Serie A 12/13 (7): Siena 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
RSelevan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 października 2012, 23:51

A kiedy on ostatnio nie zawalił strzału, pomijając sparingi ?

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2012, 23:55

Znowu mecz z przeciwnikiem typu Chievo. Musimy podejść cierpliwie do meczu i grać swoje i mądrze cały mecz to wygramy ten mecz. Niepokoi mnie fakt, że wiele osób w naszym obozie już przebąkuje o zmęczeniu. Dopiero 2 miech sezonu się zaczął, a tu już takie problemy. To jest zastanawiające, bo nawet nasza sytuacja z kontuzjami jest dobra. Tylko Pepe poza kadrą i chyba wróci już niebawem. Przyda się jego obecność znowu. To dobry dych zespołu i takie małe mentalne spoiwo w szatni. Jeszcze tylko nie zagra Bonucci za nadmiar kartek. Pewnie zagrają Lucio lub Marrone, który pokazał że grać na tej pozycji to on potrafi. :wink: . Obyśmy wygrali!

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 00:01

W tym meczu mam nadzieję zobaczyć Padoina i Marrone. Szkoda, że Pepe wciąż nie jest zdolny do gry. Przeciwnik dosyć średni więc jest okazja do rotacji w składzie. Padoin prezentował się solidnie w zeszłym sezonie, trzeba dać mu w końcu szansę na występ.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 00:22

Oho, pierwszy z menażerii sezonowców już błyszczy :smile:

Teraz czas na rotacje, Miruś musi odpocząć, bo w reprze będzie grał dwa mecze. Wolałbym Quaga do spółki z Giovinco, niż Matriego. Może Isla od początku? Zobaczymy co tam trener nam wymyśli.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 08:05

To jest tylko Siena. Za nami gra co 3 dni, przed nami gra co 3 dni. Ja bym zaryzykował i dał pograć rezerwowym. Ja bym to widział tak: Gigi- Lucio, Marrone, Chiellini- Martin, Isla, Pogba, Giac, DC- Fabio, Gio. Może i ten skład jest mega rezerwowy, ale i tak wydaje mi się, że 2-0 powinni w takim ustawieniu pokonać Sienę. Widać było, że potrzeba odpoczynku naszym. Praktycznie Juventini grają na 4 frontach, a to trochę za dużo.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 08:15

Nudzę się rano w pracy, więc zaproponuję mój skład:

-----------------------Buffon------------------------
------Lucio----------Bonucci----------Chiellini-----
Caceres-------------Pogba---------------De Ceglie/Giac
----------Isla----------------------Asamoah--------
-----------Q/Bendtner--------Dżiowinek-----------

Dajemy odpocząć Barzagliemu. Dlaczego jemu? A no już odpoczywał Bonucci w tym sezonie a Barzagli gra niemal ciągle. Jest też najstarszy z obrońców, więc to tez przemawia za Andreą.

W pomocy za Lichtstainera który oddychał rękawami z Szachtarem, Caceres - to chyba logiczna zmiana. Na drugiej stronie zamiana za Marchisio lub Asamoaha. Ja postawiłem na Claudio i przesunąłem Murzyna do środka. Zawsze to +1 Murzyn na boisku.

Pogba lub Marrone za Pirlo, ze wskazaniem na Murzyna (+2!), no za coś jednak dostaje te szanse - musi cos fajnego pokazywać na treningach, bo nie pamiętam kiedy ostatni raz, tak młody piłkarz zagrał tyle minut w Juve w kilku meczach :)

Isla za ewidentnie zmęczonego Vidala. Ewentualnie Isla na prawą za Caceresa (Lichtsteinera) a Arturo w pierwszym składzie, ale chyba jednak mu trzeba dac odpocząć. Tak mi się wydaje.

W ataku Quag lub Bendtner, powinni otrzymać swoje szanse, choć nie ukrywam, że Matri z Szachtarem swoje wybiegał i gdyby nie seta, bardzo pozytywnie bym odebrał jego występ :) Chyba zaufał bym po raz pierwszy Duńczykowi, a może wypali? Za Vucinicia Gio (nic z tego dobrego nie będzie, ale Czarogórzec musi trochę posiedzieć).

E. To skoro Bonuc zawieszony, to Lucio za niego.
Ostatnio zmieniony 04 października 2012, 09:15 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 08:49

stahoo, Bonucci jest zawieszony za kartki, więc Barza raczej zagra, bo jednak Lucio i Marrone w obronie to chyba zbyt duże ryzyko.
stahoo pisze: nie pamiętam kiedy ostatni raz, tak młody piłkarz zagrał tyle minut w Juve w kilku meczach Smile
Sorensen :)

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 08:59

stahoo pisze:Nudzę się rano w pracy, więc zaproponuję mój skład:
pudło stasioo, Bonucci zawieszony, jesteś komplentym Januszem. zmień nick na jankoo.

Chcę zobaczyć Pogbę na boisku, w ataku Matri i Gio. Na kim mamy testować tych grajków jak nie na Sienie?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 09:14

Spóźniłeś się Misiu, bo już to zauważył Reg :]

Co do Pogby zgoda, za partner Dżiowinka widziałbym Bendtnera. Jak nie na Sienie, to na kim go przetestować?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 09:46

Słuchajcie, mecz ze Sieną trzeba przede wszystkim wygrać. Testowanie i eksperymenty niech będą na drugim miejscu.
Również chętnie zobaczyłbym Pogbę, tylko nie wiem, czy jest to realne w obliczu nieobecności Bonucciego i prawdopodobnego występu Marrone. Luka na środku obrony, zaraz przed nim Pogba, do tego skrzydła prawdopodobnie bez Ryśka i Asy - ciężko uwierzyć w występ Francuza od pierwszych minut

(W aktualny skład SKY nie wierzę [tylko jedna zmiana Licht --> Isla] )

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 10:26

Rzadko zgadzam się z @pumexem, ale tym razem tak. Rozumiem 3-4 zmiany, ale nie cała linia pomocy jak proponuje @stahoo.
De Ceglie ilub Giaccherini plus ktoś za Lichtsteinera, ok, do zaakceptowania.

Co Bendtnera to nawet nie wiemy wq jakiej jest formie, więc śmieszą mnie komentarze typu "wolę go niż Matriego".

Co do Lucio, to ja bym był jednak ciągle za tym, by występował gdy już faktycznie nie ma innego wyjścia (reszta połamana - swoją drogą gramy co 3 dni a jakoś się trzymamy bez urazów (odpukać w niemalowane), Pepe nie liczę, bo go nie ma cały czas), choć akurat jako libero grywał już. Ale wolę Marrone, niech się ogrywa, Lucio ogrywać nie trzeba.
Jak to w ogóle jest z Leo, ma na razie 3 kartki. Dolicza się do tego superpuchar czy zeszły sezon? Jak dla mnie, to 2011/12 powinien się kasować.

Jeśli Siena zrobi autobus jak w styczniu, to wcale nie musi być łatwy mecz...

@stahoo - sztab wybiera kto ma grać, skoro Duńczyk grzeje to może są ku temu powody, podobno przyszedł z lekką nadwagą z resztą. Fabio rok temu tez długo ławkował, a potem raz wszedł i okazało się, że słusznie wcześniej nie występował (choć co prawda zbierał się po kontuzji).
Ja tylko piłem do tekstów "wolę Bendtnera, byle nie Matri" które się pojawiały.
@Pan Zambrotta - ja mówię o meczu w Turynie gdzie Siena była bardzo dobrze zorganizowana (0:0).
Ostatnio zmieniony 04 października 2012, 11:42 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

Kos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 10:30

stahoo pisze:Nudzę się rano w pracy, więc zaproponuję mój skład:

-----------------------Buffon------------------------
------Lucio----------Bonucci----------Chiellini-----
Caceres-------------Pogba---------------De Ceglie/Giac
----------Isla----------------------Asamoah--------
-----------Q/Bendtner--------Dżiowinek-----------
Co koleś...
pumex pisze:Słuchajcie, mecz ze Sieną trzeba przede wszystkim wygrać.
Tak, a po wygranym meczu przeczytam, że źle było bo to czy tamto.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 11:27

Kos pisze:
stahoo pisze:<skład>
Co koleś...
??
@D@$ pisze: Co Bendtnera to nawet nie wiemy wq jakiej jest formie, więc śmieszą mnie komentarze typu "wolę go niż Matriego".
A jak chcesz sprawdzić jego formę?

EDIT.
Miś niżej.
Ty sie nie wypowiadaj bo do dziś pamiętam jak Cie zgasił bohdan pseud. "rozjedziemy ich 6-0, ojej 1-1 i scudetto zagrożone". :prochno:
Ostatnio zmieniony 04 października 2012, 11:37 przez stahoo, łącznie zmieniany 2 razy.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 11:32

po staszku jeżdżą randomy aż miło oglądać :prochno: :C

W tamtym roku było ciężko, ale z tego względu że Conte zaczynał swoją pracę, wtedy do siatki piłkę wepchnął Matri. Teraz stawiam, że wygramy gładko 3-0.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 12:19

Chciałem napisać, że w sumie siena to bida z nędzą i nawet jakby Barzagli miał grać na obronie solo to i tak byśmy do 0 wygrali, ale łał - nastrzelali już tych bramek.

Jednak bez spiny. Ważne aby ten skład odpoczął a prawda jest taka, że zmiana 3 graczy na kluczowych pozycjach typu vidal,lichy, marchisio i już powracamy na właściwe tory.

Dlatego też fajnie by było, gdyby w końcu nasi rezerwowi pobiegali jak najwięcej.

Zablokowany