Serie A 12/13 (4): JUVENTUS 2-0 Chievo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 22:41

Potrzebujemy regularnego napastnika, oby Fabio sobie przypomniał, że może takim być.

Lucio fajnie, Pogba nierówno: niezły początek, słaby środek, przyzwoity ostatni fragment. Z Isli bedziemy mieli dużo pożytku, jak dojdzie do pełni formy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 22:43

Dobry mecz Pogby, Lucio i Isli. Quag... cóż... fenomenalna pierwsza bramka, piękna druga. Oby się chłopak przebudził i woził jak kiedyś.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ZaperJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 22:44

I wróciła stara dobra obrona, zero pomyłek, a także stary dobry Fabio:) bramki przedniej urody, oby tak dalej. Pogba w drugiej połowie już pewniejszy, ale to pewnie sprawka trenera, który zapewne apelował o więcej piłek w jego kierunku. Co ciekawe Lucio miał super mecz, dużo dawał drużynie.

Trochę niezrozumiałe zmiany na początku, przynajmniej dla mnie. Było widać przy nich, że Giac to piłkarz, który jest typową zapchajdziurą;)

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

MoreLL_FTL pisze: Pogba niestety to nie Pirlo, ale dajmy mu jeszcze czas.
.
troche irytuje mnie takie gadanie.. wiadomo ze nie bedzie posylal takich pilek , ani dyrygował (narazie) tak grą..

Co do meczu to Eta-Beta nam znów ratuje punkty a wy chcieliście go już sprzedawać :P ja zawsze stawialem go wyzej nad Matrim, uwazam ze jest to bardziej inteligentny i zaawansowany technicznie piłkarz (co pokazał przy 2 bramce) niżeli Matri no i tez ma nosa do strzelania pięknych bramek (chociazby ta z nożyc, ktora szczesliwie wpadla do bramki po rekawicach bramkarza)

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Antonio Conte i jego wierny pomagier Carrera gleboko siedza w branzy IT, napisali program, ktory dziala niezawodnie. Zaklada on probe pokonania przeciwnika malutkim nakladem sil w pierwszej polowie ( co rzadko sie udaje), a nastepnie wrzucenie 4 biegu na kwadrans w drugiej, co przynosi bramke- dwie i nastepnie odbywa sie w zaleznosci od zarzniecia przeciwnika albo: zabawa w hokejowy zamek ( dzis od 75 wzwyz) albo dalsze oszczedzanie sil. Tym oto sposobem Juventus po 360 minutach sezonu ma 12 ptk i ani na moment nie musial jeszcze uzyc 5 biegu. Chapeau Bas! :D

Vucinic stabilizuje poziom, co w jego wypadku jest kluczowe, Awesomoah uroczo kiwa, Quag zaskakuje niejednych dorodnych userow, Marchisio nigdy nie schodzi ponizej swojego poziomu, Giaccherini jak zawsze wali po trubynach z nieprzygotowanych pozycji. Analize Pogby zostawie ludziom ogladajacym mecz tylko pod tym katem.
Nie mam dobrych odczuc do do Bendtnera. To taki dunski dynamit z zepsutym zaplonem. Quag ma brylantowa technike, a dunczyk brylantyne.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 22:45

Fabio pokazał klasę, zwłaszcza przy drugim golu :bravo:
Podczas następnego meczu nie będziemy się zastanawiali kto zagra naszą '9', a kto będzie '10', bo Vucinić nie powalił dzisiejszym występem.
szycha o Pogbie pisze:Taki bardzo przeciętny występ. Na razie (nie tylko na podstawie tego meczu) uważam, że on nie nadaj się na pozycje Pirlo.
Całkowicie się z Tobą nie zgadzam. Uspokajał grę aż miło. Co prawda nie dawał takich pił jak Pirlo, ale nie zapominajmy, że to jego debiut i chłopak ma dopiero 19 lat. Ja jestem bardzo usatysfakcjonowany jego grą. A tak wgl. to ciekaw jestem na podstawie jakich meczów to oceniasz :think:
Takiego Asamoe chce widzieć w Lidze Mistrzów!

Obrazek
MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Fabio Quagliarella nie mógł wymarzyć sobie lepszego tygodnia. Dwie cudowne bramki, wiele celnych strzałów z jego strony. Rozegrał dobre spotkanie.
Wreszcie Bendtner na boisku. Widać trochę, że na razie nasi mają go gdzieś :) Miał pretensje, że do niego nie podają piłki. Liczyłem, że strzeli na dzień dobry.
Asamoah to dla mnie totalny przekozak!!!
Vidal wszedł i od razu podkręciło się tempo spotkania.
Mirko strasznie nieskutecznie dzisiaj, ale był blisko strzelenia bramki.

No cóż, dobry mecz, praktycznie 90min pod kontrolą po stronie Juve. Są pewne 3pkt i czyste konto Buffona. Zmiennicy sprawdzili się bardzo dobrze, w tym Pogba.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Brawo dla Fabio, oby trzymal tak dalej, debiut Pogby ok, chociaz moglo byc lepiej. Teraz czekamy na Viole.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
OPD

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Widzieć jak piłkarz się odradza, wraca do starej formy kiedy nikt się już po nim wiele dobrego nie spodziewał a większość go "sprzedawała" do innego klubu, to coś pięknego. Dziś zagrał stary, dobry Quagliarella. Oby to nie były tylko pojedyncze przebłyski a Fabio wrócił do formy jaką prezentował na początku pobytu w Juve.

Asamoah jest niesamowity, dziś był chyba najlepszy na boisku.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Zagraliśmy bardzo dobry mecz zmiennikami. Jest się z czego cieszyć, Chievo nam w ogóle nie zagroziło i można spokojnie rotować składem. Asamoah zadziwia mnie coraz bardziej.
Co do Fabio, to może i to są dwa mecze, ale jego 90 pare minut obecności na boisku mogło zaowocować czterema bramkami. Giovinco nie ma się z czego cieszyć przy takim obrocie spraw, jest jednak zdecydowanie w mniejszości. Mirasowi trzeba oddać, że nie było w tym sezonie żadnego meczu, obok którego przeszedłby obojętnie.
Pogba jednak za mało brał na siebie grę, ale to właściwie tyle słabszych stron.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 22:46

Dobry mecz. Dobrze Lucio, świetnie Fabio, Pogba lepiej w drugiej połowie.
Najważniejsze trzy punkty, choć nie powiem... 3-0 lepiej by wyglądało 8)

Czyżby to był pierwszy mecz w którym nie pokazano Conte zza szyby*? :prochno:
*chyba, że go nie było
Dobrze, że bez straty gola!

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 22:47

Świetny Quagliarella :) oby to był zwiastun jego powrotu do formy ! Lucio dzisiaj bardzo dobrze zagrał - pewny z tyłu i fajne wypady do przodu. FORZA JUVE !

Fino Alla Fine Forza Juventus!
karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 22:48

Piękna pierwsza bramka Fabio. Ogólnie dobry mecz naszych, szkoda jedynie tylu niewykorzystanych sytuacji, szczególnie Mirko. Teraz czas na Fiorentine. Forza Juve

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Fabio jest w formie - Mrówa może znów mieć problem z miejscem w pierwszym składzie. Pogba nieźle ale bez szału - nic nie spartolił ale też jakoś fenomenalnie nie wyglądał.
Nie wiem czy ktoś oglądał mecz na N-Sport ale komentarze o grze Vucinica mnie co najmniej irytowały. Miras nie zagrał może meczu życia ale czepianie się wszystkiego co robił na boisku było po prostu głupie.
Podsumowując, mecz spokojnie wygrany. Widać, że jesteśmy w formie i nie grając na 100% potrafimy klepać punkty.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

no brawo :bravo:
choć Sorrentino(pod koniec któryś z komentatorów nazwał go Fiorenntino :lol: ) dwoił się i troił broniąc wyśmienicie to byłem jakoś spokojny,że to wygramy.

Na duży plus Pogba,będziemy mieli z chłopa pożytek! Isla mi nie zaimponował niczym specjalnym,Bendtner mało grał i był zagubiony na boisku ogólnie.Lucio mi się podobał,te jego rajdy z piłką sieją zamęt w szeregach rywali.
Antek666 pisze: ja mam nadzieję i "czuja" że dziś podtrzyma swą dyspozycję ze środy i pyknie nawet ze 2 bramki :think:
ile miałbym u buków za postawienie,że Fabio pyknie 2 gole? :D

On chyba naprawdę wrócił do formy sprzed tej jego kontuzji :think: Zachowanie,intuicja i strzał przy pierwsym golu - poezja.Przy drugim przyjęciem piłki zgubił rywala+ponownie sam na sam z bramkarzem pewny i skuteczny.Brawo Fabio! Miras odkąd zgolił wąsa to gorzej mu idzie,dziś dużo prób strzałów,niektóre niepotrzebne i zbyt "nachalne" nawet.Może tak z Fiorą Gio-Quag?

Na koniec gdy pokazywali obrazki z curvy to ładnie było widać transparent Drughi
Forza! :wink:

Zablokowany