Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:25

To już naprawdę lepiej było na rok Alexa zostawić. Ale okienko się nie kończy, jeszcze jutro jakiś cień cienia nadziejii...

Armandos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:26

Ja nadal mam nadzieję i dziwne przeczucie że w ostatnim dniu będzie oficjalna notka o pozyskaniu karty zawodniczej Llorente przez Juventus ! :D

Javi Martinez oficjalnie w Bayernie więc Llorente też bez powodu nie został odsunięty od gry .. coś może być na rzeczy ... ale to oczywiście tylko moje wymysły :)) :D :D
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 16:27 przez Armandos, łącznie zmieniany 1 raz.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:27

Dobrze,że chociaż wypożyczenie, ale ciekawe co Marotta powie o walce w Europie.
Gdyby nie Isa, Asa i Gio to głosowałbym za jego dymisją. Nigdy nie kupimy topa jesli nie nauczy sie zalatwiac takich transakcji przed lub na początku mercato.

Nie wiem jak wy, ale wieczorem ja ide sie schlać i naćpać a potem wmówię sobie, że to Van Persi z Arsenalu do nas przyszedł.

KLIK ==>www
typkens

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:28

Tharp pisze:Stawiam ze Niko "PoulsenStrajker" Bendtner spedzi 99% sezonu na lawce/trybunach, na korzysc Vucinica, Quagliarelli i Matriego (w takiej kolejnosci). No bo halo, Conte gupi nie jest.
To po członka go sprowadzamy? Już lepiej byłoby zostawić Boakye - stawiam, że gościu jest lepszy od niego co najmniej 3 razy. Poza tym zaoszczędzilibyśmy na wypożyczeniu, kilka milionów na jego pensji i wstydu w Europie...
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 16:30 przez typkens, łącznie zmieniany 1 raz.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:30

Jutro dzialaczom bilbao zmieknie dupa, zobacza ze nikt nie podal konkretnej oferty prócz Juve i przyjmą, za Bendntera tylko 1 mln i to za wypozyczenie więc jeszcze nei wszystko stracone, może Llorente zagości jeszcze.

Tharp

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:30

typkens pisze:
Tharp pisze:Stawiam ze Niko "PoulsenStrajker" Bendtner spedzi 99% sezonu na lawce/trybunach, na korzysc Vucinica, Quagliarelli i Matriego (w takiej kolejnosci). No bo halo, Conte gupi nie jest.
To po członka go sprowadzamy? Już lepiej byłoby zostawić Boakye - stawiam, że gościu jest lepszy od niego co najmniej 3 razy. Poza tym zaoszczędzilibyśmy 1,5 mln na wypożyczeniu, kilka na jego pensji i wstydu w Europie...
Po co? W razie kontuzji/zmeczenia, trzeba kims zastapic w/w. Ostatecznie gramy na trzech frontach. Przy odrobinie szczescia pobiega sobie troche w Coppa Italia.

Jak wierzysz, ze sciagamy Bendtnera do pierwszego skladu, i przez niego Mirko zasiadzie na lawce, to pozostaje gratulowac XD
Bazyliszek pisze:Jutro dzialaczom bilbao zmieknie ###, zobacza ze nikt nie podal konkretnej oferty prócz Juve i przyjmą, za Bendntera tylko 1 mln i to za wypozyczenie więc jeszcze nei wszystko stracone, może Llorente zagości jeszcze.
Pozwole sobie powtorzyc po raz 50, bo do nie ktorych nie dociera.
Nawet jak kogos cos kropnie, zeby rzucic 20+ melonow za Llorente, i ten do nas zawita, to bedziemy sobie za to pluc w brode, bo RAZ, ze jest to hiszpan, a ci sobie nie radza w serie a, DWA, ze cale zycie gral na srednim poziomie w srednium klubie, i TRZY, ze jego kontakt z liga mistrzow (na ktora to rzekomo potrzebujemy 'strajkera z gornej polki), ogranicza sie do playstation.

Llorente? No grazie. Juz wole Bendtnera. Przynamniej strzelil swoje 9 goli w LM.

Armandos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:34

Napastnicy Athleticu.B którzy wylecieli do Helsinek "Muniain, Isma Lopez, Ibai oraz Gaizka Toquero "zero info o Llorente dziwna sprawa on jutro gdzieś będzie oficjalnie tak czuję oby u nas :) .

typkens

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:35

Tharp pisze:Jak wierzysz, ze sciagamy Bendtnera do pierwszego skladu, i przez niego Mirko zasiadzie na lawce, to pozostaje gratulowac XD
Po prostu twierdzę, że lepiej dać szanse młodej "zebrze" z primavery niż stosunkowo młodemu pniu. Poza tym jeśli już to Bendtner zastąpi Matriego niż Mirko. Zapewne spotkanie z Parmą to ostatnie jego na szpicy - oby!

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:36

el Pirlo pisze:
Krystek pisze:Podobno Arsenal się zainteresował Del Piero...
To by było bardzo niesmaczne, i trochę upokarzające...

Szikit pisze:
Mate.G pisze: Nie śmieje się z Isli bystrzaku lecz z tego, że Marotta potrafi zapłacić za połamańca 18mln a jak ma szanse sprowadzić dobrego napastnika za 25mln którego potrzebujemy bardziej niż Isli to nie kupimy, bo za drogi, bo My nie przepłacamy... łapiesz ? :whistle:
Czekaj, czekaj. Skąd wymyśliłeś te 18mln? Czyli od Genoi dostaliśmy już 10mln za Ciro, tak? Parma od nas wykupiła całą kartę Giovinco za 7mln?
Geniusz :lol: Przeinaczasz fakty, żeby Ci było wygodnie?
Wydaję mi się, że za rok musimy dać drugą połówkę za Islę.
Chilijczyk to fajny grajek i w sumie cieszę się z tego transferu, ale to trochę paradoks, że wydajemy grubą forsę na niego, i w ogóle nie boimy się tyle wydać, a przychodzi kolejny dzień i Marotta skąpi na Joveticia czy tam Llorente.
Nie musimy. Nawet nie wiem czy jest opcja, żeby mieć współwłasność i być zobligowanym do wykupu całości. Po prostu wykupiliśmy pół karty. Za rok możemy przedłużyć współwłasność o rok bez zgody Udinese. A jak się nie sprawdzi to damy za dwa lata w kopercie dwa miliony.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:38

Bendtner nigdy nie będzie grał na poziomie Vucinicia. Może strzelić więcej goli, w sensie wepchnąć. Marotta potrzymuje tradycje, że ciekawe okienko musi zamknąć szmaciawym transferem. Mam ukrytą nadzieję, że da ten transfer może jakiś bodziec dla Matriego i chłopak zacznie grać tak jak w 2011 roku. Bo to, że jest lepszym zawodnikiem od bramkowpychacza nie mam wątpliwości. Jestem wściekły.

Obrazek
Gąsior007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:39

Irytują mnie te gadki. Zakładające z góry, że hiszpan to na pewno nie da sobie rady w Serie A :angry:

Forza Juve !
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:41

Wróciłem dopiero co z banicji toteż nie skomentuje transferu Bendtnera bo dla mnie to drugi Poulsen.

Szkoda tylko że po tych wypowiedziach o wisience i topowej "9" wiele wskazuje że na "do widzenia" z oknem transferowym zostaniemy uraczeni kiepskim żartem w postaci Bendtnera.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:53

Słowa kibica Arsenalu o Bendtnerze jak zapytalem co o nim powie:
Koles taki sredniawka, ma za duze mniemanie o sobie. Jakby znalazl trenera ktory by go ustawil,duzo by gral minut, druzyna by grala na niego to potrafi grac

KLIK ==>www
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:05

Zabawne jest to, że wg ogólnodostępnych statystyk Bendtner - człowiek, który ma znacząco podnieść jakość naszego ataku, ustrzelił w zeszłym sezonie w barwach Sunderlandu w 28 meczach aż 8 bramek. To mniej niż Giovinco, Matri, Vucinic czy nawet Marchisio...

Jedynym plusem tego transferu są stosunkowo niskie jego koszty. Jakieś tam szanse, że Duńczyk się sprawdzi pewnie są, ponadto tak czy siak potrzebowaliśmy piątego napastnika do rotacji, tylko czemu nie mógł to być Alex?
Boję się tylko, żeby decyzja klubu i samego Bendtnera nie była strzałem w kolano, a Nicklas nie spędził kolejnego sezonu na trybunach (może uratuje go 12-osobowa ławka rezerwowych) jak to miało miejsce w przypadku "niereformowalnych graczy" takich jak Krasic czy Elia...

Pozdrawiam!
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 17:10

Mercato powinno sie zacząć od przemyślanego kupna napastnika a nie na ostatnią chwile najważniejszy zakup. Jaki pożytek do tej pory miał Juventus z Isli albo Giacheriniego ? Żaden

Zablokowany