Sezon 2012/2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 18:22

dawid91 pisze:Ale co wy z tym Carrerą, rozumiem jakby trenował drużynę sam to można by go uznawać za dobrego, a przecież siedzi jak pionek na ławce i przeprowadza 80% zmian ustalonych (narzuconych) z Conte przed meczem :whistle:
Uff, ja nic z tym Carrerą, najprościej mówiąc. Wyjaśniam poniżej odnosząc się do Szczypsona.
Szczypek, co Cię ugryzło? Skąd wiem, że Carrera nie zadowoli się posadą asystenta? Nie wiem, gdybam, co wyraźnie widać w tonie mojej poprzedniej wypowiedzi. Ustalmy, bo mam wrażenie, że od paru dni masz włączony tryb czepialski. Nie uważam Carrery za nadzwyczajnego trenera, nie uważam go za twórcę zwycięstw Juve z początku tego sezonu, nie uważam go za osobę decyzyjną. Nie widzę dużych szans na to, by Carrera objął ławkę trenerską jakiegoś klubu w Serie A, aczkolwiek taki obrót spraw nie wywołałby u mnie kolosalnego zdziwienia. Tak, jak Inter zatrudnił Stramaccioniego, tak równie dobrze mógłby to zrobić z Carrerą, a wgłębiając się w szczegóły, miałby większe powody do zatrudnienia asystenta Conte niż do zatrudnienia Stramy. Podobnie, jak duetem jest Marotta-Paratici, gdzie L'pool liczył, że podkupi Fabio, bo ten nie zadowoli się rolą asystenta. Gdybam, a Ty zluzuj.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 18:49

pumex pisze:Skąd wiem, że Carrera nie zadowoli się posadą asystenta? Nie wiem, gdybam, co wyraźnie widać w tanie mojej poprzedniej wypowiedzi.
W zdaniu "Carrera (...) pewnie nie zadowoli się rolą asystenta lub trenera Primavery i będzie czekał na propozycje" ja bardziej niż gdybanie czuje przekonanie. Jeszcze wcześniej piszesz, że szczerze się nie zdziwisz jeśli tak będzie.

Co do reszty to właśnie odpisałem Ci wcześniej, że jak dla mnie Twoje argumenty są z tyłka wyciągnięte. Napisałem o sekretach Juventusu chociażby. On zna metody Conte, ale każdy myślący człowiek wie, że to nie jest takie proste przełożyć coś takiego gdzieś indziej, na to potrzeba czasu, mniej lub bardziej ryzykownych decyzji, mówię - równie dobrze możemy się obawiać, że Elia zdradzi wszystkie sekrety Conte i jego zespół zacznie wymiatać. To by tłumaczyło potencjalne zainteresowanie Matrim przez Milan czy Quagliarella przez Inter (śmiech). Czym jeszcze miałby imponować Carrera w oczach potencjalnych pracodawców? Tym, że nie pracuje sam? To dlatego Moratti miałby go zatrudnić zamiast Stramy? W obliczu tego wszystkie cholernie mnie zdziwi jeśli Carrera obejmie jakiś zespół w Serie A, bo dlaczego miałby to robić? A już Milan, Inter? Ja się nie czepiam, ja myślę.

Może Carrera kiedyś będzie dobrym trenerem, nie wykluczam takiej opcji. Ale jeszcze nie teraz.
Ostatnio zmieniony 23 września 2012, 18:50 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 18:49

Szczypek zawsze sie wszystkich czepiał, taki juz jest.

Jezeli Conte zostanie utrzymana albo troche skrocona kara[max do 6 miechow]i Carrera sobie swietnie poradzi to na 50% od nas odejdzie.
To dla niego wielka okazja, uczy sie u swietnego trenera i jezeli jest inteligentny to sporo osiagnie.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 22:37

no i Juventus stał się samodzielnym liderem. Lazio przegrało z Genoą a gola strzelił Borriello :D

Fino Alla Fine Forza Juventus!
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 22:38

KondzioJuveFans pisze:no i Juventus stał się samodzielnym liderem. Lazio przegrało z Genoą a gola strzelił Borriello :D
Drugi Amauri, co to nam przysługi po odejściu wyrządza ;)

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 22:42

No i wymarzona dla nas kolejka stałą się faktem :)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 22:45

KondzioJuveFans pisze:no i Juventus stał się samodzielnym liderem. Lazio przegrało z Genoą a gola strzelił Borriello :D
Ależ męczarnią było oglądać ten mecz...
Wynik niesprawiedliwy, Lazio było lepsze i miało sytuacje. Bardzo dobrze bronił dziś Frey, nasz Ciro był praktycznie niewidoczny.

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 22:50

Tylko skakać z radości :D nie spodziewałem się, że już po tej kolejce zostaniemy samodzielnym liderem :-D ale najbardziej cieszy porażka interu ze słabiutką Sieną:)

Patrząc na obecną formę Juve oraz na to, co wyczyniają inne ekipy to wydaje się, ze bardzo szybko możemy odskoczyć od reszty stawki, choć nie chce zapeszać. W tym momencie najgroźniejsze może być Lazio i Napoli, ale nie wierzę, że obie ekipy zdołają utrzymać równy poziom przez cały sezon. Pewnie zanotują kilka wpadek, jak to Napoli ma w zwyczaju tracić punkty z ekipami z dolnej połówki. No i w następnej kolejce jedna z tych ekip na pewno zgubi punkty ;)

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 22:55

mnowo pisze:
Drugi Amauri, co to nam przysługi po odejściu wyrządza ;)
Jak śmiesz porównywać Amauriego do Boriello?! To stwierdzenie obraźliwe i niesprawiedliwe co najmniej z kilku powodów:
- Marco jest o wiele ładniejszy od Brazylijczyka;
- lepiej się ubiera, a swoim stylem automatycznie podnosi morale kolegów z drużyny;
- Conte zawsze cenił walory gry Boriello, bo jeśli celownik naszych napastników w zeszłym sezonie pozostawał wiele do życzenia, to jemu jako jedynemu z tej formacji grać się zawsze chciało, harował ciężko na niemal całym boisku, a i swoją cegiełkę (jedna naprawdę ważna bramka) do zeszłorocznego scudetto dorzucił.

Dodatkowo dziś znów walnie przyczynia się do chwały Juventusu - tydzień temu łaskawie nie wykorzystywał katastrofalnych błędów naszej obrony, no a dziś gol dający nam przewagę punktową nad Lazio. Jak tu go nie uwielbiać?!

Marco na zawsze w moim sercu!

Pozdrawiam!
Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 23:02

Lazio było wyraźnie lepsze, ale co z tego. Z wąską kadrą szybko spuchną i tak.
Na Nsporcie skróty teraz.

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 23:10

Ogladalem mecz tak od 20 minuty, Lazio dość cisnelo, Candreva oddal chyba z 10 strzałów (fakt że te strzały były wątpliwej jakości), pare setek spartolili. Tak koło 75 minuty czułem po kościach że Genua strzeli i miałem rację :C

A i trzeba przyznać że bramka hipstera padła bardziej w wyniku skurczy(kontuzji?) stopera Lazio aczkolwiek strzelil bardzo dobrze.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 08:30

delarudii pisze:jak to Napoli ma w zwyczaju tracić punkty z ekipami z dolnej połówki.
Mówisz tak jakbyśmy my nie mieli z tym żadnych problemów ;]

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 09:55

dawid91 pisze:Ale co wy z tym Carrerą, rozumiem jakby trenował drużynę sam to można by go uznawać za dobrego, a przecież siedzi jak pionek na ławce i przeprowadza 80% zmian ustalonych (narzuconych) z Conte przed meczem :whistle: Nie twierdzę, że jest słaby w swoim fachu, ale taki sprawdzian to żaden sprawdzian.
Tego nie wiesz. Chociaż już się przyzwyczaiłem, że zawodnicy z obrony, MVP i Asamoah nie są zmieniani więc zmiany siłą rzeczy można przewidzieć, ale nigdy nie wiadomo.
Co tam Mesbah wyprawiał, że tak z niego śmiejecie?

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 10:02

Kimi pisze:
delarudii pisze:jak to Napoli ma w zwyczaju tracić punkty z ekipami z dolnej połówki.
Mówisz tak jakbyśmy my nie mieli z tym żadnych problemów ;]
Nie napisałem, że my nie mamy problemów. Chodziło mi bardziej o to, że Juventus potrafi utrzymać w miarę równy poziom przez cały sezon. Napoli zdecydowanie częściej gubi punkty, niż my.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 10:09

Znając Napoli to kilka razy w sezonie przegrają z zespołami typu Atalanta, Cagliari, Chievo czy Parma.

Zablokowany