ME U-21: FORZA AZZURRINI

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 21:53

W 1 połowie najlepsi Marco Verratti i Lorenzo Insigne, oby dwaj z Pescary Zemana. Na 2 połowę wchodzi El Shaarawy.

Edit:

Marco Verratti, będę się przyglądał temu chłopakowi, rokuje świetnie. Odbiór, przegląd pola. Ajj, do Juve, do Juve.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 22:52

Bardzo przyjemny mecz. Dobre tempo, młodzieżowe podejście - dużo dryblingów, błędów, zepsutych setek...

Pytanie - jak sie nazywa Wloch grający z 10? Wkurzał mnie brak nazwisk na plecach, jakby na złość, że większości piłkarzy nie kojarzę.
De Rossi pisze:Lorenzo Insigne, gra w Pescarze, wypożyczony z Napoli. Ze skrótów... wynika, że dobrze sobie w Serie B radzi - 9 bramek w 22 meczach. Jako, że lubisz wszelkie artykuły, to pisali o nim na weszło - http://www.weszlo.com/news/8308-Krnabrny_kurdupel .
Dzięki. Udało mi się w końcu do tego dojść w międzyczasie.
De Rossi pisze:Mi po tym meczu, jak już pisałem najbardziej imponował Verratti, grał z numerem 8, taki łysy, co dostał w 1 połowie żółtko za wślizg od tylca. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ile on przejął piłek, jak w stylu De Rossiego wchodził w pole karne Włochów i pomagał obrońcom, jak grał na wślizgu i jakby przy tym był kreatywny i przydatny w grze do przodu, oraz jak rozrzucał piłki i ile świetnych miał długich, np. w końcówce, te świetne podanie, gdzie sędzia odgwizdał spalonego, którego nie było.
Nie zwróciłem uwagi (śr pomocnikom chyba najtrudniej wpaść w oko widza), pamiętam tylko parę akcji i że miał nr 8. Ale wierzę na słowo. Kojarzę kolesia z FMa.

Tylko mnie się zdawało, ze El Sharawy i Destro są bardziej doświadczeni i ograni od kolegów?
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2012, 23:35 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 23:07

Lorenzo Insigne, gra w Pescarze, wypożyczony z Napoli. Ze skrótów... wynika, że dobrze sobie w Serie B radzi - 9 bramek w 22 meczach. Jako, że lubisz wszelkie artykuły, to pisali o nim na weszło - http://www.weszlo.com/news/8308-Krnabrny_kurdupel . Mi po tym meczu, jak już pisałem najbardziej imponował Verratti, grał z numerem 8, taki łysy, co dostał w 1 połowie żółtko za wślizg od tylca. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ile on przejął piłek, jak w stylu De Rossiego wchodził w pole karne Włochów i pomagał obrońcom, jak grał na wślizgu i jakby przy tym był kreatywny i przydatny w grze do przodu, oraz jak rozrzucał piłki i ile świetnych miał długich, np. w końcówce, te świetne podanie, gdzie sędzia odgwizdał spalonego, którego nie było.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2012, 17:32

Włosi do lat 21 właśnie grają z Holandią.

http://www.rojadirecta.me/goto/www.live ... fo/ch2.htm

Gracze do obejrzenia: Insigne, Marrone, Immobile, Viviani, Florenzi. I na 2 połowe na pewno Longo. Mecz transmituje Rai2.

EDIT: 1-0 dla Italii. Insigne. Bramka trochę w stylu tych Alexa. Taki 'rogal' z narożnika pola karnego. Kto podawał? Bo trafiłem na końcówkę akcji.

2-0 Immobile. Wszedł w pole karne jak w masło, kiwając przy tym 2 obrońców i przerzucił piłkę nad bramkarzem mając 3 obrońcę na plecach w stylu Frankowskiego - pewnie ogląda Jagę.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2012, 17:50 przez De Rossi, łącznie zmieniany 1 raz.

ObrazekObrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2012, 17:49

Miał trochę szczęścia w tym polu karnym, ale widać, że instynkt strzelecki jest niezły. 8)

Obrazek
roccoco23r

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2012, 18:26

Zna ktoś może wyjściowe jedenastki?

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2012, 18:29

Pierwsza połowa zdecydowanie na korzyść Włochów. Jest 3-0, a mogło być i z 5. Raz Insigne przejął piłkę w środkowej strefie boiska i zapędził się w indywidualny rajd, mijając przy okazji 2 Holendrów, ale strzał oddany z linii pola karnego nie poleciał w światło bramki. Następne Immobile, był szybszy od holenderskiej obrony i doszedł ładnie do podania, ale uderzył trochę na wiwat piłkę z powietrza. Z obrony najbardziej mi imponuje, gracz z numerem 6, kapitan. Nie mam dźwięku, więc nie wiem kto to, a nie widziałem zbliżenia twarzy, ale po posturze obstawiam, że to Luca Caldirola. Jeden groźny błąd (źle się ustawił) po którym mogła paść bramka, ale poza tym bardzo pewne interwencje, szczególnie, ta gdzie rzucił się wślizgiem pod nogi wychodzącego sam na sam Holendra. Oficjalnie trzymam kciuki za jego dalszy rozwój, mimo, że należy do Interu.

Ogólnie, po najsłabszej od lat generacji 88-89, Italia ma teraz w czym przebierać. Co mecz powołania dostaje wielu nowych graczy, każdy pokazuje się z dobrej strony. A przecież Destro, El Shaarawy, Verratti, Perin, De Sciglio są w tej chwili na zgrupowaniu dorosłej kadry. Dodajmy do tego, że na ME21, które będą rozegrane za rok w Izraelu, mogą grać jeszcze chociażby Balotelli, Borini czy Santon.

Za chwilę druga połowa - czekam na wejście Samuele Longo.

ObrazekObrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 16:51

Za 10 minut Włosi grają w ramach el. do ME U21, z Liechtensteinem.

Ciekawa pomoc, Florenzi, Marrone i w środku Viviani. Z każdego z nich może coś być, Viviani to były kapitan młodzieżówki Romy, odbiór piłki, przegląd pola, w zeszłym sezonie zagrał kilka razy za De Rossiego na jego pozycji i raz wyglądał jeszcze na przestraszonego, jak w meczu z Juve, a innym razem prezentował się bardzo dobrze (jak z jakimiś ligowymi średniakami, nie pamiętam dokładnie), teraz został wypożyczony do Serie B, coby się ograć. Środek obrony z Pescary, a na boku De Sciglio z Milanu. W ataku El Shaarawy, Immobile i De Luca, czyli kolejny karzeł, wypożyczony w tym sezonie do Atalanty.

Oglądamy.

http://www.rojadirecta.me/goto/leton.tv ... height=450

ObrazekObrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 17:28

mecz jest na Rai 2. Cyfrowy Polstat kanał 205. Kto strzelił pierwszego gola?

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 17:34

De Luca z asysty El Shaarawiego.
Drugi gol, to świetne wypuszczenie De Luci przez De Sciglio i Immobile tylko dołożył nogę.

ObrazekObrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 17:34

Pierwszego po akcji Destro i El Shaarawy'ego strzelil De Luca. Wczesniej po podaniu Immobile nie trafil moze z 2 metrow do bramki :shock: Druga bramka autorstwa Immobile, po asyscie De Luki, ktoremu podawal De Sciglio. Jesli dobrze widze, to Azzurrini graja czyms podobnym do 4-4-2, na prawej pomocy gra Florenzi, a z lewej strony SES.

E: Ach, sekundy :prochno:
I Liechtenstein w 10, faul na wychodzacym sam na sam Florenzim.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 17:41

Włochy mogą mieć naprawdę dobre pokolenie. Szczególnie dobrze zapowiadają się Verratti, Destro, Insigne, Florenzi, Capuano i De Sciglio. Dołóżmy do tego Immobile i Marrone. Naprawdę za parę lat może być ciekawie.

PS. Broni Leali? Chyba nie.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 17:46

Do tego chyba Szary, który właśnie podwyższył na 4-0 po podaniu Immobile. Może Leali, może Masi - perspektywy są obiecujące.

W ogóle śmiesznie będzie oglądać Azzurich, gdzie Marchisio, De Rossi czy Bonucci ( :D ) będą weteranami kadry w wieku +30.

Co Viviani ukąsił. 5-0 do przerwy.

Tutaj składy.
Ostatnio zmieniony 06 września 2012, 18:25 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 18:00

pumex pisze:Włochy mogą mieć naprawdę dobre pokolenie. Szczególnie dobrze zapowiadają się Verratti, Destro, Insigne, Florenzi, Capuano i De Sciglio. Dołóżmy do tego Immobile i Marrone.
Pisałem o tym wcześniej. Ja dokładam El Shaarawy, Balotelli (to w końcu ta sama generacja, on przy niedawnym sposobie wprowadzania młodych do kadry - czyli każdy musi przejść swój etap, mógłby dziś dalej grać w tej reprezentacji U21), Santon, Longo (w którego bardzo wierzę, a teraz strzelił całkiem ładną bramkę w debiucie w La Lidze), Borini, jest waleczny Fabbrini z Udinese, liczę na Viviano oraz kilku innych o których w tym momencie nie pamiętam, w międzyczasie na pewno wystrzelą kolejni. Poza tym ponoć są szanse, że Dybala będzie grał dla Italii, bo po tym jak dostał włoski paszport, odmówił wyjazdu na mecz młodzieżowej kadry Argentyny. Generacja wygląda bardzo dobrze, ja od dawna przyglądam się kadrom młodzieżowym Italii i naprawdę dawno nie było tak dobrze. Za to wcześniejsza kadra, to była żenada.

Jak strzelił El Shaarawy, bo na chwile transmisja mi padła.

ObrazekObrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 18:05

Prostopadłe podanie na wolne pole z lewej strony 16stki i strzał z dość ostrego kąta obok bramkarza. Asystował chyba Immobile.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
ODPOWIEDZ