Wszystko o SSC Napoli
- Marian.
- Juventino
Napoli zostało od razu wrzucone do grupy. Nie muszą grać w eliminacjach.Neoxeq pisze:Powie mi ktoś co się stało z Napoli w LE? Zakwalifikowali się z 5 miejsca i wygrali też Puchar Włoch, więc chyba powinni zaczynać od 3 rundy kwalifikacyjnej. Nie mogę nic znaleźć na ten temat.

- Alfa i Omega
- Juventino
Van Persie - nieKame pisze:jak tam poczynania Juve w związku z napastnikiem?
Cavani - nie
Jovetić - nie
Dzeko - nie
Llorente - nie
nawet Pazzini odpada :lol:
Już chyba opcje się skończyły -.-'
Bardzo jestem ciekaw tego zawodnika. Będzie świetny.Kame pisze:jak oceniacie możliwości Insigne w Serie A?
- Hubert_bn
- Juventino
Podsumowanie Transferów Napoli:
http://napoli24h.pl/viewpage.php?page_id=10
Nieźle wyszli w tym roku. Insigne wydaje się godnie zastępować Lavezziego.
Grupa F
-Napoli
-PSV Eindhoven
-Dnipro Dnipropetrovsk
-Solna Sztokholm
Całkiem łatwa grupa
Pomimo wielu zatarć między Juve a Napoli darzę ich sympatią i życze im 2/3 miejsca w SerieA i Sukcesów w LE, której chyba nie potraktują poważnie. Ich gra fajnie wygląda i myślę, że mogą stanowić o sile SerieA razem z Juventusem.
http://napoli24h.pl/viewpage.php?page_id=10
Nieźle wyszli w tym roku. Insigne wydaje się godnie zastępować Lavezziego.
Grupa F
-Napoli
-PSV Eindhoven
-Dnipro Dnipropetrovsk
-Solna Sztokholm
Całkiem łatwa grupa
Pomimo wielu zatarć między Juve a Napoli darzę ich sympatią i życze im 2/3 miejsca w SerieA i Sukcesów w LE, której chyba nie potraktują poważnie. Ich gra fajnie wygląda i myślę, że mogą stanowić o sile SerieA razem z Juventusem.
- De Rossi
- Juventino
Teoretycznie łatwa, tylko, że Mazzarri już obwieścił, że w LE będzie grał drugi garnitur, a prezes Napoli nie oczekuje nic względem LE. Tymczasem takie kluby jak Dnipro czy Solna, pewnie będą oszczędzać się na LE i walczyć tam na zabój, bo to dla nich niesamowita europejska przygoda.Hubert_bn pisze:Grupa F
-Napoli
-PSV Eindhoven
-Dnipro Dnipropetrovsk
-Solna Sztokholm
Całkiem łatwa grupa

- mat
- Juventino
Choć nie przepadam za Napoli, to liczę na nich w LE. Dobrze by było żeby jak najdalej dotarli w tych rozgrywkach, bo Włochom potrzebne są punkty. Grupy nie mają wcale najłatwiejszej, ale powinni dać radę.
- pumex
- Juventino
Napiszę coś niepopularnego wśród kibiców Juventusu: moim skromnym zdaniem Insigne będzie lepszym zawodnikiem, niż obecnie jest Giovinco i da więcej włoskiej piłce (czyt, Napoli i reprezentacji) niż Giovinco (czyt. Juventusowi i reprezentacji). Oczywiście mogę się mylić, ale wątpię w wielką karierę Seby w Turynie, natomiast Insigne od początku prezentuje się w koszulce Napoli co najmniej dobrze.Kame pisze:jak oceniacie możliwości Insigne w Serie A?
I licz tu człowieku na punkty dla staczającej się SerieA :doh: Ciężko mi zrozumieć takie drużyny jak Napoli. Niby mając dobrą kadrę mogą mieć ambicje związane wyłącznie z LM, ale muszą pamiętać, że tylko o 3 miejsca biją się Juventus, Milan, Inter, Roma, Napoli i Udinese, natomiast zachowują się tak, jakby LM była ich chlebem powszednim.De Rossi pisze:tylko, że Mazzarri już obwieścił, że w LE będzie grał drugi garnitur, a prezes Napoli nie oczekuje nic względem LE.
Chociaż z drugiej strony De Laurentiis na pewno dobrze pamięta, ile w zeszłym sezonie kosztowała ich walka równolegle w SerieA i w LM. Jeśli ma do wyboru teoretycznie łatwiejszą walkę o 3-cie miejsce i odpuszczenie LE lub walkę na obu frontach i przez to prawdopodobne problemy w lidze to nie dziwię się, że odpuszczają zaplecze Europy

- Medzeer
- Juventino
Oglądam właśnie mecz z Fiorentina i tak sobie myślę, że drużyna z Neapolu powinna zostać zdegradowana do Serie C za taką murawę
.
Dzisiaj Napoli może dostać baty. Fiora ma naprawdę ciekawy skład, wyjściowa jedenastka naprawdę mocna, a na ławce tacy zawodnicy jak Cassani, Ljajic czy Aquilani.

Dzisiaj Napoli może dostać baty. Fiora ma naprawdę ciekawy skład, wyjściowa jedenastka naprawdę mocna, a na ławce tacy zawodnicy jak Cassani, Ljajic czy Aquilani.
- pumex
- Juventino
:shock: Właśnie jestem po obejrzeniu skrótu meczu Napoli-Fiora i faktycznie, widząc murawę na San Paolo jestem w olbrzymim szoku :shock: Kto w ogóle pozwolił rozpocząć mecz na nawierzchni, która bardziej przypomina polanę na tundrze?!? Murawa była w tak fatalnym stanie, że to jeden wielki wstyd dla ligi włoskiej. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem, powagaMedzeer pisze:Oglądam właśnie mecz z Fiorentina i tak sobie myślę, że drużyna z Neapolu powinna zostać zdegradowana do Serie C za taką murawę

- Castiel
- Juventino
Właśnie obejrzałem skrót. Masakra. Przypomina się mecz Lazio z Wisłą ładnych parę lat temu kiedy piłkarze z Rzymu chcieli na murawie Wisły rozrzucić obornik bo według nich tylko do tego się to nadawało.pumex pisze::shock: Właśnie jestem po obejrzeniu skrótu meczu Napoli-Fiora i faktycznie, widząc murawę na San Paolo jestem w olbrzymim szoku :shock: Kto w ogóle pozwolił rozpocząć mecz na nawierzchni, która bardziej przypomina polanę na tundrze?!? Murawa była w tak fatalnym stanie, że to jeden wielki wstyd dla ligi włoskiej. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem, powagaMedzeer pisze:Oglądam właśnie mecz z Fiorentina i tak sobie myślę, że drużyna z Neapolu powinna zostać zdegradowana do Serie C za taką murawę
Wstyd Napoli...wstyd.
- Vimes
- Juventino
Trawę zaatakował wirus, przynajmniej tak twierdzi De Laurentiis. O ogrodnictwie nie mam pojęcia, ale może tam jest tak brudno, że nawet trawa nie chce rosnąć
.

- De Rossi
- Juventino
Korzystając z przerwy. Jeżeli ktokolwiek jednak miał wątpliwości, że Napoli nie zlekceważy LE. Na najbliższy mecz z Grekami, w kadrze nie znaleźli się Cavani, Maggio, Inler i Campagnaro.
Przepraszam Supersonica za ten post.
Przepraszam Supersonica za ten post.

- zahor
- Juventino
Akurat ze wszystkich tych zespołów które ostatnimi laty reprezentowały Włochy w LE (czy też PUEFA) i zawodziły, do Napoli można mieć chyba najmniejsze pretensje o olewanie tych rozgrywek. Z jednej strony jest to zespół który nie tylko jest w stanie wejść do LM, ale i pokazać tam coś ciekawego (w odróżnieniu od Lazio, Palermo, Udinese itp.), a z drugiej strony wiadomo jakim problemem dla nich jest ta wąska kadra i krótka ławka rezerwowych.De Rossi pisze:Korzystając z przerwy. Jeżeli ktokolwiek jednak miał wątpliwości, że Napoli nie zlekceważy LE. Na najbliższy mecz z Grekami, w kadrze nie znaleźli się Cavani, Maggio, Inler i Campagnaro.
- De Rossi
- Juventino
Ale o czym ja mówię? O przyszłości, nie przeszłości.zahor pisze:Akurat ze wszystkich tych zespołów które ostatnimi laty reprezentowały Włochy w LE (czy też PUEFA) i zawodziły, do Napoli można mieć chyba najmniejsze pretensje o olewanie tych rozgrywek.
Za pierwszym razem i owszem, Napoli całkiem poważnie podchodzili do LE, aż do rewanżowego i najważniejszego wówczas meczu z Villarreal, bo uznali, że jednak walka o Scudetto to ciekawsza opcja i oszczędzali kluczowych graczy z Hiszpanami, na mecz z Interem. Ale była to pierwsza styczność De Laurentiisa z europejskimi pucharami, pierwszy raz wąchał walki w Europie i nawet LE go jakoś jarała. Potem diametralnie zmienił zdanie i powiedział, że jego klub nie będzie się babrał w tym "gó.w.nianym pucharze", interesuje go tylko LM. Przed tym sezonem Mazzarri zakomunikował, że w LE będą grać inni gracze niż w Serie A. Mimo wszystko wydaje mi się, że widziałem tu gdzieś dyskusje, iż Napoli może trochę punktów nabić, więc najlepszą odpowiedzią teraz, nie będzie już moje tłumaczenie i ponowne przywoływanie tych słów trenera i prezesa, lecz po prostu przegląd kadry powołanej na mecz - brak Cavaniego, Inlera, Campagnaro i Maggio, mówi samo za siebie. Chociaż oczywiście i rezerwy mogą nieźle w LE pograć - przykład Parmy.
A najmniejsze pretensje to można mieć do Fiorentiny, która na okrojonym składzie doszła do półfinału, by tam rzucić najsilniejszą 11, z Rangersami, ostatecznie niestety jednak odpadli po (z tego co pamiętam) karnych?