Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 12:33

Coś cicho tutaj :)

Oglądacie Suits na bieżąco? Serial z odcinka na odcinek na coraz wyższym poziomie. Aż strach pomyśleć co będzie w nadchodzących epizodach. Patrząc na zwiastun, Louis odegra dużą rolę. Bardzo dobrze, świetna postać.

Breaking Bad... Odpuściłem w połowie 3. sezonu, powróciłem do oglądania, parę nocy zarwałem, jestem na bieżąco i nie mogę usiedzieć w robocie wiedząc że w sieci jest najnowszy odcinek. Serial jest arcydziełem.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 12:36

steru pisze:Oglądacie Suits na bieżąco? Serial z odcinka na odcinek na coraz wyższym poziomie. Aż strach pomyśleć co będzie w nadchodzących epizodach. Patrząc na zwiastun, Louis odegra dużą rolę. Bardzo dobrze, świetna postać.
Osobiście liczę na powrót Donny, bez niej jest tam jakoś tak drętwo.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2012, 08:04

W necie jest już pełny zwiastun nowego sezonu Dextera. Świetnie zmontowany, świetna muzyka. Masa genialnych scen. Sezon zapowiada się przepysznie.

Można obejrzeć tutaj:

http://showtv.pl/news_item_3865.htm

@szczypek - Donna na bank powróci. Jej powrót wydaje się być kwestią czasu. BTW ciekawe jak zostanie rozwinięty wątek jej i Harveya, który poruszył dość brutalnie Louis podczas procesu wstępnego w firmie.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 12:44

Ja w letniej porze standardowo raczę się True Blood. Ten sezon moim zdaniem jest o wiele ciekawszy, niż poprzedni i nie mogę się doczekać finału, który powie nam kim jest Warlow i pogrąży AVL. Poza True Blood, mam Leverage, który mimo iż schemat ciągle jest ten sam, to dalej świetnie się ogląda i White Collar, które mnie zaczyna już trochę nudzić, aczkolwiek oglądam z braku innych seriali - na bieżąco. Oprócz tego, mamy jeszcze 7-my sezon Futuramy, która jak zwykle wymiata i Wilfreda, który również mocno daje radę. Szkoda tylko, że odcinki są takie krótkie. :P

EDIT: Kapitalny zwiastun Dextera. :D

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 13:37

Jeśli ktoś przegapił - wyszedł 4minutowy trailer 3 sezonu Walking Dead. Zapowiada się dobrze.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 12:28

steru pisze:W necie jest już pełny zwiastun nowego sezonu Dextera. Świetnie zmontowany, świetna muzyka. Masa genialnych scen. Sezon zapowiada się przepysznie.

Można obejrzeć tutaj:

http://showtv.pl/news_item_3865.htm
Już się nie mogę doczekać :D

Dexter, wróć!

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 08:12

francois pisze: Już się nie mogę doczekać :D

Dexter, wróć!
Antichrist pisze:EDIT: Kapitalny zwiastun Dextera. :D
To jeszcze nic! To co zrobili twórcy "Homeland" zniszczyło system. Co za ujęcia, co za muzyka! Genialny zwiastun drugiego sezonu:

http://showtv.pl/news_item_3873.htm

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 22:29

steru pisze:
francois pisze: Już się nie mogę doczekać :D

Dexter, wróć!
Antichrist pisze:EDIT: Kapitalny zwiastun Dextera. :D
To jeszcze nic! To co zrobili twórcy "Homeland" zniszczyło system. Co za ujęcia, co za muzyka! Genialny zwiastun drugiego sezonu:

http://showtv.pl/news_item_3873.htm
Pierwszy sezon Homeland mnie zawiódł. Że tak powiem - momenty były, intryga dobra, ale brakuje napięcia rodem z Dexa.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 16:00

Pojawiły się plakaty promujące najbardziej pokręcony serial w telewizji. Nie mogę się doczekać aż "American Horror Story" wróci! Wszystkim polecam ten serial, podobnych przeżyć w telewizji nie odnajdziecie ;) Drugi sezon nie będzie miał żadnego związku fabularnego z pierwszą serią także to nie powinno być problemem dla nikogo

http://showtv.pl/news_item_3918.htm

PS. Jak wrażenie po finale Suits? Poziom coraz wyższy. Cóż za szkoda że trzeba czekać do stycznia na nowe odcinki. Bije "White Collar" w każdym calu :whistle:

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2012, 08:01

Oglądał ktoś może "Falling Skies" albo "Bikie Wars:Brothers in Arms" ?
Warto się za to zabrać?

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2012, 08:13

Jestem na bieżąco z "Falling Skies". Osobiście uważam, że warto obejrzeć. Seriali o podobnej tematyce ciężko szukać. Dla wielu jednak osób problemem jest że jest "za mało kosmitów za dużo gadania". Ja porównałbym go do "The Walking Dead". Dwa, trzy odcinki i sam się przekonasz czy warto ;) Próbuj.

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 23:09

Właśnie skończyłem The Killing i szczerze polecam ten serial. Tak jak w niemal każdym dobrym serialu jaki oglądałem minęły 3-4 odcinki zanim się wciągnąłem. Początek jest dość niemrawy, ale warto przez niego przebrnąć, bo później robi się naprawdę ciekawie. Po finale I sezonu nie byłem zadowolony z rozwiązania jakie zastosowali scenarzyści, ale już oglądając II zrozumiałem, że to była słuszna decyzja. Sporo naprawdę dobrych zwrotów akcji, świetny ponury klimat z nastrojową muzyką no i mocne, nieprzewidywalne zakończenie. W sumie dobrze, że rozważany III sezon nie został nakręcony, bo mogliby zepsuć naprawdę dobry scenariusz.

Poza tym kilka tygodni temu skończyłem ostatni sezon The Wire. Wcześniej miałem sporą przerwę po IV sezonie, ale nie dlatego, że mi się znudził czy nie podobał. Po prostu wiedziałem, że jak zacznę oglądać kolejny sezon to nie będę mógł przestać i czekałem na trochę wolnego czasu :D Standardowo pierwsze 2-3 odcinki nie zrobiły na mnie wrażenia. Z każdym następnym odcinkiem było coraz lepiej. Kolejne sezony skupiają się na życiu różnych warstw społecznych, środowisk Baltimore, a równocześnie toczy się ciągła "walka" policji z dilerami. A to wszystko oparte na świetnym, wiarygodny scenariuszu, który trzyma poziom od pierwszego do ostatniego odcinka. Ciężko mi wybrać ulubiony sezon, bo każdy miał coś w sobie. Kapitalni aktorzy, niektórzy wzięci prosto z ulicy, więc właściwie nie musieli grać, byli po prostu sobą. Dzięki temu serial jest jeszcze bardziej realistyczny. Polecam każdemu kto lubi dramaty policyjne.

Teraz zabieram się za V sezon Breaking Bad. Odłożyłem sobie 8 odcinków, ale do końca sezonu już bym nie wytrzymał.

Za 3 tygodnie Dexter :D

W dalszej perspektywie zastanawiam się nad czymś z: Gra o Tron (czytałem I tom książki), The Shield (po The Wire), Oz, Sopranos, 24. Wiem, że prawie każdy z tych seriali ma wielkich fanów na tym forum. Co polecacie?

Dodam, że do tej pory 3 moje ulubione seriale to: Dexter, Breaking Bad i The Wire.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 18:56

Dziwi mnie brak podsumowań Breaking Bad. Jak dla mnie 5. sezon taki sobie, zrobiony na doczepkę. Ostatni ep. spoko (choć trochę zbyt lajtowy jak na ten serial) i zakończenie też mi się podobało.

Spoiler:
Hmm. Raczej "zakończenie". Chwilę po 8. ep. przypomniał mi się wstęp do całego sezonu... (kolejne urodziny, restauracja, broń w bagażniku...) Cranston coś ostatnio wspominał, ze chyba się wezmą za dokrętkę. Sam nie wiem. Takie zakończenie mi się podoba i boję się, ze zepsują resztę. No ale z 2. strony mam ochotę na więcej, jak chyba każdy.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 21:34

Dawno nie pisałem w tym temacie... A więc do meritum:

The Wire - jakiś czas temu skończyłem ten serial w całości. Skuszony pochlebnymi opiniami na tym forum zacząłem oglądać. Teraz po skonsumowaniu mogę w pełni wyrazić swoją opinię. Szczerze, serial fajny... ale czy aż tak wbijający w fotel? Nie dla mnie. Owszem było kilka fajnych motywów, ale żeby mi tyłek urwało to nie :wink: Serial świetnie dopracowany i oddający realia pracy w Policji, ale sama fabuła, aż tak elegancka dla mnie nie jest.

Suits - świetny drugi sezon. Brakowało mi Donny, fajnie że skończyło się tak jak widzieliśmy. Co odcinek to bardzo dobra akcja, z niecierpliwością czekało się na kolejny. Ale doczepić się muszę do finału. Za dużo się działo jak na jeden odcinek. A szczególnie nie podobała mi się akcja z Hardman'em. Za łatwo i za szybko poszło jak na takiego prawniczego wygę.

Breaking Bad - osobiście byłem niechętny 5 sezonowi. Moim zdaniem serial powinien się skończyć na czwartej serii. Napisze krótko - myliłem się. Sezon się fajnie rozkręcił, a czasami akcja i wydarzenia wbijały mnie w fotel lub nie dało się usiedzieć. Akcja z pociągiem - dla mnie wypas. Pomysł z miejscem na gotowanie- także ciekawie rozwiązany. No i końcowy odcinek części na 2012 rok na prawdę świetny - :ok: . Z niecierpliwością czekam na kontynuację sezonu.

Weeds - ogląda to ktoś jeszcze oprócz mnie? Serial się dłuży, co raz mniej śmieszy - czasami w cale. Ale jakoś oglądam. W sumie dobrze, że to ostatni sezon. :smile: Choć wspomnienia po pierwszych trzech - bardzo pozytywne.

Dexter - ekstra zwiastun nowego sezonu. Nie mogę się doczekać.

Już za kilka dni start Sons of Anarchy, a za dwa tygodnie HIMYM.

Jesień nie będzie nudna :dance:

EDIT:
alina pisze:Jak dla mnie 5. sezon taki sobie, zrobiony na doczepkę.
To nie był ostatni odcinek 5 sezonu. Przyszłe odcinki będą w 2013

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 21:51

Powiem tak...

5 sezon Breaking Bad wbija w fotel. Każdy który się nie zgadza ten gupi ;)

A tak na serio. Próżno szukać w telewizji serialu, który mimo 5 sezonu podnosił swój poziom. Potrafiłem oglądać o 3 w nocy, aż tak mnie ciągnęło.

Zakończenie połówki sezonu poezja. Scena z Hankiem, zwyczajnie mistrzowska. A Walt? Czy według Was choroba wróciła?

ODPOWIEDZ