Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Hubert_bn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:17

Bendtnera będzie można ocenić dopiero za miesiąc, dwa. Nie oglądałem Arsenalu ostatnio ale gość chyba mało gra a strzelił pare bramek. Z filmików na youtube widać że nie ma problemu żeby trafić w bramkę. Gra w PL to co innego niż SerieA więc może tutaj się poprawi i Conte coś z niego wyciśnie. Kibice za granicą chwalą jego talent ale podobno ma problem z niekonsekwencją. Da trochę świerzości Matriemu i Q(zawsze jakaś rywalizacja) Skuteczniejszy niż Q. A jak strzeli 15+bramek to niech pokazuje gacie gdzie sobie chce.

Nie zapominajcie gdzie byliśmy rok temu ;) Powoli będziemy w pierwszej 3 europy.

FORZA JUVENTUS 30!!!!!!

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:17

Gdzie mogę przeczytać o tym, że Duńczyk rzekomo wspominał coś o '10'?

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:20

Hubert_bn pisze:Bendtnera będzie można ocenić dopiero za miesiąc, dwa. Nie oglądałem Arsenalu ostatnio ale gość chyba mało gra a strzelił pare bramek.
Ogólnie to on nie jest zły, tylko że ma skuriwały charakterek a Wenger nie lubi takich cwaniaczków w drużynie dlatego tak rzadko grał, można rzec że w ostateczności na niego stawiał. Teraz pozostaje liczyć, że Conte go przytemperuje, w co wątpie.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:21

Bosh :angry: :angry: :angry: To teraz zaczynamy gloryfikowac Secco tak?
Chyba zapomnieliscie,że po nim był chlew jak po wybuchu w Czarnobylu - sprzątamy do dziś.
Co już zapomnieliscie jakie kontrakty dawał i komu? Nie potrafił negocjować, zamiast tego sypał ogromne kwoty, nie potrafil sprowadzic chyba żadnego mlodego perspektywicznego gracza.
Choć na jego obronę trzeba dodać,że miał klub po aferze korupcyjnej, zdegradowany do 2 ligi i w jakis sposob musiał zachęcać zawodnikow do przyjscia do nas. Do tego był w klubie od 1999 roku. Ale to nie zmienia faktu,że sprawa 'transferynku' Juve go przerosła.

Jeszcze 40 min. ma Marotta czasu zeby sie wykazac... :pray: :pray: :pray:
Gdzie jest Jakku1 i jakies nowe ploty transferowe?
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2012, 18:26 przez Bartek88, łącznie zmieniany 1 raz.

KLIK ==>www
OPD

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:23

Marat87 pisze:Niestety Marotta nigdy nie przepłaci za piłkarza, mimo posiadania kasy.
Skąd wiesz, ile Marotta miał kasy? Skoro kombinował z połówkami, wypożyczeniami, darmowym Lucio to chyba nie było szczególnie bogato.
Marat87 pisze:I nadal nie rozumiesz. Ja nie chce teraz Secco, jak już zmieniać dyrektora to na jakiegoś konkretnego. Uważam tylko, że gdyby zamienić obu tych panów miejscami, to Juventus byłby dziś w lepszej sytuacji, być może wymieniany jako jeden z cichych faworytów LM.
Ja uważam wręcz odwrotnie. Ale skończmy z tą fantastyką, to bezcelowa dyskusja :roll:

Peluso nigdy nie widziałem w akcji, ale pewnie i tak będzie zwykłą zapchajdziurą i będzie w kolejce po Asamoahu i De Ceglie.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:24

Bosh Angry Angry Angry To teraz zaczynamy gloryfikowac Secco tak?
Bardzo dobrze dobrany emot! Skorzystaj teraz z instrukcji i pirzgnij porządnie w ścianę :prochno:
Secco to najgorsze zło jakie spotkało Juventus po Calciopoli
Ja nie chce teraz Secco, jak już zmieniać dyrektora to na jakiegoś konkretnego.
Tak, gloryfikujemy Secco. Sprytnie żeś to wykoncypował :smile:
Ja uważam wręcz odwrotnie. Ale skończmy z tą fantastyką, to bezcelowa dyskusja
I zgoda, bo nie zamierzam tej teorii bronić nie wiadomo jak zażarcie. To tylko takie luźne przemyślenia.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:26

kdzr pisze:Gdzie mogę przeczytać o tym, że Duńczyk rzekomo wspominał coś o '10'?
http://www.juvepoland.com/news.php?id=22446 w newsach niedawno było :)

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:27

Oficjalnie Bendtner w Juve. Pozostaje nadzieja, że sobie jakoś poradzi u nas :)

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:28

Na szczescie tylko wypozyczenie.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:29

Teraz pozostaje juz tylko nadzieja na Peluso.
Na napastnika nie liczmy.
Mam nadzieje ze przyjdzie gracz Atalanty i odejdzie Ziegler, Ziegler jest pewnie nawet lepszym pilkarzem ale antonio woli Peluso wiec chyba lepiej bedzie.
To mercato to porazka.
ok Assamoah narazie fajnie gra ale Isla po dlugiej kontuzji i naprawde nie wiadomo jak sie spisze, moze grac super a moze zawalic sezon.
Lucio- dla mnie ogromne ryzyko, za darmo, przyszedl za darmo jako okazja wiece wszyscy tu sie spodziewali ze ten top napastnik napewno przyjdzie.
Pogba?to jest tylko wzmocnienie sektora mlodziezowego, panowie to jest tylko zasluga Nedveda.
Nie chce celowo jechac po Marotcie ale nie zrobil nic nadzwyczajnego a wrecz nawet nic powyzej sredniej.

Ktos pisal ze Marotta odbudwal sklad, bzdury. zalosne bzdury.
Wszystko zawdzieczamy Conte,i dofinansowaniu przez exor.
Conte- facet dzieki swoim metodom treningowym, taktyce, charyzmie i rotacji ze skladem wygral mistrza z naprawde przecietnym skladem.

Kogo takiego Marotta sprowadzil?jedyny boj stoczyl o Vidala, tylko z Bayernem, do tego Bayern chcial go za darmo a chilijczyk chcial grac u nas.
Poprostu z dobrym managerem wtej chwili gralby unas dobry napastnik.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:31

Ktos pisal ze Marotta odbudwal sklad, bzdury. zalosne bzdury.
Wszystko zawdzieczamy Conte,i dofinansowaniu przez exor.
Conte- facet dzieki swoim metodom treningowym, taktyce, charyzmie i rotacji ze skladem wygral mistrza z naprawde przecietnym skladem.

Kogo takiego Marotta sprowadzil?jedyny boj stoczyl o Vidala, tylko z Bayernem, do tego Bayern chcial go za darmo a chilijczyk chcial grac u nas.
Poprostu z dobrym managerem wtej chwili gralby unas dobry napastnik.
To możesz złożyć CV. Za połowę pensji Marotty wezmą cię pocałowaniem ręki. Roboty nie będziesz miał, bo wyręczy cię Conte :rotfl:

Peluso? Po kiego bata on? To już niech ten cały Ziegler grzeje ławę.

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:33

Ciekawostka.

Ostatnie 30 minut włoskiego mercato. Na żywo nadaje SKY.

http://www.sky.it/chat/ledirettediskysport.html

torin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:36

Zgadzam się co do tego że nie możemy konkurować z czołowymi klubami pod względem finansowym, stąd też w wojnie ofert z City lub PSG jesteśmy skazani na porażkę. Problem polega na tym że ostatnie okienka za kadencji Marotty pokazują wyraźnie że Juventus miał do dyspozycji spore środki. Tylko w tym okenku nasz bilans wyniósł -33 mln. Marotta wyadaje małe pieniądze na ogromną ilość grwczy średniej klasy co w efekcie nie tylko nie daje podniesienia jakości ale też automatycznie rodzi kolejne problemy w okienku związanie z koniecznością sprzedaży tych niewypałów. Te małe kwoty po zsumowaniu dają na prawdę poważne ubytki finansowe. Nie wierzę by ludzie w klubie nie zdawali sobie sprawy z tego że na gracza wysokiej klasy trzeba w obecnych realiach wydać ponad 20 mln. Stąd też dziwi mnie dlaczego najpierw nie dokonano kluczowgo transferu jakim jest zakup napastnika mając do dyspozycji wszystkie środki jakie były w maju? Czy zakup Asamoaha lub Isli lub Giovinco był większym priorytetem? Cenię Marottę za to czego dokonywał w Sampdorii. Cenię go za kilka transferów w Juventusie. Ale taki klub jak Juve nie może całe lata funkcjonwać w oparcui o stratęgię wyczekiwania, zaciaskania pasa. Juve od 3 lat jest w czołowej 5 w Europie jeżeli chodzi o wydatki. Tyle że my za 20 zł w Lidlu kupujemy 20 słabej jakości produktów podaczas gdy za tą samą kwotę inni kupują 2-3 produkty w markowych sklepach. Mam wrażenie że Marotta spełnił już swoją misję w tym klubie jaką było posprzątanie po Secco i przywrócenie Juventusowi miejsca w czołówce. Niestety jednak nic więcej nie może na mam dać. Pora poszukać kogos o klasę wyżej.

To już byłby koniec tego zasranego świata, gdyby ludzie podróżowali pierwszą klasą, a literatura wagonem bagażowym.
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:37

Akurat Marotta przepłaca, tylko nie tak spektakularnie jak Secco.

Martinez - niemłody, po całkiem niezłym sezonie w ogórku. 12mln
Elja - nie grający w średniaku bundeskopanki, grający totalny piach w preseasonie i pierwszych meczach bundeskopanki lekką ręką 9mln.
Isla - nie grający od pół roku, kontuzjowany na pozycję dosyć mocno obsadzoną - 18,5mln
Matri - nie młody, pierwszy dobry sezon 18mln (tyle co kupiony na podobnych zasadach Cavani)
Bonucci - łącznie 15,5 mln za zawodnika bo jednym dosyć udanym sezonie.
Quag - 15,5 mln

I nie porównuję pod żadnym względem tych piłkarzy, bo taki Isla np. może się okazać, że będzie kiedyś wart więcej niż to 18,5. Chodzi o sam moment wyłożenia gotówki to są przepłacone transfery.

Secco był fatalnym dyrektorem nie ma dyskusji co do tego, jednak on pracując z Moggim rozumiał że to jest wielki klub i nie raz trzeba przepłacić, robił to nieudolnie ok, ale jestem pewien , że jakby chciał Jovetica czy Dzeko to by ich sciągnął przepłacając te 5-8mln.
Nieraz trzeba i tak. Marotta jest świetny jeżeli chodzi o budowanie drużyny, zrobił to w te 2 lata, zbudował ciekawą drużynę na lata z perspektywą wymiany poszczególnych części tak aby wszystko było zbilansowane. Uporządkował ten klub jak mało kto pod każdym względem również płacowym, jednak po ostatnim i tym okienku mam wątpliwości czy on potrafi pójść krok czy dwa kroki dalej - czyli zbudować zespół na miarę realne rywalizacji o wygranie LM bo aby zbudować taki zespół trzeba przepłacać i czasami trzeba dać wysokie pensje. W to wątpię takie transfery na łapu capu jak Elji, Bendtnera i innego szrotu którym żaden poważny klub się nie interesuje budzą we mnie takie wątpliwości + nie umiejętność sprowadzenia przez 2 lata napastnika który podniósłby poziom ataku te wątpliwości potęgują.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 18:37

Nie wiem na ile są to potwierdzone informacje, ale agent Peluso oznajmił iż ten zostaje w Atalancie. No, ale trzeba poczekać, bo zostało 20 minut okienka, a nuż...

Zablokowany