LM 12/13 (gr. E) [01]: Chelsea 2-2 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 23:34

Na Marchisio siedziało dziś całe rozegranie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 23:34

Nie ma co dużo mówić, czy było dobrze czy było źle. Ten remis to jak zwycięstwo tym bardziej, że przegrywaliśmy w zasadzie nie po naszych błędach. Mecz trochę wobec tego przypominał 3-3 z Napoli z ubiegłego sezonu. Trzeba walczyć i wierzyć, że się uda. Dziś się udało i chwała za to. Vidal <3 Quagliarella zrobił wejście, którego się nie spodziewałem, obawiałem się, że to takie złożenie broni, a tu niespodzianka. Brawa dla wszystkich za ten mecz, wierzę, że może być jeszcze lepiej, ale... to była Anglia, to był ubiegłoroczny triumfator LM, który się jeszcze wzmocnił. Forza Juve! Wspaniały doping kibiców!

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 23:35

Supersonic anglicy i przemoc ?

plus w ogóle orientacja o piłce innej niż ich ? :lol:

Ogólnie podziwiam każdego polaka, który chciałby na stałe zamieszkać w GB. Kraj idiotów, ciurów i bardziej lub mniej upośledzonych.

a co do krytyki Marchisio to jedno wielkie :prochno:

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 23:36

to była piękna wizytówka serie a i nasza. bardzo pozytywna ocena naszej gry zarówno w tvp jak i ence.
podnieść się po 2 bramkach straconych w krótkim odstępie :bravo:
bardzo cieszy postawa naszej defensywy, bramki tracimy po strzałach z dystansu. smuci postawa w środku, tylko 2 celne strzały to porażka. może Quag się przebudzi? :pray: cieszy postawa Vidala ( kocham go coraz bardziej, wielkie serce i zapał do gry), i Marchisio :bravo: trochę zawiódł Pirlo. no i Asamoah, po meczach w lidze oczekiwałem więcej. dobrze że Isla dostał szansę, nie zawiódł. Lichy znowu biegał za dwóch :bravo:
oceniam mecz bardzo pozytywnie, zremisowaliśmy prawie przegrany mecz, na bardzo niesprzyjającym terenie, z obrońcą trofeum. głowa do góry, wróciliśmy na salony i pokazaliśmy że na nie zasłużyliśmy.
bardzo podobał mi się komentarz, dokładne wytłumaczenie za co Conte został zawieszony

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 23:41

FelekJUVE pisze:Ja mam tylko jedno spostrzeżenie!! Giovinco był o wiele grozniejszy gdy schodzil z lewej strony do środka! On tak powinien grać! Szeroko i sru do środka na speedzie.
Dokładnie. Jeśli jest coś co tłumaczy grę Seby to właśnie taka dziwna dla niego pozycja... w sumie wysuniętego napastnika. Żadni tam za dobrzy obrońcy. Co to za argument?

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 23:49

Oto chodzi kupowaliśmu Giovinco za to jak grał, ale on grał po lewej stronie i poźniej schodził do środka, tak też powinien i u nas grac bez sensu go wystawiac jako wysuniętego.

Naprawdę chłopak ma talent i możliwości stac się mega piłkarzem, ale po pierwsze niech gra tam gdzie to wychodzi mu najlepiej!

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 23:50

Chłopaki, sugerujecie zmiane taktyki, zeby Giovinco 'mógł schodzic do środka z lewej strony"?

typkens

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 23:50

Statystyki mówią wszystko. Z tego co pamiętam 11 strzałów, tylko 2 celne. Żenada. Szkoda sytuacji Marchisio sam na sam i Mirko bodajże z pierwszej połowy, kiedy zamknął oczy i huknął na siłę. Poza tym graliśmy solidnie w obronie i pomocy. Byliśmy dłużej przy piłce niż Chelsea przez co kontrolowaliśmy to spotkanie.

Ogromne plusy dla Buffona, naszej obrony (mimo kilku kiksów było bardzo solidnie, szczególne propsy dla dzika Chielliniego), Vidala, Marchisio i Quagliarelli. Oby to nie był jednorazowy wybryk Fabio ;)

Wróciliśmy! ;)

Szkoda, że Asamoah się nieco "obsrał", bo genialny z niego piłkarz.
Ostatnio zmieniony 19 września 2012, 23:53 przez typkens, łącznie zmieniany 1 raz.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 23:51

Ja myśle, że ta transmisja zrodziła kilka nowych nicków dla naszych zawodników:

Lajtsztajner - szpakowskiemu pomysliło się Licht z Light w sumie znaczy to samo

Vinczinicz - Jak Vinci

Narcisio - :prochno:

No i genialna znajomosc Ulatowskiego języka włoskiego:

"Tutti minutti - 2 minuty doliczone" :rotfl:

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 23:53

Jeszcze jedna uwaga i idę spać.

Doskonale pamiętam Juventus Capello, skład naszpikowany wielkimi gwiazdami światowego futbolu, mistrzowie świata i europy, do tego mocna ławka rezerwowych, której atak wyglądał lepiej niż nasza dzisiejsza podstawa... ale tamta drużyna nie miała tyle charakteru co ta i grała po prostu brzydszą piłkę. Co było właśnie widać po porażkach z Angolami. Dzisiaj widziałem piękne widowisko i naprawdę uwierzyłem, że możemy zajść wysoko w tej edycji. Nie zapominajmy, że był to mecz na wyjeździe, a ja wiadomo u siebie gramy jeszcze lepiej.

Piotr21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 23:55

Także jedno jeszcze. Brakuje Alexa. Kurde te wolne aż się prosiły o jego strzał. Sam Laskowski często podgadywał o Del Piero. Widać według mnie brak w drużynie na te 15 minut z Fabio jakby wszedł lub od początku grał.

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 23:58

bajbek17 pisze:Paru tutaj wychwala Marchisio, ale moim zdaniem do 80 minuty grał bardzo słabo i gdyby nie Vidal (serce, płuca a teraz i nawet już mózg drużyny) to wyglądałoby to bardzo źle
Obejrzyj ten mecz jeszcze raz, na spokojnie ;) Claudio 2 asysty, dużo biegał (wzmacniając skrzydła przy atakach CFC) no i rozgrywał. Może zabrakło mu bramki, ale i tak wkład w zwycięstwo miał ogromny.

Kolejny bezbarwny mecz Pirlo z groźnymi stratami. Wydaje mi się, że na Chievo będzie sporo zmian, bo mecz już w sobotę (sic! czemu nie w niedzielę ?!). Obstawiałbym, że zobaczymy w środku pola Pogbe i Marrone. Na prawej za słabego ostatnio Caceresa pewnie wejdzie ofensywniej usposobiony Isla, a na lewej zagra cegła. W ataku jestem niemal pewien, że wyjdzie Fabio. Pytanie, czy towarzyszył mu będzie przez pierwsze 45 minut Seba, czy od razu będzie to Alessandro Ama...yyy Matri ;)

Edit : Narcisio to wymysł "Ejńdżela" ;) Ale najlepszy był Lajtsztajner ;d Dobrze, ze zamknęli Szpaka w studio, dzięki temu komentarz w meczu na przyzwoitym poziomie. Szkoda, że Szczęki nie było :prochno:
Ostatnio zmieniony 20 września 2012, 00:01 przez wojti-s, łącznie zmieniany 1 raz.

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2012, 00:00

Nie ma się co oszukiwać - bardzo dobra inauguracja LM w naszym wykonaniu :) Przegrywać 2:0 z obrońcą tytułu, odrobić straty i jeszcze obić poprzeczkę - brawo :bravo:

Tak na marginesie. Pan Ulatowski zniszczył system przekładem "tutti minuti" na "sędzia doliczył 2 minuty" - riposta Pana Laskowskiego - pierwsza klasa :C

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
mmm

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2012, 00:00

Masa niepotrzebnych strat, zwłaszcza po prostych zagraniach. Bywało, że piłka dziwnie się odbijała po obydwu stronach, ale Chelsea chyba lepiej na tym wychodziła (patrz: pierwsza bramka). Jeszcze w 79. minucie pytałem, czy Quagliarella wszedł na boisko, bo go w ogóle nie widzę, więc zdziwiłem się, że to właśnie Q dał nam remis. Remis sprawiedliwy w zasadzie.

Komentatorzy na TVP - na plus. Zwłaszcza tekst pana komentatora Rafała, który na koniec myślał, że doliczono "wszystkie minuty". :-D
filippo pisze:No i genialna znajomosc Ulatowskiego języka włoskiego:

"Tutti minutti - 2 minuty doliczone" :rotfl:

Dokładnie. :rotfl:

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 20 września 2012, 00:01

stahoo pisze:Chłopaki, sugerujecie zmiane taktyki, zeby Giovinco 'mógł schodzic do środka z lewej strony"?
Nie potrzebna jest zmiana całej taktyki, przecież widac, żę gra z przodu się nie układa, samo miejsce Giovinco na boisku i ewentualnie Vucinica - tyle, może trochę inne rozegranie szczególnie przez Czarnogórca, ale to nie cała taktyka

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Zablokowany