Serie A 12/13 (3): Genoa 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 14:29

Giovani pisze:Martwi mnie tylko Bonucci przesunięty do prawej w obronie.
Mam podobne odczucia. Bonucci zdecydowanie najlepiej radzi sobie jak środkowy obrońca. Jako pół-prawy lub pół-lewy po prostu nie daje rady, co widzimy na każdym razem, gdy nie gra na środku. Jego ustawienie chyba jest uzależnione od tego, czy w bloku defensywnym gra Marrone, czy nie. Jeśli gra Luka, to on z racji swoich umiejętności rozprowadzania piłki zazwyczaj zajmuje miejsce na środku. Jeśli natomiast inni partnerują Bonucciemu, to Leo gra jako centralny i to mu najlepiej wychodzi

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 14:49

pumex
dokładnie tak. Conte w trzyosobowym bloku defensywnym zawsze wstawia na środku kogoś, kto potrafi posłać 40-metrową prostopadłą piłkę.

Co do samego meczu - wcale nie jestem taki pewny zwycięstwa. Genoa w tym swoim pudełku kanciastym i ciasnym jest bardzo niewygodnym rywalem. Fajnie byłoby zobaczyć Islę i Pogbę, ale wątpię, aby którykolwiek z nich wybiegł od pierwszej minuty.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 15:03

Mamy powołania.

Zostali powołani prawie wszyscy prócz Pepe oraz Padoina, który w dalszym ciągu leczą urazy. Ten pierwszy ma jednak w niedługim czasie dołączyć do reszty zespołu, co potwierdził na konferencji prasowej sam Carrera.

Mamy więc w zespole Lucio, który w rekordowym tempie wyleczył swoją kontuzję oraz trójkę, która po raz pierwszy w tych rozgrywkach doczekała się powołania trenera - Islę, Bendtnera oraz Rubinho.

Mecz łatwy nie będzie, ale sporo się od początku zeszłego sezonu zmieniło. Trzon naszego zespołu zna się znakomicie i stanowimy jeszcze lepszy kolektyw niż w rzeczonym okresie. Mam nadzieję, że rozprawimy się z nimi szybko, bez zbędnych nerwów i dowieziemy wynik do końca. Liczę na występy Isli oraz Pogby - może pojawią się w drugiej połowie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 11:07

LGDS i SKY doszli do konsensusu i na kilka godzin przed meczem prognozują owe składy:

Obrazek

Bardzo ważne, żeby nasi nie byli jeszcze myślami przy Chelsea. Niech na dwie godziny zapomną o Lidze Mistrzów, o której tak wszyscy niby marzą i niech się skupią na starciu z Genuą

Obrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 11:33

Czamu Matri a nie Giovinco ? :think:

E:
Jak dla mnie powinniśmy zagrać normalnym składem, no chyba, że taki Giovinco czy Vidal poprosili o wolne :) Bo chcą dać 123% swojego skilla w meczu z Chelsea

Dobrze by było wygrać, ale obawiam się, że skończymy z remisem :(
Ostatnio zmieniony 16 września 2012, 11:46 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 11:39

Mate.G pisze:Czamu Matri a nie Giovinco ? :think:
Wytłumaczeń można by pewnie znaleźć kilka, ale mnie po prostu nie chce się wierzyć, że Matri czymkolwiek pozytywnym zabłyśnie. Formy raczej brak, rytmu meczowego brak...
Tak samo martwi mnie trochę De Ceglie. Strata jakościowa po zastąpieniu Asamoah może być naprawdę spora. Nie wiem, czy nie wolałbym zobaczyć np. Giaccheriniego na lewej stronie a w środku dajmy na to Marrone

Obrazek
MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 11:44

Matri zostanie w przerwie zmieniony przez Duńczyka. Mecz z Genoą powinien być dobrą okazją, żeby nasz grubasek pobiegał i zrzucił parę kg :D Mam nadzieję, że wykorzysta daną mu szansę i będzie miał powody, żeby ściągnąć spodenki. Mógłby zamknąć usta krytykantom hehe... co ja wypisuję, chyba sam w to nie wierzę.

lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 11:50

pumex pisze:LGDS i SKY doszli do konsensusu i na kilka godzin przed meczem prognozują owe składy:

Obrazek
Identyczne ustawienie w La Gazetta. Sprawdza się to czego się obawiałem - zaczynamy spoglądać na LM :roll: Może być ciężko.

...a dla mnie osobiście Serie A wciąż na 1 miejscu..

Ps. skoro jest Giaccherini to lepiej bym tam widział Marrone. W ogóle Giacch na środku :?:

Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 13:03

wiem, że w środe LM ale żeby tylko to się nie zemściło ... jeśli się potwierdzi to ustawienie awizowane przez LGDS i SKY , to będzie na prawdę duży przeskok jakościowy:

Lucio nie grał bardzo dawno, a jak grał to w pre sezon traciliśmy same gole po jego błędach , Chiellini ostatnio miał problemy ze zdrowiem, może to o to chodzi, ale prędzej już bym widział Marrone tam tak jak to było we wcześniejszych spotkaniach ...

De Ceglie to samo dawno nie grał i jego forma jest pod znakiem zapytania, ogromne osłabienie kosztem najlepszego zawodnika do tej pory rozpoczynającego się sezonu Asamoaha.

Giaccherini kosztem Vidala (drobna kontuzja) na środku to też niespodzianka prędzej tam bym widział Pogbe/Isle.

no i atak Matri jest pod formą w ostatnim spotkaniu jak pokazał się z Q na boisku to piłka im raczej przeszkadzała, Giovinco w tej chwili napędza nasz atak.

Genoa to jedna z nielicznych drużyn z którą nie wygraliśmy w tamtym sezonu 2x remisując nie można ich lekceważyć , wiem że to początek sezonu ale fajnie by było już teraz odskoczyć Milanowi na te 6 pkt.

P.s trzeba uważać na ex. Borriello i Immobile, ciekawi mnie Isla i Pogba mam nadzieję, że przynajmniej na chwile zagrają .

FORZA JUVE !
Ostatnio zmieniony 16 września 2012, 13:12 przez Adi666666, łącznie zmieniany 2 razy.

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 13:11

Będą męczarnie, ale wydaje mi się że uda nam się zgarnąć komplet punktów.
0-1 mnie w pełni usatysfakcjonuje.

Damy radę.

Forza!

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 13:31

Jeżeli taki skład wyjdzie to tylko z powodu środowego mecz z Chelsea. Przy korzystnym wyniku (oby jak najprędzej) dać odpocząć Pirlo, facet gra po 90min w lidze, reprezentacji, może za dużo nie biega po boisku ale jednak 90min w nogach co 3 dni dla 33-letniego zawodnika to jednak wyczerpujące, a w środę nasz mózg drużyny będzie potrzebny jak nigdy! Strzelić dzisiaj jak najszybciej bramkę i kontrolować spokojnie mecz jak najmniejszym nakładem sił !

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 13:35

Ostatnie mecze to zwycięstwa na stojąco, tutaj fajnie by było gdyby szybko strzelili 2 bramki, a potem doczłapali do końca nic nie tracąc.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 14:08

Buffon; Lucio, Bonucci, Chiellini; Caceres, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie; Matri, Giovinco

Obrazek
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 14:12

Nie wyobrażam sobie, żeby dzisiaj z ławki nie wszedł Isla i Pogba.

Forza Juve!
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 14:19

Skład jest ok. Stawiam, że z ławki wejdzie Vucinic, Isla i Asamoah.

Zablokowany