Mercato (2012-2014)
- Winner
- Juventino
Co post to lepsze kwiatki, ani Ibry ani RVP by u nas nie było bo nie dalibyśmy im takich kontraktów. Poza tym Ibry nikt by u nas nie chciał a Lavezzi miał być w Interze a jednak wybrał kasę więc do Juve by nie trafił. A co do napastników, żaden nie da ci gwarancji w nowym zespole że będzie strzelał jak na zawołanie nawet w obrębie tej samej ligi,zwiększa to szanse, ale nie daje gwarancji.incubus7 pisze:jak tam chcecie, Dżeko to bedzie niewypał... my potrzebujemy człowieka na ten sezon w formie, a nie, że będzie się bujał przez rok w poszukiwaniu celności!
a propos tych 30mln euro, gdybyśmy je mieli, to RvP byłby u nas!
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- murarz89
- Juventino
az nie wytrzymalem i musialem napisacincubus7 pisze: a propos tych 30mln euro, gdybyśmy je mieli, to RvP byłby u nas!

Persie i tak by do nas nie dolaczyl nawet gdybysmy mieli 40mln na napastnika. czemu? bo on chcial kosmicznych zarobkow. ManU zaoferowalo mu 200tys funtow tygoniowo co daje ok 13mln euro rocznie. tyle to zarabia u nas 3-4 czolowych graczy stanowiacych o sile zespolu. malo tego dostanie jeszcze 10mln tzw "loyalty money" rozlozone w czasie trwania kontraktu co daje dodatkowe 2,5mln funtow rocznie!
dalej twierdzisz ze gdybysmy mieli 30mln bylby nasz?
edit
widze ze Winner mnie uprzedzil

- incubus7
- Juventino
no nie, dlatego szefostwo klubu prowadzi rozważną politykę tranferową i uważam, że ściągną Llorente, bo Dzeko lub Jovetic raczej nieosiągalnie, choć z tych dwóch wziąłbym Jojo. Premiership czasami ogladam i Dzeko kompletnie mnie nie przekonuje!
- baka
- Juventino
Mi się podoba polityka transferowa Juve , wystarczy popatrzeć np. na Barcelonę , która przepłaciła za totalny niewypał w postaci Ibry i potem męczyli się kilka dobrych lat , żeby spłacić wszystko Interowi. Im mniej wydamy za danego grajka tym później mniejsze rozczarowanie jakby się nie sprawdził.
- vieira4
- Juventino
Nie zgodzę się. Akurat w tym okienku Marotta miał obowiązek kupić napastnika- innych palących potrzeb nie było. Tymczasem wydaliśmy 36 milionów za parę pomocników. Co jak co ale w tym wypadku napastnik był i jest koniecznościąbaka pisze:Mi się podoba polityka transferowa Juve , wystarczy popatrzeć np. na Barcelonę , która przepłaciła za totalny niewypał w postaci Ibry i potem męczyli się kilka dobrych lat , żeby spłacić wszystko Interowi. Im mniej wydamy za danego grajka tym później mniejsze rozczarowanie jakby się nie sprawdził.
- incubus7
- Juventino
no problem, sprowadzić del Piero, zna stadion, zna ludzi, szybka aklimatyzacja! Za friko, i kontrakt niski!
w tym rzekomym planie pięcioletnim było dużo kasy na transfery! urwać teraz na maxa, potem 4 lata oszczędności
w tym rzekomym planie pięcioletnim było dużo kasy na transfery! urwać teraz na maxa, potem 4 lata oszczędności

- Virgil
- Juventino
Co za bzdura 22 bramki i 13 asyst w 46 meczach to totalny niewypał ?baka pisze:Mi się podoba polityka transferowa Juve , wystarczy popatrzeć np. na Barcelonę , która przepłaciła za totalny niewypał w postaci Ibry i potem męczyli się kilka dobrych lat , żeby spłacić wszystko Interowi. Im mniej wydamy za danego grajka tym później mniejsze rozczarowanie jakby się nie sprawdził.

Mam nadzieję że Dzeko albo Llorente przyjdą bo na Jovetica nie ma szans ani nie jest nam tak potrzebny
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Mi nie podoba się fakt, że wydajemy sporo pieniędzy na rezerwowych albo nawet ich zastępców.baka pisze:Mi się podoba polityka transferowa Juve
Obie połówki Giaccha wyniosły nas ok 8 mln euro a właściwie na każdej możliwej pozycji jest trzeci/czwarty do gry.
Caceres to prawie 10 mln, lubię go, fajny chłopak ale może dostać bardzo mało minut na boisku w tym sezonie.
Padoin za 5 mln. Niezły piłkarz, uniwersalny ale szkoda płacić za zawodnika, który docelowo ma wejść z pięć razy w sezonie (zwłaszcza mając zakontraktowanego za darmo Pazienze).
Potrafimy być rozrzutni na wzmocnienia ławki a później wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że mamy straszny problem z wyłożeniem 20 mln na napastnika/gwiazdora do pierwszego składu.
Trochę się w tym gubię ale ogólnie jestem zadowolony z polityki transferowej.
- AdiZ
- Juventino
Wiesz, że Llorente ponad połowę bramek, które strzela zdobywa głową? Więc aspekt techniczny jakoś mnie nie przekonuje. W dodatku Hiszpan, gdzie grając na "włosko grających" obrońców pewnie połamie się po 2 spotkaniu. Był już taki jeden, strzelał głownie głową i poprawiał fryzurę co chwilę, na szczęście od tego sezonu nie widnieje na liście płacowej z Turynu. Poza tym, Juventus nie gra na "chaos" jak za Del Nerego. Już nie ma tysięcy wrzutek. Jak już są to ich celność też nie powala.incubus7 pisze:mówisz o tym?
Llorente vs. Dzeko
Zdecydowanie Llorente, bo warunki fizyczne takie jak Dzeko, ale technicznie to wg mnie lepszy zawodnik. Dzeko miał bardzo długi okres aklimatyzacji w MC. Potem zaczął trochę strzelać, ale forma wg mnie przeciętna. Lori miał bardzo dobry sezon i jest bardzo zdeterminowany, więc będzie mu bardzo zależeć, poza tym chyba po raz pierwszy posmakuje LM!
Llorente vs. Dzeko Ani jeden ani drugi.
- Gąsior007
- Juventino
Dżeko to niewypałincubus7 pisze:jak tam chcecie, Dżeko to bedzie niewypał... my potrzebujemy człowieka na ten sezon w formie, a nie, że będzie się bujał przez rok w poszukiwaniu celności!
a propos tych 30mln euro, gdybyśmy je mieli, to RvP byłby u nas!

Miałby niby szukać formy

RvP

Dla Twojej wiadomości w MU pobiera pensje w wysokości 12 mln. Nie pamiętam tylko czy euro czy funtów . Nawet gdyby było to w euro to nie byłoby nas stać

EDIT:
Widzę, że koledzy mnie już wyprzedzili
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2012, 15:26 przez Gąsior007, łącznie zmieniany 1 raz.
Forza Juve !
- incubus7
- Juventino
Generalnie nie jestem wielkim zwolennikiem sciągania napastnika, owszem, taki mógłby się przydać, ale tym co obecnie gramy jesteśmy gotowi na rywalizację w LM. mamy pomocników od strzelania bramek! Ostatnio Lichy ustawił się jak rasowy napastnik, ile razy ta funkcję przejmuje Marchisio, Vucinic i Gio dadzą sobie radęAdiZ pisze: Wiesz, że Llorente ponad połowę bramek, które strzela zdobywa głową? Więc aspekt techniczny jakoś mnie nie przekonuje. W dodatku Hiszpan, gdzie grając na "włosko grających" obrońców pewnie połamie się po 2 spotkaniu. Był już taki jeden, strzelał głownie głową i poprawiał fryzurę co chwilę, na szczęście od tego sezonu nie widnieje na liście płacowej z Turynu. Poza tym, Juventus nie gra na "chaos" jak za Del Nerego. Już nie ma tysięcy wrzutek. Jak już są to ich celność też nie powala.
Llorente vs. Dzeko Ani jeden ani drugi.

Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2012, 15:23 przez incubus7, łącznie zmieniany 1 raz.
- incubus7
- Juventino
Otóż to, Llorente zadko chybia setki. Mało tego, dobrze przyjmuje i zgrywa piłkę, dobrze drybluje!JuveBytów pisze:Dzeko moze i ma nawet lepsze umiejetnosci niz Llorente, ale LL to typ napastnika ktory jest nam bardziej potrzebny typowy szpica co ma to uderzy i raczej nie marnuje "setek"
- Szilgu
- Juventino
@incubus7 kurka, gość nie marnuje setek, dobrze przyjmuje, dobrze zgrywa, do tego drybler, który większość bramek ładuje z główki... Jakim cudem nie wzięło go jeszcze City czy Real?
PS: Nie żebym był fanem Dżeko. Tylko śmieszy mnie dyskusja LL czy Bośniak. Kto by nie przyszedł - będzie dobrze.
PS: Nie żebym był fanem Dżeko. Tylko śmieszy mnie dyskusja LL czy Bośniak. Kto by nie przyszedł - będzie dobrze.
- deszczowy
- Juventino
I wam jeszcze się chce z nim dyskutować? :lol: To tak celowe jak uczenie węża gry na flecie.incubus7 pisze: Generalnie nie jestem wielkim zwolennikiem sciągania napastnika, owszem, taki mógłby się przydać, ale tym co obecnie gramy jesteśmy gotowi na rywalizację w LM. mamy pomocników od strzelania bramek! Ostatnio Lichy ustawił się jak rasowy napastnik, ile razy ta funkcję przejmuje Marchisio, Vucinic i Gio dadzą sobie radę![]()

Dzeko nie przyjdzie. Dziś przy czesaniu włosy pod pachami mi się układały bardziej w prawo a tak samo było przy Aguero

Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2012, 16:01 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.