Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2012, 23:04

Dante93 pisze: Ja moge żółciaki na Falcao dorzucić. Chociaż.. :think: Jak już ja mam płacić to wole Cavaniego :twisted:
To może szarpnijmy się po całym euro i ściągnijmy sobie Cavaniego i Falcao do spółki? :C

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2012, 23:13

SKAr7 pisze:To może szarpnijmy się po całym euro i ściągnijmy sobie Cavaniego i Falcao do spółki? :C
Pocieszny pomysł :lol: Ja postuluje za to, żeby z 1 euro składe podwyższyć do 5 Euro. Ja pierdziele wtedy mamy nie tylko Cavaniego i Falcao ale też na Ronaldo i Messiego starczy.. :dance: Wracamy na szczyt! Odkryslimy rewolucyjną metode! Poroponuje jeszcze, robić takie składki regularnie tj co okienko transferowe. Wtedy nie ma bata, nawet PSG nie da rady przebijać naszych ofert na rynku piłkarskim :whistle:

Edit:
Eh ale wstyd... mój tysięczny post 'stuknął' w tym najbardziej spamerskim temacie.. :oops: Teraz Wysoka Rada (w składzie Pan Zambrotta, Deszczowy, Szczypek i Misha) obłoży mnie forumowym odpowiednikiem ekskomuniki :płaczę:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 05 września 2012, 23:50

szczypek pisze:
iltalismano pisze:Zastanawia mnie to.
Zupełnie niepotrzebne, ponieważ jest to pomysł głupi po prostu. Zostając na moment na takim poziomie myślenia zapytam, co w sytuacji gdy inni też zaczną tak robić, kibice Manchesteru, Realu, Barcelony też pójdą w te ślady i ceny wszystkich piłkarzy po prostu skoczą w górę, nic więcej. Po co to komu?
A dlaczego ma cie martwic to co zrobią PO tym?

Dante93 - To Twoj wiek chyba? Bo tak wydaje mi sie ze dostajesz jeszcze kieszonkowe i nie masz pojecia jak sie zarabia pieniądze i na jakich GŁUPOTACH ludzie się dorobili wiec prosze, zamilcz bo jutro szkola.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 00:00

iltalismano pisze:Dante93 - To Twoj wiek chyba? Bo tak wydaje mi sie ze dostajesz jeszcze kieszonkowe i nie masz pojecia jak sie zarabia pieniądze i na jakich GŁUPOTACH ludzie się dorobili wiec prosze, zamilcz bo jutro szkola.
Misiu pysiu kolorowy- tak, ludzie dorabiają sie na głupotach. Co nie zmienia faktu, że twój pomysl to czysta abstrakcja :wink: I prosze bez wycieczek osobistych, bo ja nie pije do Ciebie tylko do twojego pomysłu który może i szczytny jest zupełnie nierealny. Z tą zrzutą to serio było. Moge sie dołożyć. Powodzenia w realizacji :whistle:
Szkoła? 'Mnie to nie dotyczy" :prochno: Jeszcze.

A że tak spytam jeszcze, skąd wziąłeś dane dot liczby kibicow? Bo jeżeli są one wynikiem ankiety w podstawówkach pod tytułem 'Jakiemu klubowi kibicujesz?' to taka Barcelona pewnie nas przebija 8x :prochno: Co nie zmienia jednak faktu, że przy ewentualnej globalnej zrzutce i tak kibice Juventusu uzbierali by więcej/ nie mniej. Ale na pewno nie można zakładać, że wszyscy w tym evencie by uczestniczyli. Ba śmiem twierdzić, że gdyby uścislić liczbe tych kibicow do (w miare) prawdziwych Juventino to skurczyla by sie ona 3-4 krotcie.
Zresztą.. o czym my piszemy :angry: O zrzucie na Falcao. Tragi-komedia.
Szczypek pisze:Pysia to jeszcze zniosę, ale wymienianie mnie jednym ciągiem z Deszczowym i Misha to trochę przesada.
Deszczowy jako przedstawiciel Lewicy. Misha bo ostatnio trzesie całym forum (pisze tak wiele bezsensownych postow, że już nawet przestałem je czytać). Idealny 'Kwiatek do kożucha'. :prochno:
Ostatnio zmieniony 06 września 2012, 00:08 przez Dante93, łącznie zmieniany 2 razy.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 00:01

iltalismano pisze:
szczypek pisze:
iltalismano pisze:Zastanawia mnie to.
Zupełnie niepotrzebne, ponieważ jest to pomysł głupi po prostu. Zostając na moment na takim poziomie myślenia zapytam, co w sytuacji gdy inni też zaczną tak robić, kibice Manchesteru, Realu, Barcelony też pójdą w te ślady i ceny wszystkich piłkarzy po prostu skoczą w górę, nic więcej. Po co to komu?
A dlaczego ma cie martwic to co zrobią PO tym?
Napisałem "zostając na moment na takim poziomie myślenia", czyli na poziomie człowieka, któremu wydaje się, że oddając kilka złotych miesięcznie pomoże Juventusowi. Ja wiem, że ceny na rynku są często nieadekwatne, a cierpimy wszyscy, bo nie mamy za bardzo możliwości, aby sprowadzić napastnika z topu, ale byli już tacy, którzy nosili się z zamiarem wysyłania petycji do braci Elkann, bo krzywdzono Juventus, a oni się temu tylko przyglądali. Wiesz jaki był finał? Dokładnie taki sam jaki będzie w tej sprawie, ale musi minąć trochę czasu zanim to do Ciebie dotrze...
LordJuve pisze:Niestety, ja nie mam wpływu ani na Juventus, ani na jego właścicieli.
Dante93 pisze:Teraz Wysoka Rada (w składzie Pan Zambrotta, Deszczowy, Szczypek i Misha)
Pysia to jeszcze zniosę, ale wymienianie mnie jednym ciągiem z Deszczowym i Misha to trochę przesada.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 00:32

Pan Mietek pisze:evilboju, trochę się spóźniłeś z tym obrazkiem. To ma przynajmniej 2 lata :wink:
Obrazek jest strasznie stary, przerobiony ze słitfoci IaQ jeszcze z Amaurim... Ale skoro ja tego wcześniej nie widziałem, to nieskromnie zakładam, że 95% forum też nie ;)

Dante93 pisze:Edit:
Eh ale wstyd... mój tysięczny post 'stuknął' w tym najbardziej spamerskim temacie.. :oops: Teraz Wysoka Rada (w składzie Pan Zambrotta, Deszczowy, Szczypek i Misha) obłoży mnie forumowym odpowiednikiem ekskomuniki :płaczę:
Nie martw się, za rok/dwa admini usuną ten temat, a z nim całe pińćset Twoich postów... będziesz mógł nabijać od nowa :D

iltalismano pisze: Nasz klub posiada 180 milionów fanów.

12 w samej Italii, 43 w Europie.
Wybacz, ale nie wierzę, bo dziwne jakieś te liczby... Zresztą fan fanowi nierówny.
Sama idea zbierania funduszy to czysta utopia. Pisałem to już kiedyś i napiszę raz jeszcze - chcesz wspomóc swój klub, kup gadżet z oficjalnego sklepu. To najprostsza i najskuteczniejsza metoda.

A co do tematu mercato - mam dobre przeczucia jeśli chodzi o obecny skład naszego ataku. Mam tylko nadzieję, że Bendtner nie będzie na siłę wdrażany do zespołu kosztem lepszych zawodników (vide przykład Boriello).

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 01:08

Akurat zrzuta kibicow to nie jest jakis nowatorski pomysl juz zima jede z czlonkow zarzadu auxerre zaproponowal kibicom zeby zrobili sciepe na djibrila cisse, jak widac nie wyszlo, w angli w zespole exter city czy jakos tak juz nie pamietam nazwy od lat kibice zobia skladki na pensje dla jdnego wybranego pilkarza - tego niby najzdolniejszego, oczywiscie teraz to juz jest ktorys z koleji I wiem ze w hiszpani kibice tez zrzucali sie na pilkarzaa ale teraz nie moge sobie przypomiec ani nazwy klubu ani pilkarza o ktorego choodzi :)

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
ZZX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 02:06

Dante93 pisze: . Co nie zmienia faktu, że twój pomysl to czysta abstrakcja :wink: I prosze bez wycieczek osobistych, bo ja nie pije do Ciebie tylko do twojego pomysłu który może i szczytny jest zupełnie nierealny.
http://www.tvn24.pl/sport,4/wielka-zrzu ... 86976.html
Nie żebym był zwolennikiem tego pomysłu, jest to rzadko bo rzadko, ale stosowane rozwiązanie.
BTW. Szumi mógł rzucić trochę więcej zaskórniaków (700 ojro? chyba tylko tyle miał w portfelu) ;D, a w przypadku Juventusu takie rozwiązanie byłoby zupełnie śmieszne, i pachniało żenadą, najlepszy klub Italii "żebrze" po kibicach.
Niech małe kluby takie jak Koeln sprzedają cegiełki, za to np. Real w przeciągu roku (jeśli się nie mylę) odzyskał pieniądze za zakup CR7 dzięki sprzedaży.. koszulek z jego imieniem.

Obrazek
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 03:07

ZZX pisze: Niech małe kluby takie jak Koeln sprzedają cegiełki, za to np. Real w przeciągu roku (jeśli się nie mylę) odzyskał pieniądze za zakup CR7 dzięki sprzedaży.. koszulek z jego imieniem.
Radze Ci to skasowac nim Alina skonczy poranna jajecznice :C

Mercato oceniam na 6/10, chociaz 18-20 goli Giovinco w sezonie moze to podniesc. Topa nie ma, wiec wiecej byc nie moze. :naughty:

Sa jakies chociaz iluzoryczne szanse na Drogbe?

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 11:47

Supersonic pisze: Sa jakies chociaz iluzoryczne szanse na Drogbe?
Curva nie napisal, ze zlozylismy za niego oferte i na bank przyjdzie, wiec jakies szanse sa :prochno: A tak na powaznie, to lista na Lige Mistrzow zamknieta, problemu ze strzelaniem bramek w pierwszych meczach na podworku krajowym (8 bramek w 3 spotkaniach) nie mamy, wiec raczej nie ma tematu. Przy Iworyjczyku moze zakreci sie Liverpool, ktory ma problem w ataku i ktorego zapedy, jak przystalo na prawdziwego Juventino, odrzucil Del Piero.

Pomysl organizowania zrzutki na Falcao i Cavaniego? To znak, ze najwyzszy czas zamykac ten temat :lol:

Obrazek
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 15:47

Co Wy się tak na tego Drogbę nakręciliście? Młody nie jest, forma też już nie ta co kiedyś. Jak dla mnie zbędny balast.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 21:39

Ziegler bliziutko Lokomotivu (mój ulubiony DiMarzio).

Martinez, Ziegler...Mercato w oczach Virgila 4,5 ---> 5,0 :prochno:

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 22:12

Ziegler oficjalnie w Lokomotivie Moskwa 5 minut przed końcem okna w Rosji :lol: (wypozyczenie z opcja pierwokupu)

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 22:27

Bazyliszek pisze:Ziegler oficjalnie w Lokomotivie Moskwa 5 minut przed końcem okna w Rosji :lol: (wypozyczenie z opcja pierwokupu)
Czyli to może oznaczać cały sezon z 3/5/2. Ale to chyba dobrze...

skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 września 2012, 03:35

Co myślicie o Giovinco? Ładnie grał w Parmie, sezon rozpoczął w pięknym stylu może to on zostanie Top Playerem?

Zablokowany