LM 12/13 (gr. E) [01]: Chelsea 2-2 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 09:47

Dzięcioł pisze:Stary, proszę Cię przestań świrować. Twoje ego mnie przeraża. Za kogo Ty się masz gościu, żebym miał na siłę, jak to określiłeś, szukać z Tobą zwady. Ziomuś spasuj...
Wiem za kogo Ty mnie masz, raz - celebrytę, więc każdy kontakt ze mną może przynieść Ci rozgłos, dwa - nieudacznika, więc myślałeś, że możesz ową zwadę wygrać.
Dzięcioł pisze:Według mnie to Ty masz problem, z tym żeby szanować moje stanowisko w przedmiotowej sprawie, bo ja Twoje szanuję, acz go nie podzielam.
Szanuje Twoje stanowisko, uważam to za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ale tak, szanuję i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Dzięcioł pisze:Być może nie chciałeś mnie urazić, ale ja to tak odebrałem.
Bo to ja nazywam Cię zakompleksionym nieudacznikiem.

Jeszcze jedno w sprawie meczu, jak wchodził Isla to nie wiedziałem kto to w pierwszej chwili. :prochno:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 09:49

Vimes pisze:Dobra pumi, może my jako kibice Juve nie jesteśmy obiektywni, ale nawet interiści z lukerowego forum są pod wrażeniem gry Juve:
:shock: :shock:
Szczerze mówiąc poczułem się jak po terapii szokowej, powaga. Może to faktycznie ja jestem zwichrowany z przesadnymi wymaganiami od Juve? :think:
Tak czy inaczej, jest dobry wynik i to jest najważniejsze.

Obrazek
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 10:01

Moze sa jeakies zdjecia/filmiki sektora Juve w tym meczu? W TV prezentowal sie naprawde konkretnie, tak samo jako doping.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 11:05

szczypek pisze:
Dzięcioł pisze:Stary, proszę Cię przestań świrować. Twoje ego mnie przeraża. Za kogo Ty się masz gościu, żebym miał na siłę, jak to określiłeś, szukać z Tobą zwady. Ziomuś spasuj...
Wiem za kogo Ty mnie masz, raz - celebrytę, więc każdy kontakt ze mną może przynieść Ci rozgłos, dwa - nieudacznika, więc myślałeś, że możesz ową zwadę wygrać.
Wiedz też, że mam Cię za forumowego mistrza uproszczeń i uogólnień. Dla jasności określenie nieudacznik, jak pewnie się domyślasz, padło z uwagi na Twój sztandarowy mega projekt pt. "Suchy pojazd ...", który umarł śmiercią naturalną, mimo długo pompowanego balonika, kreującego tę zabawę na produkt na miarę Alfabetu. A był też jeden taki, który pokazał Wam, że jak się chce i poświęci tematowi, to można zrobić coś fajnego w stosunkowo krótkim czasie. No ale do tego potrzebny jest talent i pracowitość.

Nie bierz tego do siebie, ale zwycięstwo z Tobą w, nazwijmy to potyczce słownej, chluby by mi nie przyniosło. Poza tym nie ma takiego parcia na szkło jak Ty.
szczypek pisze:
Dzięcioł pisze:Według mnie to Ty masz problem, z tym żeby szanować moje stanowisko w przedmiotowej sprawie, bo ja Twoje szanuję, acz go nie podzielam.
Szanuje Twoje stanowisko, uważam to za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ale tak, szanuję i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
W Twojej opinii <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jest moje stanowisko, czy postawa polegająca na szanowaniu przez kogoś czegoś co ów ktoś uważa za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>?? Piszesz, że szanujesz moją opinię, ale chcesz zmieniać rangę De Rossiemu, właśnie na podstawie tego, że ten w przedmiotowej sprawie myśli jak ja. Odnoszę wrażenie, że inaczej rozumiemy termin szacunek i tolerancja.
szczypek pisze:
Dzięcioł pisze:Być może nie chciałeś mnie urazić, ale ja to tak odebrałem.
Bo to ja nazywam Cię zakompleksionym nieudacznikiem.
Nie jest moją winą, że czytając Twoje posty można odnieść wrażenie, że w podstawówce na przerwach byłeś regularnie oklepywany i wyśmiewany, a Twoja działalność na forum i związana z nią chęć dołączenia do forumowych gwiazdek kompletnie Cię zaślepiła i stanowi jedyny sens Twojej egzystencji.
MishaAveJuve pisze:Ja dziś jeszcze raz oglądałem ten mecz i dla mnie większą winę ponosi Pirlo za 2 bramkę niż Bonucci za 1.

Bonucci chciał blokowac, ale był rykoszet, cóż zdarza się i tego nie da się uniknąc, natomiast Pirlo nie zrobił kompletnie nic nawet kilku kroków do piłki nie zrobił i zablokował "na alibi"/
Pełna zgoda. Andrea od początku wygląda blado, ale mecz z Chelsea dobitnie pokazał, że nawet bez naszego generała, potrafimy zagrać i pokusić się o dobry rezultat z klasowym rywalem. Conte i Carrera muszą rozsądnie eksploatować Pirlo, żeby go nie zajeździć. Oglądając Verratiego w PSG, coraz bardziej żałuję że Marotta go odpuścił.
Ostatnio zmieniony 21 września 2012, 11:15 przez Dzięcioł, łącznie zmieniany 1 raz.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 11:14

Dzięcioł pisze:Wiedz też, że mam Cię za forumowego mistrza uproszczeń i uogólnień. Dla jasności określenie nieudacznik, jak pewnie się domyślasz, padło z uwagi na Twój sztandarowy mega projekt pt. "Suchy pojazd ...", który umarł śmiercią naturalną, mimo długo pompowanego balonika, kreującego tę zabawę na produkt na miarę Alfabetu. A był też jeden taki, który pokazał Wam, że jak się chce i poświęci tematowi, to można zrobić coś fajnego w stosunkowo krótkim czasie. No ale do tego potrzebny jest talent i pracowitość.
ta.. a nazywał się Dzięcioł. Na privie się przyznał. Założył anonimowe konto i ponapisywał coś nie mając odwagi podpisania się pod tym, a teraz struga wariata i sam o sobie pisze, że ma talent :lol: kuźwa, wiem, że offtop ale ty gościu jesteś dla mnie liderem kosmitów.

Co do meczu to podziwiam Ulatowskiego. Laskowski go pochwalił za wychwycenie momentu wejścia Quaga, ten się podjarał i znowu chciał przyszpanować. Drugi raz nie wyszło :prochno:
Isla zagrał całkiem krótko, ale poprawnie. Mam nadzieje, że coś się rozkręci na tej prawej obronie.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 11:29

pan Zambrotta pisze:
Dzięcioł pisze:Wiedz też, że mam Cię za forumowego mistrza uproszczeń i uogólnień. Dla jasności określenie nieudacznik, jak pewnie się domyślasz, padło z uwagi na Twój sztandarowy mega projekt pt. "Suchy pojazd ...", który umarł śmiercią naturalną, mimo długo pompowanego balonika, kreującego tę zabawę na produkt na miarę Alfabetu. A był też jeden taki, który pokazał Wam, że jak się chce i poświęci tematowi, to można zrobić coś fajnego w stosunkowo krótkim czasie. No ale do tego potrzebny jest talent i pracowitość.
ta.. a nazywał się Dzięcioł. Na privie się przyznał. Założył anonimowe konto i ponapisywał coś nie mając odwagi podpisania się pod tym, a teraz struga wariata i sam o sobie pisze, że ma talent :lol: kuźwa, wiem, że offtop ale ty gościu jesteś dla mnie liderem kosmitów.

Co do meczu to podziwiam Ulatowskiego. Laskowski go pochwalił za wychwycenie momentu wejścia Quaga, ten się podjarał i znowu chciał przyszpanować. Drugi raz nie wyszło :prochno:
Isla zagrał całkiem krótko, ale poprawnie. Mam nadzieje, że coś się rozkręci na tej prawej obronie.
Liderem kosmitów jesteś Ty, szanowny Andrzeju. Przytocz fragment naszej rzekomej korespondencji, który będzie traktował o moich wynurzeniach w poruszonej przez Ciebie kwestii. Jesteś żałosnym i nikczemnym kłamcą oraz tanim prowokatorem. Specjalnie zostawiłem sobie te kilka wiadomości, które wymieniliśmy, więc niczego mi nie wmówisz. Olałeś wówczas przedmiot dyskusji, nie mając żadnych rozsądnych i merytorycznych argumentów po swojej stronie, ucinając w pewnym momencie korespondencję. A tematu pojazdu w ogóle nie poruszyliśmy. Niemniej, widzę że rana do dziś się nie zagoiła. Po tym privie sądziłem, że mam Cię z głowy, jak widać byłem w błędzie.

Wiedz też że zostawiłem sobie również wiadomości wymienione z innymi zacnymi tego forum, w których podjęliśmy się próby określenia Twojej postaci. Jeżeli chcesz mogę na prędce wybrać kilka perełek, które będę umieszczać na okres tygodnia w moim podpisie. Przekonasz się, jak osoby o których uznanie tak usilnie zabiegasz, postrzegają Cię w rzeczywistości. Nie chcę burzyć Twojego świata, zdaję sobie sprawę jak ważny jest dla Ciebie ten profil i to forum. Umówmy się oficjalnie, zaczepki i pancze zachowaj na innych.

I żeby nie było Offtopa, doping we środę był kapitalny :smile:

Laskowski sprawił się bardzo przyzwoicie. Prawda. Rafałek błysnął dwukrotnie, po raz pierwszy umiejętnością rachowania, a po raz drugi znajomością j. włoskiego. Red. Laskowski fajnie go wypunktował. Niemniej dla mnie i tak wygrał engelowski Marsisio.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
Elohi

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 11:55

Mój post po meczu z Genoa pisze:Mnie z kolei przeraża gra Barzagli - wolny jak żółw, niepewny jak Bonnucci ;/
Przyznaję się do błędu i zwracam honor Andrei - w meczu z Chelsea rewelacja! :bravo:

""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 12:44

Dzięcioł pisze: Nasz Claudio znalazł się w najlepszej jedenastce pierwszej kolejki obecnej edycji LM i to w opinii kilku redakcji z różnych części Europy.
bo mial 2 asysty ... tylko dlatego.. uwierz mi ;p

Te redakcje smierdza statystykami na kilometr.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 13:16

Cabrini_idol pisze:
Dzięcioł pisze: Nasz Claudio znalazł się w najlepszej jedenastce pierwszej kolejki obecnej edycji LM i to w opinii kilku redakcji z różnych części Europy.
bo mial 2 asysty ... tylko dlatego.. uwierz mi ;p
Nie tylko dlatego... uwierz mi ;P
:prochno:
Gdyby Markiz z Vidalem nie zagrali tak dobrze, to na dwóch bramkach Oscara by się nie skończyło. Nie skończyłoby się też na 3, ani pewnie nie na 4.

Swoją drogą spojrzałem na statystyki. Według WS Księciunio miał 95% PR, do tego najwięcej w drużynie kluczowych podań- 4. Nie przywiązuję wagi do statystyk, ale połączenie tych dwóch ze sobą, z pozycją na której gra i jeszcze z faktem, że miał 12 kilometrów w nogach- wywołało u mnie niezłe wysadzenie gałek ocznych.

Kiper69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 13:49

Buffalo pisze:Moze sa jeakies zdjecia/filmiki sektora Juve w tym meczu? W TV prezentowal sie naprawde konkretnie, tak samo jako doping.
Znalazlem tylko kilka filmikow kreconych z reki, ale za to w dobrej jakosci

- tutaj po golu Q

tu po meczu

na kanale tego goscia znajdziesz wiecej filmikow.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 13:51

tutaj jest dobry film nagrany, akcja na 2 - 2 i te fuckery w strone CFC :P

Ni i banan Platiniego po meczu :P

Obrazek
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 01:28

Dzięcioł pisze: Wiedz też że zostawiłem sobie również wiadomości wymienione z innymi zacnymi tego forum, w których podjęliśmy się próby określenia Twojej postaci. Jeżeli chcesz mogę na prędce wybrać kilka perełek, które będę umieszczać na okres tygodnia w moim podpisie. Przekonasz się, jak osoby o których uznanie tak usilnie zabiegasz, postrzegają Cię w rzeczywistości
Wiki leaks Juvepoland edition, panowie pozakladali swoje teczuchy, montuja koalicje - no nie bede sie nudzil w oczekiwaniu na 2 kolejke LM. 8)

Z lewej strony wazacy w sumie lekko ponad 4 tony Dzieciol & sons, a na przeciwko nich mierzacy maksymalnie 192 cm Pan Zambrotta i czlonkowie jego sekty. Potrzebuje brytfanny popcornu 8)

Co do meczu - Panowie - nie jest sztuka znalezc co mozna poprawic w grze Juve, ale naprawde spojrzcie na ten mecz od strony: wyjazd do obroncy trofeum, brak wiekszego doswiadczenia miedzynarodowego klubowego, nie sprzyjajaca nam Anglia, 0:2 przegrywamy..

No nie wiem, ale ja wielu spotkan w Europie z takim rywalem, z takim come backiem, z taka determinacja Juve, wielu w swoim zyciu nie widzialem.
Najwieksza obecnie wartoscia Juventusu nie jest suma nazwisk - jak w Realu, City czy Chelsea - jest organizacja gry, swoisty zab, werwa i to, ze Juve funkcjonuje jak swietnie dzialajaca maszyna - to niweluje roznice kadrowe w stosunku do najwiekszych i stawia nas wsrod glownych faworytow Europy - o czym np buki juz wiedza.
Juve w zeszlym sezonie to wybieganie, posiadanie i zaangazowanie, wciaz to nasze atuty, pielegnujemy je, a po tym meczu sie okazalo, ze w Europie nikt nas nie zabiega, a to cholernie wazny czynnik.

Jaram sie tym meczem, jaram sie tym sezonem i tym co w nim osiagniemy :wink: 8)

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 10:15

@pumi - to był naprawdę świetny mecz w naszym wykonaniu, pewnie - są niedociągnięcia - nie rozumiem jednak narzekań, dobrze podsumował to Sonic
@Dzięcioł - Ulatowski nie popisał się włoskim, ale policzył dobrze, bo on nie liczył - podał datę-rocznik, nie różnicę lat. Laskowski zrozumiał to w połowie szydery. Swoją drogą - fajnie się ich obu słuchało. Jacek - klasa i luz, a Rafał może trenerem wielkim nie jest, ale piłkę czuje i ładnie odrobił lekcje z 3-5-2

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 12:58

No nieźle, po meczu z Chelsea bukmacherzy widzą "tylko" 5 zespołów z większymi szansami na wygranie LM.
Co prawda osiągnęliśmy dobry wynik na trudnym terenie a mecz był do wygrania, ale Chelsea daleko tak naprawdę do faworytów turnieju. Mimo to, taka pozycja po niemal 3letniej przerwie to spory sukces, biorąc pod uwagę że rywalizujemy z wielkimi Messim, Mourinho, Fergusonem i pieniędzmi City, a w dwumeczu z Bayernem moim zdaniem nie byłoby wyraźnego faworyta.
Z Conte na ławce i ogarniętym napastnikiem będziemy w stanie walczyć z każdym.

Obrazek
Zablokowany