LM 12/13 (gr. E) [01]: Chelsea 2-2 JUVENTUS [DPL na meczu!]
- Mateo21
- Juventino
Chciałbym być takim optymistą jak wy ale zdobycie LM oraz bycie liderem ligi angielskiej po 4 kolejkach nie bierze się przez przypadek. Nasi zawodnicy są dobrzy na ligę włoską ale co pokażą na z drużynami europejskimi? Dla mnie remis na Stamford bridge to będzie dobry wynik.
- delarudii
- Juventino
Ludzie!! Nie bądźcie minimalistami! My jesteśmy JUVENTUS! To nas mają się bać a nie my innych... Nie zapominajcie, że większość naszego składu zdobyła wicemistrzostwo Europy. Chelsea jest jak najbardziej do ogrania, z resztą jak każdy inny zespół. Wiem, że nie będzie łatwo, ale po co w ogóle jechać do Londynu z nastawieniem na remis? Lepiej oddać walkowera i zaoszczędzić na samolocie. Zdaję sobie sprawę, że remis może być dla nas korzystnym wynikiem, ale nie dobrym. Dobre jest tylko zwycięstwo. FORZA Juve!Mateo21 pisze:Chciałbym być takim optymistą jak wy ale zdobycie LM oraz bycie liderem ligi angielskiej po 4 kolejkach nie bierze się przez przypadek. Nasi zawodnicy są dobrzy na ligę włoską ale co pokażą na z drużynami europejskimi? Dla mnie remis na Stamford bridge to będzie dobry wynik.
- filippo
- Juventino
Chciałem ci przypomnieć, że większość składu Chelsea zdobyła ligę mistrzów w poprzednim sezoniedelarudii pisze: Nie zapominajcie, że większość naszego składu zdobyła wicemistrzostwo Europy.
Zastanawiające jest, że nikt nie komentował w temacie o Chelsea jej ostatniego meczu z QPR. Myślalem ze wejde sobie na forum i nie jeden ekspert rozpracuje tą druzyne z tego meczu, a tutaj nic. A to dobry materiał do analizy bo grała praktycznie wyjsciowa jedenastka - bez Maty, ale odkąd Hazard jest w Chelsea to Mata jest w cieniu i próbuje w jakikolwiek miec wiekszy wplyw na druzyne ale to sie mu nie udaje. Hazard jest niesamowity
- pumex
- Juventino
Kurna, na dwa dni przed meczem ciężko w necie znaleźć jakiekolwiek sensowne przewidywane składy
Gazzetta podaje już składy na spotkanie z Chievo, na Sky próżno szukać awizowanych składów na LM, podobnie jak na Tuttosport. Jeśli chodzi o BBCSport - nic tam nie znalazłem a prawdopodobne składy z angielskiego SkySports można wyrzucić do kosza

- Qrczak
- Juventino
Licze na max w naszym ataku czyli na dzień dzisiejszy Gio-Mirko .
Trudno cokolwiek powiedzieć przed tym meczem bo nie wiemy w którym miejscu w europie sie znajdujemy ...
Przypomina mi sie sytuacja z przed roku tylko ,że nie w CL tylko w Serie A, kiedy tak samo byliśmy zagadką. Mam nadzieje, że skończy sie równie dobrze
Trudno cokolwiek powiedzieć przed tym meczem bo nie wiemy w którym miejscu w europie sie znajdujemy ...
Przypomina mi sie sytuacja z przed roku tylko ,że nie w CL tylko w Serie A, kiedy tak samo byliśmy zagadką. Mam nadzieje, że skończy sie równie dobrze

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Przewidywane przeze mnie składy:pumex pisze:Kurna, na dwa dni przed meczem ciężko w necie znaleźć jakiekolwiek sensowne przewidywane składyGazzetta podaje już składy na spotkanie z Chievo, na Sky próżno szukać awizowanych składów na LM, podobnie jak na Tuttosport. Jeśli chodzi o BBCSport - nic tam nie znalazłem a prawdopodobne składy z angielskiego SkySports można wyrzucić do kosza

- Damiankarol
- Juventino
Jeśli chodzi o nasze ustawienie nie spodziewam się zbytniego zaskoczenia, wczorajszy mecz dobitnie pokazał, kogo powinniśmy ujrzeć w wyjściowej jedenastce.pumex pisze:Kurna, na dwa dni przed meczem ciężko w necie znaleźć jakiekolwiek sensowne przewidywane składyGazzetta podaje już składy na spotkanie z Chievo, na Sky próżno szukać awizowanych składów na LM, podobnie jak na Tuttosport. Jeśli chodzi o BBCSport - nic tam nie znalazłem a prawdopodobne składy z angielskiego SkySports można wyrzucić do kosza
Według mnie aby wygrać mecz, będzie trzeba zdominować środek pola, dlatego postawa MVP a szczególnie Pirlo będzie kluczowa.
Na jednym z forum Chelsea przeczytałem, że kluczowym przeciwnikiem, może być Nicklas Bendtner - ''Wysoki Duńczyk jest wypożyczony z Arsenalu do drużyny Juventusu będzie ogromnym zagrożeniem dla bramki Chelsea. Grając w Arsenalu nauczył się Angielskiego stylu gry i wie, jak grać przeciwko Chelsea.'' :C
Pomimo mojego sarkastycznego uśmiechu, uważam, że mógłby by być naszym Jokerem :twisted:
Jeśli natomiast chodzi o ustawienie Chelsea to jest o wiele więcej niewiadomych, szczególnie Bertrand, czy debiutujący w ostatnim ligowym meczu Moses, a także obecność Lamparda , który ostatnio ma zniżkę formy.
Di Matteo raczej nie jest skory do podejmowania niebezpiecznych decyzji, dlatego według kibiców Chelsea ujrzymy skład:
Cech, Ivanović, Cahill, Terry, Cole, Hazard, Mikel, Mata, Lampard, Moses, Torres
Analizując ustawiania taktyczne obawiam się trochę przewagi na bokach, gdzie nasz jeden gracz będzie musiał ostro pracować przeciw dwójce przeciwników. :roll:
Pierwszy mecz po dłuższej przerwie w pucharach, dla wielu zawodników przetarcie w LM z obrońcą trofeum na pewno nie będzie należało do łatwych spotkań, dlatego remis mnie zadowoli, chociaż jak zawszę liczę na 3 pkt i piękną grę. 8)
Ostatnio zmieniony 17 września 2012, 12:28 przez Damiankarol, łącznie zmieniany 1 raz.
Forza Juve !! Forza Alex !!
- Eric6666
- Juventino
Chelsea - strasznie słabo grają w lidze, ale czy i rok temu tak nie było? w LM to całkiem inny zespół, który robi mało błedów i jest piekelnie skuteczny. Co to oznacza dla nas? całkowite przeciwieństwo nas;x u nas zdarzają sie błedy i ze skutecznoscia ciezko. Z QPR Torres całkiem nieźle sobie radził, ale to nie jest zawodnik na szpice, raczej jako cof. byłby lepszy, ale Di Mateo niech robi co chce. Trzeba uważac głównie na Hazarda ( chociaz jego doswiadczenie z LM moze isc na nasza korzysc), tak to Lampard, mimo, że może wydawac sie bez formy to w LM chyba nie pamietam jego slabego spotkania.
Juventus? w lidze wygrana ( 1 połowa dno, druga po wejściu Vucinicia, Asamoaha, Lichego - drużyna na miare z tamtego sezonu), czesc powinna teoretycznie byc wypoczeta. Licze osobiscie na Lucio w pierwszym skladzie za Bonu, jeżeli w 100% jest sprawny, bo doswiadczeniem w LM go zjada, a to moze byc nasz najwiekszy minus. Brak doswiadczenia. Licze na piekna gre i punkty. Najbardziej w lidze boje sie Szachciora, bo to ciezki przeciwnik, a porazka z Chelsea moze wpasc i tak wyjdziemy z grupy.
Juventus? w lidze wygrana ( 1 połowa dno, druga po wejściu Vucinicia, Asamoaha, Lichego - drużyna na miare z tamtego sezonu), czesc powinna teoretycznie byc wypoczeta. Licze osobiscie na Lucio w pierwszym skladzie za Bonu, jeżeli w 100% jest sprawny, bo doswiadczeniem w LM go zjada, a to moze byc nasz najwiekszy minus. Brak doswiadczenia. Licze na piekna gre i punkty. Najbardziej w lidze boje sie Szachciora, bo to ciezki przeciwnik, a porazka z Chelsea moze wpasc i tak wyjdziemy z grupy.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Oglądasz czasem Chelsea? Serio pytam bo chciałem się dowiedzieć dlaczego przewiduje się Mikela a nie Ramiresa? Oglądając od czasu do czasu The Blues wydawało mi się, że Brazylijczyk nakrywa czapką Dżona Obiego. Chyba, że chodzi o inne zadania na boisku.szczypek pisze:Przewidywane przeze mnie składy:
Nie powinno być tak źle. Marchisio i Vidal często schodzą do boku pomagać a Asamoah i Lichy to nie cienkie bolki.Damiankarol pisze:Analizując ustawiania taktyczne obawiam się trochę przewagi na bokach, gdzie nasz jeden gracz będzie musiał ostro pracować przeciw dwójce przeciwników. :roll:
- lichy696
- Juventino
Ja to widzę przeciwko nam tak:Ouh_yeah pisze: Oglądasz czasem Chelsea? Serio pytam bo chciałem się dowiedzieć dlaczego przewiduje się Mikela a nie Ramiresa? Oglądając od czasu do czasu The Blues wydawało mi się, że Brazylijczyk nakrywa czapką Dżona Obiego. Chyba, że chodzi o inne zadania na boisku.
.
Cech – Ivanović, Terry, Luiz, Cole – Mikel, Lampard, Mata, Hazard, Bertrand - Torres
OBi Mikel prezentuje się lepiej od Ramiresa na poczatku sezonu i regularnie grywa z Lampardem. Skoro coś działa to raczej nie będzie Di Matteo zmieniać. Natomiast Ramires zawalił mecz o Superpuchar i z QPR przynajmniej z fragmentów nic wielkiego nie grał. Jak wyjdzie w składzie to dobra dla nas

Przychylam się do zdania wyżej, że boki defensywny to sprawa kluczowa. Jak Hazard schodzi do skrzydła to sieje taki postrach, że trzeba tam zagęścić

- psychol_sympatyk
- Juventino
Jak można się obawiać o postawę naszej obrony? Jeden mecz i już macie wątpliwości? Z tego co pamiętam to w zeszłym sezonie mieliśmy najlepszą defensywę w europie. 20 straconych bramek w 38 meczach, nie robi to wrażenia?
Czelsi gra takie gówno, że aż nieprzystoi. Przeoramy te lamparty i hazardy, aż miło. Taki Vidal na przykład, powinien zabiegać mikela i lamparta na śmierć. Motywacja będzie ogromna, zobaczycie.
0-2
ps. Tak się gra z gwiazdami:
Czelsi gra takie gówno, że aż nieprzystoi. Przeoramy te lamparty i hazardy, aż miło. Taki Vidal na przykład, powinien zabiegać mikela i lamparta na śmierć. Motywacja będzie ogromna, zobaczycie.
0-2
ps. Tak się gra z gwiazdami:
Ostatnio zmieniony 17 września 2012, 13:06 przez psychol_sympatyk, łącznie zmieniany 1 raz.