Serie A 12/13 (5): Fiorentina 0-0 JUVENTUS
- kosciu88
- Juventino
Slabiutko to wyglada, chyba Mirko musi wejsc i ktos za Giaca bo nic nie gra. Podoba mi sie Cuadrado w Violi.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Nie wiem w ogóle po co tam gra Giacc... dawać Marchisio, a jakby nie szło to Mirasa, za... chyba jednak Quaga, choć trudno go o coś specjalnie winić, niezbyt chyba rozumieją się z Giovinco.
- pumex
- Juventino
Ehh... Dziowinek jest strasznie słaby
Albo próbuje się kiwać i traci piłkę, albo podaje ją rywalowi pod nogi i po chwili Ljajic wychodzi sam na sam z Buffonem, albo wpieprza się w podanie do kogoś innego i nici z akcji. Jeden niezły strzał na samym początku meczu i to tyle z Seby.
Pirlo ma chyba dołek formy, bo jego gra jest szara, bez wyrazu, zero błysku. Vidal jakoś dziwnie ustawia się po prawej stronie, czasami całuje się z linią boczną. Quag nie za bardzo daje sobie radę z grą na ścianę. Brakuje trochę ninja Marchisio, który po kryjomu wchodziłby w pole karne przeciwnika. U nas pochwalić trzeba obronę i skrzydła, ale im bliżej bramki Violi, tym mniej ruchu i nasza gra wygląda słabiej. Fiorentinie trzeba oddać, że bardzo dobrze się ustawia i ogólnie gra dobry mecz. Bardzo ciężko będzie o 3 pkt.

Pirlo ma chyba dołek formy, bo jego gra jest szara, bez wyrazu, zero błysku. Vidal jakoś dziwnie ustawia się po prawej stronie, czasami całuje się z linią boczną. Quag nie za bardzo daje sobie radę z grą na ścianę. Brakuje trochę ninja Marchisio, który po kryjomu wchodziłby w pole karne przeciwnika. U nas pochwalić trzeba obronę i skrzydła, ale im bliżej bramki Violi, tym mniej ruchu i nasza gra wygląda słabiej. Fiorentinie trzeba oddać, że bardzo dobrze się ustawia i ogólnie gra dobry mecz. Bardzo ciężko będzie o 3 pkt.

- Lato1897
- Juventino
Na razie atak dno a szczególnie Giovinco, który nie umie nawet przyjąć piłki. Giaccherini do zmiany też, po za tym gramy w sumie hmm przeciętnie w zwolnionym tempie. Zero sytuacji, jedynie jakiś rzut wolny. Myślę, ze w drugiej połowie przyśpieszymy i coś się ruszy ale warunkiem jest zmiana Giovinco i Giacha ewentualnie Quagiarelli, który też chyba wszystko co miał to stracił

- Darek-WLKP
- Juventino
Giovinco wygląda bardzo slabo , Giacherini rownież nic nie wnosi , dopiero pod koniec polowy wymienil z 3 podania... Vidal rownież slaby mecz , pochwalić mogę Lichego , dobre wejscia .w 2 polowie musi wejsc Mirko bo słabo to widzę...
Wydaje mi sie na 90 % ze powinnien byc karny dla violi po faulu Vidala... i znowu będąspekulacje :shock:
Wydaje mi sie na 90 % ze powinnien byc karny dla violi po faulu Vidala... i znowu będąspekulacje :shock:
- Cabrini_idol
- Juventino
Teraz widac kim jest w druzynie Marchisio, nikt kompletnie nikt nie potrafi zagrac pilki otwierajacej droge do bramki, albo przynajmniej zainicjowac akcje. Pirlo bez formy.

- Giovani
- Juventino
Nie zdziwię się, jak Fiorentina wygra ten mecz. Gramy żenująco słabo, Viola jest od nas co najmniej o dwie klasy lepsza. Czyżby to zmęczenie ? No ale bez przesady, jako taka rotacja była, poza tym, to dopiero początek sezonu, więc nie chce mi się w to wierzyć.
Giaccherini - najgorszy mecz pojedynczego zawodnika jaki w życiu widziałem. On musi zejść. Jestem przekonany, że pierwszy lepszy ławkowicz byłby od niego lepszy.
Pozostaje wierzyć, że w drugiej połowie się ogarniemy. FORZA!
Giaccherini - najgorszy mecz pojedynczego zawodnika jaki w życiu widziałem. On musi zejść. Jestem przekonany, że pierwszy lepszy ławkowicz byłby od niego lepszy.
Pozostaje wierzyć, że w drugiej połowie się ogarniemy. FORZA!
Ostatnio zmieniony 25 września 2012, 21:41 przez Giovani, łącznie zmieniany 1 raz.
- strong return
- Juventino
Jest jak jest, na razie dobrze nie jest, bo nasi mają słabszy dzień i mogliśmy pod koniec przegrywać. Ogółem I połowa trochę nudnawa, mieliśmy tylko jedną sytuację Gio. Trochę martwi, że brakuje znowu piłek od Pirlo, stworzyliśmy największe zagrożenie po wspomnianej solowej akcji Gio i w jednej potencjalnie groźniej akcji Lichego.
Ostatnio zmieniony 25 września 2012, 21:41 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Wojtek
- Juventino
Pierwsza połowa jak zawsze w tym sezonie czyli słabo. Narazie to Viola jest lepsza i spokojnia mogła prowadzić 1-0 ;/ Seba z FQ się niezbyt rozumie, Gio to dzisiaj jeździec bez głowy a Quag niewidoczny.
Giac mnie dzisiaj irytuje, miał groźną stratę wgl taki nie pewny jest przy piłce.
Co ciekawe w Serie A w tym sezonie w pierwszych połowach mamy bilans bramek 2-2 a w drugich wynosi ono 9-1
Licze na udaną drugą połowe i wywalcznie trzech pkt!
FORZA JUVE!!
Giac mnie dzisiaj irytuje, miał groźną stratę wgl taki nie pewny jest przy piłce.
Co ciekawe w Serie A w tym sezonie w pierwszych połowach mamy bilans bramek 2-2 a w drugich wynosi ono 9-1

Licze na udaną drugą połowe i wywalcznie trzech pkt!
FORZA JUVE!!
- Robaku
- Juventino
niemrawe te 45 min, coś tam ruszyło dopiero od 30 minuty,
fajnie, ze Gio dał radę zrobić kartkę Gonzalo potrzymac Sebe jescze 15 minut, moze uda mu sie wykartkowac Rodrigo i niech schodzi.
Duzo niedokładności i trochę szczęścia, ładnie w obronie oprócz tej sytuacji gdy Ljacjic wyprzedzil Bonuca i głowka Stevana, a slizg Vidala czysciutki.
No cóż Miras musi wejść przynajmniej na 30 minut. Może Bendtner a może przejść na 4-3-3 trzeba uwazac, zeby nie przegrać remis też nie bedzie zły, ale z Romą możemy wyjsc rezerwą,zeby przed Szachtaarem nikomu nic sie nie stało, wiec uważam, że w sobote bedzie trudniej.
fajnie, ze Gio dał radę zrobić kartkę Gonzalo potrzymac Sebe jescze 15 minut, moze uda mu sie wykartkowac Rodrigo i niech schodzi.
Duzo niedokładności i trochę szczęścia, ładnie w obronie oprócz tej sytuacji gdy Ljacjic wyprzedzil Bonuca i głowka Stevana, a slizg Vidala czysciutki.
No cóż Miras musi wejść przynajmniej na 30 minut. Może Bendtner a może przejść na 4-3-3 trzeba uwazac, zeby nie przegrać remis też nie bedzie zły, ale z Romą możemy wyjsc rezerwą,zeby przed Szachtaarem nikomu nic sie nie stało, wiec uważam, że w sobote bedzie trudniej.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Przeciętność, przeciętność, przeciętność. Fiorentina zdecydowanie lepsza, co udowadniają sytuacja Joveticia i 'sam na sam' z Buffonem.
Na szczególne wyróżnienie in minus zasługują:
- Giovinco; nie wiem jak on to robił w tej Parmie, ale u nas jego gra to padaka
- Dżiakerinho; bo to kurna nie środkowy pomocnik jest; masa strat, nic w ofensywie i na alibi przy kryciu
- FQ, do czasu aż zdecyduje się porządnie przyjąć piłkę
Poziom komentarza to dno i 2 metry mułu. Dawno takich bzdur nie słyszałem, a Emilio Vivano i KAŁ-drado... no comment
Na szczególne wyróżnienie in minus zasługują:
- Giovinco; nie wiem jak on to robił w tej Parmie, ale u nas jego gra to padaka
- Dżiakerinho; bo to kurna nie środkowy pomocnik jest; masa strat, nic w ofensywie i na alibi przy kryciu
- FQ, do czasu aż zdecyduje się porządnie przyjąć piłkę
Poziom komentarza to dno i 2 metry mułu. Dawno takich bzdur nie słyszałem, a Emilio Vivano i KAŁ-drado... no comment
100% czysta interwencja.Darek-WLKP pisze:Wydaje mi sie na 90 % ze powinnien byc karny dla violi po faulu Vidala... i znowu będąspekulacje :shock:
Ostatnio zmieniony 25 września 2012, 21:43 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Mate.G
- Juventino
Jak na moje oko to Vidal trafił pierwsze w piłkę.Darek-WLKP pisze: Wydaje mi sie na 90 % ze powinnien byc karny dla violi po faulu Vidala... i znowu będąspekulacje :shock:
Giak do zmiany.
- zahor
- Juventino
Mam pytanie do Mishy - jakim ustawieniem Juventus powinien wychodzić na boisko żeby Giovinco nie tracił od razu każdej piłki którą dostanie (a dostaje ich sporo) i żeby stwarzał jakiekolwiek zagrożenie pod bramką rywala. Jak należy rozmieścić na boisku Quagliarellę i Giovinco względem siebie żeby ten drugi, będąc na spalonym, nie rzucał się jak wygłodniał Cygan na kiełbasę po piłkę adresowaną do tego pierwszego? Oglądam gdzieś o 15. minuty więc zaznaczam że coś mi mogło umknąć.
Ogólnie o ile spodziewałem się bicia głową w mur z przodu, o tyle myślałem że z tyłu będzie spokojniej. Gdyby nie idealny wślizg Vidala (ależ to jest kozak!!), gdyby nie poprzeczka to naprawdę mogłoby być nieciekawie. Liczę na to że Juventus swoim zwyczajem koło 60. minuty odjedzie rywalowi kondycyjnie, bo póki co to bardziej pachniało golem dla gospodarzy.
Ogólnie o ile spodziewałem się bicia głową w mur z przodu, o tyle myślałem że z tyłu będzie spokojniej. Gdyby nie idealny wślizg Vidala (ależ to jest kozak!!), gdyby nie poprzeczka to naprawdę mogłoby być nieciekawie. Liczę na to że Juventus swoim zwyczajem koło 60. minuty odjedzie rywalowi kondycyjnie, bo póki co to bardziej pachniało golem dla gospodarzy.