-------------------------------------------------------
1. Grał w wielu klubach na trzech różnych kontynentach, ale myślę że znakomita większość z nas kojarzy go z jednego zespołu w jednym konkretnym sezonie w jednych konkretnych rozgrywkach, w którym ta drużyna okazała się być czarnym koniem.Szkoleniowcem był wówczas pewien dobrze zapowiadający się trener, który jako piłkarz wywalczył Mistrzostwo Europy. Na ławce trenerskiej nie zrobił jednak takiej kariery, jaką mu wróżono.
2. W tymże sezonie błysnęło dwóch jego młodszych kolegów (grających zresztą w tej samej formacji) którzy potem zrobili ogromne kariery. Wcześniej też nie miał łatwo jeżeli chodzi o walkę o miejsce w składzie, bo musiał rywalizować z trzema innymi bardzo dobrymi piłkarzami, starszymi od niego - ale nie ze wszystkimi naraz.
3. Kończenie kariery przypadło mu do gustu aż do tego stopnia, że dokonywał tego trzykrotnie.
4. Obecnie mieszka w kraju, w którym odnosił sukcesy o których mowa w punkcie pierwszym. Podaje tak wikipedia angielska oraz ta w języku urzędowym jego miejsca zamieszkania.
5. Wystąpił kiedyś w pewnym spotkaniu przeciwko Juventusowi które było transmitowane w TVP na żywo, ale nie od pierwszej minuty, z powodu pewnej bardzo niecodziennej sytuacji w innym spotkaniu.
--------------------------------------------------------------
Zgadza się. Co do punktu trzeciego - kierowałem się angielską wikipedią. Nie jest napisane wprost, ale gra u Arabów, potem rok przerwy, epizod w Belgii, kolejny rok przerwy, bardzo krótki epizod u Arabów i ostateczne rozstanie z futbolem - uznałem że tak sformułowana podpowiedź będzie pomocna.Barisz pisze:Victor Nosa Ikpeba