Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 21:05

MishaAveJuve pisze:Oszczedz sobie takie komentarze, a jezeli chcesz mi cos zarzucic personalnie to zapraszam na priv:)
Ale co mam Ci tam napisać, Misha jesteś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, szkoda, że tego nie widzisz? Co mi odpiszesz? Sorry, nie widzę, bo piszę z telefonu?

Człowieku, to forum rzyga już Tobą, Twoją głupotą. Odejdź, przepadnij.

Edit. alina, propsuję.
Ostatnio zmieniony 06 września 2012, 21:13 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 21:11

MishaAveJuve pisze:
szczypek pisze:
MishaAveJuve pisze:Powiem tak
No i to jest Twój podstawowy błąd - wypowiadasz się.
Oszczedz sobie takie komentarze, a jezeli chcesz mi cos zarzucic personalnie to zapraszam na priv:) szczepanie, rozwieje wszelkie Twoje watpliwosci. Niestety zgodnie z moim opisem dzialania forum znajdujesz sie z grupie NIE fejmowej, wiec jak widac na zalaczonym cytacie, Twoja konstruktywnosci w wypowiedziach ogranicza sie do tego typu zdan. To I tak duzo- gratuluje . Teraz czekasz ze zniecierpliwieniem az jedna z osob o ktorzy maja cos madrego do powiedzenia nawiaze do Twojej wypowiedzi wtedy bedziesz mogl ... Spropsowac jego wypowiedz ( sprawdz sobie w googlach co to znaczy)
Psychika odrzucanego przez stado Osobnika X jako barierę auto-ochronną tworzy własny, wyimaginowany świat, dzieląc użytkowników na gatunki jak u Tolkiena. Tam krasnale, elfy i hobbici. Tu (m.in.) światli, zgadzający się z X (ci akurat równie realni jak elfy). Ostało się ledwo kilku. Na drugim biegunie liderzy opinii, najczęściej w opozycji do X - czyste zło. Reszta to forumowa swołocz, lemingi - kopiująca liderów, aktualnie przyłączająca się do mody jeżdżenia po X. Ciągłe negowanie poglądów X, tylko utwierdza go w przekonaniu, ze on stoi po stroni prawdy.

Real i Barca miały słabe mercato.

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 02:06

yanquez pisze:
Wybacz, że się wtrącam, ale generalnie Twoje wyliczanki i "algorytmy" konkursowe są niezłą rozrywką dla JP, lecz chyba nikt nie traktuje ich poważnie. Aczkolwiek zgadzam się, że fajnie się role wykrystalizowały na Forum.
No wiem, ze nie przepadasz, nigdy nie wypowiedziales sie w mojej najlepszej zabawie http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... ograficzno a szkoda, bo zbierala dobre opinie, nawet nagrode rzeczowa dostalem za nia od JP - za ktora zreszta szczerze dziekuje :)

Aliny statsy sa twarde, moje miekkie, ze tak to ujme.

Misha - mysle, ze Ty powinienes pokusic sie o krotkie opisanie, kto tu jest od czego. Btw. nawet czasem sie zgadzam z Twoimi pogladami, tylko czesto jakos tak dziwnie formulujesz mysli...
yanquez pisze: Od razu zaznaczam, że w Waszym mierzeniu sisiorów bardziej przychylam się do opinii, że FFP jest z natury złe, ale korzystne dla Juve
No tak, tylko nie to bylo przedmiotem dyskusji. Chcialem pokazac - bo mysle, ze nie wydaje sie to wszystkim oczywiste, ze Juve naprawde wydaje ostatnio olbrzymia kase - wieksza od Utd, galaretos czy Barcy, a smiem twierdzic, ze w umyslach wielu jestesmy miliardy za szejkami, a w 2 ostatnich letnich wydalismy mniej od City o 15mln - to zupelnie inna perspektywa. Czy wydaje ja (kase) Juventus dobrze, to juz jest inny temat, ale ogolnie mysle, ze Marottcie ludzie bardziej pamietaja wtopy niz genialne transfery, ktore przeprowadzil. Szczerze uwazam, ze duzo lepiej kupuje niz sprzedaje, bo fakt, ze od ponad 20mies nie umie wepchnac nikomu Iaquinty a przyklady mozna mnozyc - jest conajmniej dziwny. Do Rosji, do Kataru, MLS, Turcji, Anglii - jest wiele miejsc gdzie pokryliby jego tygodniowke, a jest to pilkarz do pierwszego skladu polowy klubow tureckich czy rosyjskich. itd.
Na tle PSG czy City nasze wydawanie wyglada conajmniej dobrze - zadem z tych klubow nie osiagnac czegos wiecej niz my. Zobaczymy juz niedlugo - LM za pasem.

Zenit kupilby Naniego za 40 ale ten postawil takie warunki finansowe, ze nawet w Gazpromie sie w czolo popukali.. odbija tym pilkarzom naprawde.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 02:44

To się chyba bierze z tego samego budżetu, ale z tego co wiem...to Juve zdecydowanie zredukowało pensje piłkarzom. Najlepiej zarabia Buffon, ale i jego cięcia nie miną. Reszta mieści się w przedziale 1,5-3,5 mln co jest moim zdaniem rewelacyjnym wynikiem. Nie jestem do końca pewny, ale chyba wydajemy na pensje piłkarzy około 100 mln. Może mniej może więcej...co najciekawsze obecne Juve jest w stanie pokonać np Real czy City. Po ciężkim boju, ale jest w stanie. Jakby to wyglądało? W City podejrzewam kilku piłkarzy zarabia w okolicach 8-10 mln co już byłoby większą kwotą niż cała nasza pierwsza jedenastka.
Dzięki chyba tym redukcjom i takim granicom wydawania na pensje mamy pieniądze na inne rzeczy - transfery.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 04:12

Supersonic pisze: Misha - mysle, ze Ty powinienes pokusic sie o krotkie opisanie, kto tu jest od czego. Btw. nawet czasem sie zgadzam z Twoimi pogladami, tylko czesto jakos tak dziwnie formulujesz mysli...
Dlaczego ja?

Wiesz najczęściej piszę gdzieś między spotkaniem jednym a drugim, gdzieś w drodze, w pracy, czasami jak robię sobie przerwę. Ale dzięki że to mówisz teraz bardziej będę zwracał uwagę na styl pisania i jasne wyrażanie się.

Co do wydawania przez Juventus tak dużych pieniędzy - bądźmy poważni w 2006/2007 roku graliśmy w Serie B, do tego na niemalże ten sam czas przyszła przebudowa niemal całej drużyny częśc z piłkarzy poodchodziła inni zakończyli kariery (inni zostali potraktowani jak zbite psy - dwie legendy), do tego fatalne decyzje personalne jeżeli chodzi głównie o szkoleniowców i DS. Musieliśmy i musimy tyle wydawac żeby wrócic na szczyt, żaden klub tak szybko nie podnosi się z kolan bez ogromnych pieniędzy. My naprawdę szybko się odbudowaliśmy - nie liczę tego 3 i 2 miejsca - to zapewnili nam piłkarze odchodzący głównie na emeryturę, których nikt nie zastąpił.

Oczywiście można gadac bzdury o historii, należnym miejscu itd. - to fajnie populistycznie brzmi, sam często tak piszę, ale nijak ma się to do rzeczywistego świata - ale żaden klub z 2 ligi nie potrafi tak szybko zacząc grac o najwyższe cele. Te pieniądze musiały byc włożone żeby byc tu gdzie jesteśmy - ba uważam że powinniśmy wydac jeszcze więcej.

Zobaczmy na naszą pomoc - nie uważam oczywiście że to zasluga geniuszu Marotty (bo nie uważam go za takiego - tak naprawdę gdyby nie trochę szczęścia (Marchisio - takiego wychowanka od lat nie mieliśmy), nadarzających się okazji (Pirlo odchodził jako niechciany przez Allegriego, podobno interesowały go tylko Włochy, Vidal o którego walczyliśmy tylko z Bayernem - tu trzeba przyklasnąc Marotcie) to za taką pomoc powinniśmy wydac z 60 mln? 80 mln? (gdybyśmy chcieli kupic tych piłkarzy tak po cenach powiedzmy rynkowych) a my ją mamy za 12,5 :) - chociażby to stanowi o tym, że teoretycznie to my powinniśmy wydac jeszcze więcej.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 11:06

MishaAveJuve pisze:Co do wydawania przez Juventus tak dużych pieniędzy - bądźmy poważni w 2006/2007 roku graliśmy w Serie B, do tego na niemalże ten sam czas przyszła przebudowa niemal całej drużyny częśc z piłkarzy poodchodziła inni zakończyli kariery (inni zostali potraktowani jak zbite psy - dwie legendy), do tego fatalne decyzje personalne jeżeli chodzi głównie o szkoleniowców i DS.
MishaAveJuve 13.08.2011 po remisie z Realem Betis pisze:Nie wiesz co jest nie tak w Juve?? WSZYSTKO!! poczynając od prezydenta klubu- Andrei powinni zabrać nazwisko, Dyrektor sporotwy?? śmiech na sali kogo on sprowadza i jak wyglądają negocjacje, piłkarze?? to jest poziom Juve?? Chyba Juve Jędrzejów, a trener? gość co trenował w serie A parę meczy atalante i go wywalili....
:ok:
MishaAveJuve pisze:Musieliśmy i musimy tyle wydawac żeby wrócic na szczyt, żaden klub tak szybko nie podnosi się z kolan bez ogromnych pieniędzy. My naprawdę szybko się odbudowaliśmy - nie liczę tego 3 i 2 miejsca - to zapewnili nam piłkarze odchodzący głównie na emeryturę, których nikt nie zastąpił.
O kurczaki, może to też zasługa Marotty? Nie.
MishaAveJuve pisze:Zobaczmy na naszą pomoc - nie uważam oczywiście że to zasluga geniuszu Marotty (bo nie uważam go za takiego - tak naprawdę gdyby nie trochę szczęścia (Marchisio - takiego wychowanka od lat nie mieliśmy), nadarzających się okazji (Pirlo odchodził jako niechciany przez Allegriego, podobno interesowały go tylko Włochy, Vidal o którego walczyliśmy tylko z Bayernem - tu trzeba przyklasnąc Marotcie)
Czyli to nie jest zasługa Marotty, bo on miał trochę szczęścia i wykorzystał nadarzające się okazje, które odpaliły. Czyli w zasadzie za trafione transfery, udane decyzje nie ma co go chwalić, no bo to nie jego zasługa. To zasługa kwiatów na łące i szybkiego internetu, że Vidal i Pirlo grają u nas. Właśnie dlatego uważam, że lepiej byłoby gdybyś się po prostu nie wypowiadał, myślenie znacznie przekracza Twoje kompetencje.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 12:12

Żal, Żal serce płacze.

Wyciągasz wypowiedzi sprzed roku nie bardzo wiem co chcąc udowodnic.

Co do Agnelliego nie uważam go za godnego zastępce rodziny, jak potraktował chociażby Trezegueta, Del Piero - czy tak powinni byc traktowani pikarze legendy? Decyzja o jakimś napisie zamiast 3 gwiazdek. Jako do samego prezydenta nic nie mam, ale jako to dziedzica rodu Agnellich jednak wymagam czegoś więcej.

Weź człowieku czytaj, bo Ty masz z tym problemy "Vidal o którego walczyliśmy tylko z Bayernem - tu trzeba przyklasnąc Marotcie"

Pisząc o Pirlo, dopiero jakaś mądrala pisała, że co miał zrobi Marotta żeby sprowadzic Berbatova, on chciał grac w Anglii. Weź przez pryzmat poprzedniego zdania popatrz na transfer Pirlo. Chciał odejsc z Milanu, interesowały go tylko Włochy. Oprócz nas był na polu walki o niego inter, może roma i napoli. Naprawdę Marotta robi niezła robota, ale realnie popatrzmy na jego działania.

Co do Conte, każdy trzeźwo myślący nie oceniał by jego przyjścia za wartość dodana do drużyny w tamtym roku. Realnie patrząc trener do 2011 roku miał krótka nieudana przygoda w Serie A. Tylko ślepo wierzący byli pewni że Conte coś zdziała - tym razem oni górą!
Oczywiście chwała Marotcie i Agnelliemu za to że uwierzyli w projekt Conte, że dali mu szansę.

Powiedz co oprocz nazwiska przemawiało za Conte? Jego styl gry? Jego doświadczenie? jego sukcesy?

Pisząc o fatalnych decyzjach personalnych dot. trenerów i DS - chodzi mi o Del Neriego, Zacchceroniego, mniej ale wciąż Ferrarę - DS - no sorry ale działania Secco doprowadził nas do 7 miejsca- dwa razy z rzędu.
Sam Marotta? uważam, że jednak jak na dwa czy 3 lata popełnił sporo wtop. Jego pracę - po faktcie a tylko tak można ocenia. dałbym mu 7,5/10.

Uważam za wielki plus dla Marotty sprowadzenie:
Vidala,
Bonucciego,
Barzagliego,
Lichtensteina,
Giaccheriniego,
Caceres
wiara i zakontraktowanie Conte
utrzymanie najważniejszych elementów w tym roku
nie wypowiadam się o tegorocznych transferach.

I proszę bez wycieczek personalnych, bo nie ma tym polega dyskusja żeby sobie wrzucac.

Bentley -niegdyś nadzieja anielskiej piłki wypożyczona do FC Rostov :D razem Sinama Pognollem :)

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 14:09

MishaAveJuve pisze:Wyciągasz wypowiedzi sprzed roku nie bardzo wiem co chcąc udowodnic.
Brak racji po Twojej stronie, to chcę pokazać. Chcę Ci pokazać, że i Ty się możesz mylić, czego najlepszym dowodem są Twoje wyczyny z ubiegłego roku. Toteż jak teraz bierzesz się za komentowanie to znaczy, że również za rok czy dwa może się okazać, że nie miałeś kompletnie racji. Ja natomiast uważam, że nie potrzeba nam roku czy dwóch, już teraz widać jak bardzo się mylisz.
MishaAveJuve pisze:Pisząc o Pirlo, dopiero jakaś mądrala pisała, że co miał zrobi Marotta żeby sprowadzic Berbatova, on chciał grac w Anglii. Weź przez pryzmat poprzedniego zdania popatrz na transfer Pirlo. Chciał odejsc z Milanu, interesowały go tylko Włochy. Oprócz nas był na polu walki o niego inter, może roma i napoli. Naprawdę Marotta robi niezła robota, ale realnie popatrzmy na jego działania.
Nie nie, w Pirlo trzeba było uwierzyć i Juventus to zrobił. Zawodnik ma swoje lata i nikt nie mógł być pewien, że da nam tak wiele. Otrzymał niezły kontakt i to go też pewnie przekonało, poza motywacjami sportowymi. Patrzę realnie na jego działania, to był dobry ruch, w żaden sposób nie zamierzam go umniejszać, tak jak to robisz Ty. Poczytaj komentarze o jego przyjściu do nas, wtedy zrozumiesz, że w Pirlo trzeba było uwierzyć.
MishaAveJuve pisze: Uważam za wielki plus dla Marotty sprowadzenie:
Vidala,
Bonucciego,
Barzagliego,
Lichtensteina,
Giaccheriniego,
Caceres
wiara i zakontraktowanie Conte
utrzymanie najważniejszych elementów w tym roku
nie wypowiadam się o tegorocznych transferach.
Pirlo, Storari, Quagliarella, Matri, Vucinic, w mniejszym większym stopniu Estigarribia, Krasic, Pepe.
MishaAveJuve pisze:Sam Marotta? uważam, że jednak jak na dwa czy 3 lata popełnił sporo wtop.
Marotta razem z Conte zbudowali skład, który wygrał w ubiegłym sezonie mistrzostwo. Ja nie wiem czemu miałbym szukać w jego działaniu czegoś na minus. Finansowo to oni wiedzą jak stoimy, oni wiedzą na co możemy sobie pozwolić. W tym sezonie także, były jakieś transfery, nie jestem zadowolony, bo nie przyszedł klasowy napastnik, ale jeśli to co mamy wystarczy, jeśli te dokonane transfery przyniosą dobre skutki to nie widzę powodu dla którego miałbym jechać po Marottcie.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 14:58

Nie wie ktoś może jak tam sprawa z Nanim. Bo jak ostatnio sprawdzałem to trwały negocjacje. Powiem szczerze jeśli Zenit wzmocni się dodatkowo Portugalczykiem to będzie miała niezłą pakę :)

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 27 września 2012, 16:52

http://www.weszlo.com/news/12043-W_jede ... _w_Zenicie

I tak się kończy chora polityka szastania petrodolarami.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2012, 18:00

Marat87 pisze:http://www.weszlo.com/news/12043-W_jede ... _w_Zenicie

Oo, właśnie miałem o tym pisać :)
W takich sytuacjach człowiek jednak sobie myśli, że dobrze Marotta robi panując nad kominem płacowym

Obrazek
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2012, 18:43

pumex pisze:

W takich sytuacjach człowiek jednak sobie myśli, że dobrze Marotta robi panując nad kominem płacowym
Jak dla mnie Denisov i Kerzhakov powinni sie w leb stuknac. Podpisali taki kontrakt i tyle. Mogli nie pdopisywac i isc grac gdzie indziej. Dla mnie to glupie. Po co podpisują 5 letnie kontrakty jak za chwile chca podwyżke. A zreszta jak to tam powiedziane i tak w dzien zarabiaja wiecej niz przecietny Siergiej przez rok...

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2012, 19:28

FelekJUVE pisze:
pumex pisze:

Jak dla mnie Denisov i Kerzhakov powinni sie w leb stuknac. Podpisali taki kontrakt i tyle. Mogli nie pdopisywac i isc grac gdzie indziej. Dla mnie to glupie. Po co podpisują 5 letnie kontrakty jak za chwile chca podwyżke. A zreszta jak to tam powiedziane i tak w dzien zarabiaja wiecej niz przecietny Siergiej przez rok...

:shock: jak oglądam mecze Zenitu to Denisov i Kerzhakov to 50% gry tej drużyny w ofensywie. Zobaczymy jak będą sobie radzić bez nich (strzelili sobie w kolano) :C

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 08:21

Z jednej strony nie mają na to wpływu, a z drugiej racja leży po ich stronie. Tylko że celem nie było uzdrowienie futbolu, tylko uzyskanie podwyżki.

Ciekawe jak skończy się ta historia :think:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2012, 08:53

francois pisze:Z jednej strony nie mają na to wpływu, a z drugiej racja leży po ich stronie. Tylko że celem nie było uzdrowienie futbolu, tylko uzyskanie podwyżki.

Ciekawe jak skończy się ta historia :think:
Przecież to banalnie proste. Dostaną podwyżkę. Jeżeli Zenit w dalszym ciągu będzie robił takie wyniki jak w ostatnim okresie, to dostaną ją najpóźniej do końca przyszłego miesiąca, bo tak jak napisano wyżej akurat Ci dwaj piłkarze to połowa wartości tej drużyny.
pumex pisze:

Pełna zgoda.

I bardzo dobrze, że nie trafił do nas Van Persie. Owszem, Holender to kompletny zawodnik, ale jego oczekiwania finansowe były stanowczo za wysokie. Szkoda ryzykować atmosfery w szatni.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
ODPOWIEDZ