Polityka
- Wiking
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
Korwin się wybitnie nie popisał. I nie chodzi o to, że ludzie nie umieją czytać, tylko po prostu gada głupoty.
Zresztą chcąc się stosować do swoich wytycznych Korwin powinien odsunąć się w cień. W końcu czy powinniśmy oglądać nieudaczników którzy od niespełna 20 lat próbują się dostać do sejmu i im się to nie udaje? :lol: Jest to wysiłek godny podziwu, ale żeby zaraz z tym lecieć do telewizji?
Zresztą chcąc się stosować do swoich wytycznych Korwin powinien odsunąć się w cień. W końcu czy powinniśmy oglądać nieudaczników którzy od niespełna 20 lat próbują się dostać do sejmu i im się to nie udaje? :lol: Jest to wysiłek godny podziwu, ale żeby zaraz z tym lecieć do telewizji?
- Donnie
- Juventino

Zgodze, się, że nie można traktować paraolipmiady jako przekazywanie niewłaściwych wzorców.
Wiele czasu jeszcze musi minąć, zanim ktoś taki jak Korwin (bo wątpię, żeby on sam) był w tym kraju znaczącym politykiem. Nasza scena polityczna jest kompletnie zabetonowana, a przeciętny wyborca nie potrafi sobie wyobrazić innej, rzeczywistości niż ta, w której żyje, mimo że bezustannie na nią narzeka. Minie jeszcze pewnie jakieś 20 lat, zanim zacznie się w Polsce liczyć PRAWDZIWA prawica.
W zamian za to oglądasz nieudaczników znajdujących się od 2o lat w sejmie.Wiking pisze:Zresztą chcąc się stosować do swoich wytycznych Korwin powinien odsunąć się w cień. W końcu czy powinniśmy oglądać nieudaczników którzy od niespełna 20 lat próbują się dostać do sejmu i im się to nie udaje? Laughing Jest to wysiłek godny podziwu, ale żeby zaraz z tym lecieć do telewizji?
Wiele czasu jeszcze musi minąć, zanim ktoś taki jak Korwin (bo wątpię, żeby on sam) był w tym kraju znaczącym politykiem. Nasza scena polityczna jest kompletnie zabetonowana, a przeciętny wyborca nie potrafi sobie wyobrazić innej, rzeczywistości niż ta, w której żyje, mimo że bezustannie na nią narzeka. Minie jeszcze pewnie jakieś 20 lat, zanim zacznie się w Polsce liczyć PRAWDZIWA prawica.
- Donnie
- Juventino

A czym według Ciebie różni się polska "prawica" od polskiej lewicy? Pomijając takie kwestie, jak prawa gejów czy aborcja.Wiking pisze:@Donnie
A co nazywasz prawdziwą prawicą?
Co do Korwina jeszcze to on w moim rozumieniu nie jest politykiem. Raczej publicystą. Nie próbuje zdobyć władzy, tylko głosić swoje poglądy
- Wiking
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
@Donnie
a) Nie ładnie jest odpowiadać pytaniem na pytanie.
b) Jeśli nie określisz co nazywasz polską "prawicą", a co polską lewicą, to niespecjalnie jestem wstanie na to pytanie odpowiedzieć. Bo pod polską prawicę można podciągnąć wszystko poczynając od Korwina, a kończąc na prawym skrzydle Platformy.
a) Nie ładnie jest odpowiadać pytaniem na pytanie.
b) Jeśli nie określisz co nazywasz polską "prawicą", a co polską lewicą, to niespecjalnie jestem wstanie na to pytanie odpowiedzieć. Bo pod polską prawicę można podciągnąć wszystko poczynając od Korwina, a kończąc na prawym skrzydle Platformy.
- Supersonic
- Juventino

jakas podpowiedz? :twisted:LordJuve pisze: Gadanina JKM przypomina mi tok myślenia pewnego "młodego, wykształconego z dużego miasta"...
Widzisz Lord masz duzo wspolnego z JKM, co jakis czas obaj mowicie cos madrego, ale sposob dostarczenia ow pogladow szerszej publicznosci czesto lezy.
Pytam Cie po ludzku czy paliles kiedys trawke, bo wypowiadasz sie w tym temacie jakbys mial tu wiele doswiadczen, mogl cos o tym powiedziec, a Ty mnie pytasz czy gwalcilem i czy mi sie podobalo.. Poziom dyskusji jak z rynsztoka zaprawde.
Continuum przyczynowo - skutkowe stworzyles, ze fakt iz alkohol jest legalny, mimo, ze jest bardziej szkodliwy od trawki, nie sprawia, by mozna choc rozwazyc legalizacje tej drugiej. No coz, ciekawi mnie wiec dlaczego nigdy nie wziales buszka, a browarkami sie raczyles, czy moze sie myle?
Nagromadzenie akademickiego slownictwa nie pomaga Ci w przekonywaniu do Twoich racji, raczej sprawia, ze ciezko sie to czyta, zas Twoj wybitnie imperatywny ton glosu ostatecznego.. no ale to bylo zawsze, chociaz ostatnio widze jeszcze przybralo na sile.
Ty nawet nie sluchasz swoichadwersarzy z JP, nie stawiasz ich na rownym poziomie partnera do rozwmowy, jestesmy owieczkami, ktorym musisz wsio tlumaczyc.
Takze zapal bucha jednego, drugiego, mozesz nawet posciucha skrobnac pod wplywem - byl tu kiedys taki jeden specjalista od pisania po zielsku i - o zgrozo - uchodzil za jednego z naj naj najinteligentniejszych forumowiczow.
- deszczowy
- Juventino

Jeśli lubicie tematykę "afgańską", to polecam wam TEN RAPORT. Dużo czytania ale warto.
Polityczny cynizm wojskowych decydentów NATO i ISAF-u jest porażający. Każdy, kto się trochę orientuje w sprawach afgańskich wie, że informacje oficjalne to propaganda ale rzeczy opisane w tym raporcie są wyjątkowo smutne.
Polecam!
Polityczny cynizm wojskowych decydentów NATO i ISAF-u jest porażający. Każdy, kto się trochę orientuje w sprawach afgańskich wie, że informacje oficjalne to propaganda ale rzeczy opisane w tym raporcie są wyjątkowo smutne.
Polecam!
- LordJuve
- Juventino

Chciałbym zwrócić Waszą uwagę na niebezpieczny, moim zdaniem, precedens, otóż Federalny Trybunał Konstytucyjny w Niemczech orzekł w ostatnich dniach, że mieszkańcy kraju zza naszej zachodniej granicy będą musieli opłacać abonament radiowo-telewizyjny w przypadku posiadania komputera podłączonego do Internetu :!:
Dla mnie jest to informacja bardzo niepokojąca, wiemy, że w Polsce wyznaje się kult zachodu, często "zachodnie" przyjmuje się za lepsze bez cienia wątpliwości. Wydaje mi się, że lobby TVP i rząd dostali właśnie mocny argument: skoro potężne Niemcy zmusiły internautów (których spory odsetek nie ma i nie ogląda telewizora!) do łożenia publicznej daniny dla dobra WSZYSTKICH (wszak TV publiczna to, jak sama nazwa wskazuje, dobro publiczne) to dlaczego nie mielibyśmy tego zrobić w Polsce?
Dla mnie jest to informacja bardzo niepokojąca, wiemy, że w Polsce wyznaje się kult zachodu, często "zachodnie" przyjmuje się za lepsze bez cienia wątpliwości. Wydaje mi się, że lobby TVP i rząd dostali właśnie mocny argument: skoro potężne Niemcy zmusiły internautów (których spory odsetek nie ma i nie ogląda telewizora!) do łożenia publicznej daniny dla dobra WSZYSTKICH (wszak TV publiczna to, jak sama nazwa wskazuje, dobro publiczne) to dlaczego nie mielibyśmy tego zrobić w Polsce?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Cóż, nie ma się co oszukiwać - jeśli ktoś będzie chciał ściągnąć opłaty abonamentowe to znajdzie się odpowiedni przepis (ostrzejszy i konkretniejszy niż obecny) i odpowiedni organ do egzekwowania (teraz chyba nikt się tym nie zajmuje na dobrą sprawę). Obojętnie czy podepną to pod posiadanie komputera (co jest kompletną bzdurą ale sam abonament od posiadania tv i radia jest bzdurą samą w sobie więc tutaj raczej nic już nie zaskoczy) czy pod cokolwiek innego.
Przypomina to trochę średniowieczny podatek od okien.
Przypomina to trochę średniowieczny podatek od okien.
- Antek666
- Juventino

Nie chcę mi się przeglądać choćby strony wstecz w celu sprawdzenia czy ktoś już tu to wrzucał,choć kto wie może już się tu przewinęło.
A mianowicie...http://www.zmieleni.pl/
strona/blog traktujący o zmianie ordynacji wyborczej.Ważna sprawa,ważna inicjatywa,ważny temat. Wprowadzenie zmian w tym aspekcie dałoby szansę na "lepsze jutro",choć malutkie i byłby to tylko jeden kroczek ale jednak zawsze coś....
A mianowicie...http://www.zmieleni.pl/
strona/blog traktujący o zmianie ordynacji wyborczej.Ważna sprawa,ważna inicjatywa,ważny temat. Wprowadzenie zmian w tym aspekcie dałoby szansę na "lepsze jutro",choć malutkie i byłby to tylko jeden kroczek ale jednak zawsze coś....
- LordJuve
- Juventino

Krótka refleksja mnie naszła, otóż dobrze wiemy jak obłudni potrafią być przedstawiciele szeroko pojętej lewicy. Jednak dwa dni temu Gazeta Wyborcza przekroczyła, moim zdaniem, wszelkie granice pokazując jakim szmatławcem w rzeczywistości jest.
O co chodzi. Okazuje się, że brytyjski "kuba wojewódzki", wielbiony i nieżyjący od roku Jimmy Savile był czynnym pedofilem, najprawdopodobniej krytym nie tylko przez pojedyncze osoby, ale samo BBC (tak, te samo, które pokazywało Polskę jako kraj kiboli i rasistów przed EURO).
Wielka Brytania jest w szoku, gdyż SIR (tak, tak, dostał od królowej Elżbiety II DOŻYWOTNI tytuł szlachecki, którego teraz nie ma za bardzo jak mu odebrać bo prawo tego nie przewiduje :lol: ) Jimmy Savile był nie tylko wielką gwiazdą wspomnianej telewizji, ale także, m.in.:
- wielkim filantropem,
- maratończykiem,
- odznaczonym Orderem Imperium Brytyjskiego,
- wolontariuszem,
- członkiem MENSA,
- doktorem honoris causa Uniwersytetu w Leeds,
- honorowym zielonym beretem,
- itp. itd.
Jednak w podlinkowanym na początku mojego posta artykule szmatławiec Agory zaczyna tekst słowami: "Gorliwy katolik..."
Gazeta wyborcza jako jedyna tak mocno podkreśliła RZEKOMĄ religijność zmarłego pedofila. Nie zrobiły tego ani angielskie media, ani angielska Wikipedia, ani inne, polskie gazety czy portale.
Wstyd, że taki szmatławiec ma największy nakład w Polsce. Żal mi Polaków, że dają się mamić w tak prosty sposób, dokładając własne pieniądze do tego płacąc za każdy numer michnikowego dziadostwa.
Podsumowując: być może media i ich zaplecze to miejsca nie mniej zepsute niż kościelne zakrystie, jak Państwo myślą?
PS.
Oczywiście 80% komentarzy związanych ze sprawą to teksty nawiązujące do KK czy katolików. :lol: Zupełnie tak jakby sir Jimmy nie był świeckim gwiazdorem, pracującym w największym kombinacje medialnym w UK jakim jest BBC, a "funkcjonariuszem państwa Watykańskiego".
Najbardziej mnie rozbawił komentarz na Onecie, ktoś bił na alarm, żebyśmy nie dawali się mamić "czarnej mafii", bo to z pewnością jej działania nakierowane na odwrócenie oczu opinii publicznej od skandali w KK.
O co chodzi. Okazuje się, że brytyjski "kuba wojewódzki", wielbiony i nieżyjący od roku Jimmy Savile był czynnym pedofilem, najprawdopodobniej krytym nie tylko przez pojedyncze osoby, ale samo BBC (tak, te samo, które pokazywało Polskę jako kraj kiboli i rasistów przed EURO).
Wielka Brytania jest w szoku, gdyż SIR (tak, tak, dostał od królowej Elżbiety II DOŻYWOTNI tytuł szlachecki, którego teraz nie ma za bardzo jak mu odebrać bo prawo tego nie przewiduje :lol: ) Jimmy Savile był nie tylko wielką gwiazdą wspomnianej telewizji, ale także, m.in.:
- wielkim filantropem,
- maratończykiem,
- wolontariuszem,
- członkiem MENSA,
- itp. itd.
Jednak w podlinkowanym na początku mojego posta artykule szmatławiec Agory zaczyna tekst słowami: "Gorliwy katolik..."
Gazeta wyborcza jako jedyna tak mocno podkreśliła RZEKOMĄ religijność zmarłego pedofila. Nie zrobiły tego ani angielskie media, ani angielska Wikipedia, ani inne, polskie gazety czy portale.
Wstyd, że taki szmatławiec ma największy nakład w Polsce. Żal mi Polaków, że dają się mamić w tak prosty sposób, dokładając własne pieniądze do tego płacąc za każdy numer michnikowego dziadostwa.
Podsumowując: być może media i ich zaplecze to miejsca nie mniej zepsute niż kościelne zakrystie, jak Państwo myślą?
PS.
Oczywiście 80% komentarzy związanych ze sprawą to teksty nawiązujące do KK czy katolików. :lol: Zupełnie tak jakby sir Jimmy nie był świeckim gwiazdorem, pracującym w największym kombinacje medialnym w UK jakim jest BBC, a "funkcjonariuszem państwa Watykańskiego".
Najbardziej mnie rozbawił komentarz na Onecie, ktoś bił na alarm, żebyśmy nie dawali się mamić "czarnej mafii", bo to z pewnością jej działania nakierowane na odwrócenie oczu opinii publicznej od skandali w KK.
- Marcin_
- Juventino

LordJuve pisze:
- wielkim filantropem,
- maratończykiem,
- wolontariuszem,
- członkiem MENSA,
- itp. itd.
hmmm może ma to coś wspólnego z tym że Jimmy otrzymał od papieża Polaka Rycerski Order św. Grzegorza za wyjątkowe zasługi dla KK? O czym widzę dziwnym trafem zapomniałeś wspomnieć wymieniając jego odznaczenia. Żeby nie było że to wymysł tego "szmatławca" to info z brytyjskiej wiki:
"Also in 1990 he was honoured by Pope John Paul II with a Papal knighthood making him a Knight Commander of the Order of Saint Gregory the Great (KCSG).[62] It was reported in October 2012 that the Roman Catholic Church is considering stripping Savile of the honour.[63]"
Jak możesz zarzucać manipulowanie faktami postępując w ten sposób? Pozdro
Niepokonany, jak Gołota
- LordJuve
- Juventino

Oczywiście, że o tym wiedziałem, wszak kopiowałem listę orderów z tej samej strony co Ty, doskonale wiedziałem, że dostał on także i ten order od papieża. Jednak dostał także kilka innych, znacznie ważniejszych. Jednak GW nie sugeruje, że był wielkim miłośnikiem militariówMarcin_ pisze: hmmm może ma to coś wspólnego z tym że Jimmy otrzymał od papieża Polaka Rycerski Order św. Grzegorza za wyjątkowe zasługi dla KK? O czym widzę dziwnym trafem zapomniałeś wspomnieć wymieniając jego odznaczenia. Żeby nie było że to wymysł tego "szmatławca" to info z brytyjskiej wiki:
"Also in 1990 he was honoured by Pope John Paul II with a Papal knighthood making him a Knight Commander of the Order of Saint Gregory the Great (KCSG).[62] It was reported in October 2012 that the Roman Catholic Church is considering stripping Savile of the honour.[63]"
Jak możesz zarzucać manipulowanie faktami postępując w ten sposób? Pozdro
(honorowym zielonym beretem), super inteligentnym człowiekiem z wysokim IQ (wszak należał do MENSA) czy też doktorem uniwersytetu w Leeds. Nie, o nie, takie RZECZYWISTE fakty na temat tego pana okazują się nieistotne w porównaniu z jego RZEKOMĄ religijnością.
To, że dostał order od Elżbiety II nie świadczy, że był szlachcicem, podobnie order od JPII nie świadczy o tym, że był katolikiem. Możemy jedynie wnioskować, że te osobistości pomyliły się (lub raczej zostały wprowadzone w błąd, niedoinformowane) co do sposobu bycia tego pana.
Ludzie, jak można wciskać swoim czytelnikom taki kit? Wszak całe życie tego człowieka, jego sposób bycia przeczy twierdzeniu, że był on "gorliwym katolikiem", widzieliście kiedyś na oczy "gorliwego katolika"? Dla mnie gorliwy katolik to np. o. Leon Knabit a nie światowej sławy celebryta...
Gazeta wyborcza ponownie daje do zrozumienia, ludziom myślącym, że jest to tytuł do półgłówków...
- StaryDobryNedved
- Juventino

Każdy myślący logicznie Polak wie, że gówno wybiórcze kłamie i kłamać będzie, także ameryki nie odkryłeś, chociaż twój wywód był ciekawy. A co do tego co jest bardziej zepsute obyczajowo: mas media czy kościół? To chyba pytanie retoryczne. Nie można generalizować bo znajdzie się ktoś kto nie powinien zostać księdzem, albo ktoś kto nie powinien być czołowym redaktorem z programem o milionowej oglądalności. Jednak jestem pewien, że procentowo jest oczywiście większe 'zepsucie'. Można też popatrzeć na to co promują te instytucje, jakie podejście do życia.
Lord przepięknie manipuluje.
http://brightonlite.wordpress.com/2012/ ... -stripped/
http://digitaljournal.com/article/334775
http://www.ibtimes.co.uk/articles/39112 ... ssault.htm
http://www.dailyrecord.co.uk/news/uk-wo ... ld-1370502
Do tego cała masa stron stwierdza (wiki też), że urodził się w gorliwej katolickiej rodzinie i co niedziela uczęszczał na mszę. Lord atakuje GW a sam manipuluje faktami. Żenujące.
Gazeta napisała, że był gorliwym katolikiem i był to jeden z elementów idealnego wizerunku, jaki prezentował Jimmy światu zewnętrznemu. Zdania nie ma w tytule, a w tekście jest tylko raz. Wielkie mi atakowanie KK. Dla niekumatych: dziennikarz umyślnie kontrastuje nieskazitelność wizerunku osoby z jego zbrodniami. Jakby był harcerzem to tez by napisali, bo to pasuje. Rozumiem, że dla dobra Kościoła należałoby zataić związki Savile'a z tą instutucją? To jest co najwyżej tanie dziennikarstwo, żadne tam kłamanie. Ciekawe, czy środowiska filantropów ('filantrop' w tytule, 'katolik' nie!) czy maratończyków też się oburzają, że to się podaje w mediach. Przecież psuje im to PR.
Łatwo być lemingiem i tylko powtarzać za innymi, że Wybiórcza kłamie. Sprawdzić samemu się nikomu nie chce.
Teraz to już jestem obrońca Wyborczej na 100%. Czekam jeszcze na komentarz ewerthona.
Wpiszcie sobie w google jimmy, savile, devout, catholic. Mały wycinek:LordJuve pisze:Gazeta wyborcza jako jedyna tak mocno podkreśliła RZEKOMĄ religijność zmarłego pedofila. Nie zrobiły tego ani angielskie media, ani angielska Wikipedia, ani inne, polskie gazety czy portale.
http://brightonlite.wordpress.com/2012/ ... -stripped/
http://digitaljournal.com/article/334775
http://www.ibtimes.co.uk/articles/39112 ... ssault.htm
http://www.dailyrecord.co.uk/news/uk-wo ... ld-1370502
Do tego cała masa stron stwierdza (wiki też), że urodził się w gorliwej katolickiej rodzinie i co niedziela uczęszczał na mszę. Lord atakuje GW a sam manipuluje faktami. Żenujące.
Gazeta napisała, że był gorliwym katolikiem i był to jeden z elementów idealnego wizerunku, jaki prezentował Jimmy światu zewnętrznemu. Zdania nie ma w tytule, a w tekście jest tylko raz. Wielkie mi atakowanie KK. Dla niekumatych: dziennikarz umyślnie kontrastuje nieskazitelność wizerunku osoby z jego zbrodniami. Jakby był harcerzem to tez by napisali, bo to pasuje. Rozumiem, że dla dobra Kościoła należałoby zataić związki Savile'a z tą instutucją? To jest co najwyżej tanie dziennikarstwo, żadne tam kłamanie. Ciekawe, czy środowiska filantropów ('filantrop' w tytule, 'katolik' nie!) czy maratończyków też się oburzają, że to się podaje w mediach. Przecież psuje im to PR.
Łatwo być lemingiem i tylko powtarzać za innymi, że Wybiórcza kłamie. Sprawdzić samemu się nikomu nie chce.
Teraz to już jestem obrońca Wyborczej na 100%. Czekam jeszcze na komentarz ewerthona.