Serie A 12/13 (3): Genoa 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 22:30

Bruce Badura pisze:Immobile już nie nasz, czy nadal mamy połówkę?
Sprzedaliśmy połówkę za 4 mln.

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 22:33

dp10 pisze:
Bruce Badura pisze:Immobile już nie nasz, czy nadal mamy połówkę?
Sprzedaliśmy połówkę za 4 mln.
Dobrze, że ktoś tam jeszcze myśli.

Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 22:48

ja to bym na ten mecz nie wystawiał najsilniejsze 11-nastki !! bedziemy grali od meczu z genoą przez 3 tygodnie co 3 dni !! mamy szeroka kadre, trzeba troche porotować zespołem ! albo z genoą i chelsea grać najsilniejszym a dać troche odpocząć z chievo u siebie !

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 22:55

Sezon dopiero co wystartował, a już mają odpoczywać? To nie nasza Ekstraklasa, mamy klasowych graczy, którzy od lat są do tego przyzwyczajeni, znaczy do grania co 3 dni.

Hubert_bn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 23:25

Moim zdaniem powinniśmy wyjść lekko rezerwowym składem. 3 dni później gramy najważniejszy mecz w sezonie(na dzień dzisiejszy). Z resztą wystarczy nam 1-0 czy 2-1 i będziemy mieli taki bilans bramkowy jak Barcelona i Chelsea.
Ostatnio zmieniony 06 września 2012, 23:44 przez Hubert_bn, łącznie zmieniany 1 raz.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 23:26

Bruce Badura pisze:Sezon dopiero co wystartował, a już mają odpoczywać? To nie nasza Ekstraklasa, mamy klasowych graczy, którzy od lat są do tego przyzwyczajeni, znaczy do grania co 3 dni.
trzeba dawac piłkarzom troche odsapnąć by mogli zregenerować szybciej siły zwłaszcza jesli czeka nas gra na 3 froncie i wazne mecze w LM w srodku tygodnia i trzeba dać odpocząć nie którym zawodnikom, a przynajmniej Andrei Pirlo, bo o Marchisio czy Vidala to oni są w sile wieku, mają końskie zdrowie czego o Pirlo powiedzieć nie można bo widać starość daje się we znaki i kondycja juz nie ta choc jeszcze daje rade..

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 00:30

Nie to, że mają odpoczywać bo to stare dziadki itp ale wielu z nich miało bardzo krótki urlop spowodowany EURO. Taki Pirlo zagrał w 52 meczach gdzie został zmieniony może z 5 razy. Widać po nim, że nie jest taki żwawy jak w minionym sezonie.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 12:34

Finaliści ME mieli dłuższe wakacje i przez to nie przepracowali okresu przygotowawczego jak należy. Oni właśnie powinni grać teraz jak najwięcej.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2012, 08:42

easy :doh:

W Juventusie pracują lepsi specjaliści niż Wy, oni wiedzą co robić :)

Najlepiej to by było gdybyśmy wygrali mecz na stojąco, coś ala ten z Udinese.

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 września 2012, 08:59

30Juventus30 pisze:ja to bym na ten mecz nie wystawiał najsilniejsze 11-nastki !! bedziemy grali od meczu z genoą przez 3 tygodnie co 3 dni !! mamy szeroka kadre, trzeba troche porotować zespołem ! albo z genoą i chelsea grać najsilniejszym a dać troche odpocząć z chievo u siebie !
aaa tak...a Genoa to pachoły...wystarczy tylko ich omijać i kopnąć do bramki. A ich stadion to wgl...przecież oni nie umieją grać u sb. Co... już myślicie, że wygraliśmy lige, że możemy odpuszczać sb wszystkie mecze w Serie a po kolei?! Nie zróbmy takiego błędu. To że w zeszłym sezonie wygraliśmy nie znaczy że w tym uda nam się to powtórzyć z zamkniętymi oczami. Nie podoba mi się również myślenie o dalszych meczach. Myślmy jak w zeszłym sezonie: teraz genua, potem Chelsea.
W dodatku mamy dopiero 2 kolejke! Po czym mamy odpoczywać? Jeszcze oba mecze wygraliśmy na stojąco. Nasi piłkarze to profesjonaliści... gra co 3 dni nie powinna być dla nich żadnym problemem. Real, MU, Chelsea czy Barca nie robią wielkich roszad przed LM - ewentualnie jedna... może 2 zmiany, więc nie widzę żadnego powodu dla którego mielibyśmy wychodzić ławką na Genoe.
Aaa no i jeszcze jeden argument: ja osobiście uważam, że nasza drużyna powinna grać jak najwięcej jednym i ciągle tym samym składem. W ostatnich czasach brakowało Juve stabilności (nie licze zeszłego sezonu) uważam że powinni grać ze sobą jak najwięcej, żeby doskonale się rozumieć.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2012, 09:43

Zasadniczo się z Tobą, szycha, zgadzam w tym co masz tutaj do przekazania, ale jak widzę te Twoje SBki to mi się odechciewa.

Podobno Genoa to nie pachołki i może tutaj zapachnieć remisem jeżeli nie zagramy na pełnym zaangażowaniu.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2012, 09:50

A ja jestem za roszadami w składzie. Mamy na tyle dobrych piłkarzy, że 1 zmiana w pierwszym składzie nie powinna robić żadnej różnicy. Dodatkowo taki Pirlo jest centralną postacią zarówno Juve jak i Italii, ma 33 lata i nie bardzo powinien grać ponad 50 spotkań i to każde po 90 min. Można spokojnie go zmieniać, nie ryzykując jego zdrowia, a jak będzie bardziej wypoczęty to chyba lepiej dla nas...
Poza tym teraz gramy więcej spotkań i pojawią się w końcu jakieś kontuzje i kiedy wejdzie zawodnik, który ciągle siedzi na ławie to w żaden sposób nie znajdzie nici porozumienia z zawodnikami na boisku. To nie czasy Capello gdzie podstawowy skład miał końskie zdrowie.
Co do Genoi...to ta drużyna ma niezły potencjał w ataku, ale też dziurawą obronę i zachowując pełną koncentracje w obronie nie powinniśmy się martwić o wynik meczu.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2012, 10:07

Osoby o których kondycję najbardziej można by się obawiać to Pirlo i Lichtsteiner, moim zdaniem. I to ich można by w czasie meczu zmienić jeśli będzie korzystna sytuacja. Swoją drogą, ja uważam, że jakieś rotacje powinny być po meczu Ligi Mistrzów, czyli w spotkaniu z Chievo u siebie - wtedy część piłkarzy może zagrac na niższym poziomie.

Pomoc: Giaccherini-Marchisio-Vidal-Asamoah-Caceres/Isla wygląda nadal świetnie.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2012, 10:17

Po prostu uważam, że lepiej zapobiegać niż leczyć bo Pirlo to nasz kluczowy zawodnik, a jakby się połamał na dłuższy czas to mielibyśmy spory problem...a może nie...w końcu Pogba w miarę ogarnia temat.
A tak poważnie to nie ma co ryzykować. Wypoczęty Pirlo daje niesamowicie wiele, a bieganie po 8 km w meczach z drużynami ze środka czy dołu tabeli nie muszą tak wyglądać w jego wykonaniu.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2012, 10:44

Ja tam się o kondycję Pirlo nie martwię. Facet opuścił w poprzednim sezonie tylko jedno spotkanie ligowe z powodu kartek i bodajże mecz w CI z Bologną, w którym grali prawie sami zmiennicy. Conte zmienił go tylko dwa razy z czego raz w 80 a drugi w 88 minucie. Prawdopodobnie Andrea nie chce opuszczać ani minuty jeśli nie ma takiej konieczności :prochno: inaczej się tego wytłumaczyć nie da. Zapewne łączy się to z odzyskaniem motywacji i radości z kopania piłki.

Lichy mógłby sobie czasem odpuścić kilka sprintów, żeby w 70 minucie realizator nie pokazywał jak próbuje złapać oddech niczym ryba rzucona na ląd. Na szczęście ma bardzo mocny backup i będzie prawdopodobnie spora rotacja na tej pozycji.

Genoa jest cienka, szykuje się kolejny mecz bez historii.

Zablokowany