Lippi o zmianach taktycznych

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
nedzwiedz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2003, 22:09

Marcelo Lippi może odetchnąć z ulgą. Kryzys w Juventusie okazał się krótkotrwały, zaś Bianconeri wysokim zwycięstwem nad Parmą potwierdzili swoje mistrzowskie aspiracje. Modyfikacje taktyczne przyniosły więc oczekiwany skutek.

„Nie zmieniliśmy sposobu poruszania się środkowych pomocników, skupiliśmy się na skrzydłowych Birindellim i Zambrottcie. Di Vaio musiał zejść głębiej, zaś Miccoli zszedł na lewo” – tłumaczył szkoleniowiec po spotkaniu z teamem Giallorossich.

„To był pierwszy raz, kiedy zagraliśmy trójką obrońców. Obecnie ten wariant jest dla nas chyba lepszy

Źródło:www.lechsport.pl

!!! JUVENTUS TURYN !!!
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2003, 22:51

nedzwiedz pisze:„To był pierwszy raz, kiedy zagraliśmy trójką obrońców. Obecnie ten wariant jest dla nas chyba lepszy
Źródło:www.lechsport.pl
Chyba? Napewno, w koncu wygralismy wysoko, bez straty bramki. 8) :twisted:

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2003, 23:10

Zagrali trzema i co ... bardzo dobrze. Nie mają najlepszych obrońców, więc niech nie grają czwórką, bo tylko marnują jednego gracza. Lepiej do stycznia kiedy Juve pozyska jakiegoś Lucio, aby grac trójką. Po sezonie ogórkowym, można pomyśleć czy wrócić do czterech czy lepiej w trzech. Zależeć to też będzie to od tego czy Lippi w nastepnych meczach wykorzysta taką taktykę (trójki) i czy będzie sie ona sprawdzać... Narazie jestem ucieszony, ale to dopiero (brzmi jak Del Piero :) jeden mecz. Pożyjemy zobaczymy... Ale i tak będzie dobrze czy z trio czy kwartetem :D

Pawel29

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2003, 23:25

Ferrara,Iuliano,Birindelli,Montero,Thuram-zawodnicy którzy w ubiegłych latach w różnych kombinacjach tworzyli monolit.Najlepsza obrona ligi włoskiej i nie tylko.Widać,że wciąż Ci zawodnicy są w dobrej dyspozycji,a ich doświadczenie jest bezcenne.Dlatego dochodzę do wniosku, że trzeba wykorzystywać częściej tych graczy,a nie uparcie stawiać na Legrotaigle badz też Zambrottę.(wybaczcie, ale moim zdaniem on nie jest stworzony do gry na obronie!)Mam nadzieję,że Lippi będzie konsekwentny, bo powrót do starego sprawdzonego zestawienia obronny według mnie jest strzałem w dziesiątke.Formacja defensywna też jest bardzo ważna,na początku dziwiły mnie wypowiedzi niektórych piłkarzy, którzy tłumaczyli dlaczego Juve traci tyle bramek w nowym sezonie.Wytłumaczeniem było przyjęcie ofensywnego stylu gry,ale ja uważam iż można swobodnie połączyć go z uważną grą w obronie.Dowodem na to są ostatnie dwa mecze.Także moja recepta jest następująca Legro na ławę( należy go stponiowo wprowadzać do drużyny, w ważnych meczach niech gra Ferrara)a Zambrotta do pomocy.Pewna obrona+doskonały atak= :twisted:

Nero

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2003, 11:18

Taktykę ustala się pod kadrę. Lippi uznał, że 3-5-2 będzie najlepszą taktyką w obecnej stuacji kadrowej i praktyka pokazała, że miał rację.

Zasadniczo chodzi o to, by przez taktykę w największym stopniu wykorzystać potencjał kadrowy. Kontuzje, forma to czynniki, które sprawiają, że zmienia się kadra i przez to także taktyka.

Juventus. Oto klub, który zwycięża.
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2003, 13:14

No zobaczymy czy ten wariant sie sprawdzi..po jednym meczu z parma nie mozna byc niczego pewnym..wiec mysle ze we wszystkich meczach do konca kolejki jesiennej trzeba grac ustawieniem trzech obroncow...zeby wiosne zaczac na pewno dobrze..

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
ALLAH

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2003, 13:33

Myśle że to dobry sposób!Nie zapomnijmy takrze że coraz więcej drużyn Europejskich gra teraz trójką obrońców

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2003, 21:35

Myślę że ten wariant się sprawdzi a raczej już się sprawdził jak widać w meczu z Parmą, w końcu najleprzą obroną jest atak.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2003, 00:33

miejmy nadzieje ze to przyniesie efekty tez ew innych meczach choc ja osobiscie bym wolal grac 3 napastnikow

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2003, 00:40

Jak będziemy mieli Lucio to będziemy mogli spokojnie grac trzema obrońcami, narazie lepiej grać 4 :?

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2003, 02:37

Mimo to że w meczu z Lecce zagraliśmy bardzo ofensywnie strzeliliśmy tylko 1 bramke... To bardziej niepokoi a nie sytuacji obrony :P

★ ★ ★
Coldsoul

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 20:34

Jeśli będą wygrywac to nie mam nic przeciwko tej taktyce

ODPOWIEDZ