Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2012, 19:02

Szikit pisze:Swoją drogą to od dłuższego momentu widzę, że z potrali tego typu, tylko na interii pracuje ktoś ogarnięty. Podają dokładne analizy meczów, a na temat afery ich największym błędem było podanie 'Conte został zawieszony w związku z aferą korupcyjną'.
To chyba zależy od agencji prasowej, z której biorą materiały. Z tego, co zauważyłem to PAP zazwyczaj daje ciała na całej linii. Jednak jest jeszcze inna agencja, której nazwy w tej chwili zapomniałem, pamiętam, że chyba z siedzibą w Krakowie, która zdecydowanie bardziej przykłada się do rzetelności newsów.

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2012, 21:34

Właśnie widzę. Chyba muszę cofnąć słowa o interii... Własnie podali to samo.
Brawo dla PAP. No i jak można podawać informację, nawet jej nie sprawdzając?

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2012, 21:55

Szikit pisze:O dziwo, w momencie gdy wszystkie komentarze pod newsem zarzucały brak profesjonalizmu, ktoś zmienił treść. Dobrze, że się chociaż zorientowali. Tyle, że chyba w momencie edytowania zdjęli tę informację z głównej...

Swoją drogą to od dłuższego momentu widzę, że z potrali tego typu, tylko na interii pracuje ktoś ogarnięty. Podają dokładne analizy meczów, a na temat afery ich największym błędem było podanie 'Conte został zawieszony w związku z aferą korupcyjną'.
Kiedyś pamiętam , że napisałem strasznie długi komentarz o tym , że olewa się Serie A na onecie ( wtedy opisali dwoma zdaniami mecz Milan - Juventus , a napisali esej o wygranej Barcelonki z zamykaczami ) i pamiętam po jakiś 30 minutach rozpisali się na jakieś 10 zdań. Także warto próbować zawsze :)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2012, 22:05

Szikit pisze:Właśnie widzę. Chyba muszę cofnąć słowa o interii... Własnie podali to samo.
Brawo dla PAP. No i jak można podawać informację, nawet jej nie sprawdzając?
Czyli w PAP-ie po staremu na bakier z rzetelnością. Przypomniałem sobie nazwę tej innej agencji, to ASInfo. Czytałem bodajże dwa, trzy ich newsy o Calcioscommesse, które były naprawdę rzetelnie napisane. Pewnie to w dużej mierze zależy również od konkretnego autora bądź tłumacza, ale mam nadzieję, że utrzymają dobry poziom.

Obrazek
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 15:52

Glosna sprawa uniewinnienia gangu Pruszkow. Analogia do sprawy Conte jest co najmniej interesujaca.
Angora pisze:Pokuratura poszla na skroty bo akt oskarzenia oparla na zeznaniach swiadkow koronnych.
Same zeznania swiadka koronnego bez wsparcia innymi dowodami nie moga stanowic podstawy do czynienia ustalen - mowila sedzia. I zaznaczyla, ze w aktach prokuratorskich bylo sporo niejasnosci, m.in. brakowalo dat i godzin przesluchan swiadkow koronnych. Co wiecej: ich zeznania czesto okazywaly sie sprzeczne. W takiej sytuacji sad musial wszelkie watpliwosci rozstrzygnac na korzysc oskarzonych... linia oskarzenia byla zle przygotowana, a zeznania swiadkow koronnych nie mogly byc wystarczajacym dowodem.
Jako byly prokurator uwazam, ze to sprawa skandaliczna, ktora kompromituje polska prokurature - uwaza Waldemar P. Puławski - byly prokurator, dzis adwokat specjalizujacy sie w sprawach karnych. Natomiast jako mecenas podziwiam sąd, ze bardzo skrupulatnie ocenil material dowodowy.

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 września 2012, 11:08

Dobrze pamiętam, że jutro miała się odbyć rozprawa czy też podane wyniki apelacji ?

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2012, 11:33

zakiii pisze:Dobrze pamiętam, że jutro miała się odbyć rozprawa czy też podane wyniki apelacji ?
Napewno nie wynik apelacji bo nie było rozprawy, ale wszystko ma być wiadome do 10 października.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2012, 11:34

zakiii pisze:Dobrze pamiętam, że jutro miała się odbyć rozprawa czy też podane wyniki apelacji ?
Dobrze pamiętasz. Jutro - 21-go września jest posiedzenie TNAS i wydanie wyroku.
Qrczak pisze:Napewno nie wynik apelacji bo nie było rozprawy
:?:
Ja czytałem na włoskich stronach, że jutro jest posiedzenie, rozprawa i wyrok, wszystko jednego dnia. Czas na zapoznanie się ze sprawą trybunał ma do jutra

Obrazek
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2012, 11:51

To prawda pumex, poprzednie rozprawy miały ten sam schemat, wszystko się wyjaśniało w tym samym dniu.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2012, 11:53

pumex pisze: Ja czytałem na włoskich stronach, że jutro jest posiedzenie, rozprawa i wyrok, wszystko jednego dnia. Czas na zapoznanie się ze sprawą trybunał ma do jutra
Serio ? To ja nie czytałem tej informacji, widziałem tylko, że wszystko jasne będzie max do 10 października . Jeżeli tak to jeszcze lepiej.

Kubas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 12:44

3 runda ruszyła. Na ,,dzień dobry" odrzucamy ugodę i walczymy o pełne uniewinnienie. Taktyka to próba podważenia słów Carobbio.

Wyproszenie dziennikarzy z sali nie zwiastuje moim zdaniem nic dobrego...
Relacja live: http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... _conte.php

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 13:05

Miał być proces i wyrok a tutaj ledwo się zebrali, pogadali chwilę i odroczyli mediacje na 2 października :think: Czyli nasi jednak przemyślą zmniejszenie kary?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 13:08

A niech ich krew zaleje. Proces ma być 2-go października, czyli w dzień meczu z Shakhtarem, tylko pogratulować Obrazek. Ani słowa o odwieszeniu wyroku na czas trwania sprawy, ale czemu się dziwić, skoro przed nami spotkania z Fiorą i Romą :lol:

To ma być tryb pilny? Dno i 150 metrów mułu

Obrazek
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 14:02

Nie wiem czemu ma służyć ta zwłoka. Po mojemu to jest cyrk na kółkach a nie Trybunał sprawiedliwości. Gorzej niz w PZPN-ie

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 14:15

Przełożyli na dzień meczu z Szachtarem? Toż to jawna kpina i kolejny policzek dla Juventusu :roll:

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
ODPOWIEDZ