Serie A 12/13 (7): Siena 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 19:44

Przeważaliśmy cały mecz, a od 60 minuty to już obrona Częstochowy w Sienie.
Trzeba zauważyć, że to pierwsze zwycięstwo Juve nad Sieną od momentu, gdy przejął nas Conte -więc duży plus.
Plus kolejny za to, że w końcu zaryzykowaliśmy i zagraliśmy o 3 pkt - naprawdę nie do pomyślenia w tamtym sezonie, a dzisiaj zdejmujemy Marrone i dajemy Fabio - naprawdę wspaniale, widać ze pragnęliśmy tych 3 pkt.
Marrone mocno dawał na alibi, dzisiaj mnie nie przekonywał, nie wiem wydaje mi sie, że nie wykorzystujemy jego potencjału - tak jak wspominałem przed mecze chce zobaczyć pomoc Pogba - Luca z jakimś outsiderem.

Nie znałem składów przed meczem, więc dopiero w 40 minucie zorientowałem się ze gra Miras. Brawo dla niego. Fajnie, że zrobi 2 razy w meczu amazing zagranie, ale to jednak mało, mało na zawodnika, który ma <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> potencjał, kolejny raz przeszedł koło meczu.
Jeśli na Napoli nie wystrzeli dawać go na 2-3 mecze na ławę - może się ocknie.
Gio najlepiej ze wszystkich. To co dzisiaj robił jak się stara, pokazuje że na Juve się nadaje, owszem może Cieżko ogarnąć mu sie w LM, jak większości, ale dzisiaj fenomenalnie - to po faulu na nim Pirlo.
I to chyba on dośrodkowywał na głowę Kielona, który odegrał do Markiza. Najważniejsze, że nie przeszedł obok meczu jak Miras, dzisiaj bardzo się starał i widać było, że to zawodnik, który nam się jeszcze przyda.
Myślę, że niektórym albo przyda się odpoczynek fizyczny albo psychiczny bo poczuli się zbyt pewnie i uważają, że obojętnie jak zagrają to i tak będą mieli miejsce w podstawowej 11.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 19:46

albertcamus pisze: a Ty mówisz, że powinien usiąść na ławce???
Gdzie wtedy powinien być Vucinic? Na trybunach???
Tak powinien usiąsć na ławce tak samo jak Vucinic. Napastnik powinien być rozliczany z bramek, a nie z tego, że ładnie kopnął piłkę czy kiwnął 5 graczy, a później zaliczył stratę.

Prawda jest taka, że aktualnie Qugliarella bardziej zasługuję na grę niż 2 w/w.

Aa najbardziej boli mnie to, że przestaliśmy grać stylem z ubiegłego sezonu. W kilku ostatnich meczach zauważyłem mniejsze chęci w odbiorze i słabszy pressing, a podanie często są długie zamiast zagrać klepką. I to właśnie styl najbardziej boli...
Mam nadzieje, że po powrocie Conte wszystko wróci do normy i znowu zaczniemy grać piękną dla oka piłkę.

P.S.
Co proponujecie obejrzeć na wieczór ? Derby Mediolanu czy pojedynek Napoli z Udinese ?

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 19:52

Sila Spokoju pisze: P.S.
Co proponujecie obejrzeć na wieczór ? Derby Mediolanu czy pojedynek Napoli z Udinese ?
obejrzyj jeszcze raz mecz ze Siena, jesli twierdzisz, ze Gio dzisiaj zagral tak beznadziejnie.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Sila Spokoju pisze: Tak powinien usiąsć na ławce tak samo jak Vucinic. Napastnik powinien być rozliczany z bramek, a nie z tego, że ładnie kopnął piłkę czy kiwnął 5 graczy, a później zaliczył stratę.
tak się sklada ze Gio ma chyba najwiecej bramek strzelonych ze wszystkich piłkarzy Juve aktualnie wiec tym bardziej nie rozumiem twoich wywodów, czyli ze jak jakis napastnik nie strzeliw danym meczu zadnej bramki to powinno się go usadawiać na ławie w kolejnych meczach? co do tego napastnika to tez się nie za bardzo zgodze bo nigdy Giovinco nie uwazalem za 'napastnika' prędzej za ofensywnego pomocnika/cofnietego napastnika.
Rozumiem ze mozna za kims nie przepadać, ale moglibyscie byc obiektywni bo te wasze wylewanie żalów na Giovinco staje się troche śmieszne tym bardziej ze sam Giovinco zagral dobre spotkanie
Sila Spokoju pisze: P.S.
no jesli lubisz ogladac piekna dla oka pilke jak to przytoczyles w swoim poscie to polecam Real vs Barca
Ostatnio zmieniony 07 października 2012, 19:53 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

ewerthon

Juventino
Juventino

Sila Spokoju pisze:
albertcamus pisze: a Ty mówisz, że powinien usiąść na ławce???
Gdzie wtedy powinien być Vucinic? Na trybunach???
Tak powinien usiąsć na ławce tak samo jak Vucinic. Napastnik powinien być rozliczany z bramek, a nie z tego, że ładnie kopnął piłkę czy kiwnął 5 graczy, a później zaliczył stratę.

Prawda jest taka, że aktualnie Qugliarella bardziej zasługuję na grę niż 2 w/w.
No najlepiej żebyśmy grali bez żadnego napastnika, tak wychodzi :D
Co do Giovinco to mam inne zdanie, ale najbardziej na ławkę to zasługuję teraz Vucinić. Zawsze był irytującym zawodnikiem, ale ostatnio zaczął się rzucać do każdego i bezsensownie holować piłkę. Facet jak nikt potrafi zaskoczyć ciekawym podaniem, szkoda tylko, że ostatnio nic wielkiego z tego nie wychodzi. Jego frustracja wynika chyba z tego, że nie bardzo może się wstrzelić w bramkę, a spędza przecież sporo minut na boisku. Nie łudźmy się jednak, Conte będzie na niego stawiał i tyle..

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 19:56

KIBICE 2012 atakują, aaaaaaaaaaa

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 20:25

Sila Spokoju pisze:KIBICE 2012 atakują, aaaaaaaaaaa
przepraszam cie z calego serca ze zalozylem konto dopiero w 2012... :roll:
oczywiscie nie pomyslales o tym ze moze wczesniej nie bylem zagorzałym forumowiczem, wchodziłem na stronki fanowskie ale sie w nich nei udzielalem tak jak teraz, no ale widze, że lepiej zmienić temat i wjechać na date zalozenia konta na tym forum bo przeciez to jest wyznacznik tego od kiedy się kibicuje danemu klubowi :angry:

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 20:25

Nie przepadam za Gio, ale w tym meczu akurat był jednym z lepszych. Mój tata widząc jak się męczę oglądając Juve powiedział coś takiego:
"Spokojnie Juve nie będzie wygrywać wszystkiego po 5-0, grając jak z nut"
Odpowiedź:
"Ja to wiem, ale ostatnio coś Juve gra jakby zawodnicy przed meczem biegali jakiś maraton, i te słabsze mecze zdarzają się coraz częściej."
I to mnie martwi, z Ukraińcami i Sieną, zagraliśmy bardzo, bardzo, bardzo słabo. Liczę na to ,że ciężki był okres przedsezonowy i niedługo wszyscy złapią zadyszkę a my zaczniemy grać jak na Juve Conte przystało.
Ostatnio zmieniony 07 października 2012, 20:26 przez Smok-u, łącznie zmieniany 1 raz.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 20:26

ewerthon pisze:Z Giovinco jest teraz taki sam problem jak z Marchisio swego czasu. On musi strzelić gola, bo inaczej mało kto pochwali jego grę. Ale krytykowanie jego dzisiejszego występu jest trochę hejterstwem i krótkowzrocznością.
Bramka to zdecydowanie za mało, bo przyjdą z widłami i będą próbować wsadzić mu je w odbyt, za to że po golu nie zrobił asystentowi loda, lecz jak burak pobiegł do kibiców się cieszyć.

Lypsky pisze:Dziś dzięki interwencjom naszego środkowego obrońcy, Siena miała (chyba) 3 okazje do zdobycia bramki. Nie poznaję Chelliniego w tym sezonie,
Dziś OK, był słaby i szczerze to miałem nadzieję, że po 1 połowie zmieni go Lucio, ale na przestrzeni tego sezonu Giorgio jest bardzo dobry.

ObrazekObrazek
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 21:36

Atak Vucinic - Gio nie działa. Musi być podział, potrzeba snajpera i cofniętego, a obaj grają cofniętego. Poza tym Vucinic w kiepskiej formie, trzeba go posadzić, gra ten co jest w lepszej formie, tyle. Nie ma nietykalnych i niezastąpionych.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 21:51

Bazyliszek pisze:
Sila Spokoju pisze:KIBICE 2012 atakują, aaaaaaaaaaa
przepraszam cie z calego serca ze zalozylem konto dopiero w 2012...
To akurat było w formie żartu ;). Sam jak widzisz założyłem konto dopiero w 2009 roku.

A żebym znowu nie dostał ostrzeżenia za post nie na temat, to uważam, że razem w ataku nie powinien grać Giovinco i Vucinic.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 22:05

Ludzie narzekają na słabszą postawę w tym sezonie chociaż wyniki nadal bronią drużynę. Fakt, mecze wyglądają jak grane na stojąco, a taki Lichtsteiner nie zapieprza w 92 minucie na pełnym biegu do kontry ale... No właśnie. Conte i jego sztab pokazali w zeszłym sezonie, że potrafią przygotować fizycznie zespół. Dlaczego mieliby to zepsuć? Na moje zmieniono harmonogram pod kontem gry w fazie pucharowej LM i stąd teraz zawodnicy nie domagają. Oni mają złapać wysoką formę i utrzymać jak najdłużej wtedy kiedy to będzie najbardziej potrzebne. Tyle ode mnie.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 22:52

Widać wyraźnie, że nasi przechodzą jakiś kryzys. Było to widać w spotkaniu z Ukraińcami, było widać także dzisiaj w Sienie. Poważne problemy zaczęły się z kolei w pojedynku z fiorentiną.

Do doliczonego czasu pierwszej połowy wydawało się, że to kolejny mecz bez historii. Mieliśmy na boisku ogromną przewagę, mieliśmy swoje okazje, a Siena nam nie zagrażała. Potem jednak ten babol w defensywie i do szatni schodziliśmy z bramką "w plecy". Druga połowa to PADAKA. Chiellini rozegrał fatalne zawody - tak naprawdę powinien był wylecieć z boiska, do tego te jego problemy z opanowaniem piłki plus ta pechowa interwencja, po której Buffon mógł wyciągać piłkę z bramki. Denerwowało mnie cholernie to, że do końca pozostawało zaledwie kilka minut, a nasi grali tak, jak gdyby ten wynik ich satysfakcjonował. Buffon powoli truchtał, nie spieszyło mu się z wykopaniem piłki. Później okazało się jednak, że cierpliwość piłkarzy została nagrodzona, a Marchisio umieścił piłkę w siatce.

Ten kryzys nie mógł chyba przyjść w lepszym momencie - teraz naszych czeka przerwa na reprezentacje i liczę na to, że za dwa tygodnie powrócą odmienieni.

Czeka nas bardzo trudne spotkanie ze śmieciarzami. Ci wygrali dziś mecz z Udinese i mają tyle punktów co my. Nas urządzałby w sumie nawet remis, bo też zapewniłby nam lidera. Nie mam jednak wątpliwości, że nasi zagrają o pełną pulę. Nie możemy jednak grać tak, jak dzisiaj, bo nie będziemy mieć czego szukać.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 23:44

Fajnie brzmią te wszystkie statystyki, że w ubiegłym sezonie mieliśmy na tym etapie mniej punktów niż teraz itd. To wszystko jest prawda. Tylko że trzeba być ignorantem, żeby nie dostrzec mankamentów w naszej grze, bo one są i to jest normalne, że zwraca się na nie uwagę. Jeżeli w czymkolwiek zgadzam się z Tomaszem Lipińskim, to w tym, że od ukochanej drużyny trzeba wymagać więcej. A taki mecz jak dzisiejszy jest oczywistym polem do wyciągania wniosków. Więc nie rozumiem skąd pretensje o jakieś nadmierne krytykanctwo do tych, którzy ośmielają się zwracać uwagę na oczywiste kwestie.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 października 2012, 00:04

B@rt pisze:Fajnie brzmią te wszystkie statystyki, że w ubiegłym sezonie mieliśmy na tym etapie mniej punktów niż teraz itd
To i jeszcze dorzucę od siebie- w zeszłym sezonie byliśmy piłkarsko w meczu słabsi od rywala całe 3 razy- dwukrotnie z Napoli, i raz z Milanem. Trzy mecze na bodaj 43 rozegrane. Teraz byliśmy piłkarsko gorsi nie od dwóch największych rywali do tytułu i ćwierćfinalistów ligi mistrzów, tylko od walczącej o puchary Fiorentiny, oraz, z całym szacunkiem- Szachtaru. Dziś też Sienie dużo nie brakowało, by ich piłka była bardziej płynna od naszej. A to ta sama Siena, która rok temu jeszcze z Destro w składzie zablokowała się w lidze na 180 minut, i ani myślała atakować. Siena, Panowie.

Zablokowany