Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 20:01

Moim zdaniem, mimo porażki w sprowadzeniu klasowego napastnika, mercato pozytywne.
Wzmocnienie obrony Lucio to rozsądne posunięcie ze sportowego punktu widzenia, choć ciekawą opcją do roli zmiennika był Carvalho.
Transfery do pomocy - 10/10. Dużo pociechy będzie w naszym 3-5-2 z Asa, Isla także będzie sporym wzmocnieniem a Pogba zastąpi każdego z naszych 3 środkowych pomocników.
Giovinco gdy odnajdzie się w naszym systemie gry będzie nieocenionym wzmocnieniem.

Za rok będzie kasa z Ligi Mistrzów a obrona i pomoc raczej nie będą potrzebowały większych wzmocnień. Wtedy wymówek już nie będzie, a ja z jakiegoś Lllllorente cieszył się nie będę.

Obrazek
Hubert_bn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 20:01

Big Nick, Bendy, the Great Dane - Przydomki Bendtnera

http://www.comeonthearsenal.com/players ... -bendtner/ Polecam przeczytać

ironfan6

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 20:02

Mercato mocno przeciętne moim zdaniem. Na papierze dobrymi zakupami są Isla, Giovinco i Asamoah. Pogba może w przyszłości, bo na dzien dzisiejszy to nikt. Lucio nie dość że już stary to od razu się połamał. Jakoś narazie nie przekonuje mnie Giovinco. Na Euro nie wiele pokazał, w pierwszej kolejce zawiódł. Boje się że on po prostu nie pasuje do obecnego Juventusu. W Parmie grał bez presji i cała taktyka była ułożona pod niego. Tutaj tak nie jest. Wydaje mi śię że dalej podstawową parą napastników będzie Matri i Vucinić. Brak nam napastnika dającego te 20 goli w sezonie.

Co do innych drużyn w lidze. To Milan zdecydowanie się osłabił. Teoretycznie środek pola wzmocnili dobrymi zawodnikami takimi jak Montolivio i De Jong, ale z przodu nie mają czym straszyć (no chyba że Pato nagle zacznie wykorzystywać swój potencjał).

Inter, moim zdaniem jest naszym głownym rywalem. Pozbyli się części gwiazdorów pozbawionych ambicji i nie mających motywacji. Patrząc na grę Guarina, to naprawdę żałuje że go odpuścilićmy bo gość jest świetny. Podoba mi się też gra Coutinho i Palacio. W bezpośrednim pojedynku z nami, możemy zneutralizować ich atuty dzięki naszemu środkowi pola, ale mecze ze słabszymi drużynami często wygrywa się indywidualnymi akcjami, a u nas bardzo nie ma kto błysnąć. Pirlo ma już 33 lata i na ostatnie 4 sezonu, dobry miał tylko ten ostatni.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 20:03

Ziglera pewnie wyślą do Rosji, Martinez raczej na trybuję Gości;], niestety Iaquinta 4mln nie odpuści, zresztą mu się nie dziwie... Apropos tych co tak chwalili dzisiaj Secco w tym temacie, to chyba od niego taką pensje dostał ? Najbardziej się ciesze, że Milan nie sprowadził Kaki, bo były takie pogłoski z rana :] A i cieszę się, że nie wyszła ta wymiana Peluso z Zieglerem.Peluso jest bardzo średni, podobny poziom do Zieglera, a wydali byśmy pewnie jak za Padoina, gdzie za Zieglera by nam dali 500tys...
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2012, 20:18 przez jareckik, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
ironfan6

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 20:04

Podstawowa 11 Juventusu na ten sezon pewnie bedzie wyglądała tak:

Buffon - Bonucci,Barzagli,Chiellini - Lichtstainer,VIdal,Pirlo,Marchisio,Asamoah - Vucinić,Matri.

MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 20:09

Szczerze mówiąc, cała ta sprawa ze ściągnięciem napastnika jest w ogóle nie zrozumiała. Myślałem, że jak Marotta będzie próbował pozyskać napastnika do pierwszej drużyny, to będzie to 'Ktoś', a nie 'ktokolwiek'. To rozwiązanie wygląda jak szukanie kogoś na siłę. Moim zdaniem, dużo lepszym rozwiązanie byłoby już danie szansy Manolo albo naszemu Ciro, przynajmniej można by wiązać z nimi większe nadzieje. Tymczasem Marotta każe się łudzić, że powtórzy się bajkowa historia i ściągnięty z Anglii Pinokio przemieni się w chłopca :ok:

P.S. a jak sobie przypomnę jak niektórzy narzekali, że się interesujemy "drewnianym Llorente" albo "starym Berbatovem", no i masz babo placek :angry:

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 20:09

Ouh_yeah pisze:Mercato kończy się fatalnie dla Marotty. Porażka na całej linii z napastnikiem a Iaquinta, Martinez i Ziegler po trzech miesiącach poszukiwania nowych klubów zostają w Juventusie. W dodatku ten ostatni blokuje jednocześnie pozyskanie Peluso.
Akurat dla mnie Ziegler > Peluso.

A Iaquinta i Martinez mogą jeszcze trafić do innych lig. Np. w Rosji okienko trwa chyba do czwartku.
@Maras@ pisze:Niezły "hicior" przed chwilą wyczytałem. Niby Alberto Gilardino przeszedł do Bologny :)
Z naszej perspektywy - konkurencja dla Gabbiadiniego.
Castiel pisze:Nie płaczcie tak nad tym Bendtnerem. Będzie się obijał na treningach i pyskował albo się panoszył jak Melo to czeka go ten sam los co Elie.
Na szczęście jego nie kupiliśmy. W najgorszym wypadku przemknie przez Turyn jak meteoryt (albo Traore - kto go dziś jeszcze pamięta :D ).
Virgil pisze:Matri - nie młody, pierwszy dobry sezon 18mln (tyle co kupiony na podobnych zasadach Cavani)
Cavani miał za sobą 109 meczów i 34 bramki w Palermo. To też było ryzyko. Po prostu trafili w dziesiątkę. O ile pamiętam, gdy to my sięnim interesowaliśmy, gdy grał na Sycylii to wielu wyzywało go od drewna.

PS Czyli Masi i Boakye zostali z nami?
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2012, 20:16 przez francois, łącznie zmieniany 1 raz.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 20:12

Dokładnie, trzeba było dać szanse naszym, Bendter jest prawie tak samo ograny w europie jak Boakye, czy Gabbiadini. Zagrał pare ogonów w Arsenalu i to wszystko. Żenada, ŻENADA.

SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 20:13

francois pisze:Czyli Masi i Boakye zostali z nami?
Masi - > Pro Vercelli
Boakye -> Sassuolo

hmm. marzenie, oby ktoś się jeszcze skusił na Martineza, albo Iaquinte... ślepi agenci? halo? puk puk ;)

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 20:31

StaryDobryNedved pisze:Dokładnie, trzeba było dać szanse naszym, Bendter jest prawie tak samo ograny w europie jak Boakye, czy Gabbiadini. Zagrał pare ogonów w Arsenalu i to wszystko. Żenada, ŻENADA.
Tak, dokladnie! Zawodnik, ktory zagral w europejskich pucharach 30 spotkan i strzelil 9 bramek 'jest prawie tak samo ograny' jak dwojka smarkaczy, ktora Lige Mistrzow widziala co najwyzej w TV. Nasze okienko moze i juz od poltorej godziny zamkniete, ale umysly niektorych widze dalej bardzo szeroko otwarte. Moze za szeroko.

Borriello w Genoi, a Gilardino wypozyczony do Bolonii. Szczerze mowiac, chyba wolalbym Alberto zamiast Dunczyka.

Obrazek
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 20:33

StaryDobryNedved pisze:Dokładnie, trzeba było dać szanse naszym, Bendter jest prawie tak samo ograny w europie jak Boakye, czy Gabbiadini. Zagrał pare ogonów w Arsenalu i to wszystko. Żenada, ŻENADA.
?! Żenadą jest to co napisałeś.

Nicklas Bendtner ma na swym koncie 9 goli w Champions League a Ty mówisz,że jest ograny w Europie jak nasza młodzież :bravo:
(uprzedzony o 3 łyki piwa przez Benka :cry: )

G.Ramirez w Southampton za 12mln funtów,Nenad Tomovic z Genoi do Violi.

a Cavani przedłużył kontrakt do 2017 i ma wpisane 60lmn odstepnego..

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 20:55

Nie widzę praktycznie żadnego problemu z Bendtnerem. Co najwyżej lekkie rozczarowanie. Nie kupiliśmy go i zapewne też nie wykupimy. Może strzelam, ale czuje, że mało będzie grał. Jesteśmy skazani na Vucinicia, Giovinco, Matriego i Quaga. Lewy obrońca hmmm wobec dobrej dyspozycji na tej pozycji Asa chyba lewy wingback do pierwszego składu był zbędny stąd zainteresowanie Peluso, ale Ziegler został. A nóż coś tam zagra. Mamy szeroką i bardzo wyrównaną kadrę co może niejako zamaskować brak klasowego napastnika.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 21:00

Moim zdaniem nie warto od razu panikować. Bendtner jest tylko wypożyczony więc jeśli się nie sprawdzi to bez problemu podziękujemy mu za współpracę. Jednak...ja coś czuję, że to może być transfer, który wypali. Taka niespodzianka na miarę Pirlo, a nawet większa bo o ile Andrea zawsze miał opinie piłkarza genialnego choć w Milanie wydawał się wypalony to Bendtner mimo iż jakiś potencjał ma to wszyscy widzą w nim tylko drewno i trudny charakter. Ciekaw jestem jak wszyscy za rok będziemy bić się w piersi gdy Duńczyk będzie jednym z czołowych strzelców SerieA. Tak naprawdę jest on jedną wielką niewiadomą. W reprezentacji gra dobrze i jest jednym z liderów drużyny. W Anglii od pewnego już czasu mu nie szło, ale zmiana otoczenia, ligi może mu wyjść na dobre tym bardziej, że charakterystyką nam odpowiada bo potrzebny był taki silny napastnik. Dajmy mu chociaż szansę i oceniajmy dopiero po paru meczach.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 21:08

Ponoć "Kebaby" monitorują sytuację Reto, a ja czuję pismo, że marzy im się ponowne wypożyczenie Szwajcara :smile: Jeżeli Giuseppe pójdzie na takie rozwiązanie, to niech w umowie będzie wpisana klauzula obowiązkowego wykupu po sezonie. "Szalonooki" za tegoroczne okienko dostaje ode mnie:
a)4 za transakcje in
b)2+ za transakcje out

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 21:10

Nie wypowiadałem się od jakiegoś czasu w tym temacie, bo w pewnym momencie uznałem, że to nie ma sensu bo nikogo konkretnego i tak nie sprowadzimy. Jak się okazało spełniły się moje przypuszczenia. To jest śmiech na sali z tym Bendtnerem, sprowadziliśmy sobie drugiego Amauriego. Całe szczęście, że to tylko wypożyczenie. Nam potrzeba kogoś takiego jak Falcao, który przed chwilą zdobył bramkę dla Atletico, 1 okazja i gol. To jest właśnie top player. Nie udało się także pozbyć Iaquinty, Martineza i Zieglera, choć jeśli chodzi o tego ostatniego to się nawet cieszę, bo tak naprawdę to nie dostał szansy. Krasić, Melo odeszli za grosze, z czego ten drugi tylko wypożyczony. Marotta zmarnował cały sierpień, gość sobie nie radzi tak szczerze mówiąc. To nie jest dyrektor sportowy na miarę Juventusu mimo kilku dobrych posunięć.
He he Falcao drugi gol, kasa się spłaca...

Zablokowany