Mercato (2012-2014)
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Teraz liczę, że Immobile wystrzeli z formą w Genoi - no przynajmniej te 15 bramek ustrzeli, a my wykupimy go w przyszłym roku ( pewnie za kwotę podobną do Giovinco czyli +/-10 mln ) i temat napastnika zostanie zakończony.
Berbatov na razie wystarczy, fajny grajek, powinien regularnie karcić te wszystkie ogórki, a i z lepszymi może poczarować.
Berbatov na razie wystarczy, fajny grajek, powinien regularnie karcić te wszystkie ogórki, a i z lepszymi może poczarować.
- jareckik
- Juventino
SAF tez w podobnych warunkach sciągał Bułgara do siebie, zamieszanie na lotnisku, chyba to już grali... 8)
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Marotta podobno rzeczywiście złożył ofertę za Jovetica, ale Fiorentina ją odrzuciła. Nie rozumiem wobec tego czemu za rok mieliby ją przyjąć nawet gdyby nie ten Berbatov im podebrany? Lamentujesz i lamentujesz, niepotrzebnie. Jovetiv to nie jest jakiś arcymistrz, za którym należałoby płakać.pumex pisze:Pewnie masz rację. Tak jak pisałem jakiś czas temu: jeśli nie zgarniemy Joveticia teraz, to nie zgarniemy go nigdy. Teraz już na pewno go nie zgarniemy i możemy mówić, że Marotta miał dobre stosunki z Della Valle.
Bendtner tylko w przypadku odejścia Q.
- Krystek
- Juventino
pan zambro na tydzień usadzony :rotfl:
Akurat na koniec mercato jak chciał założyć temat o zimowym okienku, coś mu się nie udało.
Żeby nie było off-topu, mam nadzieje że nie przyjdzie żaden Peluso. Może Marotta zrobi nam niespodziankę i sprowadzi Dzeko(jeśli city kogoś kupi), albo Athletic się ugnie i sprowadzi Llorente a sprzeda Quaga? Fajnie by było.
Akurat na koniec mercato jak chciał założyć temat o zimowym okienku, coś mu się nie udało.
Żeby nie było off-topu, mam nadzieje że nie przyjdzie żaden Peluso. Może Marotta zrobi nam niespodziankę i sprowadzi Dzeko(jeśli city kogoś kupi), albo Athletic się ugnie i sprowadzi Llorente a sprzeda Quaga? Fajnie by było.
Forza Juve!
- Dolce Vita
- Juventino
Wyciąłem bo nie było sensu wklejać całego. Sens został zachowany, a tym sensem jest biadolenie za brak JoJo (lub innego topa).pumex pisze: Dolce Vita, wyciąłeś sobie kawałek mojej wypowiedzi, grubo.

- Marian.
- Juventino
No, no jestem pod wrażeniem. Absolutnie się nie zawiodłem, bo wiedziałem, że nie sprowadzimy żadnego Cavaniego czy Van Persiego. Nie miałbym nic przeciwko przyjściu Llorente, ale dla mnie Berbatov za 5 mln > Llorente za 20mln. Milito w podobnym wieku przechodził do Interu i zagrał sezon życia. Nie miałbym nic przeciwko, gdyby podobna sytuacja miała miejsce w przypadku Bułgara. Może jest to tylko krótkoterminowe rozwiązane, niemniej jestem bardzo zadowolony. Warunki transferu są dla nas bardzo korzystne.
Za rok pomyśli się o innym TOP-ie. Może wróci też Immobile po świetnym sezonie w Genoi? W każdym bądź razie jakoś to będzie. Tak jak pisałem, jestem zadowolony, bo zaoszczędziliśmy kilkanaście kafli, pozyskując jednocześnie bardzo dobrego strajkera.
Bendtner na dokładkę?
Teraz tylko pozbyć się szrotu i z czystym sumieniem mogę określić to mercato za udane.
Za rok pomyśli się o innym TOP-ie. Może wróci też Immobile po świetnym sezonie w Genoi? W każdym bądź razie jakoś to będzie. Tak jak pisałem, jestem zadowolony, bo zaoszczędziliśmy kilkanaście kafli, pozyskując jednocześnie bardzo dobrego strajkera.
Bendtner na dokładkę?

Teraz tylko pozbyć się szrotu i z czystym sumieniem mogę określić to mercato za udane.

- atrajb
- Juventino
- Łukasz
- Juventino
Lepszy Berba za 5 baniek, niż Llorente za 20. Obaj są statycznymi napastnikami, a takich nie lubię... No ale cóż - widać Conte odchodzi od silnego pressingu w każdej strefie boiska...
W duecie z szybkim Giovinco Bułgar może wyglądać fajnie, duet z Vuciniciem niepokoi. Technicznie - bomba. Dynamicznie - klapa.
W duecie z szybkim Giovinco Bułgar może wyglądać fajnie, duet z Vuciniciem niepokoi. Technicznie - bomba. Dynamicznie - klapa.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
:rotfl: :rotfl: :rotfl:jakiś paź na forum Fiorentiny pisze:Pragnę pozdrowić wszystkich kibiców Jude; dla Nas (Fiorentiny) fakt podkupienia Berbatova jest chamski ale nie jest czymś nie do zniesienia, to nie my całe mercato jaraliśmy się na napastnika i zachodziliśmy w głowę jakim cudem 'jakaś' Fiorentina jest w stanie odrzucać oferty 20mln + Qaug i temu podobnymi. To nie my zmyślaliśmy sobie jakieś klauzule i nadinterpretowaliśmy umowy dżentelmeńskie. Gdy Jude zaczęło palić się pod tyłkiem nagle sobie przypomniała o Fiorentinie i Jove i złożyła oczekiwaną ofertę €30mln, naturalnie odrzuciliśmy ją. Dla Was, Judentinich, to ogromny szok, "ale jak to" przecież "bla bla bla". Fiorentina może nie ma tyle pieniędzy co Juventus ale nie musi wyprzedawać Jove po promocyjnych cenach. Mamy piękne mercato, TAK lepsze od Was i budujemy piękną drużynę. Wzmacniamy również ligę czego Jude nie potrafi robić, podkupujecie tylko zawodników z rodzimej ligi; Jude jest bardzo egoistyczne w swoich poczynaniach na mercato; jesteście typowymi ciulami które myślą wyłącznie o swojej dupie i podkradają z wspólnego stołu. W dodatku, po Berbie, liczycie na to, że za rok wrócimy z Wami do rozmowy. Mam nadzieję, że rozpoczniemy te negocjacje a w ostatniej chwili pokażemy wam co o Was myślimy i sprzedamy Jove za petrodolary. Bo niby dlaczego będziemy mieli wzmacniać drużynę, która od dziś jest bardziej znienawidzona od Bratwurstów z Monachium (pamiętny mecz LM).
- Arbuzini
- Juventino
Poczekamy aż Udinese wyhoduje jakiegoś porządnego napastnikapumex pisze:Jest jeden problem: puściliśmy Fiorze tak śmierdzącego bąka, że o Joveticiu możemy zapomnieć po wsze czasy

Dimitar Berbatov
Wzrost: 188 cm
Ilość spotkań rozegranych w ciągu 2 lat w PS: 44
Ilość goli w tym czasie: 27
Wartość transferu: 4,5-5 mln E (w zależności od źródła)
Wysokość kontraktu: 1,8-2,5 mln E (w zależności od źródła)
Oczywiście musi pojawić się typowo forumowa zależność, czyli: Berbatov w Violi = kapitalny napastnik, Berbatov w Juve = średni/dobry napastnik

Tak poważnie to czekam, co pokaże Immobile. Dobrze wszedł w Serie A, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. Chłopak może być takim naszym "Cavanim" i trzymam za to kciuki.
EDIT:
Gadanie. DP i Treze przez dwa lata byli chyba najwolniejszą parą napastników w Serie A, a ciągnęli ten zespół ze świetnym skutkiem.Łukasz pisze:W duecie z szybkim Giovinco Bułgar może wyglądać fajnie, duet z Vuciniciem niepokoi. Technicznie - bomba. Dynamicznie - klapa.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 20:44 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bartek88
- Juventino
Marotta sam się wypowiadał,że odrzucił kilka ofert za Vidala i Marchisio, potem mogli zlozyc nową, nie wiem czy taki wymysł prasy..pumex pisze:Pomijając już to, że oferta Bayernu była najpewniej wymysłem prasy, to gdzie w Twoim przykładzie analogia? Oj Bartuś, Bartuś...
Analogia taka,że nie istnieje cos takiego jak 'nie sprzedam ci bo mam focha'. Futbol to biznes, w biznesie nie ma miejsca na sentymenty a jak jest to taka osoba zostaje zwolniona przez zarząd :lol: Jeszcze nie slyszalem, ze ktos z kims nie chcial negocjowac o zawodniku poniewaz byl obrazony.
Zeby nie bylo za rok tak,że nam ten TOP nie bedzie potrzebnyZa rok pomyśli się o innym TOP-ie.

Po co nam Bendtner jak jest Q, Matri, Vucinic, Gio, Berbatov - 5 napastnikow na 2 pozycje. Chyba tylko dlatego,żeby Fiora nie miała kogo kupić

Immobile bym sie tak nie jarał,że za rok przyjdzie i bedzie wymiatał jak tap plajer :lol:
//EDIT:1
A co ty sie dzisiaj urodziles? Cały inter od wszechczasów tak na nas mowi :lol: To teraz jeszcze Fiora doszła. Niech sie cieszą lepiej,że mają Amauriego :mrgreen:Damiankarol pisze: Jude??!! Rozumiem zdrobnienia czy jakieś skrótowce, ale to jest niesmaczne.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 20:49 przez Bartek88, łącznie zmieniany 6 razy.
- Krystek
- Juventino
Nic takiego nie miało miejsca, tamte profile fb to tylko jakieś fanowskie, to jest jego oficjalny profil: https://www.facebook.com/berbatov.bg
Forza Juve!
- Cabrini_idol
- Juventino
Jestem zadowolony, spodziewalem sie iz nie uda nam sie jeszcze w tym roku sprowadzic jakiegos ,,playboya'' takze jestem zadowolony z opcji Berbatova, zawodnik bramkostrzelny a to najwazniejsze i nienajstarszy. Obecnie najlepsza z mozliwych opcji na rok. Jesli uda nam sie powtorzyc sezon jak poprzedni , czyli minimum mistrzostwo, to na pewno jakas gwiazdka do ataku zawita, nawet w obliczu nie zwojowania LM. Najwazniejszy jest powrot do niej i pokazanie sie, ze jest taki klub jeszcze jak Juve i jest to klub ze scislej europejskiej czolowki.
Berbatov zjada kazdego naszego napastnika na lunch, jesli chodzi o bramkostrzelnosc a tego wlasnie chcielismy, yes ?.
Berbatov zjada kazdego naszego napastnika na lunch, jesli chodzi o bramkostrzelnosc a tego wlasnie chcielismy, yes ?.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 20:48 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.