Serie A 12/13 (6): JUVENTUS 4-1 Roma
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Neee, to sektorowi Romy pokazywał eLkę. Raczej za wielki Laziale z niego nie jest ale po prostu lubi wkurzać rywali.Alfa i Omega pisze:Taki z niego pełnokrwisty Laziale, że fanom Biancocelesti pokazywał odwróconą eLkę w zeszłym sezonie
Nie wiem z jakiej paki miałby nagle zagrać Matri skoro Quag takie ładne brameczki puknął. W tym musi być jakaś wyższa wyższość, której mój ciasny umysł nie jest w stanie pojąć.
- pumex
- Juventino
:oannihilator1988 pisze:Co do meczu, to prasa spekuluje, że ponoć Marrone ma zagrać na środku obrony w zamian za Leosia. Ja się pytam: Po co? Nie ma sensu robić eksperymentów w obronie, zwłaszcza kiedy rywalem jest grająca radosną piłkę Roma.
Przecież nikt raczej nie wystawi Marrone na środku w ramach eksperymentu. Jeśli już, to dlatego, bo Bonucci ma zmęczenie mięśni. Czytać poprzednie posty !
Wybacz, ale to według mnie o wiele bardziej durny pomysł niż 'eksperyment' z Marrone na środkuannihilator1988 pisze:Posadzić na prawą Martina, do środka wpakować Barca i po kłopocie
Spoko, spoko. Powoli media uaktualniają awizowane składy. Sky i TS są zgodne i proponują coś takiego:Ouh_yeah pisze:Nie wiem z jakiej paki miałby nagle zagrać Matri skoro Quag takie ładne brameczki puknął. W tym musi być jakaś wyższa wyższość, której mój ciasny umysł nie jest w stanie pojąć.

Gazzetta dalej swoje, ale zobaczymy. Ciekawy jestem zapowiedzi whoscored. Niestety jeszcze jej nie ma.
Kurna zafajdana mać, przeglądam włoską prasę i widzę te tytuły: "Zeman attacca Carrera". Szlag człowieka trafia, rzygać się chcę. Obyśmy spuścili im łomot.
Przedmeczowy wywiad z Osvaldo
Przedmeczowy wywiad z Tottim

- Peter
- Juventino
Co ten Zeman tak się uczepił Juventusu? Nie chcieli go zatrudnić jako trenera czy co? 
EDIT: Co się dzieje? Zeman mówi dobrze o Juve? Żadnych złośliwości?
Zeman: “Juventus are the best team in Italy and their strength lies in the group. They’ve found a new set-up from last year and are getting excellent results."
źródło: Juventus.com
EDIT: Co się dzieje? Zeman mówi dobrze o Juve? Żadnych złośliwości?
Zeman: “Juventus are the best team in Italy and their strength lies in the group. They’ve found a new set-up from last year and are getting excellent results."
źródło: Juventus.com
Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
- Castiel
- Juventino
Zagra Marrone...? Fajnie. Może on w przeciwieństwie do Bonuca rzuci jakąś piłkę na napastnika jak do Vidala w meczu z Milanem. Kluby Zemana stawiają na atak kosztem obrony. Wystawiłbym Giovinco, a Quaga pod koniec. Mimo wszystko pewnie na prawym boku będzie Lichy zamiast Isli.
- @D@$
- Juventino
Z Marrone nie byłby taki znowu eksperyment, bo przypominam że grał na tej pozycji w pierwszych dwóch spotkaniach ligowych (i w superpucharze jeśli dobrze pamiętam) i może pracy dużo nie miał, ale przyznać trzeba że spisywał się bardzo poprawnie. Z Chiellinim i Barzaglim obok powinien dawać radę (przyznaję, też się o Marrone obawiałem gdy pierwszy raz wystawiono go na libero).
Tak w ogóle zauważyliście że jedynymi zawodnikami których nie widzieliśmy byli ciągle kontuzjowany Pepe i Rubinho (plus Vicek który nie wiadomo co robi, pojawia się chociaż na treningach?). Czyli jednak jakaś tam rotacja jest.
Vucinic-Quagliarella z przodu? Wygląda dobrze. Z dwójki Matri-Bendtner wolałbym Włocha, ale żaden nie powinien na razie występować w pierwszym składzie, chyba że Duńczyk jakieś cuda robi na treningach, ale nie słyszałem nic na ten temat.
Ktoś tam pisał o 4-3-3. Wcale nie musiałoby to bardziej zabezpieczać tyłów, bo i tak byłoby trójka obrońców tych co zawsze i Lichtsteiner cofnięty do linii (to w wariancie z Chiellinim na lewej, z De Ceglie to już w ogóle niepewnie). Poza tym wtedy byłby jeszcze jeden ofensywny gracz kosztem Asamoah i nie bardzo wiadomo kto, bo Pepe jeszcze się leczy. Chyba tylko skrzydła Seba-Mirko wchodziłyby gry a to napewno wariant bardziej ofensywny.
Tak w ogóle zauważyliście że jedynymi zawodnikami których nie widzieliśmy byli ciągle kontuzjowany Pepe i Rubinho (plus Vicek który nie wiadomo co robi, pojawia się chociaż na treningach?). Czyli jednak jakaś tam rotacja jest.
Vucinic-Quagliarella z przodu? Wygląda dobrze. Z dwójki Matri-Bendtner wolałbym Włocha, ale żaden nie powinien na razie występować w pierwszym składzie, chyba że Duńczyk jakieś cuda robi na treningach, ale nie słyszałem nic na ten temat.
Ktoś tam pisał o 4-3-3. Wcale nie musiałoby to bardziej zabezpieczać tyłów, bo i tak byłoby trójka obrońców tych co zawsze i Lichtsteiner cofnięty do linii (to w wariancie z Chiellinim na lewej, z De Ceglie to już w ogóle niepewnie). Poza tym wtedy byłby jeszcze jeden ofensywny gracz kosztem Asamoah i nie bardzo wiadomo kto, bo Pepe jeszcze się leczy. Chyba tylko skrzydła Seba-Mirko wchodziłyby gry a to napewno wariant bardziej ofensywny.
- Wojtek
- Juventino
Wiecie Zemanowi głupioby było gdyby gadał przed meczem znowu źle o Juve, potem dostałby 4-0 po tyłku i co wtedy? A tak słowami które wypowiedział zabezpieczył się przed porażką bo wtedy przecież przegrali z mistrzem Italli itp a nie z skorumpowaną drużyną
Więc mnie nie dziwi jego wypowiedź.
Lecz to oczywiście nie zmienia tego że pragne by roznieść Zemana w drobny mak, rozwalić jego Rome a kibice napewno też nie sprawią że jego 90 minut na tym stadionie stanie się milsze
FORZA!

Lecz to oczywiście nie zmienia tego że pragne by roznieść Zemana w drobny mak, rozwalić jego Rome a kibice napewno też nie sprawią że jego 90 minut na tym stadionie stanie się milsze

FORZA!
- Robaku
- Juventino
Na pewno w Sketchu i prawdopodobnie w Bierhalle.
W Player Pub może ale polecałbym wcześniej zadzwonić bo oni są mało elastyczni.
A wejściówki na Romę (jak i Szachtar) jeszcze w sprzedaży, więc nie wiem czy komplet będzie.
Mam dużo mniejszy stres niż przed meczem z Fiorą i chciałbym zobaczyć taką pomoc: Isla - MVP - Asa, to będzie dobre.
W Player Pub może ale polecałbym wcześniej zadzwonić bo oni są mało elastyczni.
A wejściówki na Romę (jak i Szachtar) jeszcze w sprzedaży, więc nie wiem czy komplet będzie.
Mam dużo mniejszy stres niż przed meczem z Fiorą i chciałbym zobaczyć taką pomoc: Isla - MVP - Asa, to będzie dobre.
- SKAr7
- Juventino
E tam, gadanie. Luca, jesli w ogóle, to nie wyjdzie na środku dla jakichś niesamowitych umiejętności w odbiorze, tylko dla tych swoich rozrzucających piłek, którymi zmiażdżyliśmy rok temu Romę w pucharze. Niecały miesiąc po tym, jak niemal z nami wygrali...Dante93 pisze:AJedyne dwa mecze w których wszystko było w normie i pod kontrolą to mecz z Parmą, gdzie dobrze zaprezentował sie właśnie Marrone, oraz mecz z Chievo - gdzie zagrał Lucio. Ja bym pokombinował. Luca jak narazie nie dał nam ani razu powodu do powątpiewania w jego możliwości.
Ale cóż, zapowiedzi Conte się sprawdzają- I Marrone i Pogba dostają coraz więcej miejsca w Juventusie.
- annihilator1988
- Juventino
pumex pisze:A mógłbyś powiedzieć dlaczego? Czemu Juventus powinien postawić na Marrone, a nie na Martina ? Jakoś nie jestem wstanie zrozumieć Twojego stanowiskaannihilator1988 pisze:Wybacz, ale to według mnie o wiele bardziej durny pomysł niż 'eksperyment' z Marrone na środkuannihilator1988 pisze:Posadzić na prawą Martina, do środka wpakować Barca i po kłopocie
- Hoffman
- Juventino
Może dlatego, że Martin jest świeżo po kontuzji także to takie samo ryzyko, albo nawet i większe, jak Twoim zdaniem z Marrone, no a na środku musi być ktoś z umiejętnością bdb wyprowadzania piłki.
- pumex
- Juventino
Hoffman w dużej części odpowiedział Ci na pytanie. Od dłuższego czasu wyraźnie widać jakich zawodników na środku defensywy preferuje Conte. Takich, którzy mają umiejętność wyprowadzania piłki z obrony i pomysł ciut większy, niż podanie do najbliższego kolegi. Tu mamy dwóch takich - Bonucciego i Marrone i od początku widać, że w centralnym punkcie jest ustawiany jeden lub drugi, ewentualnie obaj (Leo jako pół-prawy i Luka jako środkowy), ale nigdy nie zdarzyło się tak, żeby defensywa była złożona bez któregoś z wyżej wymienionej dwójki. Tak naprawdę wydaje się, że od biedy na środku mógłby jeszcze spróbować swoich sił Barzagli, bo od czasu do czasu potrafi rzucić ładną piłkę, ale przesuwanie go do centrum i stawianie na Martina jest dużo większą ingerencją w formację obronną niż postawienie na Marrone. Tyleannihilator1988 pisze:A mógłbyś powiedzieć dlaczego?pumex pisze:Wybacz, ale to według mnie o wiele bardziej durny pomysł niż 'eksperyment' z Marrone na środkuannihilator1988 pisze:Posadzić na prawą Martina, do środka wpakować Barca i po kłopocie

- Donnie
- Juventino
Fajnie, gdyby Marrone zagrał zamiast Leo. Lubię chłopaka, podoba mi się jego gra z piłką przy nodze. No i ma smykałkę do fajnych podań. W obronie też się raczej nie gubi.
Co do samego meczu to oczywiście liczę na wygraną. Roma jest nieprzewidywalna, z tym, że póki co raczej rozczarowuje.
Co do samego meczu to oczywiście liczę na wygraną. Roma jest nieprzewidywalna, z tym, że póki co raczej rozczarowuje.
- ewerthon
- Juventino
Do zwycięstwa w tym meczu wystarczy rozwaga w defensywie. Tej Romie bardzo łatwo jest strzelić gola, a ich bramkarz w ciągu ostatnich kilkunastu spotkań zachowywał czyste konto tylko raz. Jeśli zagramy na zero z tyłu, to o zdobycie trzech punktów bym się nie martwił.