Serie A 12/13 (7): Siena 1-2 JUVENTUS
- GKS Katowice
- Juventino
Jak pokazały mecze z Chelsea i Szachtarem LM to jednak znacznie wyższe progi, aniżeli Serie A. Ponieważ sezon jest długi, a meczów do rozegrania multum, mam nadzieję, że nasz sztab szkoleniowy będzie rotował składem. Tak więc w meczach z takim właśnie przeciwnikiem jak Siena należy dawać szansę tym teoretycznie słabszym. Chętnie zobaczyłbym w niedzielnym spotkaniu Lucio, Pogbę, Isle, a także Bendtnera. Gdyby to nie funkcjonowało zawsze można szybko zareagować i odwrócić losy meczu, wprowadzając tych z podstawy. Jeśli natomiast udałoby się strzelić bramkę, dwie, niech grają ci ,którzy w LM jednak tylu szans zapewne nie otrzymają. Pozwoli to zachować równowagę w siłach fizycznych, a poza tym będzie wiadomo na kogo można liczyć w miarę potrzeby.
Mimo niezłych wyników Sieny (wygrana 2:0 na Interze!) liczę na spokojne zwycięstwo, zawsze umieliśmy z tym toskańskim klubem grać, nie ma powodu by tym razem było inaczej.
Mimo niezłych wyników Sieny (wygrana 2:0 na Interze!) liczę na spokojne zwycięstwo, zawsze umieliśmy z tym toskańskim klubem grać, nie ma powodu by tym razem było inaczej.
- Bruce Badura
- Juventino
Trzeba na nich uważać, przypominam, że niedawno pokonali inter na Meazza.
- GKS Katowice
- Juventino
No byliby zgoda, ale co oznacza to 7. miejsce w Serie A? Z tą Romą wygraliśmy po 18. minutach meczu, a nie sądzę by Siena rzeczywiście była lepszym zespołem. Twierdzę, że aby ten sezon miał ręcę i nogi, by z powodzeniem walczyć na dwóch frontach, powinniśmy jednak stosować rotację, tym bardziej że te nasze rezerwy nie są jakieś głębokie, to przecież dobrzy i uznani piłkarze. LM jest dla mnie priorytetem, tam najsilniejszy skład, w lidze na silne zespoły również, ale z tymi słabszymi powinni dostawać szansę zmiennicy.Dragon pisze:Gdyby nie 6 ujemnych pkt. byliby na 7 miejscu z romą i violą...także radzę tonować nastroje i teorie o wymienieniu połowy składu.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
-----------------------Storari------------------------GKS Katowice pisze:Ponieważ sezon jest długi, a meczów do rozegrania multum, mam nadzieję, że nasz sztab szkoleniowy będzie rotował składem.
------Caceres---------Lucio----------Masi--------
Isla-------------------Pogba---------------De Ceglie
------Marrone----------------------Giac--------
------------Bendtner-------Iaquinta-----------
Jak się bawić to się bawić i drugi garnitur na Sienę wystawić Hej!

Zapomniałem, że siedzi w 'Pro cośtam', ale brakło mi obrońcówalbertcamus pisze:jackop - Masi nie jest w drużynie.

I tak nie przegramyDragon pisze:Gdyby nie 6 ujemnych pkt. byliby na 7 miejscu z romą i violą...także radzę tonować nastroje i teorie o wymienieniu połowy składu.
Ostatnio zmieniony 04 października 2012, 14:56 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- albertcamus
- Juventino
jackop - Masi nie jest w drużynie.
- GKS Katowice
- Juventino
No bez przesadyzmu, nigdzie nie napisałem o wystawianiu rezerw...po prostu 3-4 piłkarzy odpoczywa, grają za nich w miarę pewni zmiennicy. Zawsze można szybko reagować ze zmianami, gdyby jednak zawodzili. Nie jest to warte rozważenia?Ponieważ sezon jest długi, a meczów do rozegrania multum, mam nadzieję, że nasz sztab szkoleniowy będzie rotował składem.
-----------------------Storari------------------------
------Caceres---------Lucio----------Masi--------
Isla-------------------Pogba---------------De Ceglie
------Marrone----------------------Giac--------
------------Bendtner-------Iaquinta-----------
Jak się bawić to się bawić i drugi garnitur na Sienę wystawić Hej!*w sumie to chciałbym zobaczyć taki skład w CI (no może bez Enzo)
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Przecież Storari, Lucio, Caceres, Isla, Pogba, Giaccherini i De Ceglie mieszczą się w tej kategorii (ależ mamy świetną kadręGKS Katowice pisze:po prostu 3-4 piłkarzy odpoczywa, grają za nich w miarę pewni zmiennicy.

Chciałbym, żeby choć 2-3 z nich zagrało i pewnie tak będzie, ale jak pokazuje moja grafika, w 3-5-2 mogliby grać i wszyscy, a byłby to niesamowicie interesujący eksperyment wart obejrzenia. I'm just sayin'

Troll mode off

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- juventini22
- Juventino
Ja bym wymienil cala pomoc i lichsteinera, nie mozemy grac caly czas tym samym skladem bo:
- po pierwsze pilkarze sa za mocno eksploatowanie
-nie buduje to odpowiedniego klimantu w zespole jakjedni graja drudzy siedza.
Kiedy jak nie w takich meczach , nawet nie daj boze remis w sienie scierpie ale trzeba dac odpoczywac podstawowym bo nie awansujemy z grupy Lm a wtey bedzie lament i placz
- po pierwsze pilkarze sa za mocno eksploatowanie
-nie buduje to odpowiedniego klimantu w zespole jakjedni graja drudzy siedza.
Kiedy jak nie w takich meczach , nawet nie daj boze remis w sienie scierpie ale trzeba dac odpoczywac podstawowym bo nie awansujemy z grupy Lm a wtey bedzie lament i placz
- Arbuzini
- Juventino
Nie wolno lekceważyć przeciwnika. Mamy szeroką kadrę, ale trzeba wybrać najbardziej optymalny wariant. Ja chciałbym zobaczyć Isle w pomocy za Vidala, za Lichtsteinera na prawym skrzydle Caceresa i Marrone w środku obrony.
- MoreLL_FTL
- Juventino
Nicklas w ataku od pierwszych minut... Proszę!
- Supersonic
- Juventino
Mi sie wydaje, ze nasza ostatnia sinusoida wynikow wynika wlasnie ze zbyt duzego rotowania skladem, a co za tym idzie niezrozumienia roznych pilkarzy/ formacji. Rotujemy nie stylem, lecz nazwiskami, a nie wszyscy pasuja do schematu w jakim gramy. Takze, zrobilbym max 2 zmiany tych najbardziej wyeksplotowanych czyli na oko Pirlo i Vucinic.
Wielkie rotowanie mozna zaczac jak bedzie ladnych kilka ptk przewagi w tabeli :twisted: .
Poza tym mam wrazenie, ze czesc Gmochow na forum - Serie A widzi jako top 7 i bezksztalna masa cyganow z prowincji w stylu: Chievo, Cagliari, Atalanta, Genoa, Parma, Siena itd. wiec chcialbym zauwazyc, ze z owej masy Siena spisuje sie na razie bardzo przyzwoicie, jesli nie najlepiej. Punktow nakosili mimo trudnego terminarza. Uwazalbym jak student na stypendium.
Wielkie rotowanie mozna zaczac jak bedzie ladnych kilka ptk przewagi w tabeli :twisted: .
Poza tym mam wrazenie, ze czesc Gmochow na forum - Serie A widzi jako top 7 i bezksztalna masa cyganow z prowincji w stylu: Chievo, Cagliari, Atalanta, Genoa, Parma, Siena itd. wiec chcialbym zauwazyc, ze z owej masy Siena spisuje sie na razie bardzo przyzwoicie, jesli nie najlepiej. Punktow nakosili mimo trudnego terminarza. Uwazalbym jak student na stypendium.
- Vincitore
- Juventino
Oglądałem jeden mecz Sieny w tym sezonie z Interem i wcale takimi laikami nie są. Jest tam pare ciekawych nazwisk, mają jakiś pomysł na grę i ten nieszczęsny Cosmi. Zawsze mamy męki z zespołami, które prowadzi. Dodatkowo atut własnego boiska to zawsze atut własnego boiska. W poprzednim sezonie wbiliśmy im w dwóch meczach tylko jedną bramkę. Oglądając mecz z Interem zastanawiałem się skąd znam stojącego w bramce Pegolo, który tak świetnie bronił i po szybkim rachunku sumienia przypomniałem sobie, że przecież ten as wybronił im 0:0 w Turynie w poprzednim sezonie.
Co do składu. W obronie na skraju Barzagli i Chiellini w środku Marrone. Jeżeli Conte chce ustawić Lucio to widziałbym go po prawej stronie, a wtedy Barzagli wchodzi do środka, ale wydaje mi się, że grał będzie Marrone, bo środkowy obrońca w taktyce Conte musi mieć niezłe długie lagi za obronę rywali
W pomocy na prawej stronie zdzierżę Isle, chociaż coraz mniej rozumiem fenomen tego zawdnika, niech mnie wreszcie zaskoczy. W środku Marchisio i Vidal, czuję, że to będzie mecz Chilijczyka, wszyscy wiemy jak charakternym jest zawodnikiem, a ostatnio schodził z boiska ze strasznym kamieniem na gębie po swoim kiepskim wystepie, będzie na pełnej. Na kierownicy widzę Pogbę, Andrzej już nie ma siły, niech chłopina odpocznie, później ma kadrę, tam też go zajadą, a chcę go mieć trochę na Napoli w całkiem niezłej dyspozycji fizycznej. Na lewajce Kwadwo, wiadomka.
Co do szpicy to wariantów jest dużo, Miras na ławe, niech wchodzi ewentualnie na strażaka wyniku gdyby w 60' było jakieś 0:0, spróbowałbym Quagliarella - Giovinco, aczkolwiek coś po cichu czuję występ Bendtnera od początku meczu.
0:1.
Marchisio
Co do składu. W obronie na skraju Barzagli i Chiellini w środku Marrone. Jeżeli Conte chce ustawić Lucio to widziałbym go po prawej stronie, a wtedy Barzagli wchodzi do środka, ale wydaje mi się, że grał będzie Marrone, bo środkowy obrońca w taktyce Conte musi mieć niezłe długie lagi za obronę rywali

W pomocy na prawej stronie zdzierżę Isle, chociaż coraz mniej rozumiem fenomen tego zawdnika, niech mnie wreszcie zaskoczy. W środku Marchisio i Vidal, czuję, że to będzie mecz Chilijczyka, wszyscy wiemy jak charakternym jest zawodnikiem, a ostatnio schodził z boiska ze strasznym kamieniem na gębie po swoim kiepskim wystepie, będzie na pełnej. Na kierownicy widzę Pogbę, Andrzej już nie ma siły, niech chłopina odpocznie, później ma kadrę, tam też go zajadą, a chcę go mieć trochę na Napoli w całkiem niezłej dyspozycji fizycznej. Na lewajce Kwadwo, wiadomka.
Co do szpicy to wariantów jest dużo, Miras na ławe, niech wchodzi ewentualnie na strażaka wyniku gdyby w 60' było jakieś 0:0, spróbowałbym Quagliarella - Giovinco, aczkolwiek coś po cichu czuję występ Bendtnera od początku meczu.
0:1.

- pumex
- Juventino
Sky zaktualizowało prawdopodobne składy na niedzielny mecz:

Różni się on trochę od tego co proponuje LGDS czy TS, jednak wszyscy są zgodni, że w środku pola znowu zobaczymy Giaccheriniego
Według mnie wystawianie Gacka w miejscu Vidala to nieporozumienie

Różni się on trochę od tego co proponuje LGDS czy TS, jednak wszyscy są zgodni, że w środku pola znowu zobaczymy Giaccheriniego