Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 16:38

it doesn't matter pisze:To ja sie pytam czemu za mecze z Parma i Bologna nie dostalismy walkowerów? :angry:
Pytasz poważnie? :shock: Co miał zrobić Ghirardi? Pomodlić się do Montezumy o słońce, żeby mróz odpuścił? Przecież to nie była wina Parmy, że ich Ennio Tardini jest stare jak świat i nie było warunków pogodowych, żeby rozegrać tamten mecz. Natomiast w przypadku Cagliari wina ewidentnie jest po stronie Cellino, któremu coś odwaliło jak Zampie za najlepszych czasów

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 16:55

Cellino zasłużył na Złotego Tapira za zaproszenie kibiców na ten stadion, pomimo tego, że nie przeszedł on testów bezpieczeństwa. Walkower jest bezdyskusyjny jak dla mnie.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 17:01

Vimes, w skali od 1 do 10, jaki masz butthurt, ze Cellino uwalil Ci fantasyseriea ? :C

Co do stadionu, to robole po socjologii stawiają solidniejsze rusztowania na budowie :smile:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 17:03

Jak dla mnie prawidłowa decyzja... Tylko ja bym im dał 2, a nie 3-0.
Porównywanie tej sytuacji do zaśnieżonej płyty boiska - :smile:

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 17:11

moze i walkower bezdyskusyjny, ale ja i tak jestem zly, że doszlo do takiej sytuacji i Roma za free dostala 3 pkt.. na dodatek nie pokonali Cagliari od kilku spotkań i prawdopoobnie teraz tez mieliby problemy, no nic, rozwalimy ich w sobotę, to zapomnę o tym walkowerze;)

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 17:38

ten walkower chyba niestety słuszny po takiej akcji... ale w sumie to teraz i madrycki Real powinien się domagać walkoweru a nie przełożenia meczu :think:

szkoda,że z nimi nie zagrali bo efekty pracy Zemana już widać w Romie(efekty inne niż porażki :wink: ),a mianowicie są nieźle przetrzebieni kontuzjami,szkoda bo mogli by przegrać.No i tym bardziej jest czego żałować bo przed sobotnim meczem mieli okazję do złapania świeżości,wypoczynku,ale to i tak im nic nie pomoże :P

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 17:42

Antek666 pisze:ten walkower chyba niestety słuszny po takiej akcji... ale w sumie to teraz i madrycki Real powinien się domagać walkoweru a nie przełożenia meczu :think:
Ehh...

:|

Jaka jest wina władz Rayo w tym, że jacyś wandale przecięli kable oświetleniowe na ich stadionie? Żadna, albo niewielka. Jaka jest wina władz Cagliari w tym, że prezes oficjalnie zaprosił na mecz kibiców mimo negatywnej opinii policji? Każdy niech samemu sobie odpowie na to pytanie

Obrazek
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 17:46

pumex pisze:
Antek666 pisze:ten walkower chyba niestety słuszny po takiej akcji... ale w sumie to teraz i madrycki Real powinien się domagać walkoweru a nie przełożenia meczu :think:
Ehh...

:|

Jaka jest wina władz Rayo w tym, że jacyś wandale przecięli kable oświetleniowe na ich stadionie? Żadna, albo niewielka. Jaka jest wina władz Cagliari w tym, że prezes oficjalnie zaprosił na mecz kibiców mimo negatywnej opinii policji? Każdy niech samemu sobie odpowie na to pytanie
aha,to jednak na pewno to była wina wandali? A to sorry,cofam powyższe. Wczoraj jedynie w okolicy północy o tym czytałem z różnych źródeł i różne sprzeczne informacje nawet co do samych przyczyn owej ciemności,czy też rozgrzewki czy ona była czy nie itp itd.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 17:51

Walkower jak najbardziej słuszny, niestety, trzeba to obiektywnie stwierdzić.

Szkoda dlatego, że Roma nie wygrałaby tego meczu z dużym prawdopodobieństwem. Średnia wieku ich pomocy i ataku w tym meczu wyniosła by niewiele ponad 20/21 lat. Bez De Rossiego, Tottiego i Bradleya ciężko by im było

No ale niech mają. Przyjadą do nas i mam nadzieje, że zbiorą oklep :P

Cięzki mamy ten terminarz teraz. Viola, Roma a potem najwazniejszy mecz grupy CL - Szachtar. Jak wyjdziemy z tych meczów z tarczą, to potem chwila oddechu bo mecze z Nordsjealland to pestka

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 26 września 2012, 22:31

http://www.pilka.pl/burza-wokol-autobio ... istrzostwa

wiem, że źródło nie pewne, ale ...
Czyżby sie szykowała kolejna afera calciopoli ? ile jeszcze? Tam gdzie Capello tam afera:P

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2012, 23:53

Tutaj troszke wiecej cytatow z tej ksiazki. Jest tez o koksowaniu i problemach z mafia podczas gry w Parmie oraz alkoprzygodach z czasow gry w interze. Ogolnie, gosc raczej koloryzuje, bo chce tego sporo sprzedac i cala sprawa rozejdzie sie po kosciach, ale kto wie, jak bylo naprawde.

A dzisiaj rzymianie po wielbladzie Steka tylko remisuja u siebie z Sampdoria, ktora grala polowe meczu w dziesiatke.

Obrazek
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 27 września 2012, 08:54

MishaAveJuve pisze:Czyżby sie szykowała kolejna afera calciopoli ? ile jeszcze? Tam gdzie Capello tam afera:P
Roma nie przeszkadza w niczym Interowi, więc IMO bez szans, nie mają powodu żeby ich udupić.

Ale co z Zanettim i jego punkcie widzenia na Calciopoli jakoby Inter był niewiele mniej umoczony niż Juventus? Było gadanie i ucichło...

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2012, 08:56

bendzamin pisze: A dzisiaj rzymianie po wielbladzie Steka tylko remisuja u siebie z Sampdoria, ktora grala polowe meczu w dziesiatke.
Ogladalem druga polowe i mowiac szczerze to Sampa jeszcze mogla to wygrac. Mieli fantastyczna sytuacje sam na sam ale napastnik Sampy zle przyjal pilke i obronca w ostatniej chwili zdazyl.

Co do rewelacji Almeydy to ciekaw jest tylko co teraz do powiedzenia bedzie mial Zeman :prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2012, 12:57

Zaczęły się pierwsze poważniejsze problemy w Romie --> http://www.pilka.pl/klotnia-w-szatni-romy
De Rossi zaczyna się wściekać. Cóż można dodać :bravo: Daniele.

juveninhoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 23:33

deszczowy pisze:
juveninhoo pisze:
Łukasz pisze: Tak czy siak - talentu odmówić mu nie sposób. Zdarzały mu się naprawdę wyborne teksty, a to przecież licealista (!).
Już student ;) Talent talentem, ale współpracować w grupie to on nie umie (głównie pracować pod kimś - jakkolwiek to brzmi). Bez tego będzie mu ciężko gdziekolwiek znaleźć angaż, chyba że w Loży Szyderców z weszło na stałe ;) Ja mam tylko nadzieję, że go w Przeglądzie Sportowym nie spotkam :pray:
A ja lubię jego teksty. Widać, że chłopak ma dryg do pisania i niezłą bazę. W przyszłości faktycznie może być kimś na miarę Lipińskiego. Sami wiecie jak wygląda w Polsce "świadomość Serie A" :roll:
Tu się zgadzam. Nie mam nic do jego stylu etc. Jednak pracując na stałe w "Przeglądzie..." zauważam jak ważna jest umiejętność pracy zespołowej. Piotrek taki jakiego znam takiego pojęcia nie znał :wink: Nie wiem, może się zmienił ;)

Swoją drogą, jeśli Roma nie wygra z Atalantą, która o dziwo przegrała jeszcze wyżej tydzień temu, to to będzie Zemanowska parodia. Skład na papierze mocny, a grają piach i kilka metrów mułu.

"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest"- Kurt Cobain
ODPOWIEDZ