Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 20:02

Nie chcę się wtrącać chłopaki, ale z tego co tutaj widzę, to najpierw Misha nie zrozumiał wypowiedzi aliny, a potem Ty (De Rossi) nie zrozumiałeś jego.
Prowadzicie dyskusję która nie ma sensu.

Isla zdrowiej, bo będę musiał kasować podpis. A miałem nadzieję, że tym razem klątwa nie zadziała.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 20:06

Niedługo co drugi podpis będzie brzmiał: I believe in Nicklas Bendtner. Dobra opcja, bo tania i w miarę młoda. Na pewno za wiele nie stracimy na tym transferze, a jak wypali to będzie lux.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 20:09

daroo89 pisze:W związku ze sprowadzeniem Bendtnera żałuję nieco, że odpuściliśmy Destro. Ale z drugiej strony Marotta nie mógł zapłacić za niego takiej sumy, mając ciągle nadzieję na top playera...
Tak tak, już widzę ten strach w oczach Bosingwy, Puyola i Vidicia, gdyby przyszło im stanąć naprzeciwko Mattii Destro :lol:

Panowie, ja też jest dość daleki od entuzjazmu na wieść o Bendtnerze, ale nie dajmy się zwariować. Destro to my LM też byśmy nie zwojowali.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 20:09

I masz ci babo placek :D Od rana się modliłem abyśmy nie pozyskali Bendtnera, ale chyba ostatnio za bardzo nagrzeszyłem i nic to nie dało :prochno: No cóż nie będę go hejtował, bo to nie jego wina że Marotta go zatrudnił, ale będzie miał bardzo ciężko mnie przekonać do swoich umiejętności.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 20:24

alina pisze:(jak pisałem, od Bendtnera wolę Borriello)
Ja już jakieś dwa dni temu wyraziłem identyczne zadnie. Z dwojga złego już ciut lepszy dla drużyny byłby Borriello, przynajmniej teoretycznie - takie jest moje zdanie, ale to już nieważne.
deszczowy pisze:Panowie, ja też jest dość daleki od entuzjazmu na wieść o Bendtnerze, ale nie dajmy się zwariować. Destro to my LM też byśmy nie zwojowali.
Tylko popatrz, deszczu, gdzie potencjał Destro a gdzie talent Bendtnera. Tego drugiego trzeba szukać pod mikroskopem, a niezłe perspektywy Destro widać gołym okiem. Bliżej Destro do top playera niż Bendtnerowi do Destro

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 20:27

Juventuz.com wysiadl, na VS nie doczytlem sie poki co niczego godnego uwagi, wiekszosc osob krytykuje tam Marotte i nic dziwnego. No bo sorry, jesli w ostatni dzien mercato bierze sie na wypozyczenie Bendtnera, ktory ma gorsze statystyki bramkowe niz Marchisio, to znaczy, ze cos poszlo grubo nie tak. Przeliczylismy sie jesli chodzi o te okazje, za dlugo kombinowalismy jesli chodzi o jakies cuda - wymiany i tak to sie zakonczylo. Chyba, ze jeszcze w ostatni dzien Marotta wyciagnie jakiegos krolika z kapelusza, ale chyba malo kto w ogole w to wierzy.

Edit: Masi podobno jutro moze wrocic do Pro Vercelli, a to znaczy, ze byc moze wezmiemy jeszcze jednego obronce. Nie wiem na jaka cholere.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 20:38 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 20:36

Skoro już musimy sprowadzać napastnika na siłę to wypożyczenie Bendtnera da się zrozumieć. Statystyki z poprzedniego sezonu nie powalają ale moim zdaniem lepszy on niż Borriello. Jest on od hipstera młodszy i mam nadzieję że dużo ambitniejszy, a za wiele na nim nie stracimy.
W większości spotkań będziemy atakować Giovinco i Vuciniciem, co stało się oczywiste gdy okazało się że nie sprowadzimy Llorente.
Z taką kadrą i konkurencją planem na ten sezon jest Scudetto i przy korzystnym losowaniu 1/4 LM.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 20:49

blackadder pisze:(...)co stało się oczywiste gdy okazało się że nie sprowadzimy Llorente.
A to potwierdzone info? Mamy jeszcze 27h do zamknięcia okienka transferowego i wierzę, że ściągniemy jakiegoś dobrego napastnika, który będzie walczył o pierwszy skład.
Z jednej strony nadzieja matką głupich, ale z drugiej, nadzieja umiera ostatnia.

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 20:53

Właśnie warunki finansowe tego transferu wzbudzają u mnie pewne wątpiwości i mam wrażenie że to nei koniec wzmocnień do ataku a Bendtner to jedynie kolejne uzupełnienie- choć to może tylko moje pobożne życzenia ale cóż, zobaczymy.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 20:59

pumex pisze:
szczypek pisze:Obrazek
Cała Europa się nas boi hop hop hop..
Boże, jak przyrównamy to do kwintetu: Del Piero, Trezeguet, Ibrahimovic, Mutu, Zalayeta to aż żal patrzeć :cry:
Akurat ze Zlatanem to my też europy nie zwojowaliśmy, z resztą jak każdy który miał go w składzie. Nieważne ile się nastrzelał w jakiejkolwiek lidze krajowej, w LM większego pożytku z niego nie było, więc chyba to zły przykład, a może to też kwestia mojej nienawiści do tego pajaca :)
Moja top piątka to już prędzej: Alex, Treze, Di Vaio, Miccoli, Zalayeta. Na grzyba było to zmieniać? :think:
Co do obecnego skłądu, cóż. Matri może być od biedy takim Zalayeta czy nawet Di Vaio, Giovinco napewno brakuje doświadczenia gry na najwyższym poziomie. I tak serio, to najmocniejszym punktem tego ataku jest Vucinic, będę się trzymał tego zdania, zwłaszcza że LM już liznął, bramy Realowi strzelał. W serie a może będzie grał w kratkę, ale w LM mocno na niego liczę, bo zmobilizować się na ważny mecz umie.
ewerthon pisze:Nie chcę się wtrącać chłopaki, ale z tego co tutaj widzę, to najpierw Misha nie zrozumiał wypowiedzi aliny, a potem Ty (De Rossi) nie zrozumiałeś jego.
Prowadzicie dyskusję która nie ma sensu.
Ej zostaw, zabawsnie jest.
Tak serio, to dla tych którzy nie skumali: Alina miał na myśli, że ocenianie przydatności Isli po pierwszej kolejce (w której notabene nie zagrał) ma tyle sensu co uznanie Van Persiego za niewypał po pierwszym meczu, bo MU przegrało, no chyba o to. Swoją drogą dobrze się sezon nie zaczął a Real i MU już mają po wtopie, natomiast Juve ciągnie serię od ponad roku i oby jak najdłużej :D Jeszcze runda i powoli będziemy iść na rekord jak się uda, nie?
Bendtner, eh, szału nie ma, ale poszukajmy plusów:
+ korzystne warunki finansowe
+ dobra gra głową i ogólnie dobre warunki fizyczne, taki trochę Dzeko, choć dużo gorszy, przynajmniej na papierze i w dotychczasowej karierze
+ no jednak młody (nie jest to już wiek do ogrywania, ale jednak rozwinąć się jeszcze może).
No taki napastnik zapychacz, żeby było, oby nie był Amaurim 2 bo nawet styl chyba podobny. Jak już pisałem przy newsie, daję miesiąc kredytu zaufania, no ale poczekajmy na oficjala. Ogólnie chyba lepszy byłby Berbatow, nie mówiąc o innych nazwiskach jakie przewijały się w lipcu.
Bartek88 pisze:Słowa kibica Arsenalu o Bendtnerze jak zapytalem co o nim powie:
Koles taki sredniawka, ma za duze mniemanie o sobie. Jakby znalazl trenera ktory by go ustawil,duzo by gral minut, druzyna by grala na niego to potrafi grac
No to fajnie, ni grzyba nie pasuje :prochno: :
- ni cholera nie dostanie za dużo szans u Conte jeśli się nie sprawdzi
- ni cholera wszyscy nie będą grać pod niego, bo system Conte to nie system Allegriego a Bendtner to nie Zlatan
- z tego co zaobserwowałem to Conte nie przepada za gwiazdorkami, raczej tworzy zespół jako całość i dyskutować też z nim za długo nie będzie, jak ten zacząłby fikać.

O ironio trafiliśmy na mistrza Danii, losowania bywają przewrotne.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 21:02

pablo1503 pisze:
blackadder pisze:(...)co stało się oczywiste gdy okazało się że nie sprowadzimy Llorente.
A to potwierdzone info? Mamy jeszcze 27h do zamknięcia okienka transferowego i wierzę, że ściągniemy jakiegoś dobrego napastnika, który będzie walczył o pierwszy skład.
Z jednej strony nadzieja matką głupich, ale z drugiej, nadzieja umiera ostatnia.
Naiwny jesteś. Miał być napastnik, jest. Atak zapewne mamy w komplecie ;/

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 21:09

fazzi pisze:
pablo1503 pisze:
Naiwny jesteś. Miał być napastnik, jest. Atak zapewne mamy w komplecie ;/
Aj tam, wszystko się zdarzyć może. Może Bilbao się ugnie pod koniec Mercato, bo nikt nie da więcej niż Juve, może Dzeko puszczą... Zobaczymy, zawsze jeszcze możemy próbować wypchać Matriego/Quaga do Rosji w razie w...
Jedno jest pewne jakby mieli dać za Llorente wiecej niz 20 to lepiej nie kupować nikogo, tak samo z RVP, 36mlnŁ za goscia 29lat i rok do konca kontraktu ? Fakt zawodnik klasa ale na dwa lata jak się w między czasie nie połamie... Po prostu nie było w tym roku kogo wyciągnąć za rozsądne pieniądze. Ciągle licze na Dzeko, ale chyba się przelicze...
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 21:11 przez jareckik, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 21:10

Nie ugnie się, bo my mamy w tej chwili 5 napastników, zapewne już nie będzie żadnej oferty ani nic.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 21:14

Mogliśmy spróbować sciągnąć Carolla na roczne wypożyczenie z wykupem wydaje się , że to lepsza opcja od Duńczyka.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 21:18

dp10 pisze:Mogliśmy spróbować sciągnąć Carolla na roczne wypożyczenie z wykupem wydaje się , że to lepsza opcja od Duńczyka.
Po primo, to jest on na testach medycznych w WHU.
Po secundo, to L'pool kupił go rok temu za 35 baniek, więc wątpię, żeby chcieli go puścić za mniej niż 20mln, a ten grajek nie jest po prostu tyle wart.

Obrazek
Zablokowany