Mercato (2012-2014)
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Skoro tutaj ludzie zaczynają deklarować bezkresne uwielbienie dla Joveticia to ja też postaram się przekonać drugą połowę forum do mojego faworyta. Zacznę od największego eksperta pierwszej kolejki fantasy Serie A,Vimesa.

Dla nie siedzących głęboko w Primera Division, mały hint - ten dryblas obok Marii to Fernando Llorente.

Dla nie siedzących głęboko w Primera Division, mały hint - ten dryblas obok Marii to Fernando Llorente.
- Kucharius1
- Juventino
Ok rozumiem że liga portugalska nie jest jakaś wymierna ale Cardozo w europejskich pucharach strzelił 24 bramki w 51 meczach więc całkiem nieźle. Jeszcze raz dodam że nie widzę go u nas , ale od Matriego zdaje się lepszym piłkarzem.
- @D@$
- Juventino
Jak już pisałem, nie chodziło mi o gola Osvaldo, skądinąd bardzo ładnego. No może poleciałem lekko populizmem i wybrałem moment kiedy coś tam pokzazał, by nie być zjechanym z góry na dółpumex pisze:Jedzie od Was koniunkturalizmem, oj jedzie. Wystarczyła przewrotka...Myzarel pisze:To samo sobie dzisiaj pomyślałem, chociaż pewnie taka alternatywa jest nierealna.@D@$ pisze:Tak w ogóle to mam nadzieję, że nie będziemy szukali półśrodków, ale jeśli już... Zabijcie mnie, ale taki Osvaldo od biedy może być, mówię tu na tle Borriello, Pazzinich i tego typu "średniaków"

Po namyślę jedna stwierdzam, że miałoby to sens gdyby przyszedł w jakiejś w miarę okazyjnej cenie 10mln+, mniej niż 15 (pi razy oko), na to się jednak nie zanosi. Roma kupiła go za ok. 17 mln € z tego co pamiętam a on wchodzi w najlepszy wiek, do tego Zeman, no nie wróżyłoby to zbyt dobrze w negocjacjach, choć jakoś by tu pasował (duży i dobry techicznie

Kurde serio mercato kończy się w piątek? Mało czasu na napadziora

Jovetic nie przyjdzie, kupmy Dzeko. Kurcze, źle te posty wyglądają razem, nie wróżą dobrze.deszczowy pisze:Dzeko nie przyjdzie. Kupmy Joveticia.
:naughty: Mi się wydaje że Marotta cały czas monitoruje sprawę (napastnika). Ustalony ma mniej więcej rodzaj i środki jakie można przeznaczyć i czeka na (nzwijmy to) okazję. Może okazję nie w sensie piłkarz bez kontraktu lub za grosze, ale okazję w sensie piłkarz za realną cenę a nie wywindowaną. Zaraz się zaczną płacze od pewnych użytkowników, że ma obowiązek rzucić 30 mln, ale ja tam swoje wiem.pumex pisze:mocno przypomina sprawę Rossiego. Marotta po prostu zaspał.
O proszę, ale się wstrzeliłemdeszczowy pisze:A tak swoją drogą: Viola odrzuciła ponoć naszą bajońską, 30-milionową ofertę za JoJo.

Jak już ktoś zauważył, jeśli mamy 30 patyków na rozpieprz, to już lepiej brać Dzeko, choć to też trochę dużo.
Nie lubię tych całych układów ze znakami większości, bo kojarzy mi się to z tymi co pół sezonu płakali, że przyszedł Mirko a nie Rossi czy Aguero, ale w skrócie ja to widze tak:Ouh_yeah pisze:Skoro tutaj ludzie zaczynają deklarować bezkresne uwielbienie dla Joveticia to ja też postaram się przekonać drugą połowę forum do mojego faworyta.
Dzeko>Llorente>Osvaldo to tak w planah na najbliższe 3 dni. Joveticia nie biorę pod uwagę bo nie takiego napastnika szukam (mam prawo, nie?), z resztą Viola go teraz łatwo nie puści. Przyznam że też do końca nie jestem obeznany w całym rynku, więc o typach takich jak Cardozo czy Bendtner się nie wypowiadam, bo za malo ich widziało lub w ogóle.
A najlepszy to chyba byłby Higuain, ale to już nie z gatunków trudnych do zrealizowania a kosmicznych i już napewno nie na to mercato.
- Mate.G
- Juventino
Cóż za krótki post, coś nie w twoim stylu.@D@$ pisze:
musisz pisać tak tymi wycinkami

Martinez ponoć już prawie w Bayernie, ciekawe gdzie ten Llorente przejdzie... Mogłoby się to wyjaśnić przed 31, bo już mi się nie chce czekać :C
- pumex
- Juventino
Słuchaj Adaś, ja wnioskuję po prostu z informacji o złożeniu oferty około 30mln, która przewija się w mediach od wczoraj. Jeśli faktycznie tak było, to Marotta zaspał, bo gdybyśmy taki ruch wykonali miesiąc temu to teraz zastanawialibyśmy się, czy Joveticiowi w meczu z Udine ma partnerować Vucinic czy Matri, a tak jest po ptokach. To nie jest nawoływanie z mojej strony o rzucanie od ręki wymaganej sumy. Po prostu wskazuję, że Marotta znowu chciał być cwańszy niż ktokolwiek inny i w ten sposób po Rossim ucieka nam kolejny fajny kandydat do ataku@D@$ pisze::naughty: Mi się wydaje że Marotta cały czas monitoruje sprawę (napastnika). Ustalony ma mniej więcej rodzaj i środki jakie można przeznaczyć i czeka na (nzwijmy to) okazję. Może okazję nie w sensie piłkarz bez kontraktu lub za grosze, ale okazję w sensie piłkarz za realną cenę a nie wywindowaną. Zaraz się zaczną płacze od pewnych użytkowników, że ma obowiązek rzucić 30 mln, ale ja tam swoje wiem.pumex pisze:mocno przypomina sprawę Rossiego. Marotta po prostu zaspał.

- bendzamin
- Redaktor
Bazyliszek pisze: I dobrze zrobiła, mieliśmy czas, Marotta miał czas do konca lipca
Jakie dobrze? Po co piszesz takie glupoty i jeszcze je powtarzasz drugi raz? :lol: Okienko trwa do konca sierpnia i wlasnie do wtedy Marotta ma czas. I nie pisz mi, ze wtedy by na pewno taka oferte zaakceptowali, bo jesli zdecydowali sie budowac druzyne wokol niego, a sam zawodnik nie naciska na odejscie, to transfer wlasciwie nie ma prawa sie odbyc na rozsadnych warunkach finansowych.Bazyliszek pisze: no i dobrze że zostaje jeszcze na 1 sezon, Marotta miał czas na skadanie propozycji do końca lipca, a przynajmniej zostanie w Violi i niech walczą o wyższe cele niż środek tabeli
Ech... Wedlug hiszpanskich mediow, Josu Urrutia w podziekowaniu za 9 sezonow strzelania bramek dla swojego klubu chce sie ladnie 'odwdzieczyc' Llorente i nie zamierza negocjowac jego transferu, o ile ktos nie zaplaci jego klauzuli odejscia (czyli 36 mln € + podatki, ktore w przypadku Martineza [40 mln] podobno wynosza okolo 8 mln €). Woli zmarnowac chlopakowi rok, a potem stracic go za darmo.
Cardozo i Osvaldo na dobrych warunkach finansowych jakos bym przelknal, ale Bendtner... Bron Boze! Juz lepiej wrocmy do pomyslu z Berbatovem, chociaz podobno jego sytuacje miala skomplikowac ostatnia kontuzja Rooneya.
- Vimes
- Juventino
Bayern rzekomo chciał nam dać 60 mln euro za Marchisio i Vidala, ale Marotta posłał ich na drzewo. Jak nam się powiedzie w Lidze Mistrzów to ich wartość dopiero podskoczy
. Ups, sorry, nie zauważyłem, że jest już na głównej :oops:.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Dzięki za info. Bez tego moje życie nie miałoby sensu. +1 do licznika.deszczowy pisze:A tak swoją drogą: Viola odrzuciła ponoć naszą bajońską, 30-milionową ofertę za JoJo.
Chyb pora dolać do kawy koniaku.
A teraz do rzeczy...
Ten dziadek powtarzał od samego początku, że strategią jego klubu jest to, żeby niczego nie żałować z ekonomicznego punktu widzenia. Także myślę, że ten zmarnowany rok to będzie większa strata dla nich niż dla niego. O nas nie mówię, bo tu nie o to chodzi. Myślę, że on liczy na zainteresowanie innych klubów, które dadzą więcej niż my, zmięknie.bendzamin pisze:Ech... Wedlug hiszpanskich mediow, Josu Urrutia w podziekowaniu za 9 sezonow strzelania bramek dla swojego klubu chce sie ladnie 'odwdzieczyc' Llorente i nie zamierza negocjowac jego transferu, o ile ktos nie zaplaci jego klauzuli odejscia (czyli 36 mln € + podatki, ktore w przypadku Martineza [40 mln] podobno wynosza okolo 8 mln €). Woli zmarnowac chlopakowi rok, a potem stracic go za darmo.
- ewerthon
- Juventino
Ja nie mówię, że jest skończony i może sobie dać spokój z piłką. Chodzi mi jedynie o ten ubiegły rok w Chelsea, w której po prostu nie dał rady, trzeba to jasno powiedzieć. Z niego może być jeszcze świetny zawodnik, ale poprzedni sezon miał naprawdę kiepski.Dolce Vita pisze:Skąd wogóle te teksty, że Lukaku nie wypalił? Chyba tylko naiwni wierzyli, że już w pierwszym sezonie zacznie być pewniakiem w ataku, który strzela po 20 bramek. Póki co został wypożyczony do West Bromwich i już w pierwszym meczu zaliczył trafienie mimo iż wchodził z ławki. Może dajcie mu trochę czasu, co? Jakby nie było skok z ligi belgijskiej do najlepszej ligi świata to jednak pewna różnica. Nie śpieszmy się z ferowaniem wyroków.ewerthon pisze:Chyba, że zainwestujemy to w jakiegoś mega utalentowanego chłopaka, jak Chelsea z Lukaku rok temu. A to, że nie wypalił to już inna sprawa...
Średnio interesowałem się grą Llorente do tej pory, ale jak widzę, po strzelanych przez niego golach, to zdobywa je głównie głową, coś jak Miroslav Klose. Nie wiem czy przy naszym systemie gry nie będziemy marnować talentu tego piłkarza. Chociaż wingbacków mamy świetnych, więc kto wie.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2012, 12:05 przez ewerthon, łącznie zmieniany 3 razy.
- Dybala 4ever
- Juventino
Jeśli faktycznie klauzula za Jojo wynosiła 30 mln, a my zaoferowaliśmy właśnie to lekko mówiąc Violi zirytowała mnie, żeby nie użyć mocniejszych epitetów. Dzeko, Llorente, Jojo- nadal mam nadzieję, że ktoś z nich przyjdzie. W ustne porozumienie z Violą ws Jojo nie wierzę, bo skoro odrzucają 30 mln a to ponoć jego klauzula to ich słowo jest warte tyle co uczciwość Interu. No nic jeszcze 3 dni.
- Dolce Vita
- Juventino
Czuję, że zostaniemy bez napastnika w tym okienku niestety. Jeśli chodzi o drwala z Danii - osobiście wolałbym jego niż Borriello bo jest młodszy i czuje, że mógłby się w SerieA sprawdzić. W Arsenalu nie grał za wiele, z kolei w Sunderlandzie mu nie wyszło, ale już np. w reprezentacji jest pewnym punktem drużyny. Na euro pokazał się z nienajgorszej strony. Mógłby we Włoszech jeszcze czymś pozytywnym zaskoczyć czego nie można powiedzieć o Borriello. Apropo jednego z powyższych postów - by porównywać Hakana Sukura, jakby nie było legendę (w moim odczuciu) do Cardozo trzeba mieć niezłe poczucie humoru 
- Il Fenomeno
- Juventino
Matri natomiast ma tyle samo meczów, co bramek w europejskich pucharach, tak więc jest 100% skuteczność. Chyba jeszcze lepiej, nieprawdaż?Kucharius1 pisze:Ok rozumiem że liga portugalska nie jest jakaś wymierna ale Cardozo w europejskich pucharach strzelił 24 bramki w 51 meczach więc całkiem nieźle.

- pumex
- Juventino
W sumie nie zdziwiłoby mnie to. Czytałem jakiś czas temu wypowiedź Manciniego, że chcieli negocjować transfer J. Martineza ale zrezygnowali szybciej niż zaczęli, bo z prezydentem Urrutią nie ma warunków do pertraktacji.bendzamin pisze:Ech... Wedlug hiszpanskich mediow, Josu Urrutia w podziekowaniu za 9 sezonow strzelania bramek dla swojego klubu chce sie ladnie 'odwdzieczyc' Llorente i nie zamierza negocjowac jego transferu, o ile ktos nie zaplaci jego klauzuli odejscia (czyli 36 mln € + podatki, ktore w przypadku Martineza [40 mln] podobno wynosza okolo 8 mln €). Woli zmarnowac chlopakowi rok, a potem stracic go za darmo.
Chociaż z drugiej strony, Martinezowi nie kończy się kontrakt więc Athletic może grymasić. Zobaczymy

- @D@$
- Juventino
Dobra, jak pisałem początek poprzedniego posta to nie wiedziałem jeszcze o ofercie. Jeśli faktycznie Marotta desperacko rzuca 30 mln, to może bierze się za to za późno. Wyglądałoby na to, że Conte żąda napastnika i to koniecznie Joveticia.pumex pisze:Słuchaj Adaś, ja wnioskuję po prostu z informacji o złożeniu oferty około 30mln, która przewija się w mediach od wczoraj. Jeśli faktycznie tak było, to Marotta zaspał, bo gdybyśmy taki ruch wykonali miesiąc temu to teraz zastanawialibyśmy się, czy Joveticiowi w meczu z Udine ma partnerować Vucinic czy Matri, a tak jest po ptokach. To nie jest nawoływanie z mojej strony o rzucanie od ręki wymaganej sumy. Po prostu wskazuję, że Marotta znowu chciał być cwańszy niż ktokolwiek inny i w ten sposób po Rossim ucieka nam kolejny fajny kandydat do ataku
Pytanie czy tak faktycznie jest. Na moje to plota, z resztą nie jest o to tak ciężko. Mówi się że Czarnogórzec jest wart 30 mln, do zakupu nie dochodzi, ergo jakiś dziennikarz mógl połączyć te fakty w ten sposób, że Viola nie przyjęła tych 30 mln. Lub inaczej: Viola wcześniej dawała zaporowe 30mln, potem nawet to wycofała => ktoś te fakty poołączył i uznał, że Juve proponowało 30 mln, ale się nie zgodziliw Fiorentinie. Także nie mówię, że tak na 100% było, ale jestem sceptyczny i chyba nie byłoby takie dziwne jak bym miał rację? Aczkolwiek może i walę kulą w płot, np. w Lucio nie wierzyłem aż do podpisania kontraktu...
Co do Rossiego, to po tym co go spotkało, dobrze że nie przyszedł. Oczywiście nie można było tego się spodziewać, ale nie rozumiem czemu Beppe jest dalej krytykowany za to że przyszedł Vucinic. Fakty są takie, że Juve ma mistrzostwo i walnie do tego przyczynił się Mirko, Rossi za to rok próbuje zebrać się do kupy. Czy Marotta mógł o tym wszystkim wiedzieć? Nie, ale jakie to ma teraz znaczenie. Andrade to też był potencjalnie dobry transfer, ale ważne jak było w rzeczywistości...
No właśnie, kto Wam powiedział, że miesiąc temu o Czarnogórca byłoby łatwiej? Chyba nie było skoro dalej siedzie w Fiorentinie.bendzamin pisze:Jakie dobrze? Po co piszesz takie glupoty i jeszcze je powtarzasz drugi raz? :lol: Okienko trwa do konca sierpnia i wlasnie do wtedy Marotta ma czas. I nie pisz mi, ze wtedy by na pewno taka oferte zaakceptowali, bo jesli zdecydowali sie budowac druzyne wokol niego, a sam zawodnik nie naciska na odejscie, to transfer
Chyba chodziło bardziej o to, że przychodził do Włoch jako gwiazda swojej (słabszej) ligi a okazał się niewypałem. No ale faktycznie daleko posunięta analogia i dużo podobieństw do siebie nie mają.Dolce Vita pisze:Apropo jednego z powyższych postów - by porównywać Hakana Sukura, jakby nie było legendę (w moim odczuciu) do Cardozo trzeba mieć niezłe poczucie humoru
Sory @Mate.G, czasem faktycznie walne za dużą zbitkę, ale też nie chcę nabijać postów, więc odpowiadam do kupy. Z resztą pół dnia nie wchodzenia i od razu 5-10 stron...
Ale spoko, 3-4 dni i temat i tak umrze śmiercią naturalną