Sezon 2012/2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 14:04

LukaszACM pisze:Albo rezerwę na podwyżki, na przykład o Vidala już niektóre kluby się pytały. W takim City lekką rączką dostałby pewnie 2 razy więcej, Asamoah jeśli zagra dobry sezon a na to się zapowiada to 1,4 też jest mało.
Nie obawiał bym sie o to :) Vidal pewnie na premie po sezonie zasłuży, ale Asamoah jeśli zostanie wykupiony to wątpie, żeby dostał więcej niż 2-2,5.
Zresztą co by nie mówić, to budżet jest świetnie zbalansowany i mając zdecydowanie najlepszy kadrowo zespól ligi wcale nie płacimy najwięcej :wink:
Jednak prawdziwym przykladem tego jak powinno sie ekonomicznie prowadzić klub jest Udinese- 21 mln pensji zespołu który rok temu mial podium. Bo zbilansowaniu pewnie w tamtym sezonie wiele więcej nie było :prochno: Do tego przemyślane transfery i mamy swoistą maszynke do robienia pieniędzy.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 14:30

Mnie tam od Matriego bardziej razi Lucio, który jest u nas drugim najlepiej opłacanym defensorem a chyba ostatnim (mam nadzieję) do wejścia. No ale z racji przyjścia za darmo nie jest to tak dużo (patrz: Mexes, 4 mln (!) ).
Gigi mimo że jest najlepszym bramkarzem też fajnie jakby się dostosował do reszty (ok. 4 mln). Ogólnie pozbyć sie Iaquinty i będzie dobrze. Fajnie że tacy gracze co pewnie jeszcze sporo tu pograją jak Asamoah, Giovinco czy Caceres nie przekraczają 2 mln (każdy osobno netto :)). Marrone i Pogba jak się sprawdza pewnie podwyżkę dostaną, ale to też nie będzie kosmos, raczej poziom De Ceglie, góra Marchisio :]
Milan ciągle prowadzi w tym zestawieniu, a przecież na samym Zlatanie sporo zaoszczędził a przecież mieli jeszcze sporo zawodników choć zasłużonych to jednak obciążających budżet (Seedorf, Gattuso np.)

Ktoś tam pytał ile w innych ligach. Napewno w Anglii dużo więcej kasy, skoro takie Fulham proponowało Berbatovowi 4 mln. Z resztą wystarczy na takie MC spojrzeć, a w Chelsea, Liverpoolu czy MU pewnie niewiele lepiej (znaczy niewiele niższe zarobki).

Amauri 1 mln, jak on z tego wyżyje.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 14:56

Media cały czas trąbią o rzekomych rozmowach ws. nowego kontraktu dla Buffona, a ja chciałbym, żeby zarząd skupił się bardziej na Barzaglim. W 2013 wygasa mu obecna umowa :/

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 14:57

@D@$ pisze:Amauri 1 mln, jak on z tego wyżyje.
Obrazek
:prochno:

W kwestii Lucio - owszem, zarabia duzo, ale w interze podobno dostawal 3.5 i przyszedl z karta w reku.

Jesli chodzi o Anglie, to w zeszlym sezonie przedstawialo sie to tak:
1) Chelsea £190m (€237.5m)
2) Man City £174m (€217.5m)
3) Man Utd £153m (€191m)
4) Liverpool £135m (€169m)
5) Arsenal £124m (€155m)
6) Tottenham £91m (€114m)
7) Aston Villa £83m (€104m)
8­) Sunderland £61m (€76m)

Natomiast nie orientuje sie, jak tam sprawa wyglada z podatkami.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 15:05

Nie można brać aż tak dosłownie kwot podawanych przez LGDS bo Iaquinta w ich zestawieniach to już zarabiał od 2 mln do 3,5. Chiellini w dwóch poprzednich sezonach rzekomo miał 3,5 mln a teraz ma 3, Vidal miał podobno 3 mln a teraz ma 2,7 itd
Co do Barzy to Sky w maju informowało, że podpisał nowy kontrakt do 2014 i jego zarobki wzrosły bo według poprzedniego miał 1,2 mln.

Marotta parę razy wspominał, że oferuje kontrakty motywacyjne więc Pirlo ma pewnie z dodatkową bańkę za rozegrane mecze i wyniki drużyny.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 15:11

bendzamin pisze: Jesli chodzi o Anglie, to w zeszlym sezonie przedstawialo sie to tak:
1) Chelsea £190m (€237.5m)
(...)
8­) Sunderland £61m (€76m)
Natomiast nie orientuje sie, jak tam sprawa wyglada z podatkami.
50%. :) FAQ!

rajmund88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 10:24

http://www.wiocha.pl/736078,Wojciech_Pa ... _angielsku ciekawy wywiad wojciecha pawłowskiego, wstyd , ciekawe jak radzi sobie na treningach bo raczej tłumacza nie ma :)

daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 19:54

Ktoś oglądał mecz Parmy z Fiorentiną? Kuriozalna końcówka :prochno: Toni mógł mieć asystę, by po kilku minutach sprokurować drugiego karnego dla Parmy w tym meczu, którego wykorzystał Valdes (wcześniej ten sam zawodnik pomylił się z jedenastki). Jovetić jednym z najsłabszych zawodników na placu gry, kompletnie nic mu nie wychodziło a karny był tego najlepszym podsumowaniem.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 19:59

daroo89 pisze:Ktoś oglądał mecz Parmy z Fiorentiną?
Ja i według mnie Parma przeważała przez cały mecz. Bramkę mógł strzelić nawet największy postrach włoskich boisk - Amauri, ale fenomenalnie bronił Viviano. 3 karne, z czego 2 niewykorzystane. Końcówka dzięki temu niezła, bo Fiora mogła mieć już pewne 3 punkty, a skończyli z 1. Trochę frajerstwo, ale skąd my to znamy.

Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 20:06

Radosław Matusiak jako expert w studio :)

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 20:16

Fiora ugrała co mogła...i tak według mnie ten punkt to i tak za dużo na to co pokazali. Parma grała lepiej... miała składniejsze akcje, czasami brakowało tylko tego jednego muśnięcia piłki aby piłka trafiła do kolegi albo nawet do bramki. Fiorentina bardzo słabo, ale oni zawsze tak grają na wyjazdach. W drugiej połowie mieli pełno kontr, w których czasami mieli nawet przewagę liczebną, które i tak kończyły się strzałami z 16 Jovetica - masakra. Jovetic w ogóle w tym meczu przypominał mi tego śmiesznego ronaldo. Strzela z każdej pozycji jak głupi. Toni kilkukrotnie wychodził mu tak że aż prosiło się do niego zagrać ale nie... trzeba huknąć. Widać, że jest pewny siebie, że czuje się liderem tej drużyny, ale nie można przesadzać. Podsumowując bardzo słaby mecz Joveticia... Parma powinna zgarnąc 3 pkt.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 15:52

Ogląda ktoś jakiś mecz SerieA? Ja zdecydowałem się na Udinese vs Milan, ale to chyba nie na moje siły i po przerwie zapuszczę coś innego. Obie drużyny beznadziejne słabe, wygrywa Udinese, ale ciut lepsze (jednak nadal bardzo słabe) wrażenie robi Milan. Samo widowisko bardzo nudne. Rossoneri grają przeraźliwie wolno i bez pomysłu na grę, ich finalnym rozwiązaniem prawie zawsze jest wstrzelenie piłki do Pazziniego - piłkarza typu "przyjmij, oddaj strzał". Mexes popełnił dwa koszmarne błędy. Po pierwszym uratował go Zapata, po drugim padł gol dla Udine. Mesbah to mediolańskie połączenie Motty i Molinaro.
Udinese zaś gra ciągle na Di Natale. Nie wiem, na ile jest on zbawcą swojego klubu, a na ile przekleństwem. Szkoda mi trochę Guidolina, który musi rzeźbić w kale. Połowa tego, czym dysponuje, jest po prostu słaba.

Edit: Piękny gol Shaarawego po beznadziejnej stracie Udinese w środku pola. Koleś wychodził z kontrą, miał możliwość podania na prawo bądź na lewo, ale przytrzymał piłkę i ją stracił. Chwilę później Faraon przepięknie uderza z dystansu

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 16:56

NO genialna kolejka :-D Jeszcze tylko Lazio niech straci pkt. i będzie magia.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 16:58

FT Catania 0 - 0 Napoli
FT Inter Milan 0 - 2 Siena
FT Udinese 2 - 1 AC Milan

Jak nisko upadł Milan ...

nie podoba mi się ta sytuacja.

Zugzwang

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 17:00

Juventus ma więcej punktów w tabeli niż obie ekipy z Mediolanu łącznie.

Arrivederci Allegri.

Zablokowany