ME U-21: FORZA AZZURRINI

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 18:15

ładna bramka Faraona. Wchodzi Longo 8) tak, tak. To Interista.

ObrazekObrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 19:37

De Rossi pisze:Generacja wygląda bardzo dobrze, ja od dawna przyglądam się kadrom młodzieżowym Italii i naprawdę dawno nie było tak dobrze. Za to wcześniejsza kadra, to była żenada.
Racja.
Ciekawe, co wyrośnie z młodych Juventinch, bo jak na razie wydaje się, że to jednak nie oni są gwiazdami młodzieżówki :think:
De Rossi pisze:Longo
No właśnie, Longo. Jego sytuacja trochę obrazuje dziwne myślenie w kręgu włodarzy włoskich klubów. Inter będący w czasie przebudowy woli sprowadzić do siebie podstarzałego Palacio za 11 baniek, niż dać szanse naprawdę utalentowanemu Longo, który wychodzi w pierwszym składzie Espanyolu. Dziwne. Moim zdaniem świetnie zachowało się Napoli sprzedając Lavezziego i od razu inwestując w Insigne dając mu szansę gry w pierwszym składzie.

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 18:28

Za chwilę Włosi grają z Irlandią. Awans już zapewniony, w porównaniu do ostatniego meczu gra kilku nowych graczy - na bramce Perin (1. bramkarz Pescary, bardzo chłopaka lubię), w obornie, Faraoni (wychowanek Lazio, grający trochę w tamtym sezonie w Interze, dziś Udinese), nasz Masi, Caldirola (bardzo cenie) i wychowanek Romy Crescenzi, który bardzo ciągnie do przodu. W pomocy Sala z Hamburga (kiedyś ściągnięty przez Chelsea - grał w tamtejszych drużynach mlodzieżowych), nasz Rossi i Marrone. W ataku w zamian za De Luce - Gabbiadini.

1 M. PERIN

2 M. FARAONI
5 A. MASI
6 L. CALDIROLA
3 A. CRESCENZI

7 J. SALA
4 F. ROSSI
8 L. MARRONE

10 S. EL SHAARAWY
9 C. IMMOBILE
11 M. GABBIADINI

Oglądacie? Oglądamy! http://www.rojadirecta.me/goto/liveall. ... height=450

ObrazekObrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 19:16

Mecz pokazują na Rai 2 - nie zakodowany, uprzedzając pytania. ;)

Tak swoją drogą, to jak jest z tym Gabbiadinim? Położyliśmy na nim łapy, czy nie?

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 19:20

wojczech7 pisze: Tak swoją drogą, to jak jest z tym Gabbiadinim? Położyliśmy na nim łapy, czy nie?
Jedna lape. W sensie, ze mamy jego polowke i wypozyczylismy go do Bolonii. Szkoda, ze doszedl mu konkurent w postaci Gilardino.

Ogladam jednym okiem. Immobile karnego zarobil i karnego zmarnowal. Ten caly Perin zawalil bramke.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 19:42

De Rossi pisze:M. PERIN
To powiedz mi, De Rossi, jak to jest, że klepnęliśmy sobie niby taki wielki talent, którym ponoć jest Leali, a ten nie gra nawet w młodzieżówce? W ogóle jest powołany? Zdaje się, że nie...

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 19:45

co sie tam dzieje :lol:

ObrazekObrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 19:46

Taka bramka na 1:3, że aż oświetlenie padło xD :roll:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 19:48

Gol na 1:2 Viviani wspaniale podał w środku pola. Masi i Caldirola nie mieli szans, błyskawiczna prostopadła między nich. I za 2 minuty gol na 1:3, bramka piękna, ale znowu Perrin wysunięty odrobinę i gol. Wolę, żeby Leali nie grał i nie puszczał takich baboli jak ten Perrin cały.

Irlandia wygrywa w 10 :roll:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 19:50

pumex pisze:To powiedz mi, De Rossi, jak to jest, że klepnęliśmy sobie niby taki wielki talent, którym ponoć jest Leali, a ten nie gra nawet w młodzieżówce? W ogóle jest powołany? Zdaje się, że nie...
Spoko, moze sie okaze, ze ten talent to nie na niby, tylko naprawde 8) Chlopak gral w weekend 90 minut w Serie B.

Po 3. bramce sie ktos wkurzyl i odcial prad :lol:

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 19:54

pumex pisze: jak to jest, że klepnęliśmy sobie niby taki wielki talent, którym ponoć jest Leali, a ten nie gra nawet w młodzieżówce? W ogóle jest powołany? Zdaje się, że nie...
Nie wiem. Leali grał ostatnio w U20. Perina znam z ME U17 i wtedy grał świetnie, debiut w Genoi też akurat widziałem, ostatnie 2 mecze w lidze puścił trochę goli, ale też kilkakrotnie pokazał efektowną obronę, a dzisiaj... .

Elu Vidal:) pisze:Wolę, żeby Leali nie grał i nie puszczał takich baboli jak ten Perrin cały.
??

ObrazekObrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 20:29

Masi zjechał 1:4 :cry: . Masakra 11 na 10 i taka wtopa. Wiem, że to U-21, ale taki wynik mimo wszystko nie przystoi.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 20:32

Rai sie zdenerwowalo i wylaczylo :lol: Azzurrini pewny awans juz maja, wiec tym mozna pewnie czesciowo wytlumaczyc te wtope.

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 20:48

bendzamin pisze:Rai sie zdenerwowalo i wylaczylo :lol:
Była informacja, że transmisja będzie kontynuowana na rai sport. Osobiście mam trochę spraw, więc musiałem wyłączyć, zanim wznowili grę, ale teraz spojrzałem na gazzettę i 1-4 + kolejna czerwień dla Irlandczyków. no no, ciekawe.

ObrazekObrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2012, 21:43

Nie wiem czy ktoś z was ogląda dzisiejsze wyczyny kadry U21, ale powiem wam szczerze, że takie mecze to ja mogę oglądać. Młodzi grają świetnie, z rozmachem, póki co 1-0 po golu Immobile (dobitka po strzale z wolnego Insigne), ale spokojnie mogło być wyżej.

O ile ofensywa na 9/10 (bo mogliby być skuteczniejsi!), to defensywa coś niepewnie. Ten bramkarz Bardi jest strasznie kiepski - więcej szczęścia niż umiejętności - a to wypadnie mu piłką z rąk, a to za daleko wyjdzie do piłki...

na duży plus Insigne i Immobile. Dobrze Marrone i ten De Luca (łysy :))
Polecam włączyć transmisje bo na prawdę jest na co popatrzeć. Akcje z rozmachem cały czas :)

ODPOWIEDZ