Serie A 12/13 (1): JUVENTUS 2-0 Parma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 13:34

szczypek pisze:
Mozna pisze:Ciężko jest to ocenić ale koleś stał dwa metry od całego zdarzenia więc chyba widział to trochę lepiej od nas
To Twój argument? Ja rozumiem, że lepiej byłoby gdyby ten gol był zdobyty prawidłowo, ale to, że jakiś gość stał blisko i chyba lepiej widział to żaden argument, świadczą o tym przeróżne błędy sędziowskie i decyzje podejmowane nawet wtedy gdy stoi obok całego zdarzenia i doskonale wszystko widzi.

Jeśli ktoś wrzuca to zdjęcie i twierdzi, że gol prawidłowy to ja proponuję sobie przypomnieć jak w poprzednim sezonie Milaniści płakali po nieuznanym (słusznie jak się później okazało) golu Robinho, gdzie dopiero analiza komputerowa pokazała, że sędzia miał rację, a oni wklejali zdjęcie w podobnej rozdzielczości na swojej stronie.

Obrazek

Z takiego zdjęcia nie da się wyciągnąć żadnych wniosków.
Chodzi mi o to ze w tej sytuacji jeśli była pomyłka to centymetrowa, sam dziwnie się poczułem jak sędzia uznał tego gola, poprostu liniowy zaryzykował pokazując bramkę i być może mial racje a być może nie

ReinerJuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 13:34

@up
Ale siłą JP jest forum. Nawet jeśli jest tu mniej newsów, to wszystko co jest w newsach na SJ jest w większości przypadków jeszcze szybciej na forum JP.

Szkoda karnego Vidala.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 13:39

wankej pisze:Może się narażę, ale uważam, że SJ działa o wieeeeeeeeeeeeeele lepiej od JP. Bardzo dużo newsów codziennie.
Myślę, że czerwona kartka i zmiana rangi na "interista" muszą być obowiązkowo :prochno:. Tak na serio to ja preferuję zestaw football-italia.net, goal.com i forum JP.

Wracając do meczu, Conte coś powiedział czy milczy?

Obrazek
M-Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 13:39

ReinerJuve pisze:@up
Ale siłą JP jest forum. Nawet jeśli jest tu mniej newsów, to wszystko co jest w newsach na SJ jest w większości przypadków jeszcze szybciej na forum JP.

Szkoda karnego Vidala.
Karnego i szkoda, ale dla mnie to po prostu sprawiedliwość, faul oczywiscie był ale Lichy znajdował się na dużym spalonym więc sędzia najpierw powinien podnięść chorągiewkę.

Od jutra nie będę już piłkarzem Juventusu, ale bądźcie pewni - na zawsze pozostanę jednym z Was. - Alessandro Del Piero
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 14:09

1. Bonucci zaczął jak za najlepszych lat. Podanie prosto do przeciwnika w 3. minucie meczu. Potem już lepiej, ale nie radzi sobie z szybkimi zawodnikami. Jedyny plus to, że łatwiej mu grac długie do napadziorów.
2. Żadnego Armero ani Kolarova. Asa od początku podoba mi się jako wingback.
3. Przed tym meczem Gio-MV to był dla mnie atak marzeń. Przed meczem. Gio cienki, Vucinić sobie nie radzi na szpicy. Jak się cofał (MV) to od razu lepiej.
4. Wszyscy marudzą jak cholera, a jak byłem spokojny wynik wczoraj. Tak, w przerwie meczu też.

Kapitan Statystyka - Bonucci 17 celnych długich piłek na 19 prób.

Bazyliszek pisze:Wiesz czym to jest spowodowane? taktyką 3-5-2. Od początku przygotowań do sezonu ciśniemy tę taktyke, w ubieglym sezonie nie szło nam na niej. Trzeba pozyskać tego topa i przerzucić się na 4-3-3 bo przy tej wymiataliśmy, atak wtedy wyglądałby Vucinic- tapstrajk - Giovinco
Blablabla. Szło nam, szło. Nie wiem skąd się bierze to dziwne uprzedzenie do 3-5-2.
Bartek88 pisze:Nie licząc kilku akcji to nasze skrzydla nie istnieją ;/
:roll:

Jeden skrzydłowy miał asystę, sporo celnych wrzut i dryblingów. Drugi wywalczył karnego i strzelił gola. Rzeczywiście, dziadowskie te skrzydła.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2012, 14:12 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

Arty83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 14:11

Pozwolę sobie napisać moje przemyślunki po meczu. Ogólnie to łatwe 3 punkty ale:

1. Mecz nie zachwycił, pierwsza połowa wyglądała jakby grała Siena a nie Juve.
2. Nie wiem czy to wina stream'a ale kibice jacyś niemrawi, momentami na stadionie była cisza której w zeszłym sezonie nie doświadczyłem.
3. Vidal bardzo słabo, dużo strat mało odbiorów a w dodatku o mało co się nie połamał przy pierwszym wślizgu (przez kilka minut kulał).
4. Gio miał problemy z przyjęciem piłki.
5. Zarośnięty Pirlo a Mirko wąs ala Boriello.
6. Asa genialnie, szybki, zwrotny, silny z dobrym dryblingiem, będzie z niego pociecha.

preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 14:19

Ja zadam pytanie z trochę innej beczki.

Znalazł może ktoś informację na temat sprzedaży biletów na wczorajszy mecz?

Jeżeli znów był komplet sprzedano wszystkie wejściówki, to od następnego sezonu powinni podwyższyć cenę karnetów, co najmniej o dwa razy.

Kupi sobie taki karnet jeden "janusz" z drugim, a później tyłka mu się ruszyć na mecz nie chce "bo pada, w SKY se zobacze" i odbiera możliwość obejrzenia meczu innym chętnym, którzy nie raz przyjeżdżają z bardzo daleka w tym jednym celu.

Raziły wczoraj te puste krzesełka na stadionie.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 14:29

Cieszę się że Vidal nie strzelił karnego bo ta jedenastka się nam nie należała, oczywiście faul na Stefanie był ale spalony metrowy.

Asamoah - on poraz kolejny potwierdził że zrobiliśmy kapitalny interes!

A na koniec to co mnie najbardziej martwi. Padoin. Widocznie to ulubieniec Carrery ;/ Zagrał cały mecz z Malagą, dogrywke z Napoli o SuperPuchar i końcówke z Parmą. Już w tym momencie pewnie nabił więcej minut niż u Conte przez cały sezon. Ten koleś nic nie wnosi do gry, niewiem wgl jak taki piłkarz może zajmować szczytne miesjce na ławce Juventusu? A co dopiero grać :angry:

Wynik dobry, gra nie tak dobra jak przed rokiem. Brakuje typowej 9.

FORZA JUVE!!

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 14:29

alina pisze: Jeden skrzydłowy miał asystę, sporo celnych wrzut
Tylko do kogo? Nie wiem, czy 3-5-2, przy takim ataku ma sens...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
whitesignus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 14:31

Sporo wolnych miejsc bylo. Juventus, Mistrz, niewielki stadion, jak to mozliwe wgl?? A tak wielu oddaloby chocby rodzenstwo za mozliwosc obejrzenia choc z jednego meczu z trybun w Turynie :prochno:

Asa mi sie bardzo podobal. Jedna jego strata pokazala dla mnie wiele, dogonil przeciwnika, choc byl kilka metrow za nim, w pelnym biegu odebral pilke, wyprzedzil go i spokojnie zawrocil, nim tamten zdarzyl zareagowac. Brawo za zaangazowanie.Wkreci sie bardziej i da nam wiele uciechy ;]

Bonnu z tymi dlugimi to mnie naprawde szokowal. Nie trzeba bylo statystyk, widac bylo jak ladnie dochodzily, dodatkowy plus dla niego za to. Czekam na kolejnych kilka meczy by zobaczyc prawdziwy potencjal naszego zespolu na poczatku sezonu

Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.
Obrazek
Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 14:32

1`. Szczęśliwa bramka Pirlo, której tak naprawdę nie było ;)
2. Karny z kapelusza
3. Bonucci, Giovinco i Vucinic kiepsko
4. Asamoah, Lichtsteiner, Marrone dobrze

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 14:36

Wojtek pisze: A na koniec to co mnie najbardziej martwi. Padoin. Widocznie to ulubieniec Carrery ;/ Zagrał cały mecz z Malagą, dogrywke z Napoli o SuperPuchar i końcówke z Parmą. Już w tym momencie pewnie nabił więcej minut niż u Conte przez cały sezon. Ten koleś nic nie wnosi do gry, niewiem wgl jak taki piłkarz może zajmować szczytne miesjce na ławce Juventusu? A co dopiero grać :angry:
Zauważ że na prawą flankę mamy na razie tylko Lichego. Isla powoli dochodzi do Siebie po urazie, więc dają grac Simone bo nie ma innej alternatywy. Dodając do tego fakt że kontuzjowani są Pepe i Caceres.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 14:38

alina pisze:

Zamiast rozgrywaniem zająłby się lepiej treningiem szybkości i koordynacji. Poza tym, lepiej żeby szybciej podawał i robił to z głową, bo takie zabawy mogą się dla nas kiedyś źle skończyć. Widać, że Chiellini jest bardzo potrzebny w tej obronie.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 14:47

ewerthon pisze:
alina pisze:

Zamiast rozgrywaniem zająłby się lepiej treningiem szybkości i koordynacji. Poza tym, lepiej żeby szybciej podawał i robił to z głową, bo takie zabawy mogą się dla nas kiedyś źle skończyć. Widać, że Chiellini jest bardzo potrzebny w tej obronie.
Zdecydowanie bardziej wolę Bonucciego w środku, niż na półboku. Co nie zmienia faktu, że powinien poćwiczyć koordynacje i szybkość, bo wczoraj wydawał mi się taki "klocowaty".
Mam nadzieje że w następnym meczu zobaczymy Barzagli - Bonucci - Chiellini.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 14:58

Simi pisze:wczoraj wydawał mi się taki "klocowaty".
Przy Biabianym to żaden stoper nie wygląda inaczej :think:

Zablokowany