Sezon 2012/2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Montezuma11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 02:36

@ Castiel
Zostawienie Alexa to wiadomo, że podstawa, pomijając fakty pozaboiskowe, to nadal mógł dać dużo, co pokazał w zeszłym sezonie choćby w meczu z lazio gdzie nam dał 3pkt. A idąc przykładami boiskowymi to najbardziej bym chciał takiego kota jak hulk czy ballo, ma te cechy o których mówiłem wcześniej i takiego kogoś bardziej wszechstronnego bym chciał, a nie typową wieze choć wiem że to tylko sfera marzeń niestety ci zawodnicy. A co do dunczyka, to wierze w niego jak w każdego nowego w juve, ale poza wiarą i nadzieja to jest jeszcze rozum, który każe sądzić, ze Jedyne na co można liczyć z jego strony, to fakt, że bedzie absorbowal swoją obecnością obrońców rywala i im krwi napsuje, bo jednak kawał chłopa jest i będą musieli sie z nim sporo nasilowac, ale to mi z kolei przypomina rolę borriello...i koło sie zamyka

FORZA JUVENTUS !!!
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 12:21

Gdzie mogę znaleźć informacje na temat kadry poszczególnych drużyn? Chodzi mi o takie informacje na bieżąco kto ma kontuzje, kto jest odsunięty od składu itp. Chodzi mi o takie drużyny, które nie mają Polskich stron jak np. Lazio, Palermo, Wolsburg i wiele wiecej.

Tharp

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 12:38

bajbek17 pisze:Gdzie mogę znaleźć informacje na temat kadry poszczególnych drużyn? Chodzi mi o takie informacje na bieżąco kto ma kontuzje, kto jest odsunięty od składu itp. Chodzi mi o takie drużyny, które nie mają Polskich stron jak np. Lazio, Palermo, Wolsburg i wiele wiecej.
generalnie tego typu informacje pojawiaja sie na podstronach poszczegolnych druzyn na http://www.transfermarkt.co.uk/

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 12:45

Tharp pisze:
bajbek17 pisze:Gdzie mogę znaleźć informacje na temat kadry poszczególnych drużyn? Chodzi mi o takie informacje na bieżąco kto ma kontuzje, kto jest odsunięty od składu itp. Chodzi mi o takie drużyny, które nie mają Polskich stron jak np. Lazio, Palermo, Wolsburg i wiele wiecej.
generalnie tego typu informacje pojawiaja sie na podstronach poszczegolnych druzyn na http://www.transfermarkt.co.uk/
Aha no to dzięki za pomoc. Interesuje mnie głównie sytuacja Amauriego i Zarate.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 14:04

http://www.football-italia.net/24752/sh ... jury-stats
Ciekawe zestawienie jeśli ktoś jeszcze nie widział o ilości opuszczonych meczy z ostatnich 5 lat czołowych klubów w Serie A. W ostatnim sezonie my mieliśmy 44 mecze a Milan 307 :shock: . Są lepsi niż my w ostatnich 2 latach.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 10:58

Ekomafia zawitała do Italii i chce zablokować stadion Cagliari: "WWF protest Cagliari stadium". Ciekawe jakiego żądają haraczu za wycofanie protestu? Swoją drogą podobało mi się jak sprawę z ekoterrorystami rozwiązali pracownicy Gazpromu. Chociaż i tak potraktowali ich łagodnie. Zresztą uważam, że do wszystkich, którzy wkraczają na teren takich obiektów jak platformy wiertnicze czy elektrownie atomowe powinno się najpierw strzelać, a potem zadawać pytania.

Obrazek
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 11:17

Vimes pisze:Ekomafia zawitała do Italii i chce zablokować stadion Cagliari: "WWF protest Cagliari stadium". Ciekawe jakiego żądają haraczu za wycofanie protestu? Swoją drogą podobało mi się jak sprawę z ekoterrorystami rozwiązali pracownicy Gazpromu. Chociaż i tak potraktowali ich łagodnie. Zresztą uważam, że do wszystkich, którzy wkraczają na teren takich obiektów jak platformy wiertnicze czy elektrownie atomowe powinno się najpierw strzelać, a potem zadawać pytania.
Może nie strzelać ale pałować ile wlezie i może zieloni w końcu się nauczą. Swoją drogą niedawno dowiedziałem się, że bardzo wysoki poziom dwutlenku węgla w USA to w dużej części zasługa... krów. :shock: U Obamy znajduję się największa hodowla bydła z uwagi na niewyobrażalne spożycie wołowiny, a jedna krowa "produkuje" w ciągu roku więcej dwutlenku węgla niż auto które przejedzie 10.000 km. :lol: I weź tu teraz słuchaj nawiedzonych zielonych, którzy bluzgają np. na fanów samochodów z mocnymi silnikami.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2012, 17:16

Swoją drogą patologia co się tam dzieje. Cellino chciał sfinansować w 100% z WŁASNEJ kieszeni budowę nowego stadionu dla swojego klubu, ale burmistrz kręci nosem. Cagliari na tym starym grać już nie zamierza i przez najbliższe 3 lata będą grać poza miastem na szybko zbudowanym stadionie ze stali, na który bałbym się wejść. Prezes Cagliari stwierdził, że jeżeli sytuacja się nie zmieni to rozważa pozostać na stałe na tym czymś:

Obrazek
Obrazek

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 12:32

Dzisiejsza LGDS prezentuje struktury placowe wszystkich zespolow Serie A. Najwiecej, mimo wypuszczenia w tym roku tylu zawodnikow, wciaz wydaje milan - 120 mln € rocznie. My, ze swoimi 115 milionami jestesmy zaraz za nimi, a trzeci inter z rownymi 100 milionami. Buffon, De Rossi i Sneijder to top 3 najlepiej oplacanych zawodnikow.

U nas najbardziej razi 3-milionowa gaza Iaquinty, ktoremu na szczescie w tym roku konczy sie kontrakt. Troche za duzo zarabiaja moim zdaniem Matri (2.2) i Quagliarella (2.1).

Calosc do obejrzenia na skanach:
strona 1
strona 2

Obrazek
LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 13:20

Ktoś wie jak to jest liczone?

Sumując pensje piłkarzy to Milan wydaje mniej od Juventusu a tyle samo co Inter.. Podatek dla każdej z drużyn jest inny czy co?

Jeśli chodzi o Milan to w tym temacie jest artykuł:
http://milan.sportube.pl/aktualnosci/cz ... 12_13.html

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 13:26

Rzeczywiście wkurza pensja Iaquinty. Natomiast dziwi tylko 1,7 mln dla Barzagliego.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 13:33

LukaszACM pisze:Ktoś wie jak to jest liczone?

Sumując pensje piłkarzy to Milan wydaje mniej od Juventusu a tyle samo co Inter.. Podatek dla każdej z drużyn jest inny czy co?
Hmm na drugiej stronie jest jeszcze tabela dot. ilości zawodników w składzie która w Milanie wynosi 32 (Juventus- 26). Tymczasem w tabelach z zarobkami umieszczonych zostało max 27 zawodników. Możliwe więc, że Milan płaci pensje zawodnikom nieuwzględnionym w tabeli :wink: Chociaz ciężko uwierzyć, zeby byly one na tyle wysokie, zeby robić znaczną różnice. No ale to jedyna teoria jaka mi przyszła do głowy.
Może tekst by to wyjaśnił, ale włoskiego to ja ni w ząb :prochno:

Ogółem to w momencie gdy pozbędziemy sie balstu w postaci Iaquinty, oraz zbędnych piłkarzy (tj chociażby jeden z dwójki Quag-Matri) do tego dojdzie obniżenie sie pensji Gigiego będzie baardzo ładnie to wyglądało. Ciekawe jak prezentujemy sie na tyle potentatów z innych lig europejskich pod tym względem :think: Milan top2 zarabiających- Pato, Mexes :rotfl: Jak '4' zgarnia pilkarz z którego jedyny pożytego w klubie jest taki, ze córka Silvio nie narzeka, to nie dziwota, że trzeba Ibre sprzedawać.
Jedno jest pewne- po sezonie będziemy mieć rezerwe, żeby zaproponować komuś 'smaczny' kontrakt na poziomie 5-6 mln. Oczywiście mówie tu tylko o wielkiej gwieździe.

LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 13:43

Dante93 pisze:Jedno jest pewne- po sezonie będziemy mieć rezerwe, żeby zaproponować komuś 'smaczny' kontrakt na poziomie 5-6 mln. Oczywiście mówie tu tylko o wielkiej gwieździe.
Albo rezerwę na podwyżki, na przykład o Vidala już niektóre kluby się pytały. W takim City lekką rączką dostałby pewnie 2 razy więcej, Asamoah jeśli zagra dobry sezon a na to się zapowiada to 1,4 też jest mało.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 13:50

Te zestawienia obejmują jeszcze budżet premiowy, dodatkowo Milan może płacić jeszcze cześć wynagrodzenia zawodników wypożyczonych. Po prostu premie mają zdecydowanie większe.

LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 13:53

Ahh premie.. No to gitara, za dużo ich pewnie nie wypłacimy :prochno:

Zablokowany