Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Gąsior007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 02:32

pablo1503 pisze: A tak swoją drogą, to Llorente jest wart 20mln, ale jak ma ważny długi kontrakt. Bardzo dobry piłkarz, ale z jego kontraktem - max 13-15mln.
Zgadzam się. Jeśli już to max 18.
Bartek88 pisze: Lepiej się zacznijcie modlić by City cos kupiło na atak bo Llorente to nie jest dobre rozwiązanie. Nawet za 20 mln.
Zresztą Mierny ma jeszcze 2 dni zeby sie wykazać...żeby tylko nie miał nauczyki,że gwiazdy nalezy kupować na początku mercato a nie 31 sierpnia.Amen.
Bartek, Ty nadal wierzysz w to, że zdążymy dopiąć transfer Dżeko :o
Musieli by sami kogoś pozyskać. Zanim moglibyśmy zacząć negocjacje.
Chyba, że mamy przygotowaną ofertę dla City na taki wypadek i byłoby by to transakcja instant
O ile dobrze się orientuje to mamy 40,5h ( z tego co pamiętam przynajmniej w zeszłym roku merato we Włoszech zostało zamknięte o godz 19.)

Szikit pisze: Niech przyjdzie Dżeko lub Llorente (ale ten drugi za max 18mln) albo nikt. Nie chcę widzieć półśrodka, który tylko zapcha nam ławkę, bądź jak Boriello - będzie dużo 'pracował' na boisku.
Z drugiej strony oddaliśmy Boakye. Giovinco jest przez chwilę kontuzjowany i już zostajemy z trójką napastników. Teoretycznie trzeba kogoś ściągnąć i tego się boję. Skoro Marotta oddaje młodzika lekką ręką, a Berbatovem zainteresował się dopiero po południu to jestem pewny, że ma plan B.
Więc są dwie opcje: mamy kasę i jeśli się nie znajdzie promocja to rzucimy kasę na jakiegoś prawie tapmadl, albo pogadaliśmy z Floccarim/Boriello/Bendtnerem i jakby co to wyciągniemy tego 'asa' na koniec mercato. Patrząc na plotki o Bendtnerze... opcja numer dwa jest bardziej niż prawdopodobna.
Ja również wolałbym żebyśmy nikogo nie pozyskiwali. Jeśli miały by to być takie półśrodki jak sam wymieniłeś.

Z drugiej strony załamie się jeśli nikogo nie pozyskamy. W takiej sytuacji już można było zostawić Boakye.
Serio wolałbym jego niż Bend.. Bosskiego.. Flo.. tfuu :angry:

EDIT:
zoff
Od str 703 mniej więcej :smile:
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 02:48 przez Gąsior007, łącznie zmieniany 3 razy.

Forza Juve !
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 02:34

Szikit pisze:Odnośnie tych genialnych piłkarzy, jacy wymieniani są jako potencjalne transfery... to Owen jest bez klubu :smile:
Noo to chłopie dałeś temat teraz przez 15 stron będzie że Owen miał Złotą Piłkę i że jak się odrodził Barzagli i Pirlo - razem za 500 tys. euro to żeby to ładnie skompletowac warto postawic na Michaela. Conte będzie wiedział jak bo on jest jak czarnoksiężnik z krainy OZ i z pewnością przypomni Owenowi czasy z Liverpoolu, i ze 2-3 lata jeszcze pogra a my specjalnie nie kupujemy napastnika tylko pieniążki odkładamy po pudełka i jak już pudełko będzie wypchane to wtedy zakontraktujemy super napadziora i oczywiście to będzie za rok. Zawsze przecież jest za rok :)

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 02:43

Postawię dobre piwko osobie, która opisze mi co się stało w ostatnich 12 h naszego mercato. Naprawdę.

Obrazek
Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 02:49

Cały czas liczę na jakąs niespodziankę na jakiegoś dobrego napastnika .....Lorente Bendtner ? rownie dobrze mozna by kupić Saganowskiego....lol obrone mamy dobra pomoc tez...... Cavani pliiiis !

Gąsior007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 03:59

Zdun pisze:Cały czas liczę na jakąs niespodziankę na jakiegoś dobrego napastnika .....Lorente Bendtner ? rownie dobrze mozna by kupić Saganowskiego....lol obrone mamy dobra pomoc tez...... Cavani pliiiis !
Bend.. no way :prochno:
Chyba nie wierzysz jeszcze w Cavaniego :rotfl:

EDIT:
Jeśli mamy pozyskać Bend.. /Bosskiego/Flo.. to ja dziękuje :stop:

Cavani byłby lekiem na całe zło. Chyba lepiej już by nie mogło być.
Jednak jego nie pozyskamy nawet za rok, czyt. nigdy :płaczę:
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 04:50 przez Gąsior007, łącznie zmieniany 3 razy.

Forza Juve !
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 04:10

Zapewne nikt już do nas nie trafi. Sorry, ale podejrzewam, że zostało nam jakieś 20 mln + to co uzyskamy ze sprzedaży. Za Cavaniego trzeba by dać przynajmniej 2x tyle chociaż twierdzę, że on idealnie do nas pasuje. Możliwe, że skończymy z tym co mamy.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 05:10

27 stron w pół dnia/nocy ? Tylko na to by dowiedzieć się, że Berbatov "był nasz" przez 2h? Naprawdę?

Właśnie skończyłem czytać cały ten B...ałagan licząc na jakieś konkretne info, a nie na ludowe 'mondrości' powtarzane po 15 razy w co 2gim poście. Jak jutro zobaczę więcej niż 1 wypowiedź na stronę danego użytkownika (vel Misha, Gąsior) to skończy się to drugą Utøyą. Mam nadzieję, że ilość kartek w tym temacie dorówna ilości lipnych kandydatów na pozycję napastnika w Juve.

Poza tym, mam teraz bekę z każdego, kto jarał się Berbatovem i pociskał Fiorentinie w sprawie Joveticia. Poziom waszej wiedzy i eksperckie podejście na pewno zrobiłoby wrażenie na Beppe i Agnellim. Jesteście super fajni i top trendy, ale jutro nie będę miał tyle czasu, a chciałbym być w miarę na bieżąco, jeśli chodzi o nasze okienko. Także dajcie na luz i pozwólcie dostrzec jakieś istotne informacje.

A tak w ogóle, to zastanawiam się czy sprowadzenie tego całego Rubinho zajmuje nam jedno miejsce non-eu. Niby ostatnio grał we Włoszech, ale jednak Brazylijczyk. :think:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 07:31

jackop pisze:A tak w ogóle, to zastanawiam się czy sprowadzenie tego całego Rubinho zajmuje nam jedno miejsce non-eu. Niby ostatnio grał we Włoszech, ale jednak Brazylijczyk. :think:
Na Transfermarkcie ma paszport portugalski. To byłaby czysta głupota tracić jedno miejsce non-UE na trzeciego bramkarza :?

Skoro tyle już działo się w kwestii napastnika to puszczę wodzę fantazji... Może Gameiro z PSG? Ponoć jest na wylocie z Arabów...

Cardozo? Nie jestem do niego przekonany, ale statystyki ma świetne :shock: Nawet w CL :think:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 08:23

jakku wstawaj Chopie i do roboty, bo już niusiki są nowe... ;)

Trzeba ładnie wszystko wyjaśnić z Fiorentiną, bo będziemy mieli trudności z Joveticiem w przyszłym roku.

Po wczorajszym zawirowaniu wydaje mi się, że dołączy do nas ktoś, o kim w ogóle nie gadaliśmy do tej pory...

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 08:53

yanquez pisze: Po wczorajszym zawirowaniu wydaje mi się, że dołączy do nas ktoś, o kim w ogóle nie gadaliśmy do tej pory...
Przecież gadaliśmy o Saganowskim :roll:
yanquez pisze:jakku wstawaj Chopie i do roboty, bo już niusiki są nowe... ;)
ostatnio Zambro po nim pocisnął, może więc on nam podrzuci jakieś świeże mięsko do rozprawy :think:

Bendtner? :stop:
Zezinho - działaj!
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 08:54 przez Kuben, łącznie zmieniany 1 raz.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 08:53

Ostatnich kilkanaście stron tego tematu, to pokaz idiotyzmu niektórych użytkowników. W ciągu 2 godzin przeszli od chwalenia Marotty, do jechania po nim. Może byście się tak zdecydowanie na coś ostatecznie. Niby niektórzy to dorośli ludzie po studiach, a zachowują się jak przeciętny gimnazjalista. Jednak wcale mnie to nie dziwi, to przecież nie pierwszy raz.

O Bendtnerze sporo słyszałem, bo często bywam na stronach Arsenalu. Ma na swoim koncie kilka pozaboiskowych wybryków, które chwały mu raczej nie przynoszą. Jest to bardzo ambitny zawodnik, jednak ta cecha nie idzie w parze z umiejętnościami. Obawiam się też, że nie będzie pasował do naszej drużyny, nie zna języka i realiów panujących we Włoszech. Jeśli miałby przyjść jedynie na wypożyczenie, to na razie nie będę oceniał tego transferu, bo tak naprawdę nic nie tracimy. Jeśli jednak miałby zostać zakupiony w całości, to jestem zdecydowanie przeciw.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 08:56

Ewer zmień podpis na I believe in Marotta, bo jeśli Bendtner przyjdzie do nas to ja nie będę mógł wychodzić z domu przez dwa tygodnie.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 09:03

Kuben pisze:ostatnio Zambro po nim pocisnął, może więc on nam podrzuci jakieś świeże mięsko do rozprawy :think:
Masz świeże mięsko do rozprawy klik.
Decydujące godziny Iaquinty i Martineza. Zamiast Berbatova Floccari, Borriello albo Barrios, któremu się nudzi w Chinach. Nedved ma urodziny.

Nie dziękuj ;P
ewerthon pisze:tak naprawdę nic nie tracimy
Tracimy - możliwość poprawienia linii ataku jakimś sensownym piłkarzem (którym Duńczyk nie jest).
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 09:08 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

Sybir1987

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 09:05

Myślę że skończymy z którymś z bombardierów z Rzymu....nie trzeba ich przedstawiać :angry: Czy ktoś zauważył, że oprócz Pogby wszyscy nasi nowi zawodnicy pochodzą z Włoch? Poprostu Marotta nie zaskoczy nas kimś z zagranicy... :naughty: :angry:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 09:14

Kuben pisze:
yanquez pisze:jakku wstawaj Chopie i do roboty, bo już niusiki są nowe... ;)
ostatnio Zambro po nim pocisnął, może więc on nam podrzuci jakieś świeże mięsko do rozprawy :think:
nie "pocisnął", po prostu nie męczcie tak chłopaka, samemu można przeczytać jakies ploty na tuttojuve :roll:

Marotta lubi paprać mercato w ostatnie dni, oczekujmy najgorszego :doh:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Zablokowany