Transfery w Europie
- stahoo
- Juventino
Poulsen był wymysłem Secco, Krasić wpadką hmm... Chyba tak, aczkolwiek nie stawiałbym jednego z 3 najlepszych graczów zeszłego sezonu na równi z np. Martinezem czy Mottą. Dodałbym mimo wszystko Quaga, a raczej jego wykupienie po kontuzji.
Misha, w ilu jeszcze tematach będzie hejtować Marottę?
- Pan Mietek
- Juventino
$ity zapłacili za Adebayora 25 mln funtów, czyli niewiele mniej niż My za Mitrę i Quaga. Dali mu kontrakt 8 mln i płacili go przez pierwsze 1,5 roku a potem częściowo, kiedy poszedł na wypożyczenia do Realu i Spurs. Ostatecznie sprzedali go za marne 4,8 mln funtów (?). A my mamy dwóch napastników (wprawdzie szukających formy ale jednak) i płacimy im łącznie chyba 3,5 mln euro a wcześniej nawet mniej. Podlicz sobie i zweryfikuj swoją opiniędeszczowy pisze:Dyskusyjne. Adebayor w City wcale nie był taką wtopą. My na Matriego i Quaga wydaliśmy pod 30 baniek a nie zanosi się, byśmy mieli na nich zarobić. Jakiegoś wielkiego szału też u nas nie zrobili.

Dodam jedynie, że Adebayor to taki przykład, pierwszy z brzegu, które mógłbym mnożyć.
Wyłącz FMa, popatrz na to co realnie osiągnęli. Nawet nie wygrali mistrzostwa Francji kiedy kryzys mają główni rywale - Ol. Lyon, Marsylia a mistrz Lille wyprzedaje kluczowych piłkarzy. A w obecnym sezonie są na 8 miejscu po 4 kolejkach. A dodam jeszcze, że bez Ibry by się zupełnie obsrali.deszczowy pisze:Lepsi/gorsi. Trudno porównać. PSG ma Gameiro, Zlatana i Lavezziego, a atak City jest obecnie prawdopodobnie najlepszy na świecie. Wydaliśmy mniej, fakt, ale też kasy mieliśmy mniej.
Rozumiem, że Was boli brak tap strajkera ale może docenicie wreszcie zrównoważony rozwój jaki mamy odkąd przyszedł Marotta?
Wiedz, że studenci mają wolne do październikaMishaAveJuve pisze:Nie będę uciekał z podkulonym ogonem - nie martw się, ale wiedz że są osoby których życie nie kończy się na forum, mają pracę, obowiązki - jak znajdę czas to wchodzę.

Reszty nie skomentuję bo nie rozumiem co piszesz. Możesz pisać do mnie po polsku, angielsku albo niemiecku, byle nie tak jak teraz.
Ostatnio zmieniony 06 września 2012, 12:37 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- bendzamin
- Redaktor
My za Marchisio i Vidala dalismy 12.5 mln €, tez moglismy podobno w to okienko sprzedac za 60Ouh_yeah pisze: Co do transferów to Benfica zrobiła super biznes. Za Witsela i Garcie zapłaciła bodajże 16 mln euro a sprzedała za 60. Portugalczycy mają łeb do interesów (wiadomo - Jorge Mendes i te sprawy).

Porownywanie samych wydatkow na transfery jest moim zdaniem srednio trafione, bo nierzadko bywa, ze kwota odstepnego to tylko kawalek kosztu calej 'operacji'. Pozwole sobie uzyc w przykladzie zawodnika bardzo wysoko oplacanego - karta van Persiego = 30 mln €, zarobki przy wypelnieniu calego kontraktu = ok. 70 mln € (jesli mnie pamiec nie myli). Nie jest to w zaden sposob porownywalne z wykupieniem - powiedzmy - Vucinicia i Krasicia, ktorych karty lacznie tez kosztowaly nas 30 milionow, ale juz przy wypelnieniu obu kontraktow do konca na pensje przeznaczylibysmy 19.2 miliona.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Bardzo dobrze powiedziane. Powinno się to cytować, za każdym razem, kiedy jakiś niewydarzony kretyn napisze, że Marotta nie potrafi sprzedawać.bendzamin pisze:My za Marchisio i Vidala dalismy 12.5 mln €, tez moglismy podobno w to okienko sprzedac za 60Ouh_yeah pisze: Co do transferów to Benfica zrobiła super biznes. Za Witsela i Garcie zapłaciła bodajże 16 mln euro a sprzedała za 60. Portugalczycy mają łeb do interesów (wiadomo - Jorge Mendes i te sprawy).Ciekawe, czy wtedy w opinii niektorych Marotta nauczylby sie sprzedawac
![]()
@Misha (odnośnie pytania o swoją rolę na Forum)
Hiper narzekadło.
Teraz zobrazuję:
-Marzyciele siedzą na szczytach gór i ściągają w Fifie Aguerów i Cavanich.
-Myśliciele biegają po ziemi i wyśmiewają tych, co się zrypali z góry.
-Ponuraki trują w norach jak to "miał być Aguero - jest Vucinić".
Ty, drogi Kolego, pełzasz i ujadasz (no offence) gdzieś jądrem zewnętrznym Ziemi, a kopytami Lucyfera

- deszczowy
- Juventino
Zapędziliśmy się trochę. Rozmawiamy o finansach a nie o formie piłkarzyPan Mietek pisze: Wyłącz FMa, popatrz na to co realnie osiągnęli. Nawet nie wygrali mistrzostwa Francji kiedy kryzys mają główni rywale - Ol. Lyon, Marsylia a mistrz Lille wyprzedaje kluczowych piłkarzy. A w obecnym sezonie są na 8 miejscu po 4 kolejkach. A dodam jeszcze, że bez Ibry by się zupełnie obsrali.

Tu pełna zgoda. Nie dość, że wzmacniamy się systematycznie, linia po linii prócz ataku... to jeszcze stawiamy na młodych a w dodatku zamyka nam się budżet i mamy nowy stadion. Pod tym względem Marotta robi dobra robotę.Pan Mietek pisze:Rozumiem, że Was boli brak tap strajkera ale może docenicie wreszcie zrównoważony rozwój jaki mamy odkąd przyszedł Marotta?
- Vansy i Ermaksy
- Juventino
Castiel dobrze napisał!
PS. Moj pierwszy post
Chyba jestes jakims glupim czerepem chłopcze. Fajnie, ze Roma tyle wydala na transfery :shock: :lol: :lol: :lol: taaa więcej od Realu i Barcelony :lol: . Jak nawet Inter czy Milan tyle juz nie wydajom.Il Fenomeno pisze:Z racji, że lubię De Rossiego użyłem tajnych statystyk z tm.de i wyszło, że Rzymianie wyprzedzają również Real z Barceloną, bo w ostatnie 2 lata wydali 126 milionów. Nudziłem się.
PS. Moj pierwszy post
Ostatnio zmieniony 06 września 2012, 13:25 przez Vansy i Ermaksy, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pan Mietek
- Juventino
deszczu, po raz kolejny plączesz się w zeznaniach. Zaczęło się od tego:
P.S. Castiel na karnego jeżyka!
Chodziło mi jedynie o to, że chyba zdawałeś się sugerować, że jestem no-life'em.
A teraz twierdzisz, że Józek dobrze wykonuje swoją pracę. To co poszło na Borriello i resztę to zupełna normalka - przecież zawsze jest tak, że ściągająć iluś piłkarzy zakładamy, że część z nich nie wypali! A chyba wykazałem wyżej, że to kasa Elkanna, która poszła jak krew w piach jest nieporównywalnie mniejsza od wydanej przez Abramowicza i panów szejków od City i PSG.deszczowy pisze:Szastamy forsą, wykładamy ją na dziwne wynalazki w stylu Boriellów i innych dziwnych typów a tak naprawdę, w stosunku do City, PSG i powiedzmy Chelsea po prostu ją marnujemy.
P.S. Castiel na karnego jeżyka!
I co w związku z tym? Chyba nie domagasz się z tej racji oklasków?MishaAveJuve pisze:Meczysławie ja już ukończyłem szkołę wyższą - czytaj studia jakiś czas temu
Ostatnio zmieniony 06 września 2012, 13:24 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 2 razy.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Staszku a powiedz mi gdzie ja w poscie hejtowałem Marotte? Ja hejtuję "Love in Marotta Group" A na samego Idola tej grupy nie napisałem ani słowa - ludzie czytajcie ze zrozumieniem.stahoo pisze:
Meczysławie ja już ukończyłem szkołę wyższą - czytaj studia jakiś czas temu

Jankezie - Janku - Jasiu dziękuję za miłe słowo
bendzaminie - Beny nie wiem czy wiesz, ale Marchisio to nasz wychowanek, raczej nic nie zapłaciliśmy za transfer

Nie porównujcie wtop Juve do wtop City. Budżet turyńskie jest kilkadziesiąt razy mniejszy niż City i właściciel jest bodajże 2 albo 3 z najbogatszych ludzi świata. Dla ManC 30 mln to jak dla nas 2 czy 3. Nie ma żadnego sensu takie porównywania, bo wyjdzie zaraz że Lecce czy Pescara to żadnych wtop nie mają bo takie za 500 tys euro to przecież nic.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- bendzamin
- Redaktor
A co to zmienia w tym, co napisalem? Nie zaplacilismy, ale mozemy na nim zarobic. Niech sie tylko ta cholerna Marotta naumi wreszcie sprzedawac, taka kasa bedzie, taka kasa!MishaAveJuve pisze: bendzaminie - Beny nie wiem czy wiesz, ale Marchisio to nasz wychowanek, raczej nic nie zapłaciliśmy za transfer
W ciagu ostatnich 4 okienek (2 letnie + 2 zimowe), biorac pod uwage same kwoty transferow - to jak najbardziej mozliwe. Barcelona kupila Fabregasa, Sancheza, Albe, Songa = 93 mln. Real Callejona, Coentrao, Sahina, Varane'a i Modricia = 85 mln. Romie za Lamele, Bojana, Pjanicia, Osvaldo, Boriniego, Stekelenburga, Balzarettiego, Castana, Marquinho, Bradleya i Destro juz wychodzi prawie 100 milionow (97 z kawalkiem). No ale przeciez hehehe inter i milan nie wydajomVansy i Ermaksy pisze: Chyba jestes jakims glupim czerepem chłopcze. Fajnie, ze Roma tyle wydala na transfery :shock: :lol: :lol: :lol: taaa więcej od Realu i Barcelony :lol: . Jak nawet Inter czy Milan tyle juz nie wydajom.
Vansy i Ermaksy pisze: PS. Moj pierwszy post
A jaki glupi
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Tego jeszcze nie było!Vansy i Ermaksy pisze:Castiel dobrze napisał!
Chyba jestes jakims glupim czerepem chłopcze. Fajnie, ze Roma tyle wydala na transfery :shock: :lol: :lol: :lol: taaa więcej od Realu i Barcelony :lol: . Jak nawet Inter czy Milan tyle juz nie wydajom.Il Fenomeno pisze:Z racji, że lubię De Rossiego użyłem tajnych statystyk z tm.de i wyszło, że Rzymianie wyprzedzają również Real z Barceloną, bo w ostatnie 2 lata wydali 126 milionów. Nudziłem się.
PS. Moj pierwszy post
Pierwszym postem wejść od razu w stonogę... Trzymaj poziom - Elemencie 3.
Rzeczywiście ciekawa statystyka... Real wydał w tym roku jedynie 30 baniek na Modricia. Ciekawe, kiedy my będziemy mieli full skład i będziemy tylko gwiazdki wyłapywać...

- Vansy i Ermaksy
- Juventino
No i mozesz mi nawet dac element 1 i 2, jezeli cie to podnieca i mozesz nawet walic przy tym konia :lol: . wymysliles se jakąś stonoge i sie jarasz, dodajesz ludzi i chyba tylko ciebie ona interesuje. obserwuje to forum od jakiegos czasu i wyrobione zdanie o tobie idioto juz mam :lol: . idz sie dalej blaznic w temacie o interze, ze silverst jest jak cannavaro z ms w niemczech :lol:yanquez pisze: Tego jeszcze nie było!
Pierwszym postem wejść od razu w stonogę... Trzymaj poziom - Elemencie 3.
szkoda tym ze dalej nikt nic nie pisze o tym, ze roma wydala w 2 lata wiecej niz real i barcelona :lol:
Ostatnio zmieniony 06 września 2012, 14:11 przez Vansy i Ermaksy, łącznie zmieniany 1 raz.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
To to zmienia, że za Marchisio nie daliśmy nicbendzamin pisze: My za Marchisio i Vidala dalismy 12.5 mln €, tez moglismy podobno w to okienko sprzedac za 60Ciekawe, czy wtedy w opinii niektorych Marotta nauczylby sie sprzedawac
![]()

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- bendzamin
- Redaktor
- Vansy i Ermaksy
- Juventino
a to przepraszam po prostu nie byłem świadomy, ze roma moze wydać aż tyle kasy :shock: z kąd oni ją mająbendzamin pisze:W ciagu ostatnich 4 okienek (2 letnie + 2 zimowe), biorac pod uwage same kwoty transferow - to jak najbardziej mozliwe. Barcelona kupila Fabregasa, Sancheza, Albe, Songa = 93 mln. Real Callejona, Coentrao, Sahina, Varane'a i Modricia = 85 mln. Romie za Lamele, Bojana, Pjanicia, Osvaldo, Boriniego, Stekelenburga, Balzarettiego, Castana, Marquinho, Bradleya i Destro juz wychodzi prawie 100 milionow (97 z kawalkiem). No ale przeciez hehehe inter i milan nie wydajom

Ostatnio zmieniony 06 września 2012, 14:26 przez Vansy i Ermaksy, łącznie zmieniany 2 razy.