Serie A 12/13 (3): Genoa 1-3 JUVENTUS
- SKAr7
- Juventino

MotM bezproblemowo- Gigi Buffon. Genialny mecz, powinniśmy w momencie bramki przegrywać 4-5:0, nie mówiąc o tym, że bramka Gacka wpadła po jego instynktownej interwencji.
A tak to na plus można zaliczyć tylko Vucinicia, Asę i właśnie Gacka. W drugiej połowie obudził się też nasz śpiący Księciunio, Licht i Giovinco też nieźle. Cała reszta (5tka obronna z pierwszej połowy+Pirlo) do pokoju i przemyśleć swoje postępowanie. I solidne biczowanie od Antonio, chyba że któryś z nich ma taki fetysz.
Też nie da się ukryć, że źle ten mecz zaczęliśmy taktycznie. Zamiast cofnąć się i skontrować zawsze wysoko grającą Genuę, powoli rozprowadzaliśmy piłkę po skrzydłach, gdzie PDC i Caceres seriami je marnowali. Tylko mam wątpliwości, czy faktycznie takie były zalecenia, czy też po prostu brak "flow" w drużynie nie pozwalał nam na szybkie przeniesienie piłki do przodu.
Niezależnie od tego nie powinniśmy grać tak wysoko z tą drużyną.
A tak to na plus można zaliczyć tylko Vucinicia, Asę i właśnie Gacka. W drugiej połowie obudził się też nasz śpiący Księciunio, Licht i Giovinco też nieźle. Cała reszta (5tka obronna z pierwszej połowy+Pirlo) do pokoju i przemyśleć swoje postępowanie. I solidne biczowanie od Antonio, chyba że któryś z nich ma taki fetysz.
Też nie da się ukryć, że źle ten mecz zaczęliśmy taktycznie. Zamiast cofnąć się i skontrować zawsze wysoko grającą Genuę, powoli rozprowadzaliśmy piłkę po skrzydłach, gdzie PDC i Caceres seriami je marnowali. Tylko mam wątpliwości, czy faktycznie takie były zalecenia, czy też po prostu brak "flow" w drużynie nie pozwalał nam na szybkie przeniesienie piłki do przodu.
Niezależnie od tego nie powinniśmy grać tak wysoko z tą drużyną.
- jakku1
- Juventino

Kompletnie sie nie zgadzam. Giovinco zagral co najmniej dobry mecz, spokojnie mogl strzelic gola gdyby mial wiecej szczescia (slupek po bardzo ladnej akcji) i zanotowac z dwie asysty (np. wystawienie paleni Vuciniciowi w koncowce meczu). Mirko wszedl, zagral dobrze, ale czy patrzac na to, ze wykorzystal rzut karny i "popelnil" rykoszet, po ktorym wpadla trzecia bramka, mozna powiedziec, ze jest o lata swietne bardziej kreatywny? Nie zgadzam sie z tym w ogole ; )Łukasz pisze:Świetne wejście "Szwagra" i Asa. Bez kreatywności i błyskotliwości pierwszego nasz atak niestety nie istnieje. Niestety, bo to piłkarz chimeryczny, a Giovinco pod tym względem dzielą od niego lata świetlne.
Giaccherini i Giovinco - dzisiaj nasi najlepsi pilkarze, do wejscia Asamoaha. Jeszcze kilka luznych uwag:
1. Caceres w obecnej formie nie moze grac prawego wing backa. Trzeba go rozpatrywac tylko i wylacznie jako CB.
2. Jesli slabo spisuje sie nasz srodek pola, nie potrafimy ani bronic, ani atakowac. Dzisiaj Pirlo i Marchisio grali po prostu koszmarnie, skutek byl taki, ze nasza obrona zupelnie sobie nie radzila (byla zbyt duza luka w srodku pola, pomiedzy defensywa a pomoca, Pirlo za szybko odpuszczal, a Marchisio za wolno wracal).
3. Giaccherini jest w bardzo dobrej formie. Wydaje mi sie, ze w duzo lepszej, niz Vidal.
4. Chiellini nie jest jeszcze w odpowiedniej dyspozycji. Bardzo duzo glupich bledow.
5. Dobry mecz Buffona.
Ostatnio zmieniony 16 września 2012, 17:05 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- Dzium
- Juventino

Vucinic, Asamoah, Buffon. WIELKIE BRAWA dla tych Panów
Tylko i wyłącznie dzięki nim udało nam się wygrać to spotkanie.
Po dzisiejszym spotkaniu widać jak dużą role w zespole pełnią Vucinić i Asamoah.
Brawa należą się również dla Boriello, który był jeszcze gorzy od Matriego.
Tylko i wyłącznie dzięki nim udało nam się wygrać to spotkanie.
Po dzisiejszym spotkaniu widać jak dużą role w zespole pełnią Vucinić i Asamoah.
Brawa należą się również dla Boriello, który był jeszcze gorzy od Matriego.
- CinO
- Juventino

Asamoah!
Gość jest mega, jakby tak Isla też tak wypalił to byłoby coś.
Vucinić może nie rozumie sie jakoś super z Gio, ale ten transfer dobrze mu zrobił bo wygląda że poczuł oddech konkurencji na plecach i w każdym meczu gra po prostu świetnie.
Matri miał swoje 5 minut no i to by było niestety na tyle mimo mojej sympatii do niego.
Fajnie wyglądało jak Bonucci wjechał w twarz Boriello w końcówce w rewanżu za to uderzenie w polu karnym, szkoda że miał już na koncie żółtą kartkę i był to niesamowity <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z jego strony. Niemniej jednak chodzi mi o przyjemność oglądania masakrowanej twarzy Marco :lol:
Sympatyczne było też traktowanie Immobile jak swojego przez naszych piłkarzy. Żadnych awantur tylko poklepywanie. Za sezon będzie u nas (jeśli nie będzie marnował takich setek:)
Vucinić może nie rozumie sie jakoś super z Gio, ale ten transfer dobrze mu zrobił bo wygląda że poczuł oddech konkurencji na plecach i w każdym meczu gra po prostu świetnie.
Matri miał swoje 5 minut no i to by było niestety na tyle mimo mojej sympatii do niego.
Fajnie wyglądało jak Bonucci wjechał w twarz Boriello w końcówce w rewanżu za to uderzenie w polu karnym, szkoda że miał już na koncie żółtą kartkę i był to niesamowity <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z jego strony. Niemniej jednak chodzi mi o przyjemność oglądania masakrowanej twarzy Marco :lol:
Sympatyczne było też traktowanie Immobile jak swojego przez naszych piłkarzy. Żadnych awantur tylko poklepywanie. Za sezon będzie u nas (jeśli nie będzie marnował takich setek:)
- pumex
- Juventino

Taa, już się uderzyłem w pierśLypsky pisze:Mówiłeś coś na temat Romy? :lol:pumex pisze: Zupełnie inaczej niż Roma, która na pełnym dziku wchodzi w przeciwnika i prowadzi po 6-ciu minutach
Przeraża to chyba zbyt mocne słowo, ale zgodzę się, że od początku okresu pre-seasonu wygląda słabo motorycznie, co martwi, bo to w końcu najlepszy nasz obrońca sezonu 11/12Elohi pisze:Mnie z kolei przeraża gra Barzagli - wolny jak żółw
To tylko potwierdza, że whoscored pod tym względem leży. Pirlo faktycznie nie najlepiej, ale miał momenty, gdzie sensownie uspokajał grę, natomiast Giaccherini do środka raczej się nie nadaje.Łukasz pisze:Pirlo, zdaniem wielu, moim też, dziś słabo. Tymczasem według algorytmów whoscored - drugi, po Giaccherinim (moim zdaniem też słabo - sporo strat, mało pożytku w defensywie, no, ale gol), najlepszy na boisku
Musimy lepiej zaczynać mecze, bo od początku sezonu w pierwszych minutach stoimy jak osły. Jakby dziś rywalem był ktoś lepszy, pewnie po pierwszej odsłonie byłoby pozamiatane

- Azrael
- Juventino

Gdybyśmy do 60 minuty przegrywali 5-0 to chyba nikt nie byłby zaskoczony. Mecz niestety pokazał dobitnie jaka różnica klas dzieli niektórych piłkarzy pierwszej jedenastki od tych drugiej. Szkoda, bo liczyłem, że rotacja piłkarzami w trakcie męczącego sezonu nie będzie odbijała się aż tak drastycznie na jakości naszej gry.
Pozytywy z tego meczu są trzy:
1. wygraliśmy zachowując fotel lidera i to grając słabo na wymagającym terenie;
2. przynajmniej wiemy na czym stoimy jeśli chodzi o możliwości naszej kadry. Jedyne niewiadome jakie jeszcze zostały do odkrycia to forma: Pogby w meczach o stawkę, Isli i tego nieszczęsnego Bendtnera;
3. Immobile ładnie się rozwija i faktycznie za rok być może nie będzie trzeba wydawać fortuny na dobrego napastnika-egzekutora.
Aha, Mirco zagrał dziś jak prawdziwy mityczny "top player". Może stworzył nam się takowy przypadkiem.
Pozytywy z tego meczu są trzy:
1. wygraliśmy zachowując fotel lidera i to grając słabo na wymagającym terenie;
2. przynajmniej wiemy na czym stoimy jeśli chodzi o możliwości naszej kadry. Jedyne niewiadome jakie jeszcze zostały do odkrycia to forma: Pogby w meczach o stawkę, Isli i tego nieszczęsnego Bendtnera;
3. Immobile ładnie się rozwija i faktycznie za rok być może nie będzie trzeba wydawać fortuny na dobrego napastnika-egzekutora.
Aha, Mirco zagrał dziś jak prawdziwy mityczny "top player". Może stworzył nam się takowy przypadkiem.
Pozdrawiam!
- filippo
- Juventino

Nie zgodze się z surową oceną Giovinco. On zagrał wg mnie dobrze, starał się, tworzył grę. 2 razy był bliski gola - raz slupek, a raz Frey wyciągnał. W przeciwieństwie do Matriego, jest na coś przydatny. Giovinco z Vucinicem sie dobrze uzupełniają.
Fatalnie natomiast Matri, który przeszedł kompletnie obok meczu, a tą setkę jaką miał to spartolił koncertowo... Totalne dno.
Jak to sie stało, że Bonnucci nie wyleciał to jest pytanie
2 żółte kartki dla Bonuca to jednak za mało. I nikt mi nie wmówi, że nie dostał tej kartki w 24 minucie, bo ewidentnie kłocil sie najpierw o tą kartke z sędzią głownym a potem z tym za bramką...
Caceres słabo, Cegła średnio na jeża...
A Roma to pokazała klase :rotfl:
Fatalnie natomiast Matri, który przeszedł kompletnie obok meczu, a tą setkę jaką miał to spartolił koncertowo... Totalne dno.
Jak to sie stało, że Bonnucci nie wyleciał to jest pytanie
Caceres słabo, Cegła średnio na jeża...
A Roma to pokazała klase :rotfl:
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Strasznie niepewni nasi obrońcy ostatnio. Bonucci co wychodził do swojego zawodnika to faulował, Barzagli ze trzy razy tak podał że musiał biec przez pół boiska za kontrą, Chiellini też pod koniec meczu tak fatalnie podał prosto pod nogi rywala.
Immobile bramka na plus, zmarnowana seta na dwa minusy. Musi jeszcze sporo popracować.
Immobile bramka na plus, zmarnowana seta na dwa minusy. Musi jeszcze sporo popracować.
- PlanetJuve
- Juventino

Caceres mnie dzisiaj strasznie irytowal.. albo nie wiwedzial co z pilka zrobic albo zagrywal na pale... Dobrze ze jest Isla na ta pozycje..
Uff wielka ulga po tym meczu.
Teraz widac ile znaczy Vucinic w ataku, mistrz!
PS: moze ktos mnie poinformowac ile juz trwa nasza seria bez porazki w Serie A ???:) Mamy rekord??
Uff wielka ulga po tym meczu.
Teraz widac ile znaczy Vucinic w ataku, mistrz!
PS: moze ktos mnie poinformowac ile juz trwa nasza seria bez porazki w Serie A ???:) Mamy rekord??
- Sorek21
- Juventino

Pisałem kiedyś o tym . 22 to szczęśliwy numer.Lato1897 pisze:Asamoah jest Vidalem tego sezonu. Wiadomo było, że jest dobry ale że aż tak? Technika, drybling, umie się znaleźć pod bramką, silny, nie odpuszcza. Paolo zawsze ustawiam się na lewą nogę i bezsensownie wrzucam De Ceglie jest 3 klasy gorszy.
- SKAr7
- Juventino

Nie wiem, ale podzielę się inną ciekawostką. Wygraliśmy nasz 7 wyjazdowy mecz z rzędu i podbiliśmy tym samym klubowy rekord.Paweljuve2006 pisze: PS: moze ktos mnie poinformowac ile juz trwa nasza seria bez porazki w Serie A ???:) Mamy rekord??
- Reg
- Juventino

Udało się wyszarpać te 3 punkty, ale nie można zapomnieć co dla nas zrobili Borriello i Immobile w I połowie i należą im się za to podziękowania. Jak widać mamy za wąską kadrę, żeby pozwolić sobie na odpoczynek kluczowych zawodników przez 90 minut. Obecnie mamy tylko 1 środkowego obrońcę, 1 LWB i 2 napastników grajacych na dobrym poziomie. Tylko na środku pomocy i z prawej strony mamy więcej alternatyw. Matri po tym wystepie powinien być 5. napastnikiem do wejścia.
Dobrze, że wystarczyło wejście Asy i Vucinica, bo wcześniej wyglądało to bardzo źle. Widać jak ważni są to zawodnicy. Obok Buffona, Barzagliego i trio MVP obecnie najważniejsi. Spędzili na boisku niecałe 40 minut, Vucinić miał udział przy każdym golu, Asa świetnie wypracował karnego w kluczowym momencie i wcisnął kolejną bramkę. Swoją drogą jego bilans, biorąc pod uwagę, że gra na LWB jest imponujacy:
4 mecze (2 z ławki), 2 gole, 2 asysty, 1 wywalczony karny.
3 karne w trzech pierwszych kolejkach - dokładnie tak jak Chelsea, tylko oni chyba wszytskie strzelili
Roma dzisiaj się popisała. Toni znów strzela dla Violi - jak za dawnych czasów.
Dobrze, że wystarczyło wejście Asy i Vucinica, bo wcześniej wyglądało to bardzo źle. Widać jak ważni są to zawodnicy. Obok Buffona, Barzagliego i trio MVP obecnie najważniejsi. Spędzili na boisku niecałe 40 minut, Vucinić miał udział przy każdym golu, Asa świetnie wypracował karnego w kluczowym momencie i wcisnął kolejną bramkę. Swoją drogą jego bilans, biorąc pod uwagę, że gra na LWB jest imponujacy:
4 mecze (2 z ławki), 2 gole, 2 asysty, 1 wywalczony karny.
3 karne w trzech pierwszych kolejkach - dokładnie tak jak Chelsea, tylko oni chyba wszytskie strzelili
Roma dzisiaj się popisała. Toni znów strzela dla Violi - jak za dawnych czasów.
- Łukasz
- Juventino

Tyle że na dłuższą metę on i Claudio nie mogą grać jednocześnie, za duża dziura w środku pola, za jednego musi grać Vidal, dzisiaj w pierwszej połowie Genoa wchodziła w nas jak w masło.jakku1 pisze: 3. Giaccherini jest w bardzo dobrej formie. Wydaje mi sie, ze w duzo lepszej, niz Vidal.
Ktoś tu pisał, że Barzagli wolny... Szybki to on nigdy nie był, jego plusy to ustawianie się i czytanie gry.
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Przecież Pogba nie zagra w żadnym meczu o stawkę w tym sezonie. No może w pucharze włoch, ale wiadomo jak się do tych rozgrywek podchodzi.Azrael pisze:Jedyne niewiadome jakie jeszcze zostały do odkrycia to forma: Pogby w meczach o stawkę, Isli i tego nieszczęsnego Bendtnera
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Barzagli i tak jest bardzo szybki jak na swoją budowę ciała. W poprzednim sezonie kilka razy mnie zadziwił swoim przyspieszeniem.Łukasz pisze:Ktoś tu pisał, że Barzagli wolny... Szybki to on nigdy nie był, jego plusy to ustawianie się i czytanie gry.
Bonucci musi się podciągnąć. Dziś Borriello mu darował ale lepsi będą bezlitośni.