Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 13:38

19 pisze:Na tuttojuve pojawiają się informacje o tym że Jovetić przejdzie do City, może to otworzy drogę do Dzeko
w artykule chodzi o to , żę Man C dostało/nie opcje pierwokupu na przyszły sezon.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 13:40

Szaq pisze: W prawdzie nie jestem alina, ale mogę Ci to wytłumaczyć. Po pierwsze to, że trasnfermarkt tak napisał nie znaczy w cale, że tak jest. Myślisz, że ktoś nam da 2 miliony za Martineza ? 12 milinów za Quagliarellę ? 15.5 mln za Matriego ?
Po drugie my musimy się go pozbyć, a zostały do końca mercato całe dwa dni. Byliśmy pod ścianą, albo oddajemy go za 500 tys. albo zostajemy z nim na trybunach. Dobrze, że coś za niego dostaliśmy.
Serio? Nawet nie czytalem wyceny transfermarku, ale widze, ze moja byla trafiona 8)
Tak wiem, ze byl nie potrzebny, ale wkoncu Piazenza to dosc solidny grajek. Problem jest w tym, ze takie argumenty 'niepotrzebny wiec tanio' byly by aktualne przy jednym, dwoch transferach, ale nie prawie wszystkim co sprzedaje Marotta. Ale dobra kto jeszcze robi takie mega wyprzedaze jak my procz Realu ?

W ogole gdzie jest Jakku z plotami transferowymi?! On tą kartke chyba naprawdę chce :prochno:
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 13:42 przez Bartek88, łącznie zmieniany 2 razy.

KLIK ==>www
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 13:41

Wojt pisze:Ploty mówią, że Bendtner za 18 mln...
Że co? PRzecież to jest zawodnik słabszy zarówno od Quaga jak i Matriego.. on w życiu 10 bramek w sezonie ligowym nie strzelił... jeżeli serio Marotta sprawi nam tego kołka za więcej niż 5-6 mln to stane sie jego naczelnym hejterem.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 13:41

Bendtner...Booże. Tak blisko był Llorente ponoć, tyle nazwisk przewinęło się przez całe okienko, a my skończymy z tym pniokiem? Dać mu od razu '10' i opaskę, BOOOOOOOOOŻE!

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 13:42

No to Marotta swoim idiotycznym ruchem , załatwił Jovetica S$ity. Rozumiem jakby Berbatov chociaż przeszedł.

Marotta jeżeli sprowadzi takie drewno jak Duńczyk to jest nienormalny, przecież on nie jest lepszy od Matriego czy Quaga. Wręcz jest gorszy, a pewnie dajemy za niego kasę a jak coś to i tak go wykupi. :angry: :angry: :angry:

Czemu nie lepiej było dac Alexowi kontrakt aby mógł u nas zakończyć karierię, przecież on jest i byłby bardziej przydatny od tego kołka, widziałem z 10-15 meczów z udziałem tego "grajka" może dwa miał dobre w innych drewnił bardziej niż Amauri jakakolwiek kasa za niego to śmiech i żal.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 13:46 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 13:42

Bartek88 pisze:
Szaq pisze: W prawdzie nie jestem alina, ale mogę Ci to wytłumaczyć. Po pierwsze to, że trasnfermarkt tak napisał nie znaczy w cale, że tak jest. Myślisz, że ktoś nam da 2 miliony za Martineza ? 12 milinów za Quagliarellę ? 15.5 mln za Matriego ?
Po drugie my musimy się go pozbyć, a zostały do końca mercato całe dwa dni. Byliśmy pod ścianą, albo oddajemy go za 500 tys. albo zostajemy z nim na trybunach. Dobrze, że coś za niego dostaliśmy.
Serio? Nawet nie czytalem wyceny transfermarku, ale widze, ze moja byla trafiona 8)
Tak wiem, ze byl nie potrzebny, ale wkoncu Piazenza to dosc solidny grajek. Problem jest w tym, ze takie argumenty 'niepotrzebny wiec tanio' byly by aktualne przy jednym, dwoch transferach, ale nie prawie wszystkim co sprzedaje Marotta. Ale dobra kto jeszcze robi takie mega wyprzedaze jak my procz Realu ?
Widzisz Marotta sprzedaje tylko niepotrzebnych. Nie odszedł żaden z zawodników mających szansę na pierwszy skład. Nie jesteśmy Udinese, żeby sprzedawać potrzebnych za dużą kasę.

Zugzwang

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 13:43

727 - 728 stron w temacie Mercato (dojdzie pewnie jeszcze ze 40 stron do końca okienka) na forum JP w sezonie 2012/2013 z dedykacją dla Nicklasa Bendtnera. To jemu poświęciliśmy czas w to lato, w tym temacie, rozmowy przy kawie każdego ranka. Setki zdań, akapitów, dywagacji, miliony zapytań kto będzie bohaterem lata 2012 w Turynie. I już wiemy - perłą Marotty jest niechciany przez Wengera zawodnik.

Samemu Duńczykowi życzę powodzenia.

Ps. Del Piero poza Juve, czas na Bendtnera w Turynie - to się w głowie nie mieści. Alexa nikt nam by nie zastąpił, ale jego brak miał nam zrekompensować TOP 2012. Cavani czy też Jovetić by częściowo to zrobili, ale nie Duńczyk. Niestety.

el Pirlo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Wojt pisze:Ploty mówią, że Bendtner za 18 mln...
Jeśli to jest prawda, Marotta zrobił z siebie idiotę. Już lepiej było by nikogo nie kupować i zostawić tą kasę na styczeń/kolejne letnie mercato.

18mln za to drewno... W głowie się nie mieści.

flying_birds

Juventino
Juventino

Napisałem na stronie, napiszę i tu.
Atak to pięta achillesowa Marotty, bo z pozostałymi formacjami poszło mu naprawdę fajnie. Ale napad...
Szkoda słów - i dalej uważam decyzję z puszczeniem Alexa za żenującą i zwyczajnie głupią.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 13:44

pumex pisze:
Pan Mietek pisze:W każdym razie, nie ulegam tej masowej histerii. CL i tak nie wygramy a na Serie A powinno wystarczyć.
Hejtu z mojej strony nie będzie, ale jesteś Mietku, bez obrazy, trochę jak koza. Co Ci dadzą, to wszamiesz i mówisz: "zaczekajmy, czy się dobrze strawi" :wink: Dobrze, że nie było podobnego podejścia rok wcześniej: "Na Coppa Italia może wystarczy, SerieA i tak nie wygramy"
pumi, ja po prostu nie zamierzam sobie rwać z tego powodu włosów z głowy! Jestem wkurzony, rozczarowany ale to tyle. I jak napisałem wyżej - to nie jest tak, że widzę w Bendtnerze wielkiego gracza, ja wiem czego się można po nim spodziewać ale nie frustruję się z tego powodu. Czyli skoro jestem tą kozą, to zjadłem, niedobrze mi ale spokojnie czekam przy kiblu na porzyg :prochno:

Rozwijając swoją myśl z poprzedniego postu - Marotcie nie udało się zdobyć na korzystnych warunkach tap madla. A żeby przepłacić, musiałby mieć ku temu konkretne przesłanki. Gdyby przyjście napastnika miało coś zmienić to może by to zrobił ale my tu mówimy o grubych milionach, które miałby zapłacić. Z grupy w CL raczej wyjdziemy, Serie A raczej wygramy więc generalnie to wychodzi właśnie ta zła strona słabości calcio - nie zachęca do rozwoju......

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 13:46

Pamiętam hejty na Vucinica przed jego transferem do Juve, wtedy akurat tego gracza broniłem i nadal bronię, bo jak dla mnie jest fenomenalny. Jednak hejtowanie sprowadzenia Duńczyka... aż sam się przyłączę, NIE ROZUMIEM TEGOOOOO!

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 13:48

Zugzwang pisze: Ps. Del Piero poza Juve, czas na Bendtnera w Turynie - to się w głowie nie mieści. Alexa nikt nam by nie zastąpił, ale jego brak miał nam zrekompensować TOP 2012. Cavani czy też Jovetić by częściowo to zrobili, ale nie Duńczyk. Niestety.
Mentalnie nikt nowy nie zastąpi Alexa, co najwyżej możemy przymierzać do funkcji symbolu Juve, Buffona czy Marchisio.

Piłkarsko zastąpić Alexa z zeszłego sezonu nie ma problemu.

PS. Jesli damy za Duńczyka ponad 8 mln € uznam to za wielką porażkę Marotty.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 13:49 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 13:49

Pan Mietek pisze:
pumex pisze:
Pan Mietek pisze:W każdym razie, nie ulegam tej masowej histerii. CL i tak nie wygramy a na Serie A powinno wystarczyć.
Hejtu z mojej strony nie będzie, ale jesteś Mietku, bez obrazy, trochę jak koza. Co Ci dadzą, to wszamiesz i mówisz: "zaczekajmy, czy się dobrze strawi" :wink: Dobrze, że nie było podobnego podejścia rok wcześniej: "Na Coppa Italia może wystarczy, SerieA i tak nie wygramy"
pumi, ja po prostu nie zamierzam sobie rwać z tego powodu włosów z głowy! Jestem wkurzony, rozczarowany ale to tyle. I jak napisałem wyżej - to nie jest tak, że widzę w Bendtnerze wielkiego gracza, ja wiem czego się można po nim spodziewać ale nie frustruję się z tego powodu. Czyli skoro jestem tą kozą, to zjadłem, niedobrze mi ale spokojnie czekam przy kiblu na porzyg :prochno:

Rozwijając swoją myśl z poprzedniego postu - Marotcie nie udało się zdobyć na korzystnych warunkach tap madla. A żeby przepłacić, musiałby mieć ku temu konkretne przesłanki. Gdyby przyjście napastnika miało coś zmienić to może by to zrobił ale my tu mówimy o grubych milionach, które miałby zapłacić. Z grupy w CL raczej wyjdziemy, Serie A raczej wygramy więc generalnie to wychodzi właśnie ta zła strona słabości calcio - nie zachęca do rozwoju......
Przperaszam, szanuję Cię jako usera, ale to co piszesz jest trochę śmieszne, właśnie Marotta podcina nam skrzydła, jak mamy walczyć w LM bez napastnika ? Możemy mieć średnią mocno grupę, albo bardzo mocną jest kilka kombinacji - i bez napastnika możemy bez problemu wtopić jakiś remis czy remisy z ogórkami.
Dla mnie fakt nie sprowadzenia napastnika oznacza wywieszenie przez Marottę białej flagi w LM i utrudnienie obronienia Scudetto - szczególnie, że jesteśmy bez Conte.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 13:49

kdzr pisze:Pamiętam hejty na Vucinica przed jego transferem do Juve, wtedy akurat tego gracza broniłem i nadal bronię, bo jak dla mnie jest fenomenalny. Jednak hejtowanie sprowadzenia Duńczyka... aż sam się przyłączę, NIE ROZUMIEM TEGOOOOO!
Nie zestawiaj Mirko z tym drewniakiem. Co by nie mówić, on był postacią wyróżniającą się w dość silnej mimo wszystko drużynie, jaką jest/była Roma. A Bendtner? No proszę Cię :/

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 13:50

Rozumiem, że napastnik by się przydał, ale kurde...już wolę tego Osvaldo czy jakiegoś innego poziomem zbliżonego do Matriego grajka niż tego leszcza...

Zablokowany