Sezon 2012/2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 22:57

Oglądałem II połowę Palermo i Napoli. Mecz walki aż do strzelenia drugiej bramki przez Napoli po genialnej asyście Hamsika i też niezłym wykończeniu Maggio. Później Palermo się już poddało, aczkolwiek wcześniej powinni mieć ok 60 min. karnego. O Insigne wiem, że go coś tam rozciągali gdy zszedł.

Dianabol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 22:59

Oglądałem drugą połówkę Violi wczoraj i dziś Milanu.

Co do tych meczów to Viola naprawdę dobrze się prezentowała i wręcz zamykała Udine. Kopali się w czoło trochę. Jovetic klasa sama w sobie. Chciałbym go zobaczyć w Juve jak nie w tym to w nastepnym sezonie :D

Milan cisnął, cisnął i nic z tego nie wychodziło. Z jednej strony szkoda że poziom Calcio spada a z drugiej bardzo im dobrze. Gdzie te pieniądze się podziały ze sprzedaży? Aż takie długi mieli? BRAWO SAMPA! Najważniejsze BRAWO CIRO!

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 23:02

Moim zdaniem Roma ma niesamowity potencjał. Gracze w większości nazwiskami nie powalają, ale przyjemnie się ich ogląda. A przecież teoretycznie powinno być tylko lepiej. Osvaldo piękny gol, a przed nim troche brakowało, a zaliczyłby trafienie życia 'skorpionem'.

Coraz ciekawiej zapowiada się ten sezon właśnie ze względu na rzymian, jak i wzmocniony Inter oraz solidne Napoli. Ciekaw jestem też jak po jeszcze kilku kolejkach będą prezentować się Milan i Udinese. To dopiero 1 kolejka. Nie ma co wyciągać wniosków i skreślać jakiejkolwiek drużyny.

Hubert_bn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 23:23

Ciekawie Sampdoria i Fiorentina. Wydaje mi się, że Inter i Napoli będą naszymi głównymi rywalami o scudetto w tym roku. Mam nadzieje, że Torino też się godnie zaprezentuje i nie spadnie do B.

Szkoda, że Milan tak obniżył loty bo w CL będzie z takim poziomem ciężko. To samo w sumie tyczy się Udinese. Co do Juve to nie wiadomo jeszcze na co nas stać.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 23:46

Milan skonczy sezon w polowie tabeli jak sie nei wzmocni.
Oni powinni po tym sezonie zrobic taka rewolucje jak Inter i my rok/dwa lata temu.
Pewnie odkladaja kase na przyszly rok.

Wsumie maja paru dobrych mlodych grajkow ale musza chyba taktyke zmeinic, zobaczymy, moze sie rozkreca przeciez to dopiero 1 kolejka.
Inter nie ogladalem ale wynik ladny, moga dobrze wypasc wtym sezonie.

Kubas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 23:47

Bardzo ładnie zagrał dziś Inter. Widać w nich powiew świeżości, którego brakowało w poprzednim sezonie. Będą bardzo groźni.

Nie do końca wiedziałem czy nie umieścić tego zapytania w multimediach(inne), ale dotyczy ono również obecnego sezonu, więc spytam tutaj. Kiedyś na Canal+ leciało coś takiego jak magazyn Serie A. Czy znalazłoby się coś podobnego do ściągnięcia lub obejrzenia w jakimkolwiek języku? Mam tu na myśli zbiór skrótów z poszczególnych kolejek, a na pewno jakieś stacje telewizyjne coś takiego tworzą.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 00:04

Wiesz co Kubas, na forum jest taki user - Football Highlights. Zawsze w tematach meczowych daje linki ze skrótami właśnie. Napisz do niego czy coś może pomoże rozwiązać Ci ten problem.

Jeszcze raz odniosę się do Milanu. Gdzieś dzisiaj czytałem, że gdyby deal z Kaką nie wyszedł do alternatywą tego transferu ma być... Bojan.. To prawie jak u nas za Secco (Xabi Alonso --> Poulsen).

Obrazek
Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 00:52

- sktót z meczu Genoa - Cagilari
Wiem że to dopiero pierwszy mecz ale Immobile zapowiada się obiecująco

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 01:32

Hubert_bn

Zgadzam się w 100% Inter i Napoli to teraz 2 najsilniejsze po nas zespoły. Inter tanim kosztem ugrał świetne mercato a odejścia Lavezziego z napoli prawdopodobnie nikt nie zawuważy, jest Pandev Vargas i genialny Insigne.
Potem jest Milan a za nim Lazio, Fiora i Roma. Nie wieże w tym sezonie za bardzo w Udine jako ,że całą uwagę będą skupiać na LM - mam nadzieję ,że wyjdzie im to z podobnym skutkiem jak Napoli w zeszłym roku a w SerieA ugrają chociaż LE.

gdyby teraz miał obstawiać jak będzie wyglądała tabela Seria A po 38 kolejne wyglądała by tak:
1. Juve
2. Inter
3. Napoli
4. Milan
5. Lazio
6. Udine
7. Fiora
8. Roma

oby się sprawdziło;]

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 12:57

Inter w moim odczuciu wcale taki super mocny nie był. Wynik zdecydowanie zawyżony. Pescara może namieszać. Bardzo ciekawi zawodnicy to Weiss i Celik.

Napoli to co innego. Pomysł na grę, wysokie tempo, świetny Hamsik. Kiedy wrócą Pandev i Zuniga, Napoli będzie IMHO głównym rywalem Juve do tytułu.

Milan wbrew pozorom nie był wcale słabszy, ani nawet równy Sampie. Podopieczni Allegriego nie mieli szczęścia, ale potencjał widać gołym okiem.

Największy + kolejki: De Sciglio z Milanu. 19letni prawy obrońca z bardzo dobrze ułożoną prawą nogą. W ciągu sezonu (może dwóch) z pewnością wygryzie Abate ze składu.

Największy - kolejki: Astori. Młody, utalentowany, przyszła podpora reprezentacji (nie uwierzę nigdy). Przerżnął sam mecz (zawalił dwa gole i załatwił karniaka). Zrobił w jednym meczu tyle baboli, co Bonucci przez cały sezon.

bianconeristy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 13:32

Mozna pisze: - sktót z meczu Genoa - Cagilari
Wiem że to dopiero pierwszy mecz ale Immobile zapowiada się obiecująco
Szczerzę mówiąc, to też patrzę z zaciekawieniem na Ciro. Z jednej strony dobrze, że gra w Genoi - ma szansę na to, żeby solidnie się ograć w Serie A i to w cale niezłej drużynie - z drugiej, to zastanawiam się czasami, czy zatrzymanie Immobile już na ten sezon w Juve nie zakończyłoby naszych prób pozyskania strajkera. Insigne już wrócił do Napoli. My - wiadomo - będziemy musieli kiedyś odkupić od Genoi połówkę karty Ciro, jeśli będziemy go chcieli mieć, i to prawdopodobnie za więcej niż 4 mln ojro. Ale dzięki temu i Genoi zależy żeby Immobile się rozwijał. Cóż, oby ten sezon był dla niego jak najlepszy, może strzeli ponad 20 bramek, to za 10 mln go kupimy w całości za rok.
Astarot pisze: Potem jest Milan a za nim Lazio, Fiora i Roma. Nie wieże :cry: w tym sezonie za bardzo w Udine jako ,że całą uwagę będą skupiać na LM - mam nadzieję ,że wyjdzie im to z podobnym skutkiem jak Napoli w zeszłym roku a w SerieA ugrają chociaż LE.
Hmm ja mam wątpliwości czy w ogóle Udinese do tej LM się dostanie, a co dopiero mówić o powtórzeniu sukcesu Napoli z poprzedniej edycji. Nie ma co się oszukiwać, Udinese aż tak mocną ekipą nie jest. Znając życie, pewnie znowu będą zdobywać punkty w głównej mierze na własnym obiekcie.
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2012, 13:41 przez bianconeristy, łącznie zmieniany 2 razy.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 13:45

yanquez pisze: Największy + kolejki: De Sciglio z Milanu. 19letni prawy obrońca z bardzo dobrze ułożoną prawą nogą. W ciągu sezonu (może dwóch) z pewnością wygryzie Abate ze składu.
Wyluzuj troszeczkę. Przypominam Ci, że ten Abate, który 4 lata temu zamienił w pyłek naszą obronę i właściwie w pojedynkę sprawił, że zremisowaliśmy z Empoli 3:3, a teraz jest co najwyżej ligowym średniakiem.

Przed De Sciglio dużo pracy i dużo dojrzewania, ale ma papiery na klasowago gracza. Ale Abate też jeszcze może się obudzić.

Nie zgodzę się z Napoli jako głównym rywalem, tak samo nie zgodzę się z Romą. Mimo wszystko, to drużyny które są w stanie odnosić wspaniałe wiktorie, by potem dwa tygodnie z rzędu frajersko remisować. A żeby włączyć się do walki o mistrzostwo koniecznie trzeba umieć zdobywać punkty seriami, styl nie ma znaczenia. Takie moje zdanie, Panowie Zeman i Mazzari, zapraszam do zweryfikowania go na boisku.
Do tego czasu będę z radością wypatrywał pechowo gubionych punktów przez drużyny z Mediolanu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 14:06

SKAr7 o Abate pisze:..a teraz jest co najwyżej ligowym średniakiem.
Łojezusmaria. Ciężko nazwać Abate ligowym średniakiem, skoro był jednym z lepszych, jeśli nie najlepszym prawym obrońcą ligi przez sezon a nawet półtora.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 14:14

pumex pisze:
SKAr7 o Abate pisze:..a teraz jest co najwyżej ligowym średniakiem.
Łojezusmaria. Ciężko nazwać Abate ligowym średniakiem, skoro był jednym z lepszych, jeśli nie najlepszym prawym obrońcą ligi przez sezon a nawet półtora.
Licht, Maicon, nawet Maggio to obrońcy, którzy w zeszłym sezonie grali o półkę wyżej od Ignasia. dodatkowo, licząc tylko mecze klubowe, nie popełniali takich tragicznych baboli jak ten w meczu z Interem.
Najlepszy obrońca ligi? Może kiedyś, ale zauważ, że wyraźnie napisałem "teraz jest". A teraz gra słabiej od naszego Punk'da.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 14:18

SKAr7 pisze:Licht, Maicon, nawet Maggio to obrońcy, którzy w zeszłym sezonie grali o półkę wyżej od Ignasia. dodatkowo, licząc tylko mecze klubowe, nie popełniali takich tragicznych baboli jak ten w meczu z Interem.
Najlepszy obrońca ligi? Może kiedyś, ale zauważ, że wyraźnie napisałem "teraz jest". A teraz gra słabiej od naszego Punk'da.
Czyli mówisz 'teraz' (czyli rozumiem dosłownie teraz oraz w niedalekiej przeszłości), ale wywołujesz do tablicy Maggio czy Maicona. Pierwszy rundę rewanżową miał słabą, drugi nie najlepszy miał cały sezon. Plączesz się :wink: Natomiast jeśli chodzi o Abate, to naprawdę nie rozumiem, dlaczego deprecjonujesz jego pozycję w hierarchii prawych obrońców w SerieA. Jest w top2-top3 na swojej pozycji i ten, kto oglądał Milan regularnie w zeszłym sezonie, ten to potwierdzi

Obrazek
Zablokowany