Serie A 12/13 (7): Siena 1-2 JUVENTUS
- GKS Katowice
- Juventino
Tak apropos meczu jeszcze. Nie zagra w Sienie Gaetano D`Agostino, swego czasu cel transferowy w okienku. Chodziły nawet kwoty 20 milionów...dobrze, że ten transfer nie wypalił.
- ewerthon
- Juventino
Za to "wypalił" inny, na którym zmarnowaliśmy kupę szmalu...GKS Katowice pisze:Tak apropos meczu jeszcze. Nie zagra w Sienie Gaetano D`Agostino, swego czasu cel transferowy w okienku. Chodziły nawet kwoty 20 milionów...dobrze, że ten transfer nie wypalił.
Siena nie ma zbyt wielu argumentów w tym meczu, zwycięzca może być tylko jeden.
- GKS Katowice
- Juventino
Zamienił stryjek siekierkę na kijekewerthon pisze:Za to "wypalił" inny, na którym zmarnowaliśmy kupę szmalu...GKS Katowice pisze:Tak apropos meczu jeszcze. Nie zagra w Sienie Gaetano D`Agostino, swego czasu cel transferowy w okienku. Chodziły nawet kwoty 20 milionów...dobrze, że ten transfer nie wypalił.
Siena nie ma zbyt wielu argumentów w tym meczu, zwycięzca może być tylko jeden.

- Robaku
- Juventino
Wg Fillipiego na pewno zagra Marrone i teraz tylko pytanie w oboronie co najbardziej prawdopodobne czy jednak w pomocy, jeśli w obronie to przy 3-5-2 czy może przjedziemy jednak na 4-3-3 i wtedy z nim zagrałby Lucio.
Filippi też wskazał jakoby szanse miał dostać Pogba i Pirlo razem może to znaczyć, że jednak sztab szkoleniowy zrozumiał, ze nie ma sensu pchać Paula na pozycje Andrzeja tylko francuzem zastępować Vidala, w ogóle ciekawie mogloby wygladac zestawienie środka pomocy przy 4-4-2 z Pogba i Marrone na środku - może nie jeszcze w tej rundzie, ale może w CI spełniołoby to zadanie.
Mówi się o wypożyczeniu Marrone do Bergamo nie jestem za tą opcję myślę, że Marrone jeszcze się tutaj w tym sezonie przyda.
czy znacie jakąś strone gdzie mozna zobaczyć kto ile minut zagrał w tym sezonie we wszystkich rozgrywkach?
Filippi też wskazał jakoby szanse miał dostać Pogba i Pirlo razem może to znaczyć, że jednak sztab szkoleniowy zrozumiał, ze nie ma sensu pchać Paula na pozycje Andrzeja tylko francuzem zastępować Vidala, w ogóle ciekawie mogloby wygladac zestawienie środka pomocy przy 4-4-2 z Pogba i Marrone na środku - może nie jeszcze w tej rundzie, ale może w CI spełniołoby to zadanie.
Mówi się o wypożyczeniu Marrone do Bergamo nie jestem za tą opcję myślę, że Marrone jeszcze się tutaj w tym sezonie przyda.
czy znacie jakąś strone gdzie mozna zobaczyć kto ile minut zagrał w tym sezonie we wszystkich rozgrywkach?
- juvemaroko
- Juventino
Zerknij tuRobaku pisze:Wg Fillipiego na pewno zagra Marrone i teraz tylko pytanie w oboronie co najbardziej prawdopodobne czy jednak w pomocy, jeśli w obronie to przy 3-5-2 czy może przjedziemy jednak na 4-3-3 i wtedy z nim zagrałby Lucio.
http://www.worldfootball.net/team_einsa ... 2012-2013/
- Vimes
- Juventino

Conte doczekał się kilku miłych słów od Valentiny Mezzaromy, wiceprezydent Sieny. Tak milutko się zrobiło, że aż nie wypada ich za mocno zlać

- MoreLL_FTL
- Juventino
Nie ma meczy łatwych, każdy kosztuje naszych masę energii. Panowie odczuwają już powoli większą częstotliwość rozgrywanych meczy. Na szczęście skład pozwala na rotacje zawodników bez większych obaw o postawę zmienników. Jestem pewien, że Pogba jest w tym momencie w stanie zastąpić słabiej grającego Pirlo i dodatkowo pokazać jak bardzo zależy mu na grze. Takie mecze jak ten powinny być dobrym momentem by dać chłopakowi szansę.
- Robaku
- Juventino
Ile można gadać ze Pogba nie nadaje się na zastępowanie Pirlo on nie ma takiej smykałki do rozgrywania, uważam, że już Marrone lepiej by zastąpił Pirlo niż Pogba.MoreLL_FTL pisze:Nie ma meczy łatwych, każdy kosztuje naszych masę energii. Panowie odczuwają już powoli większą częstotliwość rozgrywanych meczy. Na szczęście skład pozwala na rotacje zawodników bez większych obaw o postawę zmienników. Jestem pewien, że Pogba jest w tym momencie w stanie zastąpić słabiej grającego Pirlo i dodatkowo pokazać jak bardzo zależy mu na grze. Takie mecze jak ten powinny być dobrym momentem by dać chłopakowi szansę.
I chciałbym zobaczyć ich obu na boisku w jakimś meczu Pogba za Vidala i Marrone za Andrzeja - może z Pescarą albo też Catanią.
- szycha21
- Juventino
Prawda jest taka, że Pogba nie dorasta do pięt Pirlo, nawet gdy ten ma słabszy dzień. To zawodnik o klase/dwie niżej i trochę potrwa zanim się wyrobi. Jednak z krytykowaniem go to bym nie przesadzał. Na razie nie miał nie wiadomo ile okazji żeby się pokazać, udowodnić swoją wartość. Mówicie, że nie gra do przodu...ok... może potrzebuje jeszcze trochę czasu aby poczuć się pewniej - nie mówie żeby dawać mu nie wiadomo ile, bo jeżeli ktoś nie jest pewny swoich umiejętności i boi się grać, to nie ma czego tutaj szukać. - ale ja tam poczekam jeszcze ze 2-3 mecze z ocenieniem go.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Wydaje mi się, że to dobre decyzje. Wpuścić kogoś z ławki możemy, o ile uda się szybko rozstrzygnąć wynik. Zmiana z Marrone wymuszona, ale z tego co pamiętam, radził sobie na tej pozycji bardzo dobrze. Szkoda tylko, że nie gra Pogba.pumex pisze:Prawdopodobnie zagramy tak:
Buffon - Barzagli, Marrone, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Giovinco, Vucinic
- juvemaroko
- Juventino
Trener wie co robi to jest mecz pulapka.
Jesli sie go nie potraktuje powaznie mozna stracic punktow, a wiadomo ze dzis wazne zeby zdobyc 3 punktow i nie tracic zawodnikow przed spotkanie z Napoli.
Licze ze szybko bedzie 1-0 dla nas i spokojnie bedziemy kontrolowac tego spotkanie.
Jesli sie go nie potraktuje powaznie mozna stracic punktow, a wiadomo ze dzis wazne zeby zdobyc 3 punktow i nie tracic zawodnikow przed spotkanie z Napoli.
Licze ze szybko bedzie 1-0 dla nas i spokojnie bedziemy kontrolowac tego spotkanie.
- squinter
- Juventino
Vidal jest kompletnie bez formy, to samo Vucinić. Gramy jakoś na stojąco, nasi chyba naprawdę są trochę zmęczeni, widać to właśnie po Vidalu. Ładny gol Pirlo, fajnie gra dziś Gio. Chiellini powinien dostać już czerwoną kartkę. U De Ceglie strasznie irytujący jest kompletny brak prawej nogi, w dodatku dał się ograć jak małe dziecko przy straconej bramce. Podoba mi się Marrone. Szkoda akcji Marchisio, jemu najbardziej należy się bramka.
Drugi strzał Pirlo
Swoja drogą to już kolejny mecz w lidze, który jest sędziowany pod nas. Czy tylko ja odnoszę takie wrażenie?
Drugi strzał Pirlo

Swoja drogą to już kolejny mecz w lidze, który jest sędziowany pod nas. Czy tylko ja odnoszę takie wrażenie?