Mercato (2012-2014)
- @Maras@
- Juventino
Chyba Szwajcarabendzamin pisze:- Alternatywa jest Cardozo, o ktorym rozmawialismy z Benfica, gdy pytala nas o Zieglera. Chca za niego dostac 15 milionow, a cene moglibysmy zbic karta Portugalczyka

a tak poza tym to kompletnie nie widzi mi się ten Cardozo

- pumex
- Juventino
... a tymczasem Sky podaje, że Cavani lada chwila przedłuży kontrakt do 2017 roku i będzie zarabiał 4,5mln rocznie.Fidelito pisze:To chyba oczywiste... Cavani. Ma praktycznie wszystkie cechy Dzeko/Llorente, dodatkowo przebija tę dwójkę dynamiką, koordynacją ruchową, po prostu napastnik idealnie pasujący do naszego stylu gry. Wciąż tli się we mnie nadzieja, że Marotta...
Jedzie od Was koniunkturalizmem, oj jedzie. Wystarczyła przewrotka...Myzarel pisze:To samo sobie dzisiaj pomyślałem, chociaż pewnie taka alternatywa jest nierealna.@D@$ pisze:Tak w ogóle to mam nadzieję, że nie będziemy szukali półśrodków, ale jeśli już... Zabijcie mnie, ale taki Osvaldo od biedy może być, mówię tu na tle Borriello, Pazzinich i tego typu "średniaków"
Jasne, Osvaldo lepszy i to znacznie niż Borriello, ale jaki jest sens wydawania pieniędzy na kogoś, kto jeśli jest lepszy od Matriego, to minimalnie?!

- Supersonic
- Juventino
Dzisiejsze podsumowanie dnia:
Della Valle: J zostaje.
Mancini: D zostaje
szefo Bilbao: L zostaje
skynews donosi, ze w obliczu fiaska powyzszego, rozpatrywany jest tzw. nastepny sort czyli Cardozo i tzw. sort cholernie nastepny czyli Borriello. Dla mnie Cardozo, na zasadzie - oby opcji wiecej bylo - moze przyjsc. Wyeliminuje w dogrywce Barce jak Danubio i gitarka
O ile ja jestem niednym z nielicznych, ktorzy wierza jeszcze w Matriego i Q, ze sa w stanie strzelic 15goli w sezonie i zagrac "poprawny sezon" ( chociaz jeden z nich - tez tak macie ze traktujecie ich troche jak jedna o nieokreslonym ksztalcie mase?
) o tyle irytuje mnie brak stirkera w obliczu SPIEWANIA WSZEDZIE WOKOL od pol roku, ze ten top na pewno przyjdze. Albo od dwoch lat, jak kto woli.
Jak nie ma kasy i lub mozliwosci, to mozna bylo powiedziec: rozkupilismy Udinese mercato skonczone. A tak.. No ale czekamy czekamy do konca
Ciekawe czy naprawde za powiedzmy 30 nie mozna byloby jakiegos brazylijczyka sprowadzic - Damiao lub Neymara, przeciez nie jest tak, ze teraz juz kazdy z amazonii 50 bedzie kosztowal..
ps. Ramirez u Swietych, calciofani pograzaja sie w rozpaczy
ps2. Sion? Ktos brzydki moglby powiedziec, ze on jednych machlojow do drugich ^^
Della Valle: J zostaje.
Mancini: D zostaje
szefo Bilbao: L zostaje
skynews donosi, ze w obliczu fiaska powyzszego, rozpatrywany jest tzw. nastepny sort czyli Cardozo i tzw. sort cholernie nastepny czyli Borriello. Dla mnie Cardozo, na zasadzie - oby opcji wiecej bylo - moze przyjsc. Wyeliminuje w dogrywce Barce jak Danubio i gitarka

O ile ja jestem niednym z nielicznych, ktorzy wierza jeszcze w Matriego i Q, ze sa w stanie strzelic 15goli w sezonie i zagrac "poprawny sezon" ( chociaz jeden z nich - tez tak macie ze traktujecie ich troche jak jedna o nieokreslonym ksztalcie mase?

Jak nie ma kasy i lub mozliwosci, to mozna bylo powiedziec: rozkupilismy Udinese mercato skonczone. A tak.. No ale czekamy czekamy do konca

Ciekawe czy naprawde za powiedzmy 30 nie mozna byloby jakiegos brazylijczyka sprowadzic - Damiao lub Neymara, przeciez nie jest tak, ze teraz juz kazdy z amazonii 50 bedzie kosztowal..
ps. Ramirez u Swietych, calciofani pograzaja sie w rozpaczy

ps2. Sion? Ktos brzydki moglby powiedziec, ze on jednych machlojow do drugich ^^
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2012, 19:46 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- ewerthon
- Juventino
Dajcie spokój z Osvaldo
On, Matri, Quagliarella... jeden wart drugiego. Potrzebujemy jakiegoś skoku jakości, inaczej pieniądze zostaną wydane w błoto. Chyba, że zainwestujemy to w jakiegoś mega utalentowanego chłopaka, jak Chelsea z Lukaku rok temu. A to, że nie wypalił to już inna sprawa...

On, Matri, Quagliarella... jeden wart drugiego. Potrzebujemy jakiegoś skoku jakości, inaczej pieniądze zostaną wydane w błoto. Chyba, że zainwestujemy to w jakiegoś mega utalentowanego chłopaka, jak Chelsea z Lukaku rok temu. A to, że nie wypalił to już inna sprawa...
- Myzarel
- Juventino
Może troszkępumex pisze:Jedzie od Was koniunkturalizmem, oj jedzie. Wystarczyła przewrotka...

Wolałbym tego Osvaldo niż Cardozo, serio.
Żyję nadzieją że jednak ktoś z trójki przyjdzie. Coś czuję że Bilbao może pęknąć. Nie sprzedadzą go nam i co? Jakby nigdy nic przywrócą do składu? Kibice zapewne będą wniebowzięci "powrotem" swojego "ulubieńca" :lol:
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Bartek88
- Juventino
Llorente nie ma juz wyjscia musi odejsc, kibice go nienawidzą, przychodza na treningi z transparentami z tekstami typu 'najemnicy idźcie sobie' z tym,że nie uzyli słow idzcie sobie - tylko teraz pytanie czy pójdzie do nas czy sprzątnie nam go ktoś sprzed nosa. Patrząc na jego gre mam dziwne obawy,że jeśli do nas przyjdzie moze okazać się drugim nowym Amaurim :? Z niego tez byl swego czasu solidny grajek zanim ubral się w zebre
Sciagniecie Jojo jest tak samo prawdopodobne jak sciągniecie Cavaniego.
Prezytent Fiory ostatnio stwierdził,że rozmawiał z JoJo i doszli do porozumienia,że zostaje, pomaga im dostać się do rozgrywek europejskich i za rok nie będą mu robić w nagrodę żadnych problemów odnośnie odejścia.
Pozatym Oni chcą ściągnąć jeszcze jednego mlodego napastnika - czyli jak odejcie Jovetić będą musieli ściągnąć ich dwóch a w kilka dni mercato może być ciężko i dobrze o tym pewnie wiedzą.
Fiora zawsze kupowała młodych, promowała i sprzedawała z dużym zyskiem - pamietam jak tak okreslal swoją polityke w mediach ich prezydent - wiec pewnie chca poczekac z nadzieją,że za rok Jovetić będzie wiecej wart - kolejny argument przeciw.
Został ostatni tydzień mercato, nie ma co się spodziewać sensacji. Jedyną realną opcją jest albo Llorente albo Dżeko jesli City wykupią baskija na co mam ogromną nadzieję.
Osvaldo?!
Żadnych Osvaldo, Matri od biedy z Q nam wystarczą...

Sciagniecie Jojo jest tak samo prawdopodobne jak sciągniecie Cavaniego.
Prezytent Fiory ostatnio stwierdził,że rozmawiał z JoJo i doszli do porozumienia,że zostaje, pomaga im dostać się do rozgrywek europejskich i za rok nie będą mu robić w nagrodę żadnych problemów odnośnie odejścia.
Pozatym Oni chcą ściągnąć jeszcze jednego mlodego napastnika - czyli jak odejcie Jovetić będą musieli ściągnąć ich dwóch a w kilka dni mercato może być ciężko i dobrze o tym pewnie wiedzą.
Fiora zawsze kupowała młodych, promowała i sprzedawała z dużym zyskiem - pamietam jak tak okreslal swoją polityke w mediach ich prezydent - wiec pewnie chca poczekac z nadzieją,że za rok Jovetić będzie wiecej wart - kolejny argument przeciw.
Został ostatni tydzień mercato, nie ma co się spodziewać sensacji. Jedyną realną opcją jest albo Llorente albo Dżeko jesli City wykupią baskija na co mam ogromną nadzieję.
Osvaldo?!

Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2012, 19:55 przez Bartek88, łącznie zmieniany 2 razy.
- strong return
- Juventino
Zależy jak na to spojrzeć - Osvaldo przy Boriello to przebuk piłki nożnej. :lol:
Na zdrowy rozum, jak nie znajdzie się kupiec na LLL w przeciągu tych kilku dni, to może zaakceptują naszą ofertę( skormną niczym uwłosienie Galianiego) W końcu za rok odejdzie im za darmo, to co to za interes? A że ostatniego dnia może się znaleźć ktoś i z tyłka rzucić 20 mln,to inna rzecz. Niekoniecznie my.
Na zdrowy rozum, jak nie znajdzie się kupiec na LLL w przeciągu tych kilku dni, to może zaakceptują naszą ofertę( skormną niczym uwłosienie Galianiego) W końcu za rok odejdzie im za darmo, to co to za interes? A że ostatniego dnia może się znaleźć ktoś i z tyłka rzucić 20 mln,to inna rzecz. Niekoniecznie my.

- booyak
- Juventino
Popieram. Albo TOP albo żadnych półśrodków nam nie potrzeba. Napastników jeśli chodzi o ilość już mamy w sam raz, co innego z jakością. Ale jeśli po transferze ma zmienić się tylko to pierwsze to szkoda pieniędzy czy to za wypożyczenie czy za transfer o niemałej pensji nie wspominając.pumex pisze:Jasne, Osvaldo lepszy i to znacznie niż Borriello, ale jaki jest sens wydawania pieniędzy na kogoś, kto jeśli jest lepszy od Matriego, to minimalnie?!
Jak ktoś wspomniał może warto było by przejrzeć naprawdę dokładnie rynek brazylijski, argentyński. Chyba że Barcy Reale i inne City zakontraktowali większość godnych uwagi 7-latków?
★ ★ ★
- Mate.G
- Juventino
Też mam obawy, ale nie skreślam go od razu jak Amauriego. Z jednego względu. Gość gra bardzo równo od paru sezonów(w odróżnieniu od Amauriego.)Bartek88 pisze:dziwne obawy,że jeśli do nas przyjdzie moze okazać się drugim nowym Amaurim :? Z niego tez byl swego czasu solidny grajek zanim ubral się w zebre![]()
Llorente odejdzie na 100% mam nadzieję, że do Juve i oceniam tą możliwość na jakieś 70%. Bilbao jest pod ścianą, My złożyliśmy ofertę. Jeśli nikt nas nie przebije Llorente będzie nasz 31 Sierpnia. Taka jest moja wersja

- rufi8
- Juventino
W obliczu problemów z top strajkiem proponuję zakontraktować Del Piero, jak wszyscy wiemy to piłkarz mający kartę na ręku
Wkurzają mnie już te całe podchody, Marotta ogarnij się chłopie za 15 baniek nie sprowadzisz gwiazdy, Jak nas nie stać na wydanie 25-30 baniek za piłkarza z najwyższej półki to w ogóle po co ta cała szopka ze sprowadzeniem następcy Alexa

Wkurzają mnie już te całe podchody, Marotta ogarnij się chłopie za 15 baniek nie sprowadzisz gwiazdy, Jak nas nie stać na wydanie 25-30 baniek za piłkarza z najwyższej półki to w ogóle po co ta cała szopka ze sprowadzeniem następcy Alexa

- Dolce Vita
- Juventino
Skąd wogóle te teksty, że Lukaku nie wypalił? Chyba tylko naiwni wierzyli, że już w pierwszym sezonie zacznie być pewniakiem w ataku, który strzela po 20 bramek. Póki co został wypożyczony do West Bromwich i już w pierwszym meczu zaliczył trafienie mimo iż wchodził z ławki. Może dajcie mu trochę czasu, co? Jakby nie było skok z ligi belgijskiej do najlepszej ligi świata to jednak pewna różnica. Nie śpieszmy się z ferowaniem wyroków.ewerthon pisze:Chyba, że zainwestujemy to w jakiegoś mega utalentowanego chłopaka, jak Chelsea z Lukaku rok temu. A to, że nie wypalił to już inna sprawa...
- Pan Mietek
- Juventino
:shock:strong return pisze:Zależy jak na to spojrzeć - Osvaldo przy Boriello to przebuk piłki nożnej. :lol:
Kogokolwiek Marotta ma na celowniku wolałbym, żeby nie zwlekał do 31. Jak wszyscy wiemy, tego dnia dyrektorzy angielskich klubów durnieją kompletnie i są gotowi wyłożyć każdą kasę za byle kogo.
Llorente, Dzeko - git. Natomiast co do Joveticia to nie jestem pewien. W ostatnim meczu granie 2 cofniętymi okazało się błędem więc Conte musi ocenić czy to po prostu słaba dyspozycja naszych graczy czy chybiony pomysł

- pablo1503
- Juventino
Sturridgowi kończy się kontrakt w przyszłym roku. Może warto byłoby się nim zainteresować? Sam nie raz mówił, że chce grać na szpicy. Chociaż patrząc na Angola, to nie wygląda on na zawodnika, który chciałby opuścić wyspy. Młody, szybki, dobry technicznie, nie byłby drogi ze względu na kontrakt.

- francois
- Juventino
A Vidal, czy Ozil do Realu to za ile przeszlirufi8 pisze:Marotta ogarnij się chłopie za 15 baniek nie sprowadzisz gwiazdy

A ja przypomnę, że chyba jeszcze w lipcu Marotta zapowiadał, że żaden top nie przyjdzie. A gdyby przyszedł to nie jako następca Alexa, ale jako klasowy snajper, którego nam potrzeba od czasów Treze.rufi8 pisze:Jak nas nie stać na wydanie 25-30 baniek za piłkarza z najwyższej półki to w ogóle po co ta cała szopka ze sprowadzeniem następcy Alexa
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”