Telefony komórkowe

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
tanhayi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 12:27

mateo369 pisze:
blackadder pisze:Szukam
smartphonea, który z Samsungów w cenie do 800zl moglibyście
polecić?
Wave 3, mam i polecam. W tym momencie za 8 stów już powinieneś kupić na
allegro. Stosunek ceny do jakości to 9,5/10. Jedyny malutki minusik to
brak androida, jest bada 2.0. Choć w sumie spotkałem się już z wieloma
opiniami, że to jest właśnie plus a nie minus. Ja się na ten temat nie
wypowiadam bo nie jestem zbytnio zorientowany. Telefon polecił mi kolega
i nie żałuję. Chciałem wziąć galaxy S2 ale z tego co widzę to różni się
tylko właśnie systemem, a cena? 4 stówy więcej od weva 3.
oczywiscie ze to plus.korzystam z wave 2 czasami i jest genialny...jak dla mnie bada to najlepszy system.trzeba sie obeznac w jej temacie i wtedy oceniac.na razie zapierniczam na nokiowym OS'ie ktory jest straszny

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 13:54

Bada to system, który jest w odwrocie (podobnie jak Symbian Nokii). Samsung zaangażował się w rozwój Tizen'a, do tego większość jego komórek siedzi na Androidzie.

Sam system, jako system, jest raczej mocno przeciętny. Natomiast seria telefonów Wave od Samsunga to kawałek dobrej technologii. Jeżeli ktoś nie ma wygórowanych wymagań to jak najbardziej będzie ok.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2012, 09:12

Castiel pisze:Chciałem odświeżyć temat pytaniem - czy ktoś z userów posiada telefon/y Sony? Chodzi o nowości jak Xperia Sola, U, P,S i przede wszystkim GO.
Kupiłem topowy model - S

Ogólnie to nie jestem w stanie ocenić , czy też porównać z jakimś innym, bo to mój pierwszy smartphone. Generalnie to jest ogromny, na początku było dziwinie, ale to kwestia przyzwyczajenia. Wyswietlacz jest nieziemski, jeśli chodzi o przekątną i rozdzielczość. Jest bardzo szybki i sie nie zawiesza/zacina. Lekkim szokiem była dla mnie bateria, ale chyba nie powinieniem oczekiwać zbyt wiele, bo ekran jest duży z wysoką rozdzielczością, procesor dwurdzeniowy o taktowaniu 1.5 każdy, powoduje to, że czas rozmowy to 5 godz a surfowania 6, przynajmniej producent tak twierdzi. Jeśli nie męczymy go zbyt, powyłączamy wszystkie zbedne śmieci to wytrzyma dwa dni. Kiedy się na niego przesiadłem, to był to dramat, ale uspokoiłem się kiedy zobaczyłem, że mój brat swojego blackberry ładuje codziennie. Nie wiem jaki model, ale bardzo mały wyświetlacz. Wracając do Sony, bateria wbudowana na stałe, mam tylko nadzieję, że się nie zużywa. Aparat 12mpix. Tu też ciężko powiedzieć o jakości, liczbą 12 robi na pewno wrażenie w telefonie, myślę, że nikt się nie zawiedzie na tym aparacie, robi ostre zdjęcia, filmy nagrywa w full hd, aczkolwiek z filmami mam mieszane uczucia, bo jest ta rozdzielczośc duża, ale czasami miałem problemy z ostrością. Ma złącze microhdmi, co jest też bardzo ciekawe.

To chyba wszystko, na zakończenie wspomne tylko, że aktualnie, od 2 tyg telefonu nie używam bo wyświetlacz jest uszkodzony. Wygląda na to, że jest to mechaniczne uszkodzenie, które nie podlega gwarancji. Wyświetlacz, potocznie mówiąc 'rozlał' się od środka, lecz z zewnatrz nie ma śladów uderzenia czy też czegokolwiek co mogłoby dowodzić na to, że rzeczywiście został uszkodzony przeze mnie. Sam nie wiem jak to się stało. Teraz czekam na odpowiedź znajomego znajomego, czy będzie on w stanie mi ten wyswietlacz sprowadzić i wymienić, bo poprzez oryginalny punkt serwisowy Sony, szacuje, że będzie to kosztować ok 500 zł

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 11:38

LordJuve miał rację, już wszystko ok :ok:

Ale mam inne pytanie, a mianowicie korzystał ktoś z Samsunga GT-S5380D i czy może coś o nim powiedzieć? Znajomy sprzedaje i po znajomości może zbyć cenę (ile w ogóle powinien kosztować? 3 miesięczny). Czekam na opinie!

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 14:39

Znacie może jakiś wart polecenia nieduży telefon dotykowy do 1000zł? Poszukuję dla dziewczyny, ale nic ciekawego jakoś nie chce mi wpaść w oko.... Ja bym się kierował w stronę Ace'a ale jest za duży....

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 15:57

Wiking pisze:Znacie może jakiś wart polecenia nieduży telefon dotykowy do 1000zł? Poszukuję dla dziewczyny, ale nic ciekawego jakoś nie chce mi wpaść w oko.... Ja bym się kierował w stronę Ace'a ale jest za duży....
Może Samsung Gio?

Apropo Ace'a - jest przereklamowany.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 16:40

mateelv pisze:Apropo Ace'a - jest przereklamowany.
rozwiń myśl. Ja uważam wręcz odwrotnie - może szału nie robi jak na telefon za 8 stów, ale jest porządnie wykonany i się nie wiesza. Bateria trzyma 2 dni, ale to standard w prawie każdym smartfonie.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 22:49

Dzięki. Aktualnie rozważam Samsunga Mini 2 (chociaż pięknem nie grzeszy). Najbardziej by pasowały nam wizualnie Nokie 701/603 ale to wszystko na symbianie śmiga, a 701 nie umie ponoć nawet sensownie stron przewijać... :roll:

Jvri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 10:24

Zdaję sobie sprawę, że to dla dziewczyny więc wygląd ma znaczenie, ale uwierz mi jak jej się zacznie wieszać i mulić szybko zapomni o wyglądzie. Ace był dobrym telefonem jakiś rok temu. Zamierzchłe czasy jak na telefony. Zarówno Ace jak i ten cały mini2 mają procka po 800 mhz. Mało. W tym momencie 1Ghz (uwierz mi że te 200mhz robią różnice) to niestety minimum jak chcemy pracować komfortowo na najnowszym andku (a i są głosy że i takie taktowanie potrafi mulić).

do rzeczy:
1.za ok. 700 masz nowego SE Neo V
2.jeśli Neo jest za dużo to za ok. 500 masz SE Live With Walkman, mały, poręczny (choć trochę grubiutki) ale bebechy przyzwoite (takie same jak w neo V)
3. jak już brać Ace`a to z numerkiem dwa (2rdzenie po 800) - jakieś 800-850 na Allegro

Tyle ode mnie.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 11:27

Jvri pisze:Zdaję sobie sprawę, że to dla dziewczyny więc wygląd ma znaczenie, ale uwierz mi jak jej się zacznie wieszać i mulić szybko zapomni o wyglądzie. Ace był dobrym telefonem jakiś rok temu. Zamierzchłe czasy jak na telefony. Zarówno Ace jak i ten cały mini2 mają procka po 800 mhz. Mało. W tym momencie 1Ghz (uwierz mi że te 200mhz robią różnice) to niestety minimum jak chcemy pracować komfortowo na najnowszym andku (a i są głosy że i takie taktowanie potrafi mulić).
nie rozumiem.
Rok temu mówisz, że dało się na nim pracować (ciekawe też, co rozumiesz pod pojęciem "praca"). teraz minął rok i owe 800 mhz nie wystarczają by pod tymi samymi aplikacjami działało płynnie?

Trzeba też używać mózgu i nie wrzucać pięciuset apek hd, zaśmiecać mu pamięć w czasie działania, wtedy nawet te 800 mhz dają komfort. Powtarzam - mój ace się nie zacina, a ja pod pojęciem praca rozumiem - mail, facebook, twitter, muzyka, google calendar, dysk.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
bianconeristy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 12:40

Bobeknaklo pisze: Kupiłem topowy model - S

Ogólnie to nie jestem w stanie ocenić , czy też porównać z jakimś innym, bo to mój pierwszy smartphone. Generalnie to jest ogromny, na początku było dziwinie, ale to kwestia przyzwyczajenia. Wyswietlacz jest nieziemski, jeśli chodzi o przekątną i rozdzielczość. Jest bardzo szybki i sie nie zawiesza/zacina. Lekkim szokiem była dla mnie bateria, ale chyba nie powinieniem oczekiwać zbyt wiele, bo ekran jest duży z wysoką rozdzielczością, procesor dwurdzeniowy o taktowaniu 1.5 każdy, powoduje to, że czas rozmowy to 5 godz a surfowania 6, przynajmniej producent tak twierdzi. Jeśli nie męczymy go zbyt, powyłączamy wszystkie zbedne śmieci to wytrzyma dwa dni. Kiedy się na niego przesiadłem, to był to dramat, ale uspokoiłem się kiedy zobaczyłem, że mój brat swojego blackberry ładuje codziennie. Nie wiem jaki model, ale bardzo mały wyświetlacz. Wracając do Sony, bateria wbudowana na stałe, mam tylko nadzieję, że się nie zużywa. Aparat 12mpix. Tu też ciężko powiedzieć o jakości, liczbą 12 robi na pewno wrażenie w telefonie, myślę, że nikt się nie zawiedzie na tym aparacie, robi ostre zdjęcia, filmy nagrywa w full hd, aczkolwiek z filmami mam mieszane uczucia, bo jest ta rozdzielczośc duża, ale czasami miałem problemy z ostrością. Ma złącze microhdmi, co jest też bardzo ciekawe.

To chyba wszystko, na zakończenie wspomne tylko, że aktualnie, od 2 tyg telefonu nie używam bo wyświetlacz jest uszkodzony. Wygląda na to, że jest to mechaniczne uszkodzenie, które nie podlega gwarancji. Wyświetlacz, potocznie mówiąc 'rozlał' się od środka, lecz z zewnatrz nie ma śladów uderzenia czy też czegokolwiek co mogłoby dowodzić na to, że rzeczywiście został uszkodzony przeze mnie. Sam nie wiem jak to się stało. Teraz czekam na odpowiedź znajomego znajomego, czy będzie on w stanie mi ten wyswietlacz sprowadzić i wymienić, bo poprzez oryginalny punkt serwisowy Sony, szacuje, że będzie to kosztować ok 500 zł
Ja mam do Ciebie, jako użytkownika tego modelu kilka pytań :)

1. Czy można wyłączyć dźwięk oznaczający zrobienie zdjęcia?

2. Czy używając domyślnych programów do przeglądania plików w formacie pdf i z rozszerzeniem .doc można wyszukiwać dowolnych wyrazów, na zasadzie jak ctrl+f?

3. I wreszcie, czy można jako budzik ustawić sobie dowolny plik mp3 :wink: ?

4. Jeszcze jedno, jak wygląda sprawa odtwarzania muzyki? Domyślam się, że w takim telefonie jakość dźwięku i słuchawek, które są w zestawie stoi na wysokim poziomie.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 15:42

Ma ktoś może SE Arc S? Jeśli tak to czy może opisać ten telefon. Głównie chodzi mi wydajność baterii, jakość wyświetlacza, aparat i odtwarzacz MP3.
A szczególnie interesuje mnie wytrzymałość tego telefonu na różnego rodzaju uszkodzenia mechaniczne. Czy jest to solidny tel czy po jednym upadku czy szurnięciu po jakiejś powierzchni już jest rozwalony.

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 16:17

Jvri pisze:Zdaję sobie sprawę, że to dla dziewczyny więc wygląd ma znaczenie, ale uwierz mi jak jej się zacznie wieszać i mulić szybko zapomni o wyglądzie. Ace był dobrym telefonem jakiś rok temu. Zamierzchłe czasy jak na telefony. Zarówno Ace jak i ten cały mini2 mają procka po 800 mhz. Mało. W tym momencie 1Ghz (uwierz mi że te 200mhz robią różnice) to niestety minimum jak chcemy pracować komfortowo na najnowszym andku (a i są głosy że i takie taktowanie potrafi mulić)..
Mini 2 nie pracuje pod kontrolą najnowszego androida, tylko 2.3 więc nie wiem w czym widzisz problem? Podobnie Ace, ten z kolei pod 2.2.
Czy programy np. do odbierania poczty, czy też odtwarzacz muzyki stały się nagle bardziej zasobożerne? Albo przeglądarka?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 16:34

Kubba pisze:Ma ktoś może SE Arc S? Jeśli tak to czy może opisać ten telefon. Głównie chodzi mi wydajność baterii, jakość wyświetlacza, aparat i odtwarzacz MP3.
A szczególnie interesuje mnie wytrzymałość tego telefonu na różnego rodzaju uszkodzenia mechaniczne. Czy jest to solidny tel czy po jednym upadku czy szurnięciu po jakiejś powierzchni już jest rozwalony.
Mam znajomego, który posiada, więc może się wypowiem. Bateria jak to w smartfonach, szału ni ma. Jakość wyświetlacza naprawdę niezła, ma zastosowany Bravia Engine, co poprawia kolory i kontrast. Nie wiem jak z rozdzielczością, to musiałbyś sprawdzić w parametrach telefonu, ale wizualnie wygląda to dobrze. Natomiast bólem jest jakość obudowy. Plastik, plastik i jeszcze raz plastik, który zbiera dużo rys i w dłoni nie wydaje się zbyt trwały.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 17:04

Ja wziąłem w Plusie Xperia Sola i jestem zadowolony. To model pomiędzy najuboższą U, a całkiem niezłą P. Dużo jej brakuje do S, ale nigdy w życiu nie wydałbym tyle na telefon.

ODPOWIEDZ