Juventus - Barcelona (Liga Mistrzów)
- YoUri`
- Qualità Juventino
Trafilismy na barce i jest to naprawde wyroownana para... ale inne sa roownie mozne wiec nic nie mozna jeszcze przesadzac... w wypadku wygranej trafiamy na Real lub Manchester wiec tak czy siak bedzie cieszko... JUSH SIE NIE MOGE DOCZEKAC !!!
- BIANCONERI
- Juventino
W sumie mogło byc gorzej...Oczywiście wygra JUVE!
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Mee_too
- Qualità Juventino
Ja widze taki scenariusz meczu ... U siebie 1:0 dla Juve(Alex pen.), a na wyjezdzie zremisujemy (w dogrywce - Treze). PS. BARDZO SIE CIESZE NIE TYLKO DLATEGO ZE MAMY BARDZO DOBREGO PRECIWNIKA DO PRZEJSCIA ALE ZE ... MECZ NA PEWNO BEDZE TRANSMITOWANY NA POLSACIE ( PRZECIEZ GRAMY WE SRODE)
WATPIE ZEBY PUSCILI MECZ INTERU ...
WATPIE ZEBY PUSCILI MECZ INTERU ...
I think love is something we create to make ourselves feel better
'Dandelion'
'Dandelion'
- Medi
- Qualità Juventino
To fakt, że Barca idzie w LM jak burza ale zauważcie, że do tej pory nie grali wcale z takimi fenomenami:
1. faza - Bruges, Lokomotiv, Galatasaray
2. faza - Inter, Newcastle, Bayer...
Więc myślę, że jesteśmy w stanie ich ograć:
Plusy:
-wszyscy chcieli Barce ( mówię tu o piłkarzach i Lippim ) więc będą bardzo motywowani, w tym wypadku wszystko zależy od mentalności z jaką podejdziemy do tego dwumeczu
-nie ma mowy o żadnych zemstach czy rewanżach , więc nie ma nacisku psychologicznego
-Barca jest nastawiona na posesję piłki, co bardzo odpowiada naszemu stylowi gry ( patrz Milan), uskuteczniając pressing na drugiej linii i wykorzystując charakterystyki naszych pomocników (szybkość ) Davidsa, Zambrotty, Camora i Nedveda
-Barca jest (podejrzewam) faworytem ,a jak wiadomo faworyta często gubi pewność siebie
Minusy:
-podejście do meczu z niewłaściwą mentalnością: będziemy czuli respect przed nimi....wielki respect....ZBYT wielki respect....a co się z tym wiąże: nerwy, nieskładna gra, mylne podania, brak pomyślunku i idei...jednym słowem jeden wielki chaos....( patrz rewanż z MU ).
Tak więc wszystko będzie zależało od przygotowania tego meczu, nie tylko pod względem taktyczno-technicznym ale przede wszytkim pod względem psychologicznym.
Plusy:
-wszyscy chcieli Barce ( mówię tu o piłkarzach i Lippim ) więc będą bardzo motywowani, w tym wypadku wszystko zależy od mentalności z jaką podejdziemy do tego dwumeczu
-nie ma mowy o żadnych zemstach czy rewanżach , więc nie ma nacisku psychologicznego
-Barca jest nastawiona na posesję piłki, co bardzo odpowiada naszemu stylowi gry ( patrz Milan), uskuteczniając pressing na drugiej linii i wykorzystując charakterystyki naszych pomocników (szybkość ) Davidsa, Zambrotty, Camora i Nedveda
-Barca jest (podejrzewam) faworytem ,a jak wiadomo faworyta często gubi pewność siebie
Minusy:
-podejście do meczu z niewłaściwą mentalnością: będziemy czuli respect przed nimi....wielki respect....ZBYT wielki respect....a co się z tym wiąże: nerwy, nieskładna gra, mylne podania, brak pomyślunku i idei...jednym słowem jeden wielki chaos....( patrz rewanż z MU ).
Tak więc wszystko będzie zależało od przygotowania tego meczu, nie tylko pod względem taktyczno-technicznym ale przede wszytkim pod względem psychologicznym.
- juveluck
- Juventino
jak medi napisala jest wiecej plusow niz minosow tego losowana bo to jest dobre losowanie mamy szanse i wierze ze uda sie nam przejsc barce i zagramy w pofinale(ktory tez mam nadzieje przejdziemy)Medi pisze:To fakt, że Barca idzie w LM jak burza ale zauważcie, że do tej pory nie grali wcale z takimi fenomenami:
Plusy:
Minusy:

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- juveluck
- Juventino
moim zdaniem barcelona to bardzo mocny klub ale i milan i valencia to lepsze druzynyGiov@ni pisze:dobrze że bedzie barca bo przeciez tylko MIERZĄC WYSOKO DALEKO ZAJDZIEMY A BARCA JEST NAJLEPSZA SPOSRÓD EWENTUALNYCH KLUBÓW KTÓRE MOGLLISMY WYLOSOWAĆ

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Pred
- Juventino
Na wstepie pozdrawiam wszystkich fanow Juve. Los skojarzyl nas ze soba juz w cwiercfinale i zapowiada sie ciezka przeprawa zarowno dla jednych jak i dla drugich. Szanse obu zespolow oceniam po 50%. Jednoczesnie ciesze sie ze do mojej Barcy odnosicie sie z respektem, bo o sie nieczesto zdaza.
Kilka slow o obecnej Barsie, jestesmy do tej pory niepokonani w Lidze Mistrzów, mamy bilans 11 zwyciestw i 1 remis, ale imho nie jest to miarodajne, bo jedynymi klasowymi zespolami byly jak dotychczas Inter i Newcastle, z kolei nie byly to druzyny ze scislej europejskiej czolowki (Inter by nia byl pod warunkiem grania pelnym skladem a tak przeciez nie bylo). Mimo wszystko rekord udalo sie ustanowic i pewnie jeszcze dlugo bedzie on nalezal do nas. Obecny sezon jest bardzo dziwny, dobra postawa w LM (nie mielismy super-trudnych grup, ale wygrac wszystkie mecze to tez sztuka) i kompromitacja w lidze hiszpanskiej. Wywalono van Gaala i Gasparta, dwoch glownych winnych obecnego stanu rzeczy. Po przejeciu druzyny przez Anticia cos sie ruszylo i idzie w dobrym kierunku. Nie grozi nam juz spadek
druzyna gra lepiej, a przede wszystkim bardziej widowiskowo i skutecznie. Ale minie jeszcze wiele zanim wszystko wroci do porzadku.
Jesli chodzi o Juve to najbardziej boje sie konfrontacji Nedveda i del Piero z defensywa Barcy, choc prawdopodobnie do meczu z Juve w pelni zdrowia bedzie Puyol, a ogrania nabierze Andersson. Szkoda ze nie bedzie mogl zagrac Sorin z powodow regulaminowych (kiedys gral przeciez w Juventusie), no ale mozliwe ze uda nam sie sklecic w miare dobra obrone.
No i dobrze ze w koncu trafilismy na siebie, bo ostatni raz spotykalismy sie w sezonie 90-91, gora byla wtedy Barca
A teraz szykuja sie naprawde ciekawe mecze.
P.S. Szkoda ze zwyciezca trafia na pare MU-Real, wydaje mi sie ze drugi szczebelek drabiny (Ajax-Milan i Inter-Valencia) jest wyraznie slabszy od naszego.
Kilka slow o obecnej Barsie, jestesmy do tej pory niepokonani w Lidze Mistrzów, mamy bilans 11 zwyciestw i 1 remis, ale imho nie jest to miarodajne, bo jedynymi klasowymi zespolami byly jak dotychczas Inter i Newcastle, z kolei nie byly to druzyny ze scislej europejskiej czolowki (Inter by nia byl pod warunkiem grania pelnym skladem a tak przeciez nie bylo). Mimo wszystko rekord udalo sie ustanowic i pewnie jeszcze dlugo bedzie on nalezal do nas. Obecny sezon jest bardzo dziwny, dobra postawa w LM (nie mielismy super-trudnych grup, ale wygrac wszystkie mecze to tez sztuka) i kompromitacja w lidze hiszpanskiej. Wywalono van Gaala i Gasparta, dwoch glownych winnych obecnego stanu rzeczy. Po przejeciu druzyny przez Anticia cos sie ruszylo i idzie w dobrym kierunku. Nie grozi nam juz spadek

Jesli chodzi o Juve to najbardziej boje sie konfrontacji Nedveda i del Piero z defensywa Barcy, choc prawdopodobnie do meczu z Juve w pelni zdrowia bedzie Puyol, a ogrania nabierze Andersson. Szkoda ze nie bedzie mogl zagrac Sorin z powodow regulaminowych (kiedys gral przeciez w Juventusie), no ale mozliwe ze uda nam sie sklecic w miare dobra obrone.
No i dobrze ze w koncu trafilismy na siebie, bo ostatni raz spotykalismy sie w sezonie 90-91, gora byla wtedy Barca

P.S. Szkoda ze zwyciezca trafia na pare MU-Real, wydaje mi sie ze drugi szczebelek drabiny (Ajax-Milan i Inter-Valencia) jest wyraznie slabszy od naszego.
-=|www.blaugrana.pl|=-
Por el Barça vivimos por sus colores morimos
Por el Barça vivimos por sus colores morimos
- marw
- Juventino
Juz sie nie moge doczekac na te spotkania. Na pewno mecze bede piekne. Spotykaja sie bowiem dwie druzyny przentujace ladny styl gry. Barca jest juz po klopotach i gra bardzo dobrze. Wierze jednak, ze Juve da rade.
"zyj tak, aby twoim znajomym zrobilo sie smutno, gdy umrzesz"
AVE JUVE
AVE JUVE
- BIANCONERI
- Juventino
Jeśli chodzi o barcelone to najbardziej obawiam się panów Savioli,Enrique,Overmarsa i jednego z najlepszych obrońców w Europie czyli Puyola..Nie można równiez zapomniec o Kluivercie.Musze przyznac że macie niezłego bramkarza jakim jest Bonano a wasz nowy trener Antic jak narazie sprawdza się.Barcelona to taki klub który potrafi zagrac słabiutki mecz jak np. z Alaves ale w takich meczach jak ten z Juventusem potrafi się zmobilozowac i zagrac na prawde pięknie!To będą wielkie mecze!
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Martin
- Juventino
Pred pisze:Szkoda ze nie bedzie mogl zagrac Sorin z powodow regulaminowych (kiedys gral przeciez w Juventusie)
Eeeee czy to chodzi o jakas klauzule w kontrakcie????
Bo jakos nie kojarze zeby w tym sezonie Sorin gral w Juve.... 8)
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- BIANCONERI
- Juventino
Pred tylko wspomniał o tym że Sorin grał kiedys w Juve...chodzi o to że grał on w tym sezonie w Pucharze UEFA w barwach Lazio.