Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 09:15

Lypsky pisze:To co obecnie się dzieje, to wypisz wymaluj sytuacja z roku 2010 i genialne transfery "last minute" - Rinaudo i Traore.
:ok:

Szczypku i inni, tak więc odpowiadam za wczoraj: tak naprawdę ani nie chodzi o Joveticia, ani o Berbatova. Marotta miał tyle czasu na zakontraktowanie napastnika, a teraz bezczelnie powtarza swój festiwal bublów biegając na aferę z podpaloną głową po całej europie. Nikt nie liczył na Cavaniego czy Falcao, jednak jest cała pula napastników lepszych pod każdym względem niż Borriello czy Bendtner a prawdopodobnie dostaniemy największy chłam jaki możemy sobie wyobrazić. To jest jawna kpina z kibiców, bo nikt nie da się nabrać na słowa: "przynajmniej próbowałem", bo jego zafajdane próby nie dadzą nam dodatkowych bramek w sezonie. Marotta mógłby zrobić sobie dwa dni wolnego, wrócić do żony i ugotować minestrone, byłoby z tego więcej pożytku niż z robienia w ostatnie dwa dni domu publicznego z Juventusu

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 09:28

Nie do końca trafione porównanie bo Rinaudo i Traore to akurat byli zapychacze ławki (samo w sobie szukanie "zmiennika De Ceglie" wywołało u mnie wtedy sporą dawkę śmiechu) a napastnik miał być piłkarzem, który z marszu będzie grał w pierwszym składzie i strzelał bramki.

Po co Nam Bendtner i Floccari, którzy będą mieli problem z wywalczeniem miejsca w składzie Conte? Ja wierzę, że to ściema Marotty i dzisiaj będzie działał w kierunku Llorente albo innego, sensownego napastnika.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 09:37

Ouh_yeah pisze:
ewerthon pisze:tak naprawdę nic nie tracimy
Tracimy - możliwość poprawienia linii ataku jakimś sensownym piłkarzem (którym Duńczyk nie jest).
Wiem, miałem też to na myśli. A dokładniej chodziło mi o to, że nie tracimy nic, bo nie musielibyśmy się z nim użerać do końca kontraktu, tylko zostałby odesłany do Arsenalu. A jeśli chodzi o pensję to zapewne nie zarabiałby tak dużo, poza tym, my w ostatnich latach lubimy marnować sporo kasy na ten cel, więc teraz taką rolę mógłby między innymi Duńczyk przejąć :smile: .

Co nie zmienia faktu, że jestem przeciw. Marotta sam sobie strzelił w stopę przed mercato, kiedy to znowu obiecywał nam same klasowe wzmocnienia.

Tharp

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 09:51

ewerthon pisze: Marotta sam sobie strzelił w stopę przed mercato, kiedy to znowu obiecywał nam same klasowe wzmocnienia.
Oj juz bez przesady. Jest niezly Isla, swietny Asamoah, relatywnie pewny Lucio, potencjalnie rewolucjonizujacy cala nasza ofensywe Giovinco, perspektywiczni Pogba & Leali...
no i..
co najwazniejsze!
Nie sprzedal Quagliarelli 8)

Obrazek

Jak na moje, to calkiem klasowe wzmocnienia.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 09:55

Tharp pisze:
ewerthon pisze: Marotta sam sobie strzelił w stopę przed mercato, kiedy to znowu obiecywał nam same klasowe wzmocnienia.
Oj juz bez przesady.
To co trzeba pogrubiłem ;) Z tego co pamiętam, to Marotta wyraźnie pokreślił, że nie będziemy szaleć, ale wzmocnimy się tylko piłkarzami, którzy podniosą jakość naszej drużyny.

Na ocenę przyjdzie czas, jednak wartość drużyny zweryfikuje najlepiej jej wynik w Champions League.

rekrut86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 10:00

Dla mnie Mrówka to wyrzucenie kasy w błoto, ale każdy ma swoje zdanie.

Na Serie A zrobiliśmy świetne transfery, ta liga jest słabasza niż rok temu więc powinno być OK, ale te transfery na LM to 0.

Obrazek
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 10:05

Na Tuttojuve znalazłem info, że Marotta próbuje Barriosa z Chin ściągnąć :D

I niby to byłoby to klasowe wzmocnienie?

Patrzyłem na jego staty na transfermartkt, to w całym sezonie rozegrał 6 spotkań, tylko raz trafiając do siatki.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 10:06 przez lenor, łącznie zmieniany 1 raz.

Tharp

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 10:06

ewerthon pisze:
Tharp pisze:
Oj juz bez przesady.
Słowo klucz do mojej odpowiedzi pogrubiłem ;)
pfff, czepyalsky.
jackop pisze: ... to skończy się to drugą Utøyą ...
!
HER KOMMER NORDLENDINGER, DIN JÆVEL.

Pozwole sobie sie powtorzyc (liczba postow w tym temacie rosnie w takim tempie, ze ostatnim razem pewnie nikt nie zdarzyl przeczytac ;_; )
Jak mamy na ostatnia minute kupowac Poulsena w wersji strajker, sredniaka z hiszpanii za 20+ mln (tak tak, llorente), czy innego zapchajdziure ktorego za rok, latem, bedziemy wypychac z calych sil, to juz lepiej 'grac' Quagliarella i Matrim... >:V
A NUZ ZACZNA SZCZELAC.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 10:13

smiejcie sie ja tam wole Barriosa niz np. jakiegos Floccariego czy Boriello

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 10:14

Tharp pisze: Oj juz bez przesady. Jest niezly Isla, swietny Asamoah, relatywnie pewny Lucio, potencjalnie rewolucjonizujacy cala nasza ofensywe Giovinco, perspektywiczni Pogba & Leali...
(...)
Jak na moje, to calkiem klasowe wzmocnienia.
Naturalnie żartujesz? Wzmocniliśmy się praktycznie i opcjonalnie 1 (słownie jednym) zawodnikiem czyt. Kwadwo. Opcjonalnie, bo przychodził jako dodatkowe ogniwo do rotacji w pomocy, a praktycznie bo okazał się świetnym zawodnikiem - przynajmniej w meczach przedsezonowych.
Isla - szczerze nie wiem po co on... prawa strona względnie obsadzona, więc wydawanie kilkunastu milionów na zakup połamanego grajka uznam na chwilę obecną za 'średnio opłacalny interes'. Na chwile obecną, bo zobaczymy co pokaże jak się wykuruje.
Lucio - no bez jaj... co grał to walił babole rodem z 'najwyższej' formy Bonuca. Przełykam ten transfer bo był za darmo.
Giovinco - do rotacji z Mirko? Ok, ale nie jest to wzmocnienie składu.
Leali & Pogba to jak na razie melodia przyszłości.
Tharp pisze: Pozwole sobie sie powtorzyc (liczba postow w tym temacie rosnie w takim tempie, ze ostatnim razem pewnie nikt nie zdarzyl przeczytac ;_; )
Jak mamy na ostatnia minute kupowac Poulsena w wersji strajker, sredniaka z hiszpanii za 20+ mln (tak tak, llorente), czy innego zapchajdziure ktorego za rok, latem, bedziemy wypychac z calych sil, to juz lepiej 'grac' Quagliarella i Matrim... >:V
A NUZ ZACZNA SZCZELAC.
Tutaj pełna zgoda! :ok:
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 10:16 przez Kuben, łącznie zmieniany 1 raz.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 10:15

pumex pisze:Marotta to jest przekoleś. Od odejścia Trezegueta atak kuleje, Beppe obiecuje wisienki na torcie, potem weryfikuje obietnice twierdząc, że na myśli miał coś innego, po czym 29-go sierpnia wieczorem w ciągu godziny spala dwa transfery na raz: Berbatova i Joveticia :ok:
Ja nie rozumiem czemu ciśniecie z tym Joveticiem. Rozumiem że gdyby Marotta nie próbował numeru z Berbatowem byłoby sielsko i anielsko i np. gdyby Beppe poszedł na kolnach do Fiorentiny i przy odrobinie szczęścia dostałby Czarnogórca za niezwykle promocyjne 30 mln? A tak cóż, zarząd Violi nie będzie aż tak miłosierny.
Już pomijając to, że 30 mln to wywindowana cena, to chyba przykład z Berbatowem dobitnie pokazuje że raczej nie mamy dużej gotówki na koniec mercato, ale może się mylę.
MishaAveJuve pisze:Ci "piłkarze" tylko będą kolejnymi pijawkami jak amauri czy FaQ
Kolejny fenomen tego forum, może nawet większy. Nazywanie każdego zawodnika który się nie podoba pijawką, teraz np. Quagliarellę z którym mniej niż pół roku temu przedłużono kontrakt :doh: Ale jasne pijawa. Jasne, też mam coraz większe wątpliwości co do przydatności Fabio, ale jakoś tam częścią projektu jest skoro Juve ecyduje się na takie ruchy. Nawet jak ktoś przyjdzie, to sam Matri na szpice na rezerwę to może być mało. 5 napastników to akurat na cały sezon, zwłaszcza że nie wiadomo, czy nie będziemy przechodzić na 4-3-3.
Tak w kwestiii uzupełnienia. Berbatow jak woli Fulham to jest frajerem, ewentualnie ma "gupią" żonę. A Isla przyszedł w połowie, czyli ok. połowę z tych 18 mln kosztował.
mateelv pisze:Czy naprawdę była jakaś oficjalna/prawdziwa wypowiedź Marotty, gdzie wspomniał o potrzebnym zakupie LO i napadziora?
Bo jeśli nie, to zezol nic nikomu nie zawinił :-D
Coś tam gadał, że teraz nie musimy iść na ilość tylko na jakość, ale faktycznie mógłby czasem zaniechać zapowiedzi, niemniej czy zawinił czy nie, pokaże sezon.
Alfa i Omega pisze:Ostatni raz się tak głupio czułem w zerówce, jak przyszedłem na bal przebierańców w kostiumie Zorro, a okazało się, że wszyscy chłopacy też przyszli w kostiumie Zorro.
Ja byłem przebrany za zając i jak patrzę na zdjęcia z tamtego okresu, to wolałbym byc jednym z pięciu zorro... Ale i tak lepiej od kolesia który przebrał się żółwia ninja i miał obrzydliwie obślinioną maskę, bo mu nachodziła na twarz.
Sybir1987 pisze:Myślę że skończymy z którymś z bombardierów z Rzymu....nie trzeba ich przedstawiać :angry: Czy ktoś zauważył, że oprócz Pogby wszyscy nasi nowi zawodnicy pochodzą z Włoch? Poprostu Marotta nie zaskoczy nas kimś z zagranicy... :naughty: :angry:
Vidal.
pumex pisze:Misha, nie odpowiadaj za mnie bo mi przypału narobisz. Jeszcze pomyślą, że coś nas łączy.
Mocne.

Z tym Borriello to jakiś news był, czy z ropspędu sobie narzekacie?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 10:23

@D@$ pisze:
pumex pisze:Marotta to jest przekoleś. Od odejścia Trezegueta atak kuleje, Beppe obiecuje wisienki na torcie, potem weryfikuje obietnice twierdząc, że na myśli miał coś innego, po czym 29-go sierpnia wieczorem w ciągu godziny spala dwa transfery na raz: Berbatova i Joveticia :ok:
Ja nie rozumiem czemu ciśniecie z tym Joveticiem. Rozumiem że gdyby Marotta nie próbował numeru z Berbatowem byłoby sielsko i anielsko i np. gdyby Beppe poszedł na kolnach do Fiorentiny i przy odrobinie szczęścia dostałby Czarnogórca za niezwykle promocyjne 30 mln? A tak cóż, zarząd Violi nie będzie aż tak miłosierny.
Adasiu, już napisałem wyżej, że tak naprawdę nie chodziło mi ani o Berbatova, ani o Joveticia. Po prostu to była forma wyśmiania działań Marotty na ostatnią chwilę, z których znając jego nic dobrego nie wyjdzie.
@D@$ pisze:Z tym Borriello to jakiś news był, czy z ropspędu sobie narzekacie?
Borriello leży przy kominku w gabinecie Marotty i czeka na pozytywne dla siebie wieści. Nie zdążą ukazać się newsy a BoskiMarco już będzie nasz
Kuben pisze:
Tharp pisze:Jak na moje, to calkiem klasowe wzmocnienia.
Naturalnie żartujesz? Wzmocniliśmy się praktycznie i opcjonalnie 1 (słownie jednym) zawodnikiem czyt. Kwadwo.
Dokładnie. Fakt, sprowadziliśmy fajnych zawodników i temu nie przeczę, ale oni wzmocnili co najwyżej ławkę. Te problemy, które mieliśmy w zeszłym sezonie w wyjściowym składzie pozostały i za to Marottcie należy się cygaro... z wąsami

Obrazek
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 10:34

Bazyliszek pisze:smiejcie sie ja tam wole Barriosa niz np. jakiegos Floccariego czy Boriello
No to ja się śmieje bo Barrios to jest ktoś pokroju Irka Jelenia, kiedyś sobie radził w średnim klubie ale to było jakiś czas temu.

O czym tutaj jest w ogóle mowa, już bym wolał nikogo do napadu nie kupować i zostawić Boakye niż brać półśrodki typu Boriello czy Floccari.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 10:39

pumex 30.08.2012 o 08:15:13 pisze:
Samą prawdę. Jakoś nie wierzę w cudowne zdolności działania i sprawność Marotty na rynkach innych niż włoski na szybko w ostatnich dniach, choć na pewno jest ktoś pomiędzy Llorente, a duskim drewnem.
Jeśli ten od Ll, nie da sobie spokoju, to lipa i tyle.
Nawet jak Beppe chce dobrze, to ma pecha. Ogólnie zanim coś zrobi mógłby przynajmniej mniej gadać. Jawnie wymieniał nazwiska, którymi się interesujemy, więc to nie są wymysły Może wreszcie nauczy go to podejmowania decyzji szybciej w takich transakcjach. Typu dam radę wyciągnąć grajka X, Y, albo nie i skupienie się na jednym, dwóch celach i lepszym opracowywaciu planów C i D, ale bardziej jakościowych niż Floccari i cała ta zgraja.
Same starania o RVP i Cavaniego bez dysponowania ogromną kasą(vel chęci wydania jej) były błędem i stratą czasu. Tak jak z Aguero zresztą.
Ten na U z Bilbao mógłby się rzutem na taśmę jednak ugiąć...

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 11:07

Mate.G pisze:Czekam na oficjalne info.
Niemniej jednak byłbym bardzo zadowolony z tego transferu.
Zawsze lubiłem Berbatova, to dobry napastnik. Chyba lepsza opcja niż Llorente za 20mln
:rotfl:
Mam wrażenie, że ta cała szopka to tylko wymysł gazet :prochno:
Jutro przyjdzie Llorente, przynajmniej tak twierdzi jeden z Włoskich dziennikarzy. (w to też uwierzycie ?) :D

Zablokowany