Marco Verratti

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2012, 18:25

Oglądałem wczoraj mecz P$G i jak dla mnie nic wielkiego na razie nie pokazali. Owszem kilka kombinacji mogło się podobać, jednak jak na razie brakuje im przede wszystkim zgrania. Gdy drużyny się dotrze i zawodnicy będa sie rozumieć moga być niesamowicie groźni. Natomiast jeśli chodzi o Marco to chłopak ma spory potencjał. Jak dla mnie to dawno nie było takiego zawodnika, który ma oczy wokół głowy. Porównania do Pirlo nie są na wyrost i jeśli tylko ominą go kontuzje to może stac się jednym z najlepszych rozgrywających na świecie.

Oby za kilka lat stanowił o sile pomocy Starej Damy. 8)

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 18:04

Geronimo pisze:Oglądałem wczoraj mecz P$G i jak dla mnie nic wielkiego na razie nie pokazali. Owszem kilka kombinacji mogło się podobać, jednak jak na razie brakuje im przede wszystkim zgrania. Gdy drużyny się dotrze i zawodnicy będa sie rozumieć moga być niesamowicie groźni. Natomiast jeśli chodzi o Marco to chłopak ma spory potencjał. Jak dla mnie to dawno nie było takiego zawodnika, który ma oczy wokół głowy. Porównania do Pirlo nie są na wyrost i jeśli tylko ominą go kontuzje to może stac się jednym z najlepszych rozgrywających na świecie.

Oby za kilka lat stanowił o sile pomocy Starej Damy. 8)
Nie wiem co masz na myśli pisząc: "Oby za kilka lat stanowił o sile pomocy Starej Damy. 8)"

Przecież jeśli sprawdzi się bardzo dobrze w PSG to jego cena skoczy do jakiś 40 melonów, już nie mówiąc o tym, że wcale nie będą chcieli i nie będą musieli go sprzedawać bo kto jak kto ale PSG na brak kasy narzekać nie może.

Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 19:08

Licze po prostu, że kiedyś u nas zagra.

Jeśli zaczniemy grać regularnie w Lidze Mistrzów i odnosic sukcesy to znajdą się pieniądze na wielomilionowe transfery jak za dawnych lat. Wiem że Marotta to nie Moggi. Ale jestem tego zdania że jeśli skład po pewnym czasie będzie silny to zamiast 5 kupimy 2 lub 3 grajków za konkretne siano. Zobaczymy zresztą jak to będzie wyglądac po tym sezonie gdy wpłynie moneta z CL.

Marotta nie może zapominać po prostu co znaczy JUVE i jakie gwiazdy kiedyś u nas grały. Zresztą licze że Pavel i Andrea go jak by co sprowadzą do pionu.

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 19:43

Geronimo pisze:Zobaczymy zresztą jak to będzie wyglądac po tym sezonie gdy wpłynie moneta z CL.

Siano które wpłynie jest uzależnione od sukcesu jaki osiągniemy

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 20:01

Dokładnie FalsoVero masz racje.

Więc typowo trzeba powrócić do CL w dobrym stylu i mieć trochę szczęścia w losowaniu. 8)

Bartekbx10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2012, 21:08

Moim zdaniem Verratti zagrał dobrze. Wiem, to dopiero pierwszy mecz, ale już widać, że te 15 mln zwróci się PSG. Ładnie zagrał kilka razy z klepki, kręcił kółeczka i posyłał piękne prostopadłe piłki. Juventus nie podjął ryzyka i stracił (pewnie bezpowrotnie) dobrego rozgrywającego.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2012, 22:37

Bartekbx10 pisze:Moim zdaniem Verratti zagrał dobrze. Wiem, to dopiero pierwszy mecz, ale już widać, że te 15 mln zwróci się PSG. Ładnie zagrał kilka razy z klepki, kręcił kółeczka i posyłał piękne prostopadłe piłki. Juventus nie podjął ryzyka i stracił (pewnie bezpowrotnie) dobrego rozgrywającego.
Pewnie pozwoliliśmy sobie na to z powodu Pogby. Pescara trochę nas wyrolowała, bo już nawet ktoś z włodarzy tego klubu wypowiadał się, że Verratti przejdzie do Juve. Widać piniądz więcej wart niż dane słowo. Wracać do Serie B. Baj, baj maszkary.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 10:20

Veratti w pierwszym składzie PSG - jeden z najlepszych (jeśli nie najlepszy) na boisku. Ancelotti najprawdopodobniej zrobi z niego wielką gwiazdę. Jestem pod wrażeniem, serio.

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 12:38

Eee tam, ja jestem pod wrażeniem Pogby i mam nadzieję, że trenerzy w Juve tego nie spieprzą i zrobimy z niego nowego Pirlo/Vieire.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 13:48

StaryDobryNedved pisze:Eee tam, ja jestem pod wrażeniem Pogby i mam nadzieję, że trenerzy w Juve tego nie spieprzą i zrobimy z niego nowego Pirlo/Vieire.
Ja też mam taką nadzieję , ale najpierw muszą mu dać grać.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 14:02

Verratti to byłoby niezłe wzmocnienie, ale w przypadku posiadania Pogby i Marrone byłaby to zbędna inwestycja. Ancelotti zrobi w klubie drugi Milan, a kurdupla pewnie ustawi w centrum jako najważniejszy punkt. Jak Pirlo w jego Milanie.
Chociaż trochę to dla mnie niezrozumiałe, że nie chcemy dać za Verrattiego 12 mln, a dajemy 11 za Gabbiadiniego.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 14:18

Castiel pisze:Verratti to byłoby niezłe wzmocnienie, ale w przypadku posiadania Pogby i Marrone byłaby to zbędna inwestycja. Ancelotti zrobi w klubie drugi Milan, a kurdupla pewnie ustawi w centrum jako najważniejszy punkt. Jak Pirlo w jego Milanie.
Chociaż trochę to dla mnie niezrozumiałe, że nie chcemy dać za Verrattiego 12 mln, a dajemy 11 za Gabbiadiniego.
Kupić polówkę a kupić całość karty to jednak jest różnica. Ja meczu nie widziałem ale u nas nie miałby szans na grę więc dać 12 mln i wypożyczyć od razu gościa lub dać mu przesiedzieć na ławce prawie cały sezon to strata kasy. Ja nie widzę możliwości żeby ktokolwiek mógł wygryźć Pirlo ze składu nawet przy jego słabej formie.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 14:25

Winner pisze: Kupić polówkę a kupić całość karty to jednak jest różnica. Ja meczu nie widziałem ale u nas nie miałby szans na grę więc dać 12 mln i wypożyczyć od razu gościa lub dać mu przesiedzieć na ławce prawie cały sezon to strata kasy. Ja nie widzę możliwości żeby ktokolwiek mógł wygryźć Pirlo ze składu nawet przy jego słabej formie.
Z tego co pamiętam to takie rozwiązanie to my preferowaliśmy. Połówka karty i zawodnik zostaje w obecnym klubie. Niestety. Pescara chciała transferu definitywnego. Co do Pirlo to się zgodzę. Od zakończenia ME nie gra już tak dobrze. Patrząc na jego wiek powinien też chociaż trochę odpoczywać, zwłaszcza jeśli prowadzimy 4:0, a do końca meczu sporo zostało.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 14:49

W kupowaniu połówek nie widzę nic dziwnego, no chyba że ktoś idzie na ilość i kupuje tańsze 0.7.

@Castiel

Pirlo w takich meczach musi grać bo może dorzuci kolejną asystę - w końcu u mnie w Fantasy Serie A jest kapitanem, liczę na niego :prochno:

Czekam tylko aż Pogba dostanie szanse od początku w jakimś meczu o punkty bo nie ukrywam że liczę że pod okiem Pirlo będzie z niego rozgrywający z prawdziwego zdarzenia.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 16:44

Myślę, że Pogba powinien grać na pozycji Pirlo we wszystkich meczach pucharu Włoch (no może poza finałem, chociaż jak doprowadzi Juve do finału to bedzie mu można dać szanse) oraz w jakichś ligowych. Nie wiadomo też czy Pirlo nie będzie kontuzjowany, czego nie chcę no ale wszystko się może zdarzyć.

Zablokowany