymałem, czego konsekwencją jest rozwalona myszka i 3 wypadające przyciski z klawiatury. Oprócz meczu zdenerwował mnie mój ukochany uslugodawca internetowy, u którego za każdym razem w trakcie meczu musi sobie internet paść na przynajmniej 10 minut (73-83minuta).

Co do meczu;
Zagraliśmy totalne dno w ataku, ale i w pomocy. Zmiany naszego super trenejro niewłaściwe (poza Vucinicem, który strzelił bramkę i uratował choć 1 punkt w dzisiejszym przekomicznym meczu) i przede wszystkim zbyt późne. Co do choler jasnej robił Vidal do końca spotkania ? Przecież ten piłkarz dzisiaj zasługuję na notę nawet nie 1, a MINUS JEDEN. Po co do cholery było wpuszczać Gacka, skoro było wiadomo, że nie da on nam żadnej świeżości w ataku ?

Bardzo dobre spotkanie zagrał Giovinco, któremu w dzisiejszym meczu należała się bramka, choć przyznam, że zagrał też jak zwykle samolubnie, bo mógł podać kilka razy do lepiej rozmieszczonych partnerów. Szczególnie zapadła mi w pamięć akcja z około 50 minuty, gdzie mógł podać bodajże do niekrytego Matriego w polu karnym.

Pirlo - z jednej strony bardzo zamulił przy straconej bramce, do której praktycznie nie wyskoczył (bo 10cm w góre to żaden skok), z drugiej zaś strony miał dość dużo ciekawych i dobrych podań, których niestety nasi piłkarze nie wykorzystywali.

Wpuszczanie De Ceglie od 1 minuty, w tak ważnym meczu też mija się z celem, co można było zauważyć na przekroju całego spotkania, bo poza jednym celnym dośrodkowaniem nie pokazał w tym meczu zupełnie NIC.

Chiellini - bezsensowny faul i dzięki jego głupiej grze możemy nie wyjść z grupy.

Ten mecz pokazał jak cienki jest Juventus i cała włoska liga, w której to Juve nie przegrało od 47(?) meczów. Przecież to są żarty, że zarówno Szachtar jak i Chelsea klepie takich ogórków, a my ledwo wywozimy remis. Ponadto przeciwnicy moim skromnym zdaniem zagrali dużo lepsze spotkanie, bo wykorzystali przede wszystkim swoją/e szansę. My za to mieliśmy dużo akcji podbramkowych, z czego żadnej nie wykorzystaliśmy.

Do domu patałachy !
Mam nadzieję, że Conte da wam w kość na treningach, tak że będziecie rzygać i srać z bólu.

Miałem w ogóle nie komentować, bo takie DNO nie zasługuję na komentarze, ale mimo wszystko to zrobiłem.

Dziękuje za masę nerwów i zmarnowany czas, idę do sklepu po piwo...

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Dzisiejsze spotkanie fatalnie oglądało się podwójnie z powodu gry i dostępnych transmisji. Zagraliśmy bardzo słabo, i dzisiejszy wynik postawił nas pod ścianą, o wyjście z grupy będzie niezmiernie trudno. Ogólnie Duńczycy strzelili świetnego gola i wina w tym jedynie De Ceglie za świetne podanie. Ale nie rozumiem jak zespół zdecydowanie lepszy( nie w tym konkretnym meczu) nie był w stanie strzelić 2 bramek. Strasznie irytowały bezsensowne długie wrzutki na aferę, zamiast spokojnie rozegrać. Co do personaliów to najbardziej na minus DeCeglie i Vidal (który jest kompletnie bez formy). Isla mimo asysty też jest jakiś zagubiony w naszej drużynie. Na mały plus Buffon, Pirlo i Seba. Ale co tu dużo pisać dramat, coś nam mecze rozgrywane we wtorki nie służą :think: :angry:

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Padaka, co tu duzo pisac :/ Niby momentami zabraklo szczescia, a temu Beckhamowi wyszedl strzal zycia, ale i tak siara straszliwa.

Wole Bendtnera od Matriego. Wlocha nie chce juz w naszej koszulce ogladac, a Dunczyk przynajmniej nie ma kilogramowego kloca w spodenkach, gdy trafia do niego pilka. I niech Vidal sobie usiadzie, do ciezkiej cholery, na lawce.

Szanse niby mamy, ale trzeba bedzie wygrac w nastepnej kolejce (co nie powinno byc strasznie trudne) i puknac Chelsea u siebie albo Szachtar na wyjezdzie (co bedzie trudne, jak cholera). Jak mamy grac w LE to oddajmy komus to miejsce charytatywnie, bo szkoda nog na te rozgrywki.

Obrazek
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 22:55

Ej kielon popełnił błąd przy tym faulu, ale reszte spotkania grał bardzo dobrze więc mu odpuśćcie. Mamy lekki kryzys i jak zwykle wypada na europejskie puchary, w których nigdy nie umieliśmy grać. Powiedzmy sobie szczerze co to są 2 zwycięstwa dla takiego klubu w LM?

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 22:55

Powiem tak panowie: Liczmy na remis albo wygraną górników w meczu CHELSEA - SZACHTAR. Wygrana Chelsea w tym meczu oznaczać będzie, że w praktyce musimy wygrać oba końcowe mecze...

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2012, 22:56

deszczowy pisze:
Bo widzisz Deszczu, niektórym wystarczy, że Konus polata po boisku jak końska mucha, narobi smrodu tu i ówdzie i będzie git. A że pożytku z tego nie ma żadnego... :roll:

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Bendtner lepszy od Matriego ale i tak jedną piłkę meczową miał na głowie.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

deszczowy pisze:
no , Ty raczej grałeś go w FIFIE skoro tak twierdzisz. Giovinco dochodził do sytuacji , szarpał i dobrze grał a to , że nie trafił do siatki to świetna forma tego bramkarza. Isla ? pokazał , że jest w dużo lepszej formie od Lichtsteinera , dobre wrzutki + asysta ? Coś jeszcze ?

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Zablokowany